Forum » Strojna oprema » Linksys ruter vprašanje
Linksys ruter vprašanje
tadejcek ::
Nekje sm slišal da lahko nek linksys-ov router (GL) poflešaš z Linuksom in nastaviš za vsak port in wireless svoje omrežje. Zdej ne vem če je to res?
Ubistvu moja težava je, da bi rad na enem routerju ločil dva ali več računalnikov med seboj tako, da se ne vidijo med seboj, kot da so na dveh razlinih omrežjih! Nekako tako, na en rokuter podjetje in zasebnika, kateredva se tudi slučajno ne smeta vidt in povohat brez kakšnih hujših posegov v router, itd... Vem da obstajajo boljši routerji k imajo to možnost samo ne bi rad dal celo premoženje za en f***in router. No če obstaja me zanima ker model bi to bil in mogoče še kakšen nasvet.
Hvala vsem!
Ubistvu moja težava je, da bi rad na enem routerju ločil dva ali več računalnikov med seboj tako, da se ne vidijo med seboj, kot da so na dveh razlinih omrežjih! Nekako tako, na en rokuter podjetje in zasebnika, kateredva se tudi slučajno ne smeta vidt in povohat brez kakšnih hujših posegov v router, itd... Vem da obstajajo boljši routerji k imajo to možnost samo ne bi rad dal celo premoženje za en f***in router. No če obstaja me zanima ker model bi to bil in mogoče še kakšen nasvet.
Hvala vsem!
Veron ::
Sicer tomato omogoča vpisovanje skript v firmware, sam po defaultu pa ne moreš rečt kar recimo: ta mac dobi ta lokalni ip ki ni v rangu ruterja in gateway tak pa kat, drug računalnol na drugem macu pa spet drug lokalni ip iz druge klase z istim gateway.
edit: sm še preveru, sicer ruter te pusti v nastavitvah "static DHCP" vpisat ip iz druge klase, ampak ga potem ne dodeli računalniku, dobil sem random ip iz iste klase.
edit: sm še preveru, sicer ruter te pusti v nastavitvah "static DHCP" vpisat ip iz druge klase, ampak ga potem ne dodeli računalniku, dobil sem random ip iz iste klase.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Veron ()
Senitel ::
Počasi, počasi,... Samo drug class IP-jev je zadeva zelo lahko obhodljiva z zamenjavo IP-jev na mašini.
Kar tadejcek hoče je točno tole.
Kar tadejcek hoče je točno tole.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 571726 (16) | blink |
» | Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 18805 (11742) | Hayabusa |
» | Internet več uporabnikovOddelek: Omrežja in internet | 2298 (1991) | NeMeTko |
» | 2x WRT54GL 2x ADSL, skupno omrežje?Oddelek: Omrežja in internet | 2557 (2317) | b |
» | ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?Oddelek: Omrežja in internet | 4917 (4436) | SasoS |