» »

Kako vzpostaviti povezavo na prenosniku,preko T2

Kako vzpostaviti povezavo na prenosniku,preko T2

pilotgirl84 ::

Lp
Do sedaj sem uporabljala adsl in nisem imela nobenih problemov s priklopom routerja na modem.
Sedaj imam pa T2. Na navadnem pcju dela net normalno,na prenosniku ne. Router zazna,ne vem pa kako naj vzpostavim povezavo na prenosniku. Hvala za vašo pomoč.

bluefish ::

prenosnik zazna omrežje oz. router?

Ja.Zzna router. Sam povezat se na internet ne morem. Ne vem kaj narediti.

bluefish ::

pa se lahko tudi povežeš do njegovih nastavitev (uporabi IP 192.168.2.1 oz. 192.168.2.2)?

#000000 ::

Pri vdsl ni nobene povezave treba delat, zbriši staro siol povezavo / start / nastavitve / nadzorna plošča / omrežne povezave / odpri firefox ali IE probaj če dela internet. Če imaš statični IP je treba nastavit IP naslov, to najdeš v start / nastavitve / nadzorna plošča / omrežne povezave / desni klik na ikonco povezava lokalnega omrežja / lastnosti /

Le da namesto lokalnih IP jev kot na sliki vpišeš naslove ki ti jih je dal T-2 LP

sword ::

Prvo povej, a mas se kaksn dodaten router, al le tisto modro-svetle-razdeljevalno zadevo, ki ti jo je podaril T2? Ker če uporabljaš samo tisto (in prenosnik prklopš direkt tja) ti samo na prenosniku nastav pr TCP/IP(v4) lastnostih, da zelis dobit IP avtomatsko (DHCP). Potem ti T2 tega dodeli in je staticen, kljub temu, da ga je dodeli njihov DHCP server.

Ce pa imas dodaten router, kar se mi zdi razen zaradi varnostnih razlogov ali pa brezžičnosti nesmiselno, gre pa stvar takole:
Ti v routerjievih nastavitvah lepo skonfiguriraj DHCP nastavitve, da ti bo samodejno dodeljevalo IP, na prenosnik pa nared tko k v prejšnem primeru (samodejno dodeljevanje ozači). Če pa še vedno ne dela, pa povej mal bolj detajlno.

Tko je situacija. Router ni od t2,mela sem ga že prej in sem ga mela prekopljenga na adsl modem od siola. Na vsemu je že nastavljeno avtomatsko da išče ip,sam še vedno ne dela.

Aja T2 mi ni dal nobenih naslovov. Na navadnem pcju sploh ni potrebno nič vpisat,takoj je prijavljen internet. Brez kaj vpisat. Z ipeji mi pa tud ne dela...eh ne vem...a ima še kdo kakšno idejo kaj bi bilo še za naredit? Prosim. Hvala

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1793569406 (6235) c23po
»

Problem z internetom

Oddelek: Pomoč in nasveti
473165 (2716) RuskiSnajper
»

router- interneta ni

Oddelek: Omrežja in internet
212385 (1997) ultimated4
»

Težava z dostopom do interneta