» »

Izkušnje v avtošoli !!!

Izkušnje v avtošoli !!!

1
2
3

charna ::

Magician

dol po klancu itak avto tudi sam zavira, ja seveda pa je boljše v prvi pelat dol.

emm, to mora tam vprašat koliko je izstopna cena, kar ziher ni pocen, odvisno od avtošole do avtošole.

če gre, res naj menja čimprej avtošolo ali vsaj inštruktorja znotraj avtošole v kateri je sedaj.

pa good luck;)
Večino trpljenja si človek povzroči sam.
Na napakah se učimo. Pametni se učijo na tujih.

Magician ::

Dobro sedaj se je odločila, da pač pred glavno vožnjo vseeno ne bo zamenjala avtošole, ker naj bi cena bila okoli 15.000,- SIT.

Za klanec navzdol, pa mislim da nihče skoraj da ne da v 1 prestavo. Vsaj jaz ne, se mi smili motor ko izvaja čudne glasove pa se muči. :))

Drgač pa hočem povedat ja je ta avtošola LIDEX v Kamniku res porazna. Ne priporočam !!

Ziga Dolhar ::

Mene so učili, "prva samo pri speljevanju".

S klanca navzdol pa le "v nižjo", ki pa nikoli ni bila "prva".

Sicer pa, o kakšnem klancu točno govorimo? [Na temle precej strmim in večkrat poledenelim pred našo bajto jaz precejkrat dejansko dam v prvo, čeprav se da "lepo" z drugo in pač bolj močnim nožnim zaviranjem.]
https://dolhar.si/

charna ::

ja, na takšnih cestah kot so sedaj pa bog ne daj preveč premzat, ker pol si v jarku ali pa te obrne:D
Večino trpljenja si človek povzroči sam.
Na napakah se učimo. Pametni se učijo na tujih.

Magician ::

Jah to se razume velik oz. strm klanec, kaj šele kakšna poledica.

Vendar nič od tega ni bilo, klanec srednji, suha cesta.

Dolenjc ::

:)

LordWorm ::

info:Avtosola 3D je zanic, izogibajte se je.

PersonaRudis ::

Po klancu navzdol naj bi se vozlo v tisti prestavi v keri greš navzgor po tistem klancu. Baje. :))

Damjan Jagar ::

Ker?
http://jagar.si

LoneWolf ::

Ker ima s tem motor dovolj vrtljajev, da ucinkovito pomaga pri zaviranju (dovolj nizka prestava), hkrati pa drzis stevilo vrtljajev na neki normalni stevilki (prestavljat v prvo ko se peljes po klancu navzdol s 100km/h toplo odsvetujem, razen ce se prej sklonis, da ne dobis kak bat v glavo...)

Damjan Jagar ::

Se opravičujem. Prošnja za argument je bila postavljena Garrett33-u.
http://jagar.si

LordWorm ::

Ker je imelo kar nekaj ljudi slabe iskusnje vkljucno z mano.
To je samo moj nasvet btw.

rh^ ::

Zelo zanimivo je tudi kako se število ur spreminja glede iz katerega kraja v Slo delaš izpit. Jaz sem iz Kopra in sem naredu izpit pri 20 urah oz. izpit je bila dvajseta ura. Pri nas fantje naredijo pri max 25, pač antitalenti še mal več recimo. V LJ in CE vem da se ta številka giblje dosti nad 30, kako je pa v ostalih krajih pri nas?

Matev ::

hja v krajih z enim semaforjem in dvema križiščema res ni problem

LordWorm ::

Pizduni v Ljubljani pa pretiravajo, ker se na ta nacin dobro sluzi!!
Z enimi "pravili" so ze prou smesni!Edino dobr je k te navadjo da preden menjas pas pogledas oba ogledala+mrtvi kot.Drgac je pa izpit za avto en nateg ki ga pac rabis!

V Lj se stevilo ur bliza 50.
20 bi bilo nekak normalno!

flipflop ::

Odvisno od vsakega posameznika. Eni rabijo več, drugi manj, zato se s temi urami ni preveč za ukvarjat. Problem je zaradi €, ker so ure postale kar drage, in pri avtošolah kjer radi nabijajo ure, na predizpitni vržejo zato da še nekaj ur odvoziš, itd.:\

Ziga Dolhar ::

Hja -- vozit sem "znal" pri petnajstih.

Ampak sem vesel, da sem šel izpit vozit 37. uro.
https://dolhar.si/

BigWhale ::

Pizduni v lj, dajo marsikomu izpit, ki si ga ne zasluzi...

rh^ ::

Matev: nevem če ima Koper eno križišče in en semafor. Sicer pa valda ti to dobro veš, ki se vrjetno iz hiše nisi premaknu v rangu 2m.

Sicer pa je pomojem večji problem, da določene avtošole se lepo med sabo zmenjo, da tok pa tok ur je minimum pol pa odvisno od komisije, itn. Pač v večjih mestih je res problem, ker te pelje na neko križišče ki prvič vidiš, samo če te je prej dovolj dobro naučil oz. enostavno znaš, je to najmanjši problem.

Ziga Dolhar ::

> Pač v večjih mestih je res problem, ker te pelje na neko križišče ki prvič vidiš, samo če te je prej dovolj dobro naučil oz. enostavno znaš, je to najmanjši problem.

Čaki, sej te v avtošoli ne učijo kako se obnašat na točno določenih križiščih, ampak ravno tega, da "enostavno znaš".
https://dolhar.si/

Slowenc ::

@LoneWolf
Me zanima, če bi ti uspelo dati pri stotih kilometrih na uro v prvo prestavo. Prej bi šaltkeber odtrgal. Čist tko, mimo grede.

Glede števila ur, ko greš na izpit pa takole. Bolje da ima kandidat več ur, kot pa manj. Kajti velikokrat vidiš v Ljubljani kakšnega NELjubljančana, ki nima pojma kako se vozi po dvopasovnici (Dunajska, Šmartinska, Celovška), ali pa do kam se je treba postavit v križišču, ko zavijaš v levo, itd, itd. Sploh tole zadnje mi gre najbolj naživce, ko se postavi takoj za tistimi belimi prekinjenimi črtami, namesto da se postavi na SREDINO križišča in tam čaka da lahko zavije. Saj potem ni čudno da gre toliko folka za njim v rdečo in da je zaradi takih kar precej nesreč. To ni važno, ane, važno pa je da je un model/modelka naredu izpit pri dvajseti uri.
Skiny gate.

rh^ ::

@Zigga: Hm ja to je v teoriji. Torej naj bi ti na križiščih z določenimi nalogami naučili kako "na splošno" ravnaš v takem primeru. Sam ni vedno tako očitno, ker čene bi vsi vse znali.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: rh^ ()

rh^ ::

@Slowenc Ljubljančani pa vsi znajo vozit ane? Itak pa morajo vsi ki naredijo izpit it skozi enake naloge. Tako da če ima nekdo 30ur drugi 20, tretji 40 ne pomeni, da bo ta zadnji obvladal dvopasovnico, lol.

flipflop ::

Slowenc, ljubljančani so pa verjetno vsi eksperti za vožnjo. Je pač kak tak ki se ne znajde najboljše, pa ima ne-LJ registracijo in je zato bolj očiten kot kdo drug. Ne vem zakaj misliš da ste ljubljančani sami dobri šoferji.:\

Slowenc ::

Samo fora je pa v tem da nekdo, ki ima več ur, je recimo ponovil eno vajo večkrat, pa to še ne pomeni, da je un z manj urami večji talent za vožnjo. Hčem povedat, da ima nekdo ki se je učil vožnje v Lj/Mb/Ce... večje predispozicije o tem kako se peljati po mestu kot pa nekdo, ki je to delal nekje kjer imajo eno, mogoče dva semaforizirana križišča. Že po defaultu je v prednosti. In zaradi tega imajo nekateri več ur vožnje za opravit, ker verjetno nima smisla, da boš eno in edino križišče v 'mestu' 23545 krat prevozil.

Kako pa Ljubljančani vozijo bi pa lahko na dolgo in široko razlagal. Se mi zdi da se mladina veliko bolje znajde v prometu, kot pa starejša populacija. Starejši vozniki mislijo, da če bo počasi peljal, da se potem varno pelje. Nemalo starejših voznikov namreč vidiš v novih sijočih avtomobilih, ampak ko ga pa slišiš voziti tak avto, pa misliš da je na reliju, ker pozna samo prvo, drugo in mogoče tretjo prestavo, mašina pa skoraj čez havbo pogleda. >:D
Skiny gate.

rh^ ::

Ja samo vrjetno tudi tisti ki živijo v vaseh grejo kdaj v ekspedicijo to the big city, lol. Vsa mesta pa imajo tolko križišč da te valda lahko pelje na eno ki je prej še nikoli nisi videl in se s tem tudi sam kaj naučiš kako in kaj.

Slowenc ::

>Ja samo vrjetno tudi tisti ki živijo v vaseh grejo kdaj v ekspedicijo to the big city, lol.

No, sej o takih govorim. Gredo na ekspredicijo. Pravilno si povedal.
Skiny gate.

rh^ ::

Kje pa se bojo druače naučili? Doma ko igrajo GTA?

SAMP ::

Živjo!

Jaz sem tudi delala v Avtošoli Vitopro izpit za avto! Moram rečt, da je bilo ful dobro. Vse sem naredila v prvo. Vse je bilo super in moram rečt, da so me tudi naučili tako kot je bilo treba.

Učil pa me je Igor J.! Bomba inštruktor - faca pa še naučil me je!

Kako se je tebi zdelo voziti pri tebi SLOWENC, ker se mi zdi, da si omenil, da si vozil pri Igorju. Jaz sem naredila izpit pri njemu že skoraj dve leti nazaj!

Lep dan,
/

Matev ::

samp to je tvoj prvi in edini post in to po 7 minutah včlanitve

bomo tole samoreklamo spregledali

OK?

Slowenc ::

Matev, če nimaš kaj pametnega povedat STFU.

SAMP, ja Igor je res faca, nikoli ni kompliciral, vse se je dalo zment.
Skiny gate.

BigWhale ::

Matev je dal precej pameten komentar. :)

Jaz sem pa imel precej zajebanga instruktorja, ki je tezil za vsako malenkost in ful najedal.

Pa sem v bistvu precej vesel, da je bil tak. Me je veliko naucil. :P

Dolenjc ::

Se strinjam instruktor mora biti strog,pa se sigurno kaj naucis:D

Tilen ::

Ravno danes je sosolka, ko je bla pac na ucni uri z instruktorjem ustavila na prehodu, da bi dala prednost eni starki nakar prileti debilson s snage in se zaleti zadi polne pare. Celi avto razbit, punca v bolnici (tezave s hrbtenico, bolecine v vratu... ). Mislim... 8-O
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Dr_M ::

ampak ce mene uprasas "pizduni" v LJ znajo se najbolje vozit. vsaj po mojih izkusnjah.
tist ki se uci vozit v lj, zna mnogo boljs vozit, kot tist ki je delal v ksnih rovtah, v MB ali KR. ;) :D

seveda. se pa tut strinjam z BW, tut preveckrat dajo izpit tistmu, ki si ga ne zasluzi, se posebi zenskam. pac eno dejstvo. :\
pa predn se ksna feministka ustavi kle, nej povem, da mam precej izkusenj s tem in dobro vem, kaj govorim.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

LordWorm ::

Pri zenskicah je problem vecji strah, nic drugega. :)

dela ::

Da ne bom odpiral nove teme...
V letošnjem letu sem naredil izpit in sem sedaj voznik začetnik, pa me zanima, kako je s tem obveznim dodatnim usposabljanjem za voznika začetnika.
Tukaj sem bral o tem, pa mi vendar še ni vse jasno. Rad bi, da mi tisti, ki ste o tem dobro obveščeni razjasnite pojme. Torej:

-Ali je to usposabljanje obvezno za vse, ki so še vozniki začetniki, ali samo za tiste, ki so ga opravili v letu 2005? (letos so namreč začeli izdajati dovoljenja, ki veljajo le 2 leti- sigurno ma to kako povezavo s tem; vendar pa v zgornjem dokumentu piše le, da mora voznik začetnik, ki je opravil izpit v RS, opraviti to usposabljanje (o letnicah ni govora))
-Je že kdo od vas opravil ta program (kako približno izgleda?)
-Če opravim zdaj ta program in se mi izda novo vozniško, potem ne bom več po statusu voznik začetnik, čeprav še ne bom star 21 ?

Dolenjc ::

Pri zenskah problem vecji strah:\ :\ :\ ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Dolenjc ()

triss ::

Dragi vozniki!
Prvo se moram na tisto moško izjavo obdregent, sej veste katero. Dejstvo je, da ženske prav nič slabše ne vozimo kot pa vi dedci. Na cesti je ogromno voznikov/voznic, ki resnično nimajo pojma o vožnji, vendar pa to ni pogojeno s spolom. Več ko si na cesti, bolje voziš!

Izpit imam že 7 let, delala sem ga v avtošoli BB Kranj. Imela sem odličnega inštruktorja, izpit naredila s prve. Pa nisem bla nikakršen talent, prvo uro sem se učila speljevanja, ker pred tem še nikol nisem za volanom sedela. Kar se tiče inštruktorjev, so slabi in so dobri. To je res. Vendar pa, no nevem kako drugi mislte, ampak če si mal tisto knjigco prebereš, o pravilih na cesti, pa o znakih, pa..., loh tud mal že s svojo glavo na cest razmišljaš- že v avtošoli mislm. Spolh mamo pa ljudje usta in če nam kaj ni jasno pač vprašamo. Inštruktorji so tam zato da kaj naučijo. Če ne sami od sebe, jih pa prisilimo v to z vprašanji.

Tole morem pa tud vprašat: Ljudje a se vi znate na avtocesto vklopit? Sem namreč opazla, da to večina ne zna!!!!! Tista črta na konc pospeševalnega pasu ne pomen , da če se do tam nisi vklopu, da morš pa zdej na ful zabremzat in počakat, da bo vozni pas frej.

Lp

perci ::

Zdej kaj je boljša vožnja?

Če je odgovor varnejša, potem ni dvoma, da so ženske boljše voznice.

Če pa je odgovor obvladovanje vozila, potem takisto ni dvoma, da so moški boljši vozniki.

O poprečju govorim, jasno.

Tilen ::

Ljudje a se vi znate na avtocesto vklopit? Sem namreč opazla, da to večina ne zna!!!!! Tista črta na konc pospeševalnega pasu ne pomen , da če se do tam nisi vklopu, da morš pa zdej na ful zabremzat in počakat, da bo vozni pas frej.

Ja, itak. Pelješ se še lahko 5 metrov čez ono črto s čimer "ful" profitiraš, če se prej nisi uspel vkljucit :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Gandalfar ::

FaLcOn3y3: to tud mene zlo zanima. Ce bos kaj pogruntal mi povej.

alexb ::

To da Ljubljancani bolje vozijo, ker se ucijo v mestu je en lari fari. Vecina krizisc je semaforiziranih, povsod so razvrstilni pasovi, to sploh ni problem. Peljes naravnost, vidis rdeco lu ustavis. Pred kriziscem gledas tablo kako se razvrstit - potrebuje le obcutek za guzvo.

Ce pa delas to zunaj, recimo KP, ali pa Postojna, Kranj, je pa precej manj voznje na semaforje in precej vec osnov (pravilo srecanja, desno pravilo.. kombinacije), recimo krizisce petih cest ki zavija in ima 3 stranske.. Skratka, vec moras voziti z glavo in na izpitni te lovijo na take haklce.

Ko gre tak "seljak" na expedicijo v Lj se mogoce komu zdi smesno, ker se ne znajde. Verjetno kakemu ljubljancanu, ki pozna vecino ulic in prometne ureditve. Me zanima kako zelo se bo znasel ko bo moral v MB kar priti (prvic recimo) ali pa raje recmo takole.. Kako se vam smejejo trzacani, ko prvic pride ljublancan v Trst.. mogoce se celo bolj kot se vi seljaku v LJ..

Tear_DR0P ::

ma ja tole so kr ene šovinistične. Ljubljančani in moški bolje vozijo. he he

Sam sem delal v Celju izpit, vozil sem pri avtošoli Čadej iz Žalca - sem mel kao veze za cenej ure. Inštruktorca je bila Mateja, izpit sem pa opravil pri 36 urah - predizpitno sem opravil v prvem, sam je šef reku da zdej morm pa še par ur navozit, tko a se mi sploh ni poznala tista nižja tarifa. Jst osebno sem se naučil ful dober, moja punca in kar nekaj njenih kolegic pa pravi, da je ženska katastrofalen inštruktor in da jih sploh nič ne nauči.
Sam glede na to da vem da je moja punca bolj furija je tud sama dolčen faktor v tem.

Po mojem je kako voziš avto zelo odvisno od tvoje osebnosti in te ti v avtošoli ne morejo popravit.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Jeebs ::

Ja, itak. Pelješ se še lahko 5 metrov čez ono črto s čimer "ful" profitiraš, če se prej nisi uspel vkljucit :)


Nebi reku, mene so prvič ko sem delal glavno vožnjo vrgli ravno zaradi tega. Mater prvič sm bil živčen za znoret.:(
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

Tilen ::

Mogoce si prepeljal vec kot 5 m :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Dr_M ::

alexb: jest bi bil zelo vesel, ce bi se teb sanjalo kaj govoris. :\
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

alexb ::

Dobro vem kaj govorim..

Kaj ti pa bega misli?

Dr_M ::

To da Ljubljancani bolje vozijo, ker se ucijo v mestu je en lari fari

mam precej frendov, k drugac niso iz lj, ampak so delal izpit v lj in so lepo sami priznal, da je tako kot sm jest napisu.
vozijo dosti bolje, kot njihovi kolegi, ki so delal izpit v ksnih rovtah.
jest se kr bojim folka, ki pridejo v lj iz ksnih malo vecjih vasi... vozijo tako, kot da so sami na cesti, o ksnem bocnem parkiranju se slisal niso...
ok, pa da ne bo tko grdo izpadl, pa ne bom reku da ravno LJ, ampak bom reku vecja mesta, kot so LJ, MB, CE.... da se ne boste neki pizdil.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

alexb ::

DrM: Buce. Bocno parkiranje imas na vsaki izpitni voznji. In parkirna mesta niso v manjsih mestih nic manjsa. Pac posplosujes.

Povej mi, si ze bil z avtom recimo v Zagrebu? Reki? Mogoce Trstu? Kje v Nemciji?
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dobri inštruktorji - avtošole (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6033011 (12411) mtp2
»

Neupravicen padec na izpitu (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6015326 (12926) LordNacho
»

Najcenejše vožnje v Ljubljani (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
5812500 (10865) šernk
»

AvtoŠola (Vaje)

Oddelek: Šola
2811244 (9530) bluefish

Več podobnih tem