» »

Aktivni zvocniki

Aktivni zvocniki

1
2
»

gorisek ::

Desty ::

Za harmoniko vsekakor kondenzatorski.

gorisek ::

zanima me mnjenje o aktivnih zvočnikih proteus stage

JurcaG ::

Sam ne The box jajc kupovat. Pri ozvočenjih je tako in tudi sam prakticiram tako, da kupuj priznano in dobro robo in ne boš imel problemov. Ne pri kvaliteti zvoka, feedbacku in pri drugih zadevah. Sam imam doma mackie SRM450 in sem z njimi zadovoljen. Za poceni pa da špila orng kupi http://www.zzounds.com/item--BEHB415DSP - so močni, ne nucaš dodatnih subov, pa špilajo ok.
Mešalne mize: kupi ali Mackie, ali Allen Heath ali vsaj Yamaho
Mikrofoni: Shure all the way
Nihče ne ve vsega, tudi jaz ne

Zvezdica27 ::

lp,

gorišek, daj da ti dam en nasvet, kot bivši dolgoletni kitarist (pa tud studio smo neki nabavlal, na koncu pa prodali vse skupaj):

Največ boš naredu, če boš na kakem špilu peljal na pir tonca/glasbenika (še bolje na kakem festivalu) in zadeve predebatiral v praksi. To naredi z 10-imi ljudmi, po tem ko vidiš, da znajo zvok poštimati. in potem ti bo več jasno. Forum ni prava izbira. Trgovine še manj. Če imaš čas, pojdi kdaj na kak oreng koncert in probaj dobiti na pogovor mojstra od kake "zvezde". Recimo Tinkara Kovač je vedno s seboj pripeljala svojega in tip je iz bedne opreme delal čudeže (pred njo recimo so Jinx skozi imeli feedback).

Taki ljudje ti res lahko svetujejo in te usmerji, kajti dobr oprema za zmeren denar JE MOŽNA. Katera pa je, pa vedo samo fantje iz stroke, glede na tvoje potrebe. Včasih znajo fantje v študenskih klubih dobro svetovati (kaki so res carji), včasih pa je not kak aberveznik, ker majo preveč denarja (al pa je taka vas, da itak sam eden pozna zadevo).

Še ena stvar: samograditlejstvo: če je kak res dober, je to zanimiva opcija. Če je aberveznik, bo izdelek šrot. Mešalke sicer težko sam delaš, sam zvočnike in vse ostalo pa se da in se tudi dela. Zvok je enostaven. Zvok je zapleten.

In še en nasvet: če se ena roba veliko prodaja rabljeno (več prodajalcev), to 90% pomeni, da ni v redu (isto za nenormalne popuste, čeprav v SLO ni logike, ker trg je izkrivljen).

Končni nasvet pa je isti kot pri JurcaG z dodatkom: če ne veš TOČNO kaj kupuješ, kupi firmo in daj 100e več. Kupuj v tujini.

pa srečno,

zz
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ozvočenje, pomoč

Oddelek: Zvok in slika
152648 (1681) znamovsi
»

Kateri zvočniki?

Oddelek: Kaj kupiti
113166 (2879) klinker
»

mešalna miza

Oddelek: Zvok in slika
335208 (3323) neres
»

Roba iz Studiospares

Oddelek: Zvok in slika
52169 (1922) čuhalev
»

priključitew wooferja

Oddelek: Zvok in slika
8799 (718) davaman

Več podobnih tem