» »

problem s tv signalom in prenosnikom

problem s tv signalom in prenosnikom

Alessio983 ::

Dober dan


imam nov prenosnik medion z vgrajeno tv kartico , problem pa je ta da mi noče najdit programov , uporablja pa program windows media center , lepo grem po nastavithvah , in ne najde niti enega programa , ali ima kdo enak problem ??


LP

Jakka ::

Verjetno ima vgrajen dvb-t tv tuner, samo za sprejem zemeljskih digitalnih programov. Torej sprejem programov, ki se prenašajo po zraku v digitalni obliki (mpeg-2 ali mpeg-4 kodiranje). Gledanje analogne tv torej odpade.
V Sloveniji so določena območja že pokrita z zemeljsko digitalno tv. Da se sprejemat kar nekaj programov. Če ne najde nobenega programa najverjetneje nisi v območju pokritosti. Kateri oddajniki pa že oddajajo digitalno tv pa žal ne vem.

Alessio983 ::

no tist nevem , samo zakaj ima potem priklop za na kabelsko , ubistvo je takšna kartica not

http://www.mimovrste.com/artikel/268001...
samo druge firme ... , pomoje more it , sam nevem kak ;(( ;((

Jakka ::

Če bi imela zadeva to kartico, ki je na linku, bi lahko gledal tudi analogno tv. Ker je pa najverjetneje le dvb-t tuner (to se dandanes vgrajuje v prenosnike), analognega kabelskega signala pač ne pozna.

Priklop je pa klasičen RF, ki je neodvisen od standarda signala. Za priklop koaksialnega kabla se pač tak priključek uporablja.

Če res hočeš gledat analogno kabelsko tv na prenosniku, rabiš primerni tv tuner, najbolje kak na usb. Če te zanima kaj se splača, vprašaj.

ttommy ::

Poskusi s katerim drugim programom npr. Cyberlink power cinema.Jaz imam tudi medion,samo PC-ne prenosnika.Moja kartica podpira DVB-T,DVB-S in analogni zemeljski signal.Tudi imam neke težave-najprej mi je satelitsko zaznalo(zemeljske nisem sprobal)..Potem sem imel neke težave z grafično kartico in sem ga imel na servisu v Murski soboti-tam je pooblaščeni servis-so do ku..a!Poslal sem ga na servis,ker ni bilo nič na monitorju-sem takoj posumil,da je šla grafična.So mi iz Mediona po pošti poslali novo,ki pa je bila zanič-preverjeno v drugem računalniku.Nato ga pošljem na servis in ko sem ga dobil nazaj(tip je rekel,da je menjal osnovno ploščo,ker naj bi bila grafična v redu),isto ni bilo slike na monitorju.Pol sem vstavil bratrancevo grafično in iz sistema zbrisal vse gonilnike od nVidie.Vstavim mojo,pridem v windowse na novo inštaliram novejše gonilnike in dela...Dela pa ne TV izhod,TV vhod,noben TV signal!!Aja-pa še izhod na grafični za na monitor so mi fizično zjebali-da nisem mogel kabla priklopit-sem pol uporabil adapter za DVI.
Zdaj moram še enkrat poklicat na Medion,da mi rešijo zadevo-na servis v SLO ga pa ne bom več pošiljal!!No,najprej bom še enkrat formatiral,ker s
Cyberlink power cinema mi zazna TV analogne signale-ampak slika je podn od podna,v Media centru pa nič!
No,s tem ne bi rad pljuval po Medionu-računalnik je drugače super in ko mi je prvič crknil DVD-RW pogon,so mi ga poslali po pošti in sem ga lahko sam zamenjal.
Poročaj,če ti bo zaznalo s kakšnim drugim programom.
LP
Gamer

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ttommy ()

Alessio983 ::

ja bom poročal , zaenkrat še nič novega , imam pa tale prenosnik ...

Naučil se bom delat povezave

sam tam iberte 17 colske pa spodnjega , ki ima 8600 gs grafično not , zatrdili somi da more it , bomo videli če ne se bom pa na njih obrnil .

Zgodovina sprememb…

Chessman ::

tam imaš lepo napisano
- Express Card DVB-T TV-Tuner inkl. Fernbedienung
torej je tvoja kartica DVB-T z daljincem nikjer pa ne piše da deluje na analogni shemi

PS: drugič ko podajaš internetni link ga dodaj tako da pritisneš zgoraj tipko povezava in potem napišeš noter link in ime za link pa dobiš kot končni rezultat nekaj takega kar je bolj uporabno in pregledno

Alessio983 ::

ja vem ja , nisem vedel kako se naredi :8)

Alexius Heristalski ::

Pokritost z DVB-T signalom:


Zazdaj deluje le multipleks RTV Slovenija, v katerem so programi SLO1, 2, 3. Rečeno je bilo, da bodo čez nekaj mesecev noter vključili še TV3, Kanal A in Pop TV. Vse te informacije in še več najdeš tukaj.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: OmegaBlue ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

tv kartica

Oddelek: Zvok in slika
133117 (2903) Duhec
»

GIGABYTE TV KARTICA U8300

Oddelek: Pomoč in nasveti
123820 (2864) kmetek
»

Katera programska oprema za DVB-T mpeg4 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
27564752 (22460) k4vz0024
»

Kaj je DVB-T TV

Oddelek: Pomoč in nasveti
497325 (5152) Tody
»

Kateri mp3 predvajalnik z 20GB+ prostora

Oddelek: Kaj kupiti
111954 (1719) TribesMan

Več podobnih tem