» »

Nemška policija zasegla 51 stojnic na CeBIT-u

Nemška policija zasegla 51 stojnic na CeBIT-u

Slashdot - Prejšnji teden so nemški preiskovalci preiskali 51 stojnic razstavljalcev na Hannoverskem CeBIT-u, kjer so iskali kršilce patentov. V sredo je prišlo 183 policistov, preiskovalcev in zasegovalcev, ki so zasegli 68 škatel, polnih elektronskih naprav ter dokumentacije, med čemer so se znašli mobilni telefoni, sistemi za navigacijo, digitalni okvirji za slike ter ploski zasloni. Od 51 preiskanih stojnic je bilo kar 24 v lasti kitajskih proizvajalcev. Policija pravi, da je večina zaseženih izdelkov kršila patente povezane z MP3, MP4 ter DVB standardi za digitalni zvok in video, prav tako pa naj ne bi manjkalo zapisovalcev na CD in DVD medije.

Kaj takega se v Združenih državah ne bi moglo pripetiti, saj so kršitve patentov drugače pravno definirane, kar se zna pokazati kot velika prednost za podjetja, ki hočejo svoje izdelke predstaviti na sejmih, vendar nočejo, da jim državni organi zasežejo vse razstavne artikle.

Izvorna novica.

8 komentarjev

Odyn ::

Itak, da ščitijo "svoje":
http://www.mp3-tech.org/ (patents and mp3). Se bodo upali spraviti tudi na končne uporabnike?

subby ::

malce offtopic... ej recmo da maš ti eno stvar, katero bi rad "mednarodno" patentiral.. kolk približno te to stane(baje je dobro da ti to kaka firma ki se s tem ukvarja zrihta)

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: madviper ()

perci ::

ma ni panike, odvisno v katerih drzavah bi to rad ampak cca 100-200 tisoč EUR.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: madviper ()

Calligulla ::

Ma tok hudo spet ni. Najprej ulozis slovenski patent kar je nek drobiz in mas potem enoletno prednostno pravico ze zagotovljeno in v tem casu lahko se malo kesa naberes in sprozis Euro patent in patent za ZDA, Kanado in ostale,.. se pa Euro patent placa kot za eno drzavo se mi zdi...

Odvetniske firme ti vlagajo patente, ce hoces. Patentni odvetniki.

AMpak samo 2% vseh patentov sta v komercialni rabi. Sam izum je nekaj, trzenje in uspesnost pri tem pa nekaj cisto drugega. Oglasi se na Kotnikovi 5 v LJ (patentni urad) in ti bojo dali brezplacno brosure, cenike,.. vzorce..

Na netu pa samo vpises IBM patent search se mi zdi in potem isces po bazi za podobne patente. Skoraj ziher pa je to, kar imas v mislih ze patentirano.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: madviper ()

perci ::

Calligula: Malo se pozanimaj kolk stane, da zadevo patentiras v vseh drzavah EU. No, dej.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: madviper ()

Vice ::

In kaj točno je problem pri končnih uporabnikih?

Jux ::

@perici
Če se ne motim ne prav veliko - največ te pridejo prevodi v vse lokalne jezike, vendar bi moral imet EU patent za pod 20k€.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

kekz ::

> Na netu pa samo vpises IBM patent search se mi zdi in potem isces po bazi za podobne patente. Skoraj ziher pa je to, kar imas v mislih ze patentirano.

Patentni register nima nobenega preverjevalca, ki bi preverjal, ali je neka stvar že patentirana. To je praktično nemogoče, saj se lahko zadeve razlikujejo samo v podrobnostih in bi moral biti hud strokovnjak, da bi razumel v katerih. Vsak mora na svoj patent in njegove kršitve paziti sam. Tako je povsem mogoče in celo verjetno, da je že kakšna zadeva patentirana 2x. Register patentov je v pomoč samo toliko, da je mogoče dokazati, kdo je bil prej in na sodišču tisti patent od dveh enakih obvelja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Speči patentni gigant se je zbudil (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Industrijska lastnina
5611915 (9827) 3p
»

Kdaj in če bosta dobili ustvarjalnost in inovativnost domovinsko pravico v Sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
814630 (3468) barbarpapa1

Več podobnih tem