» »

Mladoletna voznica vozila brez izpita

Mladoletna voznica vozila brez izpita

1
2
3

Adrijan0 ::

Če se boš pr sodniku zjoku zna bit tud da nebo nič. Odvisno od sodnika.

damjan11 ::

Me pa res zanima, kdaj ste naredili izpit z samo 13 in 18imi urami?? Koliko vem, če delaš vaje kot je predvideno za avtošolo bo sigurno več kot 18ur.
Tudi če znaš peljati, moraje te ure biti vpisane v kartonček, razen če niste delali izpitov še v fičotu ali 1300 ali pa v zastavi 101.

Chessman ::

Poznam primer ko je voznik preden je šel v avtošolo malo to parkplacih testiral svoje znanje. Potem pa pride v avtošolo pa se začne prepirati z inštuktorjem kako je prav. Žal ga je inštruktor učil tako. Ko stojiš pri semaforju daš avto iz prestave. Potem čakaš da se prižge zelena luč. Ko se ta prižge daš avto v prvo prestavo in počasi spelješ. Kreganje pa je bilo zato ker je omenjeni samouk dal v prvo prestavo ko se je na semaforju prižgala rumena luč, ko pa je bila zelena je pa speljal. Toliko o tem kaj dobiš z predčasnim učenjem. Kreganje v avtu)

PS: pa če bi vsi vozniki kateri so imeli takega inštruktorja puslušali zdravo pamet in ne to kar jih je naučil bi se promet malo hitreje odvijal po naših križiščih.

Keyser Soze ::

Ma kakšnih 13 ur neki. To je bilo napisano samo zato, da ljudje vidijo, kaj vse prenese tale "papir". A lot of bull*.

Sam sem naredil izpit z 27(29?) urami. Pa še to je bilo tako, tako. Ker inštruktor ni bil prepričan, če bo to dovolj ur po mnenju komisije. In sva jih v dneh pred izpitom torej naklepala še kakšni 10, da sva prišla blizu številki 30, za katero se je smatralo, da je nekakšen minimum za pristop k izpitni vožnji (give or take par ur).

@Chessman: Bull. V avtu poslušaš inštruktorja in delaš po njegovih navodilih. Svoj stil vožnje boš pa pač razvil kasneje, na svojo pest. Kar je jasno vsem, ki imajo kolčkaj razvit "common sense".:\
OM, F, G!

Zgodovina sprememb…

we_are_borg ::

Minimum je nekje 20 ur,ne 30.Pa minimum se tak za vsakega posameznika drugače gleda.Vglavnem,miinimum od minimuma je 20.
death is irrelevant

Keyser Soze ::

Ja, je minimum 20 ur.

Če je izpolnjen tale pogoj...
razen če niste delali izpitov še v fičotu ali 1300 ali pa v zastavi 101.

Ne poznam človeka, ki je po normalni poti, brez vez in poznanstev, prvič naredil izpit z 20 urami. V malo bolj sodobnih časih. Se pravi od takrat, ko je električni pomik stekel postal standard.:\
OM, F, G!

hamax ::

Kolega ga je naredu z 21-timi.
Res pa je, da ga je delal v Postojni. V ljubljani takih primerov ni(ali pa jih vsaj jaz ne poznam).
Kle se dela izpit normalno pri cca 40-tih urah. +- 5 ur(moje izkusnje).

xeon ::

Lol, koga ne. Js sm delu izpitno v 18 uri. Pa še inštruktor je bil jezen kr sm delu tko hitr, sm pa naredil vse od prve, brez da sem prej vozil. In to je blo 3 leta nazaj.

Tutankhamun ::

Chessmen:
Ok js to prvič slišm da se kdo krega z inštruktorjem kako se voz. Nam pa reku da se to ne dogaja. Js sm inštruktorja poslušu in sm delu tko kot je on reku pa sm vozu avto od 10 leta (fotr me je skos vleku :)). Meu sm pa 25 ur vožne (na kartončku je pisal za usako uro kakšna vaja je in teh je bilo 25), naredu s prve. Začetek je biu pa velik lažji, pa še kuj sva šla na cesto.

In nism ji dal avto za vozt, da bi js izpadu frajer, al pa kar kol. Zdej je pa rekla da si bo to zapomnla in nikol več noče vozt. Bo počakala na avto šolo. Js sm pa tut dobu lekcijo, da nam tega delu... upam.
AMD Phenom QUAD 9950 Black Edition, 8GB

Zgodovina sprememb…

Chessman ::

Tudi jaz sicer ne odobravam to da se je kregal z inštuktorjem, je pa res da taki inštrukton nima kaj za delat v avtušoli.

Sam osebno sem pred cca 20 leti opravljal izpit po 15h sem se prijavil za izpit, potem pa ker sem moral čakati cca mesec dni da sem prišel na vrsto sem dva dni pred izpitom na lastno željo odpeljal še ene 3-4 ure. Preden sem začel opravljati izpit nisem sedel za volanom, pa so me doma hoteli prepričati v to. Res pa je da sem na domačem dvorišču večkrat obračal avto med tem ko sem opravljal šolske ure.

Prav tako sem bil že par let aktiven voznik, prvo kolesa z motorjem kasneje pa tudi motorja.

perci ::

Jst sem do prijave na izpit naredil 19 ur. Izpitna voznja bi lahko bila 20. ura, vendar mi je instruktor priporocal, da naredim pred izpitom se par ur, ker sta med zadnjo voznjo in izpitno voznjo minila dva meseca. Tako sem naredil se 5 ur in izpit naredil s 25 uro (vkljucno z izpitno voznjo). Glede na to, da se z instruktorjem nisva na nobeni vaji ustavila, mislim, da je bil takrat realni minimum 20 ur (ker se vec vaj pac casovno ni dalo narediti v tako kratkem casu).

To je bilo v letu 1999.

AngelOfDeath ::

Ko sem jaz delal izpit je bil minimum 25ur. In toliko sem jih tudi imel ko sem naredil izpit.
edit: Slovnica

perci ::

Še dobro, da si razjasnil, kaj pomeni: "ko sem jaz delal izpit". Če si zdajle 27 (tako kot jaz) in si delal izpit pri 18 letih (v letu 99) ni bilo nobene omejitve navzdol, glede ur. Bila je samo realna omejitev, da nisi mogel narediti več kot tok vaj na uro, čisto zaradi tega, ker ima ena ura samo 60 minut. No, na ta način je bilo možno narediti izpit z 20 uro. Če si pa poznal inštruktorja, da si malo pogoljufal in napisal več vaj kot si jih dejansko naredil, si pa lahko naredil izpit tudi prej.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

AngelOfDeath ::

Delal sem 1998 in bilo je ena vaja na uro. Vaj je bilo 25 :)
edit: Slovnica

Keyser Soze ::

Mene je inštruktor isto prijavil na izpitno vožnjo ko sem imel cca. 19 ur. In ker je bilo vmes okrog 7 ali 8 delovnih dni sem moral potem vsak dan do izpitne vozit vsaj 1 uro. In tako se je nabralo še tistih 10 ur.
Sem mu sicer povedal, da to pač ni potrebno in da se mi zdi, da tako ali tako ne bom nič več znanja osvojil v tem času, pa mi je samo zatežil, da bo "sudija" rekel, da imam premalo ur in me ne bo spustil naprej.:\

P.S.: Mu pa sicer nisem ostal dolžen tega nabiranja ur. Sem smernike vedno tako pozno vklopil, da sem mislil, da ga bo kar kap med vožnjo od same živčnosti. Na koncu me je pa skoraj pretepel.
OM, F, G!

PacificBlue ::

Meni je tole recimo ful zabavno..v Radljah ob Dravi opravljaš izpit za avto..vse lepo in prav, ko spoznaš da v tem kraju nimajo semaforjev..yeah:)

perci ::

AngelofDeath, za ene vaje je blo tko, da si jih lahko naredil več na uro.

AngelOfDeath ::

@perci

vem

samo oni ko jih na izpitni sabo voziš te prej niso spustili dokler nisi imel 25 ur ;)
edit: Slovnica

perci ::

Če ti pravm, da so mene spustil na 20 uro, samo mi je potem instruktor reku, da naj raj nardim se par ur. Je pa kolega pol leta prej delal s 23 uro.

T0RN4D0 ::

komentar na varno vožnjo- sestavni del izpita bi blo sicer mogoče lepo da bi bla, samo niti ne tako uporabno. Ne moreš ti od človeka po 20-30 urah pričakvat da bo iz te šole kej pametnega potegnu, če se še vedno privaja naprimer na normalno vožnjo... Po par tisoč kilometrov ko vse opravljaš že avtomatsko, ko približno veš kaj avto zmore, po možnosti maš tud že kakšno izkušnjo česa avto ne zmore >:D, takrat od varne vožnje neki odneseš.

Je pa tako da če si pametn in dobiš v roke nov avto, oz naprimer se voziš po podlagi ki je ne poznaš, je dobr da takoj sprobaš kako se avto obnaša (zavorna pot, oprijem...), in potem prilagodiš stil vožnje. Kak športn začetnik iz avtošole zna bit presenečen nad tem kakšno razdaljo nucaš da se ustaviš naprimer po dežju s slabimi gumami, al pa po listju naprimer. Eni rabjo za to varno vožnjo, ampak nekih čudežev te tam ne naučijo, kako bo odreagiral tvoj avto v določenih pogojev pa tud ne veš dokler nimaš neki izkušenj.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

KandazaR ::

Najbolj mi je blo smešno ko mi je folk razlagu (sošolci, kolegi) kak so hitr naredl izpit. Pol jih pa mal vprašaš kje so kaj delal pa izveš kako se dela izpit v kočevju, ilirski bistrici, trbovlju ali pa v lj. Razlika med lj in ostalimi kraji je kot dan in noč. V trbovljah splah ne zapiska če inštruktor pomaga na izpitni vožnji (enemu sošolcu je pomagal speljevat), v ilirski je delal sošolec izpitno tako da se je peljal iz ilirske domov (po regionalni cesti) pa še bi se našlo. Jaz sem ga naredu v 35h brez napake in brez predhodnega znanja. Sicer sem vedel za kaj se kak pedal uporablja, zakaj so ob volanu ročice itd. Prvo uro sva začela na parkirišču za streliščem na dolenki. Najprej me je seznanil z avtomobilom, potem sem ene 15-20 min vozil osmice, da sem se naučil pravilnega poprijemljanja volana in pa speljevanja in nato sva šla na cesto. Drugo uro sva šla na poligon (ker baje se moraš tam vsaj pokazat) sva naredila en krog in šla spet nazaj na cesto. Sam inštruktor mi je rekel, da je bolj da greš prec na cesto pa ti on pomaga kot pa da se par ur učiš na poligonu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

karafeka ::

Prvih par ur bi morali v avtošoli učit oz. pokazat same dele atomobila, kaj je pod havbo, kako približno deluje motor, pregled nivoja olja, kako se napumpajo gume, kako delajo zavore, sklopka in take malenkosti. Potem pa se zgodi, da kaka punca (ali fant), naredi izpit, pa si pol leta ne upa it na pumpo, ker ne zna tankat :\ .
Se strinjam, da v tistih 20 oz 30 urah, ne dobiš dovolj občutkov za varno vožnjo avta, ampak poznati pa bi morali vsaj osnove delovanja avtomobila. Se vam ne zdi?

perci ::

Kandazar: Oba s kolegom sva delala v Lj, da ne bo kaksnih dvomov. Pa niti ni to point, kok hitr sem jst naredu. Hotu sem samo rect, da se je takrat to dalo, kako je pa zdej, pa ne vem.

KandazaR ::

@perci nisem mislil tebe, da ne bo pomote. Govoril sem za nekatere sošolce, kolege, ki so se s tem hvalili.

iggy ::

Naredil pred dobrih pol leta z 24imi urami tako, da ne vidim dileme zaradi premajhnega števila ur. Imam pa sošolce, ki pri 40 še vedno "pacajo".
Hey, you're fat!

T0RN4D0 ::

Tist da bi se mogl par ur učit o delih motorja... Temu se reče šola za avtomehanike, in za 20€ na uro pač normaln človk ne bo poslušu kako se natanka pa kako deluje motor. Tiste ki nas zanima že vemo, gume napumpat pa natankat so pa tako trivialne zadeve da človek z IQjem nad 80 mislim da mora v roku pol minute skapirat kaj je treba nardit... Delovanje motorja pa tud ne vidim kaj ma vezo tu. Edino kar bi blo mogoče je menjava gume, kar mislim da ti lahko celo da na izpitni, samo takšne bedarije se lahko učiš doma, ne pa kot sm že omenu, za 20€ na uro v avtošoli. Sicer pa mimogrede takšne stvari v avtošoli učijo- vsaj moj inštruktor je recimo en 15-20 minut porabu zato da vidi če poznaš (če nebi bi me najbrž nauču) glavne dele avtomobila, preverit nivo olja, delovanje žarnic, če bi želel bi lahko tud gumo menju etc... :)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

BigWhale ::

Tudi jaz sem 'pacal' izpit z 40+ urami. Ker nisem znal voziti? Niti ne, ker sem imel precej zatezenga instruktorja, ki je najedal za vsako malenkost, vmes sem bil v bolnici in se marsikaj. V glavnem, mi je zal, ker nisem tak car, da bi naredil z 15 urami?

Dalec od tega, naucil sem se marsicesa, kar bi se sicer moral priuciti sam, na cesti. Takrat, ko ni nikogar s tabo v avtomobilu, da bi po bremzi stopil, ce bi se v cem zmotil recimo.

karafeka ::

PA saj nisem govoril o menjavi rok, pa amortizerjev, kočnikov, nastavljanju kompresije, zamenjavi kilerja, menjavi sklopke itd. Osnovne zadeve bi morali poučevati v avtošoli. Da sploh veš kaj voziš. Ne pa da na koncu še vitreksa ne vejo, kje natočit. Eni še to ne vejo, kje je cajger za gorivo, pa jim sred ceste zmanjka bencina. Ja tudi taki so...

Ziga Dolhar ::

Jaz sem (v Kranju) izpit naredil mislim da 36. uro, medtem ko je večina mojih sošolcev izpit opravljala na Jesenicah, vsi krepko pod mojimi 36 urami.

Se mi je kr splačal :).
https://dolhar.si/

fabrskd ::

1. Ljudje ne umirajo zarad policajev
2. Fant to kar boš ti svojo punco nauču avto vozit ni omembe vredno saj ga še sam ne obvladaš
3. Tudi po svojem dvorišču se ne smeš vozit brez izpita
4. Plačaj teh revnih 100€
5. Primitivno je sploh razglabljat o tem
6. Sodnik tvojo punco lahko pošlje v poboljševalnico (zaradi tako majhnega prekrška prav gotovo ne)
7. Tisti, ki pravi da policajev tam ni kjer umirajo mu ni pomoči (kdo pa je rekel, da to mlado ščene ne more zapeljati iz ceste in koga raniti...?!?!)
8. Ne seri klamf
9. Kaj sploh bluzimo o taki temi
10. če pri 40 uri še vedno pacaš si nesposoben in takemu človeku nebi smeli nikoli dati vozniškega izpita
11. Ne me narobe razumet ampak tako dejanje je prezira vredno in bodi vesel, da je samo 100€ in da ni bil v tej otročji igri kdo hudo poškodovan
12. PIKA AMEN AND SO BE IT
Screw you guys i'm going home!!!

T0RN4D0 ::

karafeka, v parih urah se naučiš tud kiler zamenjat, to o čemer ti govoriš se preleti v pol ure. Kaj maš pa pod haubo pa niti nima veze, pa tud malenkosti se da povedat med samo vožnjo, itak se morš o nečem pogovarjat. :) Pa da ti zmanka bencina al pa ne znaš natočt vitrexa je problem v tem da si blentav ne da ne učijo v avtošoli ;)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

karafeka ::

Če že v osnovni šoli učijo sestavne dele računalnika (pa verjetno tudi vsi blentavi vejo, kaj je to miška, pa monitor), zakaj potem ne učijo dele avtomobila v avtošoli? Pa se ne mislim kregat zdaj okrog tega, vendar je moje mnjenje, da učenec vsaj malo pozna zadevo, ki jo vozi.

MImogrede, killerja ne moreš zamnjat v pol ure. V tolkem času lahko kvečjemu samo starega ven vzameš.
V novejših avtomobilih, pa moraš itak pol havbe razmontirat, da prideš do njega.

T0RN4D0 ::

Hehe sej tist kar ti v osnovni šoli povejo o računalniku ti v avtošoli o avtu tudi. Vsaj mogl bi ti, če tebi inštruktor ni, žali bog. Tebe sm bol razumel v smislu da bi mogl v osnovni šoli jih naučit kako deluje procesor, ram, grafična, north bridge, zakaj so kondenzatorji okol procesorja, ter kako zamenjamo dvd-rom.

Za kiler sm pa govoril o parih urah, jst sm trdil da v pol ure obdelaš kar je treba. Sicer pa sej načeloma se strinjama, samo da si ti mal preveč časa za to namenu. ;)
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

lufthammer ::

CoyoteMM>> Ne strinjam se z kaznijo, ki jo je dobil TutanK, za vožnjo po parkirišču, kjer ni nobenega ogrožal

S kolegom sva sedela v avtu na parkirišču, pripeta in s prižganim motorjem ter še malo čvekala, ko se pripelje policaj, pristopi po predpisih, zahteva dokumente in kolega za volanom povabi na pihanje. Na moje vprašanje, zakaj to počne, če samo klepetava mi je odgovoril, da glede na okoliščine obstaja utemeljen sum, da bova parkirišče zapustila in naju mora obravnavati kot udeleženca v prometu.

In tako pravi tudi zakon. CoyoteMM bi kot inštruktor to moral vedeti.

Ja, o naših avtošolah imam zelo slabo mnenje.

Jurja kazni pa ne bo plačala, če je mladoletna. Kvečjemu dobi prepoved opravljanja izpita za tri mesece, kvečjemu. Bolj verjetno bo samo opomin, samo obžaluje naj "nespametno početje".

Zheegec ::

10. če pri 40 uri še vedno pacaš si nesposoben in takemu človeku nebi smeli nikoli dati vozniškega izpita

40ur je za večino ljudi bistveno PREMALO. Voziš zato, da znaš voziti, ne pa zato, da čim prej prideš čez tiste vaje. Sicer če imaš dobrega inštruktorja je tudi 40ur dovolj.

Sam sem naletel na izredno slabega inštruktorja - nek pijanček je bil (pač Trbovlje), ko sem ga zamenjal sem se pa pri novi inštruktorici v cca 10urah naučil dovolj, da sem lahko šel delati izpit. Srečujem pa na cesti vsak dan ljudi, ki bi potrebovali vsaj še dodatnih 100ur vožnje... najbrž si ti med njimi...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

T0RN4D0 ::

Poanta je v tem da nekako v 30 urah moraš osvojit dost da nardiš izpit, kolk časa rabiš da obvladaš avto je tle irelevantno. Tisti ki bo rabu 70 ur da bo naredu izpit jih bo nucu recimo še trikrat tolk da bo obvladu avto, tisti ki je naredu s tretjino bo po vsej verjetnosti spet rabu recimo trikrat tolk ur kot jih je mel da je naredu izpit. Seveda ni to nobena formula, samo je pač dejstvo da se eni boljše znajdejo v prometu, imajo boljši občutek za avtomobil itd.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

šernk ::

Najprej me je seznanil z avtomobilom, potem sem ene 15-20 min vozil osmice, da sem se naučil pravilnega poprijemljanja volana in pa speljevanja in nato sva šla na cesto.


pravilnega poprijemanja volana sem se učil mislim da kakšnih 6-8 ur (prej se je inštruktor na vsakem križišču jezil name:D ). ravno tu pride do največjih problemov če že prej voziš avto, drugo je pa le še občutek, ki ga moraš pridobiti pa ni važno kje a v avtošoli al doma. kot mi je dejal oče: glavno da se naučiš speljevati in parkirati,drugo je le še vožnja po "ravni" cesti

@fabrskd: reči moram da se več kot z polovico tvojih točk ne strinjam

edit: s tvojim postom TORN4DO se popolnoma strinjam. in učiš se skozi življenje. dober mesec nazaj me je izučilo da ko si v koloni tudi če se premikaš 30km/h ni dobro biti neskoncentriran na promet pred tabo (le za malo več kot trenutek sem pogledal v vzratno ogledalo) in avto pred mano je že stal zaradi zastoja, na srečo sem uspel še pravočasno se ustavit
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: šernk ()

T0RN4D0 ::

Hehe, varnostna razdalja je ena od stvari ki sem se jo nauču uporablat in je po mojem občutku kokr spremlam mal promet edn večjih problemov- folk se pr 100 fura drugim 10m za ritjo brez namena prehitevanja. Na to mal bol spremlam odkar sm na avtocesti parkrat ob kakšnih nepričakovanih zastojih na zadnem zicu npr pogledu nazaj in je kr scary ko avto za tabo z zablokiranimi kolesi leti proti teb in se ustavi napol postrani, malo stran od tebe in od ograje...

Največje pizdarije s tem so pa tk pr tabli za radar, in kljub temu da je omejitev 130 vsi braniaci zbremzajo na 60, in zjutri ko vsi rinejo v lublano se to dogaja na dnevnem redu. Folk se dejansko zarad tiste preklete table na avtocesti napol ustavi.
(\__/) This is Bunny. Copy and paste bunny
(='.'=) into your signature to help him gain
(")_(") world domination.

CoyoteMM ::

Uff!

Toliko odgovorov, pa samo dve vprašanji zame (se tičejo direktno mene, oz. želijo da podam svoje mnenje). Žal se opravičujem, ker imam pač bolj malo časa.

Prvič
Mislim, da je smiselno opravljati prvi trening varne vožnje po treh letih vozniških izkušenj (tudi pravila, oz. priporočila so podobna temu ;). To pa zato, ker se nekako po tem času, obvlada avtomobil do določene meje, ki je potrebna za nadgradnjo znanja. Tukaj lahko z avtomobilom treniramo nekoliko "neobičajne" situacije (dogajanje pred samo nesrečo in poizkus preprečevanje le te). Seveda je to lahko le koristno, kajti v taki situaciji, poleg poznavanja zakonitosti obnašanja vozila, pomaga samo še trening. Seveda sem prepričan, da bi vas velika večina ravnala napačno, oz. precenjevala svoje sposobnosti upravljanja vozila. Kakorkoli že, meni so ze zdeli treningi izjemno koristni (pa mogoče ne zaradi samega preprečevanja nesreče, pač pa zaradi zavedanja, da nisem vsemogočen za volanom (tudi ko močno treniran voznik prekorači vse meje, ni rešitve, žal). Tako da, še enkrat močno priporočam, seveda brez reklam, Keyser Soze)). Čeprav se ne strinjam vedno z BW ;), pa pri tej temi kapo dol ;). Tudi sam sem bil močno razočaran, ko sem za izpit A kategorije (motor) porabil celih 14 ur (12 ur je bil minimum ter sem se spraševal, zakaj sem tako slab ;). Ampak če pogledam nazaj, se opravičujem mojemu inštruktorju (po opravljenem izpitu realno nisem imel pojma o varni vožnji motocikla - to lahko trdim sedaj, po skoraj 10 letih vožnje le tega) - to naj preberejo zlasti mlajši in mogoče njihovi starši).

Drugič
Za LuftH

Seveda ni nujno da se inštruktorji 100 % STRINJAMO z zakonom, je pa res, da ga moramo učiti. Seveda ne v tej smeri kako se izgovoriti pred policistom, pri kršenju zakona, to je verjetno jasno. Po drugi strani pa tudi inštruktor ni pravnik, ki bi moral vedeti zakone na pamet, mislim da jih še odvetniki temeljito preverijo, preden se podpišejo pod katerikoli dokument. Po drugi strani pa inštruktor zelo težko izbriše v 25 urah (uff, je to veliko, sosed je naredu izpit v 14h urah), 10 let + učenja odraslih, ki z svojim zgledom in obnašanju v prometu, le tega marsikaj naučijo (pa ne vedno pozitivno, ane). Drugače pa na tvoje pretekle izkušnje pač žal nimamo vpliva, upam da boš čim prej pozabil krivico, ki se ti je eventualno zgodila.

P.S. Če seveda kdo misli da inštruktor v zasebnem času ne sme storiti nobenega prekrška, se mogoče s tem lahko strinjam, ko bo moja plača mnogo mnogo višja. Sicer pa trdim, da se strpnost v prometu mogoče lahko celo naleze (hopeless optimist). Se pa mogoče malo bolj zavedam kakšne so posledice nepremišljenih dejanj, ki se jih mnogi žal zavedajo šele kasneje (npr. Rehabilitacijski center Soča).

jype ::

karafeka> zakaj potem ne učijo dele avtomobila v avtošoli?

Pri nas so bili kar temeljiti pri tem. Znanja sicer niso preverjali, so pa razložili vse.

karafeka ::

No, moj inštruktor mi še havbe ni odprl. Pa saj mu tudi ne bi bilo treba. (to je bilo pred več ko 10 leti, morda je zdaj kaj drugače). Ampak je tako delal tudi pri vseh ostalih kandidatih. Na koncu znajo samo to, kako pravilno držati volan, ko pa recimo na eni ozki lokalni cesti pridejo navzkriž s šleperjem, pa gas do daske in na travnik :), namesto, da bi lepo ustavili in se počasi umaknili na svojo stran. Hvalabogu za travnik...

matjaz23 ::

Meni je tole recimo ful zabavno..v Radljah ob Dravi opravljaš izpit za avto..vse lepo in prav, ko spoznaš da v tem kraju nimajo semaforjev..yeah:)


Hm, kolk je men znano, vozniki iz teh krajev opravljamo izpitno vožnjo v bližnjem večjem kraju, imenovanem Slovenj Gradec, kjer, verjeli ali ne, premorejo celo ene par semaforjev. Sam tolk v info.

@Tutankhamun:

Js bi na tvojem mestu poslušal nasvet imagodei-a, in naredil približno tako kot je napisal, s tem da bi mogoče bilo bolje, da namesto da bere, govori iz "srca" :)
P5B-Deluxe /// Intel E6600@3.0 (333x9)
OCZ SLI-Ready 3GB PC2-8500U /// Ultra-120 eXtreme
Sapphire HD4870 512 /// 750+500 GB Sata2

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: matjaz23 ()

Ankhesenamun ::

No tko, zdej bom pa nastopla še js "krivec usega" :\

Da začnem od začetka.
Vem, ne bi smela. In vem da je to (prvič), zadnjič in nikoli več.
Na mojo željo sva se odpeljala do Žal, da bi par krogov naredla.
Moj namen te kratke vožnje ni bil, da bi js med avti vozla, pa se med avti učila parkirat pa nevem še kaj vse. Sej vrjetno poznate in veste kako izgleda to parkirišče. Imaš makedam (3/4 parkirišča in 1/4 tlakovci al karkol že je tam).
No, na kraj pameti mi ni pršlo, da bi se sploh približala tistim tlakovcem, ker sm vedla, da so avti in vem, da se folk čez parkirišče tudi sprehaja.
Policaj se je pripeljal na parkirišče, parkirala sem, stopu je vn in meni nič tebi nič, zahteval podatke, pa še to fant ni smel zraven bit :'( , mogu je v avtu čakat, pa da bi uprašu ZAKAJ, al pa karkol druzga. NIČ. Uprašu je kdo sm, rojstni datum, kraj rojstva, ulica in kdo mi je fant v avtu.
Pol pa gre do njega, pa mu začne pridigat o nesrečah na cestah.
Ok, sej prou, da je povedu, ampak midva nisva bla niti 100 m blizu ceste.

No, pa sva fasala kazen. Men sigurno na kraj pameti več ne pride, da bi se vsedla sploh za volan. :D
Dobra lekcija :|


Glede fabrskd-a pa tok:
1. Nihče ni reku, da ljudje umirajo zaradi policajev.
Ampak, namesto, da bi bili na brezveznih krajih, bi rajši bli na takih cestah, ko je res potrebna omejitev hitrosti, ker hitrost je problem (velikokrat), da pride do nesreče, ne pa policaj.
2. Kaj maš ti za govorit, kdo obvlada avto in kdo ne. Kaj ti ga?
Če že gledamo po tem, ga nihče ne obvlada, ker vedno lahko pride do situacije, ko NIHČE (niti inštruktor) ne bo mogel ali pa bo napačno odreagiral. Zato, ne govori ti, da on ne zna vozit avta. Ker ga, oprosti, po tvoji teoriji, tudi ti ne znaš.
3. Zakaj ne smem po svojem dvorišču vozit brez izpita? To je moje dvorišče, moj avto, moja tveganja, da si kaj naredim.
4. Nihče ni reku, da ne bova plačala teh 100€. In kot je Tutankhamun že najmanj 5x napisal, ne gre se nama za to, da nebi plačala.
Vem, da sva nardila napako in to je to.
5. Pa kdo ti je reku, da moreš v tej temi kaj razglabljat????
Maš jih še na tisoče drugih na forumu.
Pač so ljudje, ki jim ni težko kaj povedat, da bi (meni predvsem) bilo lažje nasodišču.
(kok si zategnjen ej :| )
6. Da ne bom js tebe poslala v poboljševalnico???
7. Ti si ščene!!!!!! To je vse. Kaj ti ni jasno?
8.Ne serjeva po forumih tko kot ti, midva se lepo pogovarjava, pa iščeva pomoč. Hvala bogu, da obstajajo boljši na svetu kot ti.
9. Kot sm že napisala, nihče ti ni reku, da morš v temi sodelovat. Sodelujejo tisti, ki imajo kaj pametnega za povedat. (to ti nisi!)
10. Hmm... Dobro, da ne poveš v kateri uri si ti naredil izpit. Sicer pa sem se o tem že opredelila v točki 2.



No ja, malo pritiska čutim :)



No tko, to je bil še delček moje zgodbe in malo pljuvanja po ljudeh, ki hodijo tja kjer nimajo kej počet in težijo, da je vse brezveze.


Aha, pa še to.
Imagodei in matjaz23, meni je ta predlog tudi všeč. Pa če bom govorila iz srca me nihče ne bo razumel ker bo samo jok :D .
Sicer pa ja, definitivno iz srca.


To je to ;)
Tutankhamunova žena >:D

matjaz23 ::

@ Ankhesenamun:

Te popolnoma zastopim, tud mnogi drugi bi radi, da bi slo-tech bil prijaznejši do avtorjev tem, ki želijo le kakšen nasvet, pomoč, namig,...
A se vse prehitro sprevrže v nekako moraliziranje, poviševanje svojega ega na napakah drugih, konkretne pomoči, nasvetov je pa bore malo.

Žal.

Moj nasvet: Takšne zadeve pač daj na ignore, izlušči pa kaj pametnega od tistih, ki so dejansko tu gor, da napišejo kaj konstruktivnega.

Vso srečo in čim milejše posledice :)

LP
P5B-Deluxe /// Intel E6600@3.0 (333x9)
OCZ SLI-Ready 3GB PC2-8500U /// Ultra-120 eXtreme
Sapphire HD4870 512 /// 750+500 GB Sata2

perci ::

Kar se mene tiče, pohvalno, da se nekdo na parkirišču proba pod nadzorstvom osebe z izpitom naučiti malo vozit. Sej isto bo naredil inštruktor na prvi uri. Peljal te bo na parkirišče, kjer boš speljeval z drsečo sklopko itd.

Popolnoma isti šit. Res kreten od policaja, da ti da za tako stvar kazen.:\

kriko1 ::

Jaz sem tudi vozil malo pred začetkom šolanja, pač na makadamski cesti boguZaHrbtom™ (ravno da malo dobim občutek s sklopko in splošno vožnjo avta). Meni se res zdi neumno da so ti dali kazen, čeprav ti jo po zakonu lahko, ampak zgleda da nimajo nič pametnega za delat.

Ziga Dolhar ::

Ankhe:

5. Pa kdo ti je reku, da moreš v tej temi kaj razglabljat???? /../
(kok si zategnjen ej )


Ne glede na to, ali se vsebinsko z njim strinjaš ali ne, na forumu ima prav tako možnost sodelovanja, kakor jo imaš ti. (Če se z njim ne strinjaš - kaj maš tle kej za razglabljat? A ti je kdo reku da moraš? Kok si zategnjena ej!)

6. Da ne bom js tebe poslala v poboljševalnico???
7. Ti si ščene!!!!!! To je vse. Kaj ti ni jasno?
8.Ne serjeva po forumih tko kot ti, midva se lepo pogovarjava, pa iščeva pomoč. Hvala bogu, da obstajajo boljši na svetu kot ti.
9. Kot sm že napisala, nihče ti ni reku, da morš v temi sodelovat. Sodelujejo tisti, ki imajo kaj pametnega za povedat. (to ti nisi!)
10. Hmm... Dobro, da ne poveš v kateri uri si ti naredil izpit. Sicer pa sem se o tem že opredelila v točki 2.


Predlagam, da si še enkrat prebereta Pravila. Glede na to, da si sveže registrirana, bi se jih morala še zelo dobro spomnit. V nadalje takeli izpadi ne bodo ostali nesankcionirani.
https://dolhar.si/

Sims ::

Hehehe, na slo-techu je vsaj dobila opozorilo, kot bi ga po mojem mneju tudi lahko od policaja, glede na okoliščine.

Keyser Soze ::

@Ziga
Probaj se najprej obrnit na tegale fabrskd-ja. Bom pa razumel tale tvoj "izpad", če si spregledal njegov post, ki je bil direktno za tvojim(skoraj eno uro).
OM, F, G!

karafeka ::

Vprašanje, kako se je obnašala do policaja, če že na forumu kaže tako kulturo.

Zdaj so pa vsi drugi krivi, da je kazen dobila...
Vsi vemo, kaj se zgodi, če voziš brez izpita. A ti nisi? BI pa prej vprašala, ne pa zdaj, ko je že vse prepozno.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dobri inštruktorji - avtošole (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6033073 (12473) mtp2
»

Izpit za avto.Vaja izven avtošole.

Oddelek: Na cesti
427060 (5715) globoko grlo
»

Napake pri izpitni vožnji (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
15248174 (28120) gddr85
»

Izkušnje v avtošoli !!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12024774 (13996) matjash

Več podobnih tem