» »

Aktivni zvocniki

Aktivni zvocniki

«
1
2

Muzikant ::

Lep pozdrav, moram pohvalit dober forum!

Imam tezavo pri izbiri aktivnih zvocnikov! Potreboval bi jih predvsem za ozvocit naš ansambel uporabljali pa bi jih kot zvočnike in ne kot monitorje!

Za začetek bi poiskusili s srednje močnimi tam do 500w rms!

Tu pa nastopi težava pri izbiri in nakupu, imel smo že na probi en zvočnik od fbt-jolly 15ra in od alto-ps 4ha. Razlika je več kot očitna glede barve zvoka saj fbt proizvaja zelo lep ter čist zvok
za razliko od alta!
Tu pa nastane problem denar saj so fbt priznana firma ki že leta razvija zvočnike, in cene zvočnikov močno poskočijo.

Primer : fbt jolly 15ra - 150w+50w rms = 420€ po komadu --- kar mi je malce predrago!


Pozna kdo rešitev glede dobrih zvočnikov vendar v realnih cenah?

Spajky ::

Kupi rabljene iz oglasov, ne verjami vsem tem watt-om in obvezno naj bo tako velik basovc (15¨) kot pri teh Fbt-jih. Lahko pa kombiniraš dve kištici z 12˝ basovcem in enim aktivnim basovcem z 18˝ zvočnikom pa na tla z njim (ona dva pa na stojalu) ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Tilen ::

ne verjami vsem tem watt-om

RMS je čisto kul oznaka. To da pa majo eni računalniški za 20€ 3000W pa je itak oslarija. Samo spodaj ti potem piše 10RMS in podobne. tako da ja, RMS bo kr prava oznaka in pri 500RMS-ja zna že kr pokat :)

Zdaj ker se gre vrjetno za kar profesionalno zadevo sicer dvomim, da bo Muzikant kupoval rabljene zvočnike, lahko pa da se tudi motim.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Muzikant ::

Glede vsega tega sem se že veliko zanimal po raznih straneh, trgovinah in tako dalje .
Kar me moti je toda vsak prodajalec zagovarja svoje komoponente pa naj bodo še tako slabe .
Zato sem se obrnil na ta forum , kjer sem pričakoval bolj mnenja iz izkušenj kot so mnenja prodajalcev.

Veliko že vem o zvočnikih vendar še vedno nabiram nove in koristne informacije ki mi bodo pripomogle k izbiri.
S temi RMS-si sem mislil res takšno moč kar pa vem da je cenovno drago od dobrih 300€ pa vsedo 1000€ , želim pa seveda najti neko srednjo možnost. Pri teh stvareh pa vedno bolj opažam da velja "malo denarja malo muske". Zato bi bil vesel čim več nasvetov!

l.p.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Muzikant ()

Bellzmet ::

Če boš ozvočil samo glas (pevca/e) se bolje splača vzeti 12", ker so boljši za vokale. Seveda, če bo šlo čez še kaj drugega pa 15". Bolj profi (in seveda dražja variana) bi bila 12" na stojalih + posebej 18" woofer na tleh.

Nujno za cene poglej na www.thomann.de, kjer dobiš malo predstave, ker imajo res veliko artiklov.

Pa za začetek boš lažje izbral, če boš določil okvirno maximalno ceno in pogledal kaj se za to dobi. Pa potem glihaš... Je pa tako, kot si napisal, čim gre za priznano firmo, grejo cene pri tovrstni opremi v luft.

lp

Muzikant ::

Ozvočeval bi celotni ansambel, razen kitare ter bas kitare ki imata posbej svoje ozvočenje.
Predvsem se nam gre za lahko prenosljivo , s tem se izogibamo sistemom kot so omenjeni zvočniki plus bass skrinje, sama ideja je dobra vendar kot si rekel zelo draga , gre pa se nam tudi za to da bi lahko to zvočenje nadgrajevali in dokupovali komponente , ki bi seveda bilo aktivno ki jo je lažje nadgradit.Se pravi najprej 2 taka potem pa še kašen par ali 2 para katere bi lahko ob manših špilih lahko uporabil kot monitorje.

gorisek ::

lep pozdrav
rabil bi pomoč pri izbiri in nakupu aktivnih zvočnikov za narodnozabavno trio zasedbo zbiram med naslednjimi zvočniki
http://www.thomann.de/gb/fbt_himaxx_40....

http://www.stagelightingstore.com/OmniS...
nagibam se ktem ker imajo 15? nekateri pravijo da je to bolš za narodnozabavno glasbo kot 12? pa še poceni so nekateri celo pravijo da prekašajo mackia ima gdo kakšne izkušnje

yamaha msr400 te tud zelo hvaljo samo imajo 12?

http://www.zzounds.com/item-MACSRM450V2

http://www.stagelightingstore.com/OmniS...

http://www.instrumentpro.com/P-AMAPXI15...

http://www.activemusician.com/item-DJ.P...

http://www.activemusician.com/item-DJ.D...

kaj od tega priporočate oziroma imate izkušnje
hvala za informacije

Spajky ::

Nič od tega kar ti praviš, poglej tegale 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

gorisek ::

imaš izkušnje z tem zvočnikom kje se jih da pri nas sprobat
še ima mogoče gdo kakšno mnenje

zagi123 ::

@spajky: American Audio, a ti to resno?
@gorisek: Poceni Behringer BEH B215, Srednje dragi Yamaha MSR 400/Mackie SRM 450 in dragi HK PRO 15A. Ostali zvočniki na tvojih linkih so pa sranje, FBTja ne poznam.

gorisek ::

ravno sem dobil ponudbo za tele zvpčnike
http://www.m4musicstore.si/aktivni-zvoc...
v kombinaciji z temle subwooferjem
http://www.m4musicstore.si/aktivni-zvoc...
kaj menite o tem baje zlo dobr špila

oz podajte mi svoj predlog

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gorisek ()

gorisek ::

http://www.bolha.com/aktivni-sistemi/ta...
tole mi je zelo všeč mi lahko pove gdo ki ima izkušnje s temi zvočniki ali se izplača glede na razmerje denar in kvaliteta
zagi123: behringerja res ne mislim imet

zagi123 ::

Meh, vidim da se ne da s tabo pogovarjat.

gorisek ::

nevem zaka se nebi dal
js sm na forumu zato da pridem do kakšnih koristnih informacij sej sam uprašam pa vrjetn bo kr tole kupu
TAPCO TH-15A ACTIVE BY MACKIE 400W

Spajky ::

@ zagi123 : edino kar je od tvojega IMHO v redu je Yamaha MSR 400 (price/quality) a je treba nosit 4 kište naokoli in je torej za komplet (2x) dupla cena ... in za one, ki sem jih omenil, sem jih pač videl na linkih od gorišeka in malo pogledal karakteristike, pa smatram, da je to najboljše razmerje denar/efekt. Ne vem pa kje bi se jih dalo nabavit ali poslušat v SLO. Bodo pa cene v EU v evrih vsaj enake cenam v dolarjih, čene večje ...

Vsa ta roba (pod 1000€) več kot zadnje desetletje je bolj plastik fantastik (v glavnem ne glede na firmo) in je treba tudi karakteristike gledat z rezervo! Imam izkušnje tudi z FBT npr. ker sem fantom katerim sem bil leta mixerman priporočil močnejše 2-way aktivne kište s 15˝ basovcem, pa me niso poslušali (so vzeli z 12˝, ker so manjši-nošnja). Tudi popravljal sem one FBT zadeve, pa so bolj švoh kot bi morale bit po podatkih zaradi internega napajanja-trafo).

Kot narodnozabavni ansambel=trio (verjetno frajtonarca+bass kitara+kitara in verjetno na ne prevelikih placih ali odprtih terasah, bi moral bit oni moj predlog ali kaj zelo podobnega še kar Ok.

Fantje bodo namreč rabli poleg kišt in stojal še točno (2x)-15_band graphic (oz. tak 1 stereo) EQ in mixer z vgrajenim efektom in detaljnejšimi tonskimi kontrolami po kanalu (srednji in bas OBA parametric Eq!) Poleg tega pa še 2x 2-way aktivni monitor s tonsko blendo (base na skoraj na min, visoke skoraj na max) z 10˝ basovcem ter ene dve stojali s po 2-mi 300W parab.reflektorji. Vse skupaj bo pa naneslo še kar denarja! Pa trije ljudje bodo lahko v enem šusu nesli oba zvočnika pa še malenkosti v dveh rokah! (o transportu in prenašanju treba tudi razmišljat!).

Kar se tiče mixerja, pa imam prakso zadnja leta s starimi Behringerji (8+4*2=16) brez EQ za male pare (400€). Temu primerna je trajnost (kvaliteta materiala!), čeprav je bil konstrukcijsko odlično izveden (digitalno, zelo zelo malo šuma) in po par letih začnejo težave z njimi. Pa kupiš novega enakega spet >:D

Vedno je pametno ne se zaletet; sam sem bil profi-muzikant skoraj dve desetletji, pa vem kaj govorim! :8)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

gorisek ::

spajky:hvala za informacije

mešalno mizo imam behringer 1832FX
za zvočnike pa nevem kaj naj kupim če izbiram med:

http://www.activemusician.com/item--DJ....

http://musicmax.si/proizvodi/aktivni-zv...
in
http://www.mondospettacoli.it/shop/fbt-...
kar se vatov tiče so najšohnejši pa še 12" ne 15" vendar naj bi bili zelo kvalitetni, če je res nevem
tudi tapco-ta zelo hvalijo
res je rabim za harmoniko, bas in kitaro +2 vokala včasih namesto harmonike klaviatura za 40 do 60 ljudi v zaprtih prostorih mogoče 1 do 2 špila na prostem na leto tist se mi pa bol splača najet ozvočenje

spajky: kaj od tega naj kupim vse je nekje 300EUR kar si trenutno lahko privoščim
da bo dovolj glasno, predvsem kvalitetno in kolikor toliko vzdržlivo oz. kaj bi kupil ti na mojem mestu
pa še enkrat hvala za prejšen post

Spajky ::

Mixer bo še kar Ok, ki ga maš, pa ne rabiš posebej še ostalih stvari. Se mi je kar zdelo, da bo še kaka klaviatura zraven (za mešanje komercialnih "jajc") zraven; precej običajno; tam pa so še bobni (iz klaviature) zraven, posebej še basBoben, ki zna bit kritičen na ozvočenju!

Kište pa one PRVE zdej, že ki sem ti jih tudi prej rekel!
fabrika in Holandsko zastopstvo tudi za SLO, stran zastopnika za EU pa nabaviš še transport torbe/voziček in reflektorje ter vsa stojala pa še kake monitorje :8) hkrati, če nimaš ...

Upam da so povsod cene za par (se mi zdi, da tle ne!!!)
Tale americanaudio DLS-15P je že po tem, da je skor še enkrat težji in večji od onih dveh drugih , da potrdit, da je res 300W RMS in ni glih navaden plastik-fantastik (in ga bosta dva devala na stojalo!) ; sem malo datasheet-e malo pogledal vmes, sicer niso briljantni, slabi pa ziher ne ...

tapco-th-15a je v resnici samo 150W RMS, oni FBT pa je v osnovi monitorski zvočnik 100W RMS. Oba sta prešvoh, posebej drugi !!!

Lahko jih naročiš, pa malo počakaj, da pridejo iz NL, al pa ti jih trgovec pri nas nabavi (bo pri ceni dodal še svoj zaslužek seveda!) Zberte dnar vsaki za eno stvar (par) pa je ... brez nič ne bo nič! s prvima dvema "porokama" boste odplačali robo :8)

Lahko pa nadaljuješ z iskanjem še drugih zvočnikov, če se boš zeznil, boš pa videl najkasneje poleti na zunanjih placih (ko bo zmanjkovalo moči) in bo nujno dodajanje sposojenih zvočnikov ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

gorisek ::

dobil sem predlog
http://www.m4musicstore.si/aktivni-zvoc...
spajky vidim da si edini na forumu k se spoznaš pa me zanima tvoje mnenje al nej usen raj kupim
americanaudio DLS-15P

gorisek ::

kaj pa ta model americanaudio pxi15p
http://www.pssl.com/American-Audio-PXI-...

Spajky ::

Izbegavaj zadeve s 12˝ basovci, če ne želiš nabavljat še vsaj enega aktivnega sub-basovca z vgrajeno kretnico!!!

Vseeno IMHO kupi americanaudio DLS-15P (čeprav ima notri se mi zdi samo pasivno kretnico kot vidim; pač se bolj pazi, da se visokotonca preveč ne tera) ker ima največji izkoristek. Popust je pa takšen kot je, ker ga mislijo vržt ven iz proizvodnje zgleda in nov model dat ven, pa je stara zaloga (nič slabega)!

Kar pa se tiče pxi15p je pa malce bolj švoh od onega prej, čeprav ima elektronsko kretnico in za vsak zvočnik svoj amp (bi-amping). Toliko zelo velik popust pa ima, ker ne gre v promet in se jih hočejo na vsak način znebit! Je že razlog, zakaj ne gredo v promet!

Evo ti še predlog za monitorska zvočnika ...

Sem ti napisal, ker vidim, da mislite preveč škrtarit >:D ; trebal si že v začetku računat za vse tele zvočnike skup (ojačevalci že not) za bend enih svojih 1000€ ...

Npr. mene so prišli pred četrt stoletja (ex-YU) en par 300W RMS trosistemske pasivne kište (RMS: 300W bass 15˝ + 8˝ 100W srednji + 1˝ trobljica 60W) Solton - "AA-Craft" profi serija 3500 DEM s carino (tretjina cene novega Yugeca takrat), pa mi ni bilo nikoli žal, še danes "pojejo" vse te plastik-fantastik za malico; kmalu sem iz druge roke rabljene nabavil še en par za pol cene ...

Če misliš glih šparat, poglej še malo kake rabljene zadeve (seveda morajo bit brezhibne) podobnih karakteristik ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Spajky ::

Evo ti še SLO zastopnik za american_audio, samo vidi ceno !!! oni monitorc, ki sem ti prej dal link je pol cenejši zunaj (pa carina iz US pa je še vedno tretjino cenejši kot pri tem tipu doma >:D
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

zagi123 ::

Solton in American Audio so jajca totalna in moje mnenje bo tako tudi ostalo. Ampak ker očitno iščeš poceni jajca toliko da se nekaj sliši, potem bojo vredu.

gorisek ::

zagi123: neiščem jajc ampak iščem kvaliteto brez navite cene ker piše na zvočniku določeno ime .
sam se res nespoznam na zvočnike zato pa izbiram mnenja in tudi tebe prosim za predlog ker verjetno imaš določene izkušnje z določenimi zvočniki zato prosim predlagaj svoje zvočnike v sorazmerju cena/kvaliteta nerabim pa profi da bom za en kom. dal 1200EUR ali pa še več
povekj kaj se mi splača kupit...
hvala

zagi123 ::

Splačajo se tisti modeli, ki sem jih zgoraj napisal. Mimogrede, Behringer ima določene izdelke dobre in med njimi je tudi B215. Od Soltona, American Audia ter Alta pa bejž stran. Predlagam da pokličeš ali obiščeš Audiopro, kjer bi ti znali bolje svetovati. Tam imajo tudi American Audio zvočnike, ampak sem prepričan, da ti jih bojo odsvetovali.

gorisek ::

ravno v tem je problem klical sem že skoraj po vseh trovinah kjer pa vsak svoje predlaga med temi je tudi audiopro ki mi je predlagal ravno american avdio
u glavnem vsaka trgovina prodaja svojo robo jaz bi rad pa objektivno mnenje

gorisek ::

mogoče pozno gdo tele zvočnike
http://www.m4musicstore.si/aktivni-zvoc...
v trgovini jih zelo hvalijo

gorisek ::

našel sem nekaj zakar sem zelo interesiran
http://www.lastracom.com/Web/Inventory/...
ali je vredno svojega denarja glede nato da so za 130EUR znižani
ali pa te
http://www.lastracom.com/Web/Inventory/...
je vredno

Spajky ::

Taprvi bi moral bit v redu :\
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

zagi123 ::

Pa saj nista resna.

gorisek ::

zaka

gorisek ::

zagi123: ka si že slišu te zvočnike da veš da niso vredu
js nekupujem firme ker si je nemorem privoščit js iščem kvaliteto prej si tud reku nej se alta izogibam
igor podpečan jih je mel pa prej 6 let pa so mu dobr služl pa tud zvok je presenetljivo dobr
ča pa na zvočniku piše dynacord al pa mackie še zdaleč ne pomen da je dober

zagi123 ::

Poglej, The box, American Audio, Alto, Solton- poceni izdelki, poceni zvok.
Še zmeraj ti priporočam, da obiščeš trgovino kjer imajo več izkušenj z aktivci, npr. Audiopro (ajo American Audio DLS15P, Behringer B215 in Yamaho MSR 400..)
Samo še zmeraj, ločen woofer bo naredil svoje. Sploh bas boben na sintersajzerju bo obup, pa tudi če bojo 15".

gorisek ::

sej na sintu itak nimam bobnov ker jih pri zabavni igramo v živo vendar tiste nerabm ozvočevat so dost glasn

gorisek ::

zagi123: se ti opravičujem glede behringerja danes sem slišal te zvočnike B215D odličen zvok(prepričali so me)

zagi123 ::

Heh, lepo slišat. Behringer se je kar popravil v zadnjih letih :)

gorisek ::

yamaha pa mackie se ne splačate potem kar sem slišu če pa ceno pogledaš pa spoh škoda besed edino zanima me če veš kolk majo tile zvočniki B215D dejansko moči RMS k gor piše 550W ta je mal kruta za ta denar sam tak me zanima
drgač pa svaka čast ka behringer naredi za 300EUR

bom meu dost ta dva zvočnika za tam nekje 70 ljudi dans sm jih probu u trovin nekje na 20%

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gorisek ()

zagi123 ::

B215D imajo 280W RMS za woofer in 65W RMS za tweeter.

Spajky ::

250W bass + 30W tweeter v kišti z "optičnim" limiterjem, Ojačevalci pa tudi v resnici ne dajo kaj več RMS . Spodnja frekvenca (-dB?) 55Hz (ton E bas kitara = cca.41Hz npr.) Mislim, da se morata naučit in predvsem razumet specifikacije in kaj pomenijo :D :D :D . Niso slabi, tolk dobri pa tudi ne :8) Marsikateri podatki so za neukega uporabnika zavajajoči ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

zagi123 ::

In kaj je tukaj narobe? Bi rad mel notri ojačevalce z 2x priporočeno močjo zvočnika? Kaj pričakuješ od 15" 30hz -1dB? Al si želel povedat, da je tista plastika od American Audia toliko boljša, ker piše 40-20khz? Mimogrede, response tvojih DLS15P:
 DLS15P

DLS15P

Spajky ::

od nobenega zvočnika ne pričakujem tega, kar si napisal, oni diagram pa poznam in vsi diagrami podobnih kišt so podobni na žalost :8) ; če je kišta premajhna, so rezultati na basih podobni povsod ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

gorisek ::

nevem ka se kregata ampak tud ojačeval za baskitaro negrejo kej velik pod 50 Hz

gorisek ::

behringerji preizkušeni odlično igrajo ih že imam doma

gorisek ::

neli me zanima če mi zna gdo odgovorit na mešalki imam fantomsko napajanje pa me zanima če vseno rabim baterijo v kondenzatorskih mikrofonih oz. ali lahko skurim s fantomskim napajanjem dinamične mikrofone

Spajky ::

Fantomsko napajanje naj bo izključeno, razen na onem kanalu, če imaš kaki kondenz.mikrofona brez lastnega napajanja (studijske zadeve). Oni ki imajo baterijo v sebi ga ne rabijo, in ne boš skuril dinamičnega MIC z njim, samo je brez veze, da se obremenjuje mikser s tem, da je vključen, če ne rabi!
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

gorisek ::

še neki me zanima ali lahko bas kitaro priklopim direktno na mešalno mizo pa pol z mešalne mize pač na ozvočenje ali je bolje da jo priklopin na ferš pa pol pred ferš mikrofon pa na mešalno
ali koko je najbolš

Spajky ::

Lahko priklopiš bas kitaro na mixer (line in !) ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

zagi123 ::

Lahko direktno samo bo najbrž bolj bedno zvenelo, a ne. Jaz bi priklopil ferš na mikser, če ima ferš OUT izhod.

gorisek ::

meu bi eno uprašanje in sicer kopujem mikrofon za harmoniko gledal sem AKg pecrception 170 pa me zanima vaše mnenje
še nekja bi rad izvedel in sicer strah me je da mi malomenbranski mikrofon ne bo lovil vseh tonov na diskantu oz. sredinske močneje kot tiste višje in nižje od mikrofona ali se motim in je to važno on postavitve
Gledal sem tudi te:
http://www.lastracom.com/Web/Inventory/...
http://www.lastracom.com/Web/Inventory/...
kaj mi priporočate

rabim pa za igranje v živo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gorisek ()

Desty ::

Ojačevalca nikakor ne priklapljat na mixer (prek outa na ojačevalcu), ker bo vse brnelo zaradi elektrike. Mikrofon pred njega in je to to.

gorisek ::

glede mikrofona za harmoniko kaj je bolje dinamičen ali konderzatorski
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ozvočenje, pomoč

Oddelek: Zvok in slika
152643 (1676) znamovsi
»

Kateri zvočniki?

Oddelek: Kaj kupiti
113155 (2868) klinker
»

mešalna miza

Oddelek: Zvok in slika
335198 (3313) neres
»

Roba iz Studiospares

Oddelek: Zvok in slika
52155 (1908) čuhalev
»

priključitew wooferja

Oddelek: Zvok in slika
8795 (714) davaman

Več podobnih tem