» »

Izbira domofona

Izbira domofona

Konlov ::

Za dvostanovanjsko hišo smo si zamislili napeljavo domofona. Kewr boma menjali tudi vhodna vrata, kjer bi bil čitalec prstnih odtisov, bi to tudi povezali. Sedaj je od tipke zunaj do zvonca iz trafotom v stanovanju dvožilni kabel ppr verjetno.
Malo nerodno bo kable napeljevat, ampak je verjetno bolje, kot brezžično?

Konlov ::

Ja, pri nas so za dve stanovanji up to 500€, dem kitajci pa za 200€ prodajajo. Kako je sedaj z tem, ko je obstajala nevarnost, da če imaš zvezano odklepanje vrat na daleč, da ti kar v zunanji enoti lahko sprožijo?

Konlov ::

No, ja. Sem malo prebiral, pa vseeno odpiranje vhodnih vrat preko domofona (opcijsko)nebi sploh zvezali, pa je.
Sem pa gledal, da ti kitajski rabijo 4 žilni kabel od vhodnih vrat do notranje enote, obstajajo pa menda tudi že dvožilni. Ker sedaj imamo navadni zvonec (ppr v steni). bi mogoče lahko uporabil kar ta kabel?

Je pa tudi brezžična ali pa ip varijanta možna.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Konlov ()

Konlov ::

Nekje sem izvedel, da lopovi odstranijo zunanjo enoto in od tam sprožijo odprtje vrat. Kako je s tem?

St235 ::

to je problem pri cenejših rešitvah. Dostikrat imajo ravno zaradi bolj enostavne napeljave kar iz zunanje enote potegnjene žice na ključavnico. Vse kar rabiš je snet zunanjo enoto in povezat dva kabla pa je to to. Podobna neumnost je dostirat tudi na ključavnicah na prtsni odtis ali tipkovnico.

Ko smo montirali domofon in odpiranje na prstni odtis sem imel kar nekaj težav, da sem našel enoto, ki tega nima.

ČE hočeš da je kolikor toliko varno potem mora bit zunanja enota domofona vezana na notranjo in ključavnica vezana neposredno na notranjo enoto. Torej med zunanjo enoto in ključavnico ne sme biti povezav.

[D]emon ::

Pa boh ne daj kakega poceni brezzicnega domofona.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

Konlov ::

Bomo kar žičnega napeljali. Kakšen kabel naj pripravim od notranjih enot do zunanje? UTP, da bo še za vrata odpirat?

Ali je brezžični in Ip domofon ista reč?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Konlov ()

St235 ::

Niti blizu. Brezžicen domofon je tip domofona kjer med "zvoncem" in notranjo enoto ni kablov. IP domofon pa je zadeva, ki deluje po TPC/IP protokolu in se integrira v LAN/WLAN.

Konlov ::

Thx.

Grega3 ::

Zdravo. Imam namen namestiti domofon in me zanima kateri je vredu za čimanjšo ceno. Uporabljal se bo samo za ''zvonec'' in električno ključavnico.. Lahko je tudi samo audio čeprav dandanes že težko dobiš brez kamere. Na mimovrstah sem videl en videofon od emos za cca 110€ in sem videl da je nekdo komentiral da ima zunanja enota premalo napetosti za električno ključavnico in moraš zato posledično povleči dodatno linijo in to mi ni všeč. Mogoče ima kdo kakšen predlog za nek poceni domofon in da te dve funkciji ki ju potrebujem opravlja tako kot mora?? Lep pozdrav

madoor ::

Živjo,

obujam kar tole temo, da ne odpiram nove. V najemniškem stanovanju se mi je pokvaril domofon. Mislim, da je šlo stikalo za poziv, saj ves čas 'piska', kot da bi nekdo spodaj zvonil. Prav tako ne dela tipka za odklep. Pomeril sem z multimetrom, napajanje pride do enote normalno, tako da predpostavljam, da je notranja enota tista ki je fuč. Žal nisem nek strokovnjak za elektroniko zato me zanima, ali je na to napeljavo možen katerikoli domofon, oz. koliko žil to je? Prilagam slike.


https://imgur.com/a/nl5M8NM

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: madoor ()

Scorpy84 ::

Zakaj lastniku ne pustis, da popravi?

Ganon ::

madoor je izjavil:

V najemniškem stanovanju se mi je pokvaril domofon.


Pokličeš lastnika.

solatko ::

Če je večstanovanjski objekt, je eden od sosedov nekaj čaral po napeljavi, lahko ima tudi skozi vklopljeno tipko za odpiranje vrat, če tebi skoz brenči. Obvesti odgovorno osebo v hiši, sam pa na prčkaj nič, da ne boš nosil stroška servisa za celoten vhod.

Po navadi narobe zvežejo nazaj, ko belijo ali kaj renovirajo po stanovanju.
Delo krepa človeka

BlackLight ::

Pri novogradnji imamo namen dat domofon pa me zanima kaj se kaj kupuje (video) in po moznosti da imajo še fingerprint za odpiranje? Ali je sedaj bolj popularno kar smart doorbelli?

starfotr ::

Definitivno, kar boš delal, naredi žično in ne brezžično. To naj bo prvi filter pri nakupu.

Ostali filtri pa so:








BlackLight ::

Huh o tale kanal gledam sploh nevem kaj naj uzamem :D

VelkBla ::

Pozdravljeni,

tudi jaz bi si rad malo sposodil to temo, ker bi potreboval par informacij.

Žlahta ima trenutno izbranih par video domofonov v kompletu, ampak zadeva gre takole: želijo enostanovanjski sistem (1 zunanji zvonec s kamero, 1 notranji lcd zaslon, nadometna varianta, vrata se ne bodo odpirala z domofonom. Vem, da eni domofoni imajo opcijo snemanja ter priklopa kamer, kar je treba potem vezati na router?, ampak to se bodo sami odločili za nadgradnjo, če želijo.

Kot sem opazil, po posredovanih modelih, imajo in kamera in lcd zaslon PoE napajanje, medtem pri drugih modelih pa je samo kamera Poe, lcd pa ne. V tem primeru predvidevam, da je potreben PoE napajalnik, do katerega gre UTP kabel.

Kaj je razlika med PoE napajalnikom in napajanje preko UTP Pasivnim PoE kitom? Dodatno potrebuje led baterijo?

Zanima me tudi, ko so se zanimali za komplet, jim je prodajalec omenjal vezavo kompleta na router (niso mi znali obrazloziti), ampak ali je možno, da je vezava samo med zvoncem in lcd monitorjem, brez routerja?

Hvala

iglavc ::

Živjo,

vidim, da je nekaj bilo pisanega na to temo. Imam pa sledečo težavo in lepo prosim, če mi lahko kdo pomaga. Imam vhodna vrata Pirnar, katere bi želel krmiliti preko domofona. Vrata so osnovna in imajo vgrajen električni prijemnik iz katerega gre dvožilni kabel. Ta kabel bi rad montiral na domofon ali kakšno drugo napravo, ki bi mi omogočala, da bi lahko odpiral vrata preko telefona. Vrata ne zaklepamo na ključ, želel bi , da bi otroci odprli vrata na daljinec ali preko telefona (kot v bloku domofon). Ali mi lahko prosim svetujete, kaj bi bilo najbolje izvesti in priklopiti ta dvožilni kabel, da bi lahko vrata odpiral na daljavo ali preko daljinca ? Gledal sem, da bi na dvožilni kabel vezal domofon (ne vem sicer kateri bi bil ustrezen za dvožilni kabel) in nuki opener (https://www.mave.si/citalniki/nuki-open.... Ne želim imeti namreč zunanje enote, samo notranjo, ki bi bila vezana na vrata (kabel na prijemnik). Prosim za pomoč. Hvala.
Nejc


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vezava kamere z RJ45 na 4 PIN videodomofon?

Oddelek: Zvok in slika
12522 (306) Stasa2
»

Video domofon + kamere

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
82655 (1151) Simon22
»

Domofon

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
181655 (1184) WhiteAngel
»

Hišni zvonec - napajanje na kabel, signal brezžično

Oddelek: Pomoč in nasveti
145495 (2939) KTr1sk
»

brezžični zvonec?

Oddelek: Loža
289447 (5222) SeMiNeSanja

Več podobnih tem