» »

Izkušnje v avtošoli !!!

Izkušnje v avtošoli !!!

«
1
2 3

Solar ::

Lahko vam povem,da sem se vpisal v avtošolo Vitopro na podlagi priporočila prijateljev,ki so opravljali učenje prejšna leta, s tem da imajo najboljše profesionalno usposobljen kader.Inštruktorja sem imel Vinkota,ki po moji presoji ne obrazloži vaje,ki sem jih opravljal po moji presoji dovolj,zato sem na izpitu padel večkrat,kjer sem sem dobil nekaj primerne obrazložitve od izpitnikov,da sem nekako spacal ta izpit v kasnejših poizkusih.Sploh pa društveni izpit,ki sem ga opravljal se mi zdi,da ga ocenjuje njegova žena Anita,ki se gre ene vrste ocenjevalke (NEPRIMERNE),čeprav se gre enega umetnega profesionalizma pa ji to tudi zdaleč ne rata.Ne vem ali bi se moral prej izpisati iz te šole,saj sem se zavedal,da je lahko to še dodatni strošek pa saj tudi nisem vedel,da je tako ravnanje neprofesionalno,ki sem ga lahko ocenil na koncu ,kasneje mi je bilo žal.


Če imate slabe izkušnje o avtošoli pa še vi kaj napišite na kratko,da bo lažja izbira pri izbiri avtošole.

Bojevnik ::

Učim se pri AMD in sem zelo zadovoljen. Pri CPP smo mel policaja al prometnika(ne spomn se točno kaj je bil, ampak je znal.) Nad inštruktorjem sem pa tud zadovljen. Drgač pa inštruktor je tam da te uči, zato če ti ni primerno razložu mu reč da nisi razumel in da naj ti še enkrat razloži.

Slowenc ::

Jaz sem tudi delal izpit pri Vito Pro. V nasprotju s Solarjem imam dobre izkušnje. Vse je bilo na zelo profesionalni ravni. Naučil sem se še veliko praktičnih zadev in ne samo to da znaš vozit avto po predpisih. Recimo, da se vedno splača ustavit na prehodu za pešče kakšni prelepi mladenki. Si jo vsaj v miru ogledaš. Itd.

Verjetno se pa vsi strinjamo, da posamezen inštruktor, ki recimo ne obrazloži dobro namena vaje, ne more metat slabe luči na celo avtošolo. Se mi zdi, da je bolj važno od tvojega talenta za vožnjo.
Skiny gate.

Tody ::

//
Recimo, da se vedno splača ustavit na prehodu za pešče kakšni prelepi mladenki.
//
Ah to da te je moral inštruktor naučit ? >:D

Solar ::

Slowenc kdo te je pa učil in kdo te je ocenjeval društvenga ?A te je ocenjevala oba blonda,ki sploh ne ve kaj je varna vožnja,kaj šele to da te ocenjuje ?

Phoebus ::

Solar oprosti, ampak a ti, ki si ravnokar (če si) naredu izpit veš, kaj je varna vožnja ko tako govoriš da ocenjevalec iz društvene ne ve kaj je to? Ali si mogoče samo besen, ker ti ni ratalo iz prve?

Slowenc ::

Tody: ah dej no :))
Skiny gate.

Solar ::

Phoebus izpit sem opravill nekje v sredini leta in ti lahko povem ,da po moji presoji sem šel na glavno vožnjo z premalo praktičnega znanja.Glede društvenga pa je tako,da če ga opraviš ti ostane pred glavno izp. vožnjo samo še avtocesta.Glede ocenjevalke bi bilo pa zelo uredu če bi jo posnel na kamero in vam pokazal njen neprofesionalen govor na koncu preizkusa.Kot bi bila kmetica v velemestu New York.Pa nej bi bila neka blagajničarka avtošole ne pa inštruktorca,da bi kej vedla o prometu.

Ziga Dolhar ::

S koliko urami si šel na izpitno vožnjo?
https://dolhar.si/

Slowenc ::

Solar, sej zdej bodo itak vsi drugi krivi za tvoje neuspele poskuse opravljanja izpitne vožnje.
Rajši začni pri sebi opravljat.
Skiny gate.

flipflop ::

Solar, sicer te ne poznam, pa te avtošole tudi ne, ampak glede na to da praviš da so ti jo priporočali prijatelji ki so bili zadovoljni, pa Slowenc pravi da je bil zadovoljen, mislim da je krivda samo v tebi, ne pa v nekih blagajničarkah in inštruktorjih. Pa če si mislil da nimaš dosti prakse za izpitno vožnjo, bi to lahko povedal inštruktorju pa te še ne bi prijavil za izpit|O . Zdaj pa nekaj opletaš tukaj da ni razložil vaj. A ti bi moral pol ure razlagat, da današnja vaja pa pomeni speljevanje>:D

Bi blo lepo, če bi priznal da si bil predvsem sam kriv. Inštruktorja bi pa tudi lahko kadarkoli zamenjal, ali pa celo avtošolo, pa to ni noben poseben strošek...

Dolenjc ::

Vem o čem govori Solar in se z njim čist strinjam.Samo ni povedal,daje bila to včasih odlična avtošola,dokler niso njihovi inštruktorji odšli bohvet kam.To vem ker hodim v gimnazijo Ledino in tud za uno blondo k prav Solar je nekaj res,ker jo vidm v ledini centru in pravm,da ma siht kot ena čarovnica(nikol nasmeška) ,ko je pa hočiš kaj vprašat je pa pisarna največkrat zaprta.Pa še to ona sploh ne inštruira ker jo še nikol nisem vidu,zato se tud jaz strinjam.da ona ne more bit ocenjevalka društvenih.Zato lahko povem,da sem se raje odločil za avtošolo Jaguar.

Solar ::

flipflop
Priporočali so mi avtošolo prijatelji in so bili zelo zadovoljni.Pa še Slowenc pravi isto.Rekel bi,da je krivda sam kolektiv oz.sami inštruktor,koliko truda vloži v tebe ,ki celo Dolenjc piše "dokler niso njihovi inštruktorji odšli bohvet kam"Krivda ni v meni ker moraš razumeti,da večina kandidatov so lajiki v vožnji saj drugače sploh ne bi obstajale avtošole .Žal se tudi dobre avtošole levijo slabe ,slabe pa se levijo v dobre.Tako je moje mnenje ,če dober inštruktor gre v drugo avtošolo je za sabo to sam še en plus, ker je slaba sam še tolliko boljša.

Slowenc ::

Nehi bluzit. Če si talent za vozit, sploh ni kaj preveč važno kakšnega inštruktorja imaš. Če pa si ves lesen in ti mora 100x eno in isto stvar povedat, bo pa itak potrebno veliko vloženega truda.
Skiny gate.

Solar ::

Slowenc katerega inštruktorja si imel,da se lahko pogovarjamo

Slowenc ::

Igorja sem imel.
Skiny gate.

Solar ::

Vidiš jaz sem mel pa Vinkota.Žal se inštruktorji zelo razlikujejo med sabo in je še kako važno katerega inštruktorja imaš.

Roadkill ::

Solar, če ti gre vožnja z avtomobilom tako dobro od rok kot slovenščina, potem bodi vesel, da imaš izpit.
In upam, da te nikoli ne srečam na cesti.

Sprijazni se, da si "trd" in nehaj pljuvat po vseh ostalih.

Jaz sem šel na društvenega s 17 urami, ocenjeval me je pa nek drug inštruktor. Očitno ne štekaš sploh čemu je društveni izpit namenjen. To je test, ki ga tvoja avtošola opravi, da vidi, če si vsaj približno sposoben, da greš na izpit. Da jim ne boš ravno sramote delal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Roadkill ()

Jahta ::

Jest sm mel pa v avtošoli Vitopro Uroša pa sm bil zlo zadovoln ,pa tud nekej mojih sošolcev pa prjatlov je on učil, tko da kapo dol glede tega kolk strakovnosti pa znanja je vložil v nas(to se strinjamo vsi).Vozu sm pa sivo Corso .Nevem,pomoje je to zlo odvisn kakšnga inštruktorja maš,kolk se matra s tabo .Una blonda al blagajničarka (tko prav Solar) pa mene ni ocenjevala .:D

Tear_DR0P ::

Jah fantje očitno ste iz različnih generacij, vsaj povejte datume kdaj ste delal izpite, ker se je osebje očitno spremeilo.

Jaz sem šel na društvenega s 17 urami, ocenjeval me je pa nek drug inštruktor. Očitno ne štekaš sploh čemu je društveni izpit namenjen. To je test, ki ga tvoja avtošola opravi, da vidi, če si vsaj približno sposoben, da greš na izpit. Da jim ne boš ravno sramote delal.


Pa če ga je "una blonda" spustila na izpit pa tipo ni mel pojma, je pol neki z njo tud narobe. Sej je prav da začneš pr svojih napakah, sam ko ti tvojih zmanka pa morš pr tujih nadaljevat. Jst teh avtošol ne poznam, vem pa da pri Čadeju(žalec) vozijo tako različni inštruktorji da morš pazit kirga zbereš. Jst sm v prvem naredu vse, bratranc je pa 2x predizpitno delu pa 4x izpit. Sam men je inštruktorca določene zadeve razložla, bratranc pa je kao talent za avto in mu noben ni nč povedu. Fuck it nismo vsi talenti.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

tomaz321 ::

AH!

Sem upal na bolj sočne zgodbice! Moja sošolka (od tega je že več kot 7 let) se je dala dol z inštruktorjem v avtu! To sem hotu slišat, kako so inštruktorji hoteli kršiti osebne pravice (šlatanje, nadlegovanje,...) - to je problem! Če vidiš, da te malo naučijo pa pojdi drugam, sej te nobeden ne sili da vstrajaš pri istem!

AHA, zdele sem se spomnu, da je bla tista avtošola (od sošolke) Polžek!!!

Roadkill ::

Probleme z otipavanjem voznic so imeli tudi v Kamnuku pri LIDEX-u, ampak so kasneje inštruktorja vrgli ven in se je preselil na Šmarčansko avtošolo. :)
Pa da ne bo kdo dobil vtisa, kot da sem jaz della izpit pred 15 leti. Pred 15 meseci. In se nimam za kakega naravnega talenta in povsem brez problema povem, da sem izpit delal dvakrat. S tem, da sem prvič vozil skoraj brezhibno, drugič sem bil pa prehlajen in sem skoraj povzročil nesrečo, prevozil rumeno luč, polno črto in vrjetno še kaj (to, da so me ustavili policaji menda ne šteje, ker je na izpitni vožnji precej nestandardno...).

Uglavnem pri meni se je izkazalo, da je zelo pomemben samo podatek o prevoženih urah, saj bi moral po vseh pravilih dobiti izpit po prvi izpitni vožnji, na drugi izpitni vožnji bi mi pa edino lahko prepovedali opravljanje izpita za 3 leta. Po mojem mnenju, seveda.

Se strinjam, da je veliko odvisno od inštruktorja, ampak se mi zdi, da je več odvisno od človekove psihe, torej od sposobnosti, da je tudi pod pritiskom lahko zbran in pozoren. In pa seveda precejšen delež sreče.
Že vreme je lahko včasih velik faktor. Ne poznam nobenega, ki bi padel izpit v megli ali hudem dežju/snegu.
Frend je izsilu enga modela, da se mu je ta skoraj zabil v rit, pa sta se tkao inštruktor kot komisant strinjala, da se ga ni videlo in da so vozne razmere pač slabe... :)

Volk| ::

Solar:
TI ki si prišel v avtošolo da bi se naučil vozit boš učil Inštruktorja kako naj uči tebe vozit ki ne znaš?
Kot da bi učil sodnika na sodišču kako naj izvaja zakon!
Daj, ne sramoti samega sebe. S to temo si vse povedal na kakem nivoju si!

Yohan del Sud ::

Roadkill...

Ima ta tvoja izkušnja kaj veze s tvojim nickom... >:D
www.strancar.com

Solar ::

Volk|

Veš jaz nobenega ne učim,sploh pa ne inštruktorja,ki bi on moral naučiti mene kaj več.A je za tebe inštruktor,ki med vožnjo redkokdaj da na napake kakšen komentar,razen na koncu,ko je konec ure dober inštruktor.Teme nebi načel,če bi bilo to samo moje mnenje,ampak smo se o tem pogovarjali s kolegi,ki so mi povedali kako so se oni učili in koliko truda so vložili njihovi inštruktorji.
Od kdaj si pa ti nekdo,ki lahko pišeš o mojem nivoju in da se sramotim s to temo.
Ta tema je odprta z namenom,da napišete svoje mnenje o izkušnjah v avtošolah,ne pa o blatenju mene na kakšnem nivoju sem in koliko se sramotim z mojim mnenjem.
Seveda so zaželjeni komentarji kandidatov ali kandidatk,ki so opravljali ali še opravljajo izobraževanje v avtošoli Vitopro.Pa napište kdo vas je učil,če se kdo odloči,da bi se izobraževal v tej šoli.

flipflop ::

Zakaj pa nisi inštruktorju povedal da te moti, da te na napake opozarja šele po koncu vožnje?

R0K ::

Da ne odpiram nove teme, bom kar tukaj vprašal!

Zanima me namreč, kakšne bodo razlike pri opravljanju izpita po novem letu (torej 1.1.05), glede na zdajšni zakon?

Zanima me, če bodo kakšne drastične spremembe? Bil sem v čet. v eno od avto šol, pa je imela ona tajnica še manj pojma kot jaz ...

Vem, da boš sedaj mlad voznik 3 leta, kar me ne moti, skrbi me le, da ne bo kakšni omejitev .. kot jih imajo recimo Hrvati (ne smeš vozit močnih avtomobilov, pa po 24h mislim da tudi ne smeš...) in drugi ...

Hvala za vsak komentar!

Jahta ::

flipflop

A se ti ne zdi,da naj bi bil inštruktor ene vrste strakovnjak na tem področju,da mu naj kandidat zaupa njegovo usposabljanje

flipflop ::

Jaz sem za B kategorijo imel dobrega inštruktorja,malo je bil živčen včasih, ampak tisto kar sem naredil narobe mi je večinoma povedal takoj, pa še po koncu vsake ure. Če bi pa napake komentiral samo na koncu ure, bi mu pa verjetno rekel naj me nanje opozori takoj. Tudi za C in E kategorijo me je inštruktor na napake opozarjal sproti, tako da sem precej zadovoljen.

Če pa kdo z inštruktorjem ni zadovoljen, ga lahko zamenja, ali v končni fazi, lahko zamenja tudi avtošolo, stroški tega pa niti niso tako visoki.

So pa nekateri kandidati takšni, da vsako kritiko vožnje narobe razumejo,... Vidijo samo št. ur ki jih bodo porabili do konca izpita, bognedaj da bi kdo imel kako več. Potem pa vsak dan vidiš kakšne traparije delajo nekateri:\ . Če bi lahko jaz kaj predlagal, bi k opravljanju vozniškega izpita dodal še trening varne vožnje, pa že v osnovni šoli vzgajanje voznikov, ne toliko predpisov, bolj kulturo. Ampak to je že off topic tukaj.

Ob branju Solarjevih postov sem pač dobil občutek, da mu vožnja ni najbolj blizu in da hoče zdaj krivdo zvaliti na inštruktorja in njegovo ženo, ko pa je največ kriv sam, saj bi lahko v vsakem trenutku zamenjal avtošolo, če je mislil da je res to krivo.Mogoče je pa vedel da bi drugje bilo isto, pa je raje tam ostal.:8)

Solar ::

Počasi dojemate,da je nekaj narobe z nekaterimi inštruktorji in da je že čas,da se država obesi tudi na šole z nestrakovnim kadrom.

Jahta ::

A mi lahko kdo napiše,če kdo ve,kam je šel Uroš,ker ga v Vitoproju ni več,ker bi brat rad delal vožnjo pri njemu.

Dolenjc ::

Sem ti poslal pod zasebna sporočila

jRk0 ::

Z mojim instruktorjem sma hodla na pijace, vedno je samo zenske gledal ven, ko je bla kaka dobra sem moral celo pocasneje pelat:) Pa samo o zenskah je navadno potekal pogovor=) pa da eno uci, ki bi bla glih prav za mene :D

No, na avtocesti sploh bil nisem, cpp tecaja nisem delal, teste sem kuj "nardil", parkirat sem zadnji dan pred izpitom prvic, enkrat sem vozil po treh pivih (po mnenju instruktorja najlepse do takrat) pa tak:)

Sem pa vse nardil v prvo brez napak.
You fuck up once, you loose two teeth.

Dolenjc ::

Ja ja

Jeebs ::

Hehe, spet svizec zavija čokolado. Kar se mojega izpita tiče... AMD Moste (LJ), inštruktor G. Goljevšček. Totalna faca, čeprov je na začetku bolj uraden sva se ful zaštekala... Mislm z njim se vozit je bil pravi užitek, dobr me je nauču (za moje pojme), nikol se nisva kregala, pa še marsikatero sva rekla. Res priporočam, če kdo razmišlja o tej avtošoli, res pa je, da imajo kar precej drage ure.:\
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Matev ::

jaz sem delal izpit v avtošoli Kočija
inštruktor 5 minut zamudu (češ je moral prejšnjega kandidata domov pelat)
5 minut prej zaključil uro (češ mora it po novega kandidata)

in vmes v 30 min kolikor je ostalo je pregledoval neke zapiske in se neki učil za večerno šolo ki jo je delal

z avtom pa v gužbo in sva stala
;(

Matev ::

je imel inštruktor srečo da sem bil takrat tako zelo mlad da niti nisem vedel kaj je to pritožba ali prijava

ru7 ::

Jst mam odlične izkušnje z LMM Tilia na Gerbičevi ulici v Ljubljani. Sem mel dobrga inštruktorja, pa vedno če je vidu, da mam s čem probleme sva na tem delala in tudi splošno je dobr človk. Aja "radio šport" je sviru skos :D . Vozu sem pa pr Daliborju.
Vsakič sem furu ~50min, uro kot študent pa sem mel 3700Sit.

lukaz ::

Že vreme je lahko včasih velik faktor. Ne poznam nobenega, ki bi padel izpit v megli ali hudem dežju/snegu
Jst sm padu izpit za motor (125ccm) ker sm prevozu stop znak v hudem nalivu. jst tistga stop znaka res nism vidu. naredu sm v drugo (lepo vreme)

der_Alte ::

Na Roški še visi seznam avtošol in njihova uspešnost? Res, da je že precej vode v Ljubljanici preteklo, odkar sem dobil svoje vozniško dovoljenje, ampak tisti seznam je bil krasen. Nič tistih "prjatli rekl, da je ful kul avtošola", samo kruti procenti v seznamu narejenih izpitov v prvem poizkusu, drugem in tretjem. Tako se je lepo videlo, katera šola je slabša in katera ima večji delež "lesenkotov".

PS. V "paraleli" je "moj" inštruktor imel tudi eno gospo z nekaj čez 300 urami vožnje. Nekateri pač ne odnehajo.

Jeebs ::

der_Alte: Mojo bivšo prfokso za nemščino mogoče?:D
Matev: Glede na ime avtošole, bi jst vzel bič in malce spodbodel konja.>:D
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

jstrna1 ::

Zanima me če recimo grem delat izipt za C mi priznajo kaj za B????
Seveda to še vse po starem zakonu!
Hvala za odgovor......

LP
Amd Athlon 2500+ & Ati radeon 9... !!!!

Matev ::

Izpit »C« kategorije - tovorno vozilo
Pogoj za opravljanje tega izpita je opravljen izpit za "B" kategorijo. Poleg zdravstvenega pregleda morate opraviti še psihološki pregled pri psihologu. Sledi teoretično usposabljanje (tečaj CPP) in praktično usposabljanje s tovornimi vozili IVECO EUROCARGO. Po preizkusu iz vožnje pred komisijo avtošole Prah je potrebno opraviti še teoretični in praktični del vozniškega izpita pred izpitno komisijo.

http://prah.si/body_vozni_ki_izpit.html

flipflop ::

Tako ja, tega že nekaj časa ni več, da bi lahko šel direkt za C delat. Najprej B, potem C in nato še E. Vse pa pride ohoho €... :\

charna ::

hei there:))

no tudi jaz delam izpit sedaj in res je veliko odsvino od inštruktorja. če je inšt. v redu pol je ok. je pa razlika, ker vsak ma drugačen način dela. tiste prve vaje še ti pove kaj in kako potem pa pač voziš po mestu in okolici, nekaj malega na poligonu. seveda je pr men drgač, ker nisem iz ljubljane. zdaj pa je itak tako da moraš met 30 min. da sploh lahko izpit narediš, ker baje če maš manj ur te avtomatsko vržejo na izpitu.

no jaz sem menjala inštruktorja, v bistvu niti ni bil problem vinšt. ampak v avtomobilu in sem po krajši pavzi zaradi drugih obvezosti spet začela vozit. tako da upam da bo šlo gladko skoz in bo izpitna vožnja šla ok:\
Večino trpljenja si človek povzroči sam.
Na napakah se učimo. Pametni se učijo na tujih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: charna ()

flipflop ::

Saj komisija ne ve koliko ur imaš... al so to spremenili v zadnjih treh mesecih?

Matev ::

ah
komisija bi morala vedeti tudi še kaj več - ne samo število ur

dela ::

Zdaj po novem more komisist videt evidenčni karton, prej ga baje ni rabo. Tako sem vsaj razumel. Sem slišal to verzijo pred 2 mescoma.

flipflop ::

Možno da so to po novem letu spremenili, bi bilo treba pogledat kaj zakon pravi o tem. Vem da meni ni bilo treba pokazat evidenčnega kartona na nobeni kategoriji.

Magician ::

A kateri ve kolk je treba avtošoli plačat da se posloviš od njih in greš s svojim evidenčnim kartonom k drugi avtošoli.

Moja punca dela izpit za B kategorijo pri avtošoli LIDEX v Kamniku. Joj nimam dobrih stvari rečt za te ljudi. PORAZNO. Ima jo šef avtošole, bog mu pomagaj. Imela je glavno vožnjo je padla, ker ji inštruktor( sam šef ) ni povedal, da more po klancu navzdol voziti z 1 prestavo, potem pa je še un v komisiji zatežil, ker inštruktor ni napisal v evidenčni list relacijske vožnje, kjub temu da jo je imela..... PADLA !!

Potem lahko kao ponovno voziš glavno vožnjo po 5 dneh, ne intruktor ji je vožnjo zrihtal čez 14 dni, češ kao da ni prostega termina. Sama se je pa pozanimala in ugotovila, da je terminov dost veliko prej, samo inštruktor hoče da bi še vozila in mu prinesla 4100 SIT za 1 uro.

Zdej seveda razmišlja it k drugi avtošoli.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dobri inštruktorji - avtošole (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6033032 (12432) mtp2
»

Neupravicen padec na izpitu (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6015340 (12940) LordNacho
»

Najcenejše vožnje v Ljubljani (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5812516 (10881) šernk
»

AvtoŠola (Vaje)

Oddelek: Šola
2811253 (9539) bluefish

Več podobnih tem