» »

Dexter

Dexter

««
17 / 28
»»

Lion29 ::

@Nikec3: pa a se ti ne zdi to prevec smesno?

meni se zdi super ocitno, da vogel manipulira z vsemi kot z marjonetami... tako s svojimi pacienti kot z dexom in debro...totalno ocitno... ta epizoda je bila samo se dodaten dokaz...

zdaj samo se cakam Izija, da bo rekel, da je ta epizoda dokoncno ovrgla vpletenost dr. voglove :D :D :D
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Izi ::

Kar v redu in pričakovano. Tale 5. del je bil mid-season finale.
Na prvi pogled vse skupaj deluje malo zmedeno, ampak dokler ne vidimo celotne slike (konca) ne moremo soditi. Vsekakor je neprecenljivo videt kako se nekateri gledalci besno razburjajo, ker jim nič ni jasno >:D

SPOILER

Zatišje pred nevihto. Vse je navidez v redu, Brain Surgeon je mrtev. Ali je res? ;)
Dexter in Debra sta spet prijatelja? Kako dolgo? Obstaja nekdo, na katerega sta verjetno oba za hip pozabila. Hannah. V naslednjem delu jo zagotovo vidimo :P

Malo izvem konteksta mi je edino Masuka. 7 sezon in pol je imel stransko vlogo Jokerja, ki ga nihče ne jemlje resno, sedaj tik pred koncem pa mu dodelijo dokaj resno vlogo. V pogovoru z Debro, ko jo najame, ni bil tisti Masuka, ki smo ga vajeni do sedaj. Čemu taka drastična sprememba tik pred koncem?
Da nimajo kakšnih načrtov z njegovo hčerko Niki? Da ne bo na koncu ona glavni bad guy :))

Lion29 je izjavil:

zdaj samo se cakam Izija, da bo rekel, da je ta epizoda dokoncno ovrgla vpletenost dr. voglove :D :D :D
Dr. Vogel ves čas preveč očitno ponujajo kot glavnega bad guya, tako da še vedno nisem čisto prepričan, da je ona kaj več kot čudaški doktor.
Če je res ona v ozadju potem bom 8. sezono ocenil kot najslabšo. Če pa ni potem bo to ena boljših sezon. Pustimo se presenetiti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Nikec3 ::

Dr. Vogel ves čas preveč očitno ponujajo kot glavnega bad guya, tako da še vedno nisem čisto prepričan, da je ona kaj več kot čudaški doktor.
Če je res ona v ozadju potem bom 8. sezono ocenil kot najslabšo. Če pa ni potem bo to ena boljših sezon. Pustimo se presenetiti.

Jaz še vedno menim, da je to preveč očiten, slab writing. Ne znajo spisati Voglove, tako kot ni bilo treba. Enkrat nam na silo poskušajo prikazati, da je dobra (preveč očitno), drugič namigujejo da je, da je slaba... Še vedno menim, da je to slabo pisanje, in ne nek premišljen masterplan.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

darkolord ::

Mnja, vsako epizodo napiše drugi avtor, potem je pa tako...

kdaj so namigovali, da je slaba?

T-h-o-r ::

Nikec3 je izjavil:

Obupno, zanič, podenj!

SPOILERS!

Dejansko so zgodba in odnosi med karakterji že tako nerealni, da postaja stvar izjemno smešna. Celotno prejšnjo sezono je Debra bila dokaj OK, takoj ko se pojavi Vogel, pa poskuša ubiti sebe in Dexterja. Nato pa prideta Debra in Dexter k Voglovi po še več "terapije". Oba sta tudi izjemno neumna, in ju nenormalno skrbi za neko osebo, ki jo poznata 5 epizod. Quinn je tudi daleč najbolj neumen v svoji zgodovini...

Debra se na koncu epizode že smehlja, z Voglovo pa hodijo na "happy camping killing spree", medtem ko je pred enim dnevom še poskušala ubiti Dexterja. Gremo dalje. To je zadnja sezona, mi pa se mučimo z nekim Yatesom, ki je najmanj zanimiv villian v zgodovini Dexterja, pa še igralec je obupen. Celotna sezona je zapravljena priložnost. Bilo bi veliko bolje, če bi Dexter celotno sezono bežal.

amen
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

FlyingBee ::

dobro je, škoda ker bo konec te serije

zadnja sezona pa je kot finalna tekma svetovnega prvenstva, velika pričakovanja pripeljejo do velikih razočaranj

v tej sezoni ni časa za zaključit zgodb toliko dobro izdelanih karakterjev

Lion29 je izjavil:

kdaj so namigovali, da je slaba?

Takrat, ko je tako poveličevala psihopate ("you're perfect" ali nekaj v tem stilu); ko je omenjala svoje neetične metode pri ostalih pacientih; ko je v njenih zapiskih o Dexterju bilo čisto nekaj drugega, kot mu je govorila; ...

- ko je točno vedela, katerega pacienta mora dexter poiskat, pa mu je dala samo random seznam

hm... to mi je pa uslo, da je ona tocno vedela....kje pa so to nakazali?

Ko je Dexter odkril, da ima tale možakar brazgotino od operacije, pa ji je to povedal, se je izkazalo, da je prav ona predlagala to operacijo (odstranitev točno tega dela možganov), samo "ni bila sigurna, da so jo res izvedli", pa je bila raje tiho.

Lion29 je izjavil:

hm... to mi je pa uslo, da je ona tocno vedela....kje pa so to nakazali?

what darkolord said - točno je vedela, da je tega napotila na operacijo, ampak dexterju ni predlagala tega, ki ga je poslala na operacijo odstranjevanja možganov z zadnjega dela glave, isto kot je zdaj sam počel z žrtvami, le nek bedast seznam vseh pacientov mu je dala

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: T-h-o-r ()

no, sej jaz t pravim ze od vsega zacetka, da manipulira z njimi kot z marjonetami...

malo cudno se mi je zdelo, da izy tega v prejsnji epizodi ni opazil, zdaj poa je ocitno tudi on "on-board"...

no, vseeno upam, da bo konec vreden te serije in ne bo lame tipa LOST

Dexter se bo znašel pred ultimativno odločitvijo - ali naj ubije Foglovo kot njegovo stvarnico ali sebe kot anomalijo

Vidim da se strinjamo, da je Dexter v tej sezoni spisan kot totalni kreten.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nikec3 ()

vasquez ::

V čem je fora, da so uporabili isti komad kot v Lostu?

Mr_Globus ::

Namig na shitty ending? ;)

lambda ::

Zadnje sezone so take, kot da bi se usedli trije producenti, vsak bi spisal svoj scenarij, ki jih kot kolaž sestaviš v končnega.

lambda je izjavil:

Zadnje sezone so take, kot da bi se usedli trije producenti, vsak bi spisal svoj scenarij, ki jih kot kolaž sestaviš v končnega.

Producenti ne pišejo scenarijev, ampak financirajo produkcijo.
Kar se pa tiče scenarija pa dejansko vsak del napiše drug človek, ampak to je običajno pri VSEH serijah. Pisanje scenarijev je zahtevno delo in kolikor vidim, lahko en sam človek napiše nekje največ do 3 scenarije na leto. Scenarij ni samo zgodba ampak so predvsem dialogi. V scenariju morajo biti lokacije, obleke, položaji, obnašanje in dialogi prav za vsakega igralca za vse kadre. Po moje je to bolj zahtevno, kot pisanje knjig.

Pisci scenarijev za 8. sezono Dexterja:
1. del - Scott Buck
2. del - Manny Coto
3. del - Lauren Gussis
4. del - Tim Schlattmann
5. del - Scott Reynolds
...
11. del - Jace Richdale in Scott Reynolds
12. del - Scott Buck, Manny Coto in Jennifer Yale

Vsak del je pisal drug scenarist, edino zadnja 2 dela sta izjemi. Predzadnji del sta pisala 2, zadnji del pa kar trije scenaristi. Upajmo, da so s skupnimi močmi na koncu skupaj spravili kaj zanimivega.

hojnikb ::

Nikec3 je izjavil:

Jaz še vedno menim, da je to preveč očiten, slab writing. Ne znajo spisati Voglove, tako kot ni bilo treba. Enkrat nam na silo poskušajo prikazati, da je dobra (preveč očitno), drugič namigujejo da je, da je slaba... Še vedno menim, da je to slabo pisanje, in ne nek premišljen masterplan.

You sir are wrong...
#brezpodpisa

lambda ::

@Izi

Se vidi, da nimam pojma o video produkciji :)

Ampak point ostaja, ni rdeče niti. Ni nobene konsistence. Druga in četrta sezona sta neprekosljivi.

to da ni rdece niti se zelo motite... sem preprican, da je vsaka stvar pomembna za storyline in rdeco nit.. in point, ki nam bo znan sele na koncu

DeeJay ::

ne vem no.... tisti, ki jim je serija pač bedna in dolgočasna jo enostavno nehite gledat, pa je. Brezveze si obremenjevat življenje in pol jamrat po forumih kolk je neki bedno, nezanimivo, predvidljivo, slabo zaigrano itd.

garamond ::

Rdeča nit je bila ravno tam vmes, za trenutek sem jo videl! :)

Nenavadno, zdaj sem opazil že 2 rdeči niti. Nit in Podnit.
Verjetno se bo pojavila še tretja!

Zgodovina sprememb…

• zavarovalo slike: gzibret ()

Hvala garamondu ker nam je našel izgubljeno rdečo nit :))

bzzero ::

Serial killer bested by 100 pound nanny

Tudi jaz še vedno mislim, da je Voglova resnično ultimate "Psycho whisperer" in se mi zdi njena vloga dobro spisana. Všeč mi je bilo kako je zmanipulirala možganskega kirurga in prav tako se po mojem poigrava z Debro in Dexom. Že večkrat se je pokazalo, da vsakemu pove le delček resnice (zapiski o Dexu in vseh ostalih, posnetki Harrya, podatki o bivših pacientih itn.) oz. le toliko kot potrebuje, da z nekom uspešno manipulira.

Si pa tudi jaz želim videti še enkrat Hanno >:D Ona o Dexu ve vse in zakaj ne bi tega uporabila za get out of jail free card 8-)

ja, o njem vejo Vogel, Debra in Hanna ... vse tri bo moral eventuelno ubiti, glede na to da je zadnja sezona, mogoče to celo vidimo

drugače pa se Foglova prav z vsemi poigrava in manipulira ... nje ni brigalo boljše počutje Harry-ja, ko mu je pomagala Dexterja spravit v "pravo" smer, na zadnje ga je to tudi ubilo ... kakorkoli obračaš, noben razen Hanne in Foglove ne prenese resnice o Dexterju, obe pa peveč vesta in če so le malo realni, se bo Dexter moral znebiti njih ali sebe

Zgodovina sprememb…

Lion29 je izjavil:

to da ni rdece niti se zelo motite... sem preprican, da je vsaka stvar pomembna za storyline in rdeco nit.. in point, ki nam bo znan sele na koncu

le koliko jih je to vsako sezono pri lost govorilo, hahahaha

FlyingBee je izjavil:

ja, o njem vejo Vogel, Debra in Hanna ... vse tri bo moral eventuelno ubiti, glede na to da je zadnja sezona, mogoče to celo vidimo

drugače pa se Foglova prav z vsemi poigrava in manipulira ... nje ni brigalo boljše počutje Harry-ja, ko mu je pomagala Dexterja spravit v "pravo" smer, na zadnje ga je to tudi ubilo ... kakorkoli obračaš, noben razen Hanne in Foglove ne prenese resnice o Dexterju, obe pa peveč vesta in če so le malo realni, se bo Dexter moral znebiti njih ali sebe

pa lumen

Zgodovina sprememb…

T-h-o-r je izjavil:

pa lumen

Ja, samo Lumen nima razloga, da bi se mu maščevala. Ali pač?

res je, vsak od teh 4-ih je grožnja, tole bo še zanimivo

Lumen je res nekdo, ki mu je lahko le hvaležen, čeprav je tudi nevarnost .... mogoče bo še kaj v tej sezoni odigrala

s Hanno je dosti bolj sveža zadeva in to bo skor sigurno še kaj

češnja na smetani pa bo Debra, le kaj bo naredil z njo oziroma zna se lame end zgodit in sicer da Debra ustreli Dexterja, ko bo do podobne situacije prišlo kot na koncu prejšnje sezone

Zgodovina sprememb…

FlyingBee je izjavil:

češnja na smetani pa bo Debra, le kaj bo naredil z njo oziroma zna se lame end zgodit in sicer da Debra ustreli Dexterja, ko bo do podobne situacije prišlo kot na koncu prejšnje sezone

Hehe vse je še odprto. Jaz imam občutek, da bo Dex prekršil "Harry's code" in bo zaradi tega plačal.

bzzero je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

pa lumen

Ja, samo Lumen nima razloga, da bi se mu maščevala. Ali pač?

no, a bila je dovolj brihtna punca, da bi lahko pogruntala, da ne gre kar tako pobijati ljudi

Zelnick ::

SPOILER!!!

Hannah se bo pojavla v naslednjih epizodah po info. na IMDb:
A Little Reflection (4 August 2013)
Dress Code (11 August 2013)
Are We There Yet? (18 August 2013)
Make Your Own Kind of Music (25 August 2013)

Mislim, da bo naredla štalo :)
I can remember a time before the Internet. But I don't like to.

can't wait for yvonne :D:D
#brezpodpisa

vsekakor sposobna, kar se umorov tiče, resnična nevarnost za Dexa in Deb

hojnikb je izjavil:

can't wait for yvonne :D:D

Tud men čist huda ;) Ampak ne bolj kod Deb :P

Obe so huuude 8-)
#brezpodpisa

vasquez ::

bzzero je izjavil:

Hehe vse je še odprto. Jaz imam občutek, da bo Dex prekršil "Harry's code" in bo zaradi tega plačal.

Saj ga je že kar nekajkrat. Vsaj 9 ljudi je ubil, ki niso bili morilci.

martincek1 ::

What the fuck? :)) Odlična epizoda, nisem pričakoval kaj tako ekstremnega, ampak hej, za zadnjo sezono... bring it on. 8-)

kul bi bilo, da bi na koncu izvedeli, da je bil ves dexter universe en velik futuristični truman show 8-)

Jst ::

Fuck! Druga sezona, ko je bil z Lylo (vsaj mislim, da je druga), je bila odpuljena. Tale? Odlična za finale!

(Pa ene tretja knjiga, ne vem več točno, bi moral preveriti, je bila tudi zelo huda zgodba...)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Ramon dekers ::

Sicer nevem kaj ste jamrali tu, da je slaba sezona, meni je kar všeč. Dexter se ne posveča več taktiki ubijanju temveč odnosom med ljudmi. Tole bi lahko brez problema naredili še kakšno sezono. Kaj bo potem ko bo konec BB in Dexa? Gremo nazaj na Macgayverja?

Zack bo pa fental Hano.

Zgodovina sprememb…

Sezona je precej slaba. V tej epizodi mi je bil všeč razvoj likov, sama nit zgodbe je pa še vedno zanič. Voglova je očitno največji psiho v zgodovini serije. Sicer pa mislim, da vsi vidimo v katero smer bodo šli scenaristi do konca sezone. Zack Hamilton bo v središču. Že dalj časa se sprašujem, če se jaz tako spreminjam, ali serije. Zadnje čase se mi namreč skoraj vse zdi slabo. Po Dexterju bom gledal samo še BB in GOT.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Nikec3 ()

krispe ::

Meni je ta sezona zakon. Zadnji dve epizodi sta svetovni, predvsem zadnja!
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"

ok, ta zadnja epizoda razen clifhangerja ni bila buhvekaj...

ampak zdalec od tega, da bi bila slaba... tudi sam sem mnenja, da sta zadnji 2 sezoni enkratni...

pred tem sem ze skoraj obupal nad dexterjem... je izgubil vse svoj sarm... zadnji dve sezoni pa sta ga obudile od mrtvih, vsaj v mojih oceh...

po hani je zack 2., ki ga ni ubil...pa itak sem pricakoval hano, ker je izi kot ponavadi spet spoilal..ampak nic tragicnega....

sam mislim, da se zgodba odvija kot se mora in bo dekster naredil cel krog in se bo zgodba zakljucila kot se mora...

Lion29 je izjavil:

ker je izi kot ponavadi spet spoilal...
Kaj ti spet ni prav? Pred mojimi razmišljanji je vedno v Boldu veliko opozorilo "SPOILER", medtem ko ga pri tebi nikjer ne vidim ;((

SPOILER

Hello Dexter, remember me? ;)

Brain Surgeona v tem delu niso niti omenili, potem ko so ga v prejšnjem delu "ubili". Ga bomo še videli?
Velja si zapomniti Debrina opažanja:
Dr. Vogel ima čuden naglas. Sumljivo.
Dr. Vogel ima moža. Kdo oz. kje je Dr. Richard Vogel?

Zgodovina sprememb…

• zavarovalo slike: gzibret ()

Oprostite, ampak ko rečete, da je ta sezona izjemna, se preprosto motite. Prejšnja je bila zelo dobra, Vladimir je bil zanimiv villian, Hannah je bila kul, Dexterju so bili celo sezono za petami...Kaj pa imamo v tej? dr. Vogel je tečna, Hannah vsaj do sedaj ni bilo, villian je nek neumen, nejaboljnezanimivindolgočasenkaraktervsehčasov, Dexter pa je do sedaj povsem varen pred oblastmi. Se sploh zavedate, kakšen potencial ima zadnja sezona Dexterja, ki je že neizkoriščen? Lahko bi naprimer celo sezono Dexa lovili. Se zavedate, kako zanimivo bi bilo videti izraze na obrazu karakterjev, ko bi zvedeli, da je Dex množični morilec? Ste se kdaj vprašali kako bi odreagirali, ko bi izvedeli? Kaj bi rekel Batista? Kako bi se Deb izvlekla? Kaj bi naredil Dex svojim bližnjim? Bi Dex naredil samomor?

Izi je v bistvu sam povedal, da je sezona popolni drek (oprostite izrazu), čeprav še sam tega ni opazil. Jaz bi se rad spraševal zgoraj našteta vprašanja, Izi pa se sprašuje ta:

Brain Surgeona v tem delu niso niti omenili, potem ko so ga v prejšnjem delu "ubili". Ga bomo še videli?
Velja si zapomniti Debrina opažanja:
Dr. Vogel ima čuden naglas. Sumljivo.
Dr. Vogel ima moža. Kdo oz. kje je Dr. Richard Vogel?

martincek1 ::

Nikec3>Oprostite, ampak ko rečete, da je ta sezona izjemna, se preprosto motite.

Govori zase.

Nikec3>Lahko bi naprimer celo sezono Dexa lovili.

To je zate potencial? :)) Za serijo kot je Dexter? *clap clap*

Nikec3>kako zanimivo bi bilo videti izraze na obrazu karakterjev

Model, to ni Esmeralda.

To je zate potencial? :)) Za serijo kot je Dexter? *clap clap*

ja, v zadnji sezoni (4.), kar bi se zgodilo v bolj normalnem svetu od našega

Zgodovina sprememb…

No ja, današnja epizoda je bila še kar solidna. Predvsem zato, ker je bilo v njej zelo malo Voglove. Je pa bil cliffhanger iz prejšnje epizode povsem sam sebi v namen, kar me precej razjezi. Moja teorija, da je celotna zgodba z brain surgenom navaden filler, se izkazuje za pravilno. Kar je precej sramotno, predvsem zato, ker je to zadnja sezona.
««
17 / 28
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Serija: Breaking Bad - spoiler contaminated (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Sedem umetnosti
1106202806 (18887) oo7

Serije (strani: 1 2 )

6311569 (2270) opeter
»

House M.D. (strani: 1 2 3 4 5 6 )

26740245 (25895) Jst
»

spoilerji - kako jih označit