» »

LCD doublemonitor na 7600gs

LCD doublemonitor na 7600gs

b4ssk1ller ::

Živjo. premišljujem da bi obstoječemu 19' monitorju dodal šeen widescreen. Mam pa 2 prašanji:
Ali bo lahko grafična 7600gs 256mb normalno furala 2 monitorja v visti ultimate? ima en dvi in en vga izhod, se bo vidla razlika slike na 19 monitorju če ga priklučim na vga? ne igram igric, gre se le za delo na namizju in gledanje filmov.

kako velik monitor naj uzamem da se bo prilegau stranici zdejšnega 19 monitorja da bo lepo skp pasal in bo vertikalna resolucija ista (približno)

hvala za odgovore :D

dela ::

7600GS sem že preizkusil na dveh monitorjih hkrati (sicer na winXP) - 19" in 17", oba 1280x1024 in oba na VGA (eden preko DVI-VGA adapterja) - na tak način deluje brez problema. Imam pa še sam eno vprašanje za naslednjega, ki pride mimo: ali lahko furaš extended desktop z eno grafično kartico na prvem monitorju preko DVI (digitalno), na drugem pa preko VGA (analogno), ali morata oba monitorja biti povezana z enako vrsto priključka (analogno/digitalno)?

Drugače pa priporočam, da poleg obstoječega monitorja postaviš istega, kot ga že imaš, saj bo že slika (barve, ostrina)izpadla precej različno, kaj šele zunanji izgled in različna ločljivost (če hočeš wide zaslon imaš na voljo vertikalne ločljivosti 900, 1050 in 1200 pikslov (19" ali manj, 20"+ in 24"+), kar se nikakor ne sklada s 1024 (predvidevam, da imaš takšnega-nisi povedal)). Torej, najprej poskusi najti popolnoma isti model, kot ga že imaš (film lahko raztegneš čez oba - s tem programom), če pa absolutno želiš wide zaslon, pa ocenjujem, da bo 20" wide (1680x1050) nekako najbolje pasal k temu, odvisno tudi od zunanjih dimenzij in oblike.

Bodo ti pa ostali veliko lažje pomagali, če boš natančno napisal, kateri monitor imaš. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dela ()

b4ssk1ller ::

jah mam syncmaster 932mp in stane še vedno čist preveč ker je v njemu tudi tv tuner itd, brez veze istiga nabavt... sj če bi uzeu šeenga samsunga bi še kr zraven pasal...ja widescreen bi biu nujen :D ker bi biu potem ta obstojči samo pomožen... no bom vidu kako bo z nakupom, upam da grafična nebo težila...ker zdle probavam en star crt monitor na 1600 x 1200 skupaj z tem pa vse vredi fura...

sej res a se bo poznala slabša slika zaradi vga?

Zgodovina sprememb…

dela ::

Ne vem, koliko bo slika na LCD slabša preko VGA kot DVI, ker sem sam do sedaj uporabljal samo LCD z VGA in niti nisem videl razlike v kvaliteti slike med DVI in VGA na istem monitorju (še sploh nisem imel monitorja, ki ima oba priklopa), zato ne vem, koliko sam priklop kvalitete prinese/odnese. Nekateri pravijo, da je razlika zelo opazna, spet drugi je ne opazijo. Je tudi odvisno od monitorja.

Ti pa predlagam (verjetno bo 20" najbolj primeren) wide monitor z DVI (in VGA) priklopi, da boš lahko preizkusil, kateri izmed obeh izgubi manj kvalitete na VGA in ga potem obesiš na VGA, drugega pa na DVI. No, saj Samsungovi 20" wide zasloni tako ali tako imajo vsi oba priklopa.

A potem praviš, da extended desktop z enim monitorjem na VGA (ta star CRT) in drugim na DVI (tvoj 19" LCD) deluje? Me samo zanima ...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dela ()

opeter ::

Recimo na mojem NEC-u MultiSync 2080UX+ je razlika ogromna. DVI je kristalno čista, medtem, ko je VGA nekam čuden. Ne vem razložiti, ampak če primerjam oba priklopa na 1600x1200 dobim z DVI definitivno čistejšo sliko.

Zanimivo, da na Samsungu 940P ni tolikšne razlike med VGA in DVI.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Pesimist ::

Slika nebo nic slabsa in tudi Extended gre z VGA in DVI kombinacijo naret.
Sam mam Samsung 226BW VGA pa Philips LCD TV DVI v extedned modu.

Edino kaj je na moji graficni je DVI prioriteten ko prvic priklopis TV/Monitor tak da se prvo slika na DVI kar je v moje primeru TVju pokaze. Dokler v driverih ne porihtas nastavitve na VGA monitor primarno.

Mam pa 7600GT in Visto. Na Xpjah je tudi delalo isto dobro.

Pri instalaciji kakega Ubuntuja je le treba biti pozorni da ob prvem zagonu oz instalaciji odklopis eno napravo sej nena vredu zazna dveh in da tudi DViju prioriteto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Pesimist ()

ender ::

Glede kvalitete razlik med DVI in VGA večinoma ni, če se uporablja kvalitetne kable. Je pa pri VGA kablu potrebno sliko nastavljati ročno, še posebej pri večjih ločljivostih.
Extended desktop zahteva samo, da podpirata oba monitorja enako ločljivost, ni pa važno kako sta priklopljena.
There are only two hard things in Computer Science:
cache invalidation, naming things and off-by-one errors.

Pesimist ::

Noja rocno. Pri meni na knof stisnes pa se sama avtomatsko nastavi :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

napačen primaren zaslon

Oddelek: Zvok in slika
273735 (3117) celjan34
»

Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5220011 (9524) kozorog
»

Ni slike preko DVI izhoda

Oddelek: Pomoč in nasveti
51369 (1250) Smorny
»

DVI vs VGA

Oddelek: Zvok in slika
154714 (4209) KoMar-
»

LCD - iz VGA na DVI-D

Oddelek: Strojna oprema
162892 (2708) uporcek

Več podobnih tem