» »

Radeon 2600 pro se sesuje ko posnamem gonilnike

Radeon 2600 pro se sesuje ko posnamem gonilnike

dolenc ::

Torej moj problem:)

Nabavil sem tole grafo od sapphirea, pred tem sem imel 2400pro, ki je imela isto zadevo. Grafa ko jo vstavim dela, takoj pa ko posnamem gonilnike, se ob zagonu windowsov sesuje, blue screen, ki javi nek error "STOP: 0x0000007F" in potem sledi restart. Grafično sem preizkusil v prijatlovi kišti in tam dela normalno. Poskusil sem stare, nove gonilnike, uradne in ne uradne, probov že vse možne biose, drugi pciex slot, reinstall winsov, druge verzije dxa, vse odvit, vse navit, igranje z nastavitvami v biosu, pa nič ne pomaga. Sumim da je na nek način skregana s plato :D

Moj sistem je pentium d915, plata asus p5wd2 premium, 2gb crucial rama(probal tud druge proizvajalce).

Vsak nasvet bi bil zelo dobrodošel.

opeter ::

Imam samo dve ideji:

1.) poskusi zamenjat napajalnik
2.) formatiraj oz. ponovno naloži Windows in boš videl če je bil to problem (veliko nameščene smeti znotraj v Oknih).
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

dolenc ::

Mam 600w enermaxa, tadrugo sem pa tud že naredu pa ni blo nč bolš... Sej nima veze k sem se dans odloču da bom (spet) menjal grafo, tokrat upam da za radeona, ki ga bo plata "sprejela" :).

orescek ::

Jaz imam pa malo drugačen problem, čeprva je mogoče malo podoben.

Imam dve HD 2600 XT, SAPPHIRE povezane skozi CrosFire. Plošča je asusova P5KC, 3Gb rama in 550W napajalnik.
Zelo pogosto se dogaja ko prižgem računalnik, da se vse lepo naloži in v trenutko ko se ATI Control Panel naloži(čeprav mislim da ni to problem) se ekran ugasne in začne iskati signal, ki ga potem ne najde(isto se obnaša kot da ekran nebi bil s kablom povezan na računalnik).

Predvsem se to rado zgodi če je računalnik dlje časa izklopljen.
Isto se obnaša tudi če je v računalniku samo ena grafična oz. če grafične niso povezane z crosfire.

Ta problem se dogaja če prižgem kako igro(povsem nezahtevno za tak tip grafične)m kjer se po nekaj minutah( cca. 20-30 minut) ekran izklopi in ni slike.

Sprobal sem vse možne driverje, ki sem jih našel vendar je bil problem več ali manj skoz enak. Za enkrat trdim da je probem v driverjih, čeprav načeloma nevem zakaj bi imel probelem če imam v računalniku samo eno grafično.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Potrebujem pomoc! nov build zmrzuje (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
868233 (5682) m0LN4r
»

Ventilatorji se ne ugasnejo (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5110872 (9463) inbox
»

CPU 100% ne vidim rešitev... (strani: 1 2 )

859703 (7555) m0LN4r
»

Sistem mi obstoji! (strani: 1 2 )

513646 (3072) DT232
»

ATI Radeon HD3870 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Strojna oprema
43528425 (18364) smarty

Več podobnih tem