Forum » Izdelava spletišč » Convert txt/flat baze v SQL
Convert txt/flat baze v SQL
MaverickT ::
Scena je taka: imam txt/flat bazo, kijo bi rad konvertral v SQL. Zanima me če bi se to dalo narediti preko kakšnih aplikacij (kot je MYADMIN) ali morem zadevo narediti ročno (beri: copy/paste približno 1000 vrstic).
Želim obvladovati neobvladljivo... toda obvladovanje je iluzija!
- zaklenil: darh ()
darh ::
phpMyAdmin to zna ja... tam določiš parametre oziroma obliko podatkov pa je...
če je pa sila si pa naredi lasten pharser v PHPju (bilo kje...) ki ti bo prebral vrstico v datoteki jo uredil in shranil v bazo... simple as that
če je pa sila si pa naredi lasten pharser v PHPju (bilo kje...) ki ti bo prebral vrstico v datoteki jo uredil in shranil v bazo... simple as that
Excuses are useless! Results are priceless!
OK.. zadeva uspešno rešena.. Sedaj pa sem pri drugi težavi. Namreč narediti moram nekakšen arhiv vseh vnosov. ta bo razporejen po mesecih in letih. Kako zdevo izvesti?
simple :)
preberes use vnose in jih grupiras najprej po letih... pa prikazes... dobis ven vsa leta.. potem pa za vsako leto posebej grupiras po mesecih.. pa tko naprej... resitev je sicer lame.. ampak deluje :)
preberes use vnose in jih grupiras najprej po letih... pa prikazes... dobis ven vsa leta.. potem pa za vsako leto posebej grupiras po mesecih.. pa tko naprej... resitev je sicer lame.. ampak deluje :)
Would you be pleez so kind and put it in code?
sem mel ze vse napisan.. tko na prblizno.. pa je bil timeoout pa je su post k hudicu.... tko da.. kr sam se pomatrej.. nism jest karitas :P
hehe.. uspel rešit... kako deluje najdete na http://owca.slotech.org/novice.php
ahac ::
Še dobr, da sem ti dons tolk lepo razložu, a ne? :))
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ahac ()
jep.. thanx ahac za funkcijo distinct. Pa pol še za idejo drop-down menija... Res carsko je uspelo :)
sej ahac res obvlada sceno.. sploh kar se tice kopiranja tujih stvari...
xbIte: kaj pa kopiram?
Čist nč nisem prekopiral od tebe (ali kogarkoli drugega), razen takrat ko si mi poslal ti sam in sem delno uporabu na kritika.cjb.net, ampak za slo-lan sem čisto vse napisal na novo in PO SVOJE.
Wtf, kr neki težiš zdej? Sej sem reku, da ne bom kopiral in se ti nisem zlagal.
Čist nč nisem prekopiral od tebe (ali kogarkoli drugega), razen takrat ko si mi poslal ti sam in sem delno uporabu na kritika.cjb.net, ampak za slo-lan sem čisto vse napisal na novo in PO SVOJE.
Wtf, kr neki težiš zdej? Sej sem reku, da ne bom kopiral in se ti nisem zlagal.
JeDo ::
Mogoče (če je že kopiral) se je to naučil od tebe ?!?
lp
lp
----------------------------------------------------------------------------
<br>
<br>
al pa od tebe Jedo.. al pa od tebe...
btw: kje so moje prevleke za zvočnike ?!?
btw: kje so moje prevleke za zvočnike ?!?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: darh ()
Ko moderatorji ne opravljajo več svoje naloge teme zaklpamo navadni uporabniki... dejte se mal umirit.. sej vemo da se ne preneseta njaboljš ampak ni se treba kregat še tuki.. zatorej jaz tole temo zaklepam.. (upam da se ne bo kdo spomnil odklepat)!
... k imate pa take moderatorje, ki nč ne delajo... :))
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zbiranje podatkov na en list po mesecihOddelek: Programska oprema | 1358 (978) | perneales |
» | Piratstvo ne vpliva na nakupe glasbe (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Avtorsko pravo | 11346 (8802) | PaX_MaN |
» | Malce zahtevnejši SQL stavek včasih narobe SELECT-aOddelek: Izdelava spletišč | 2126 (1795) | Brilko |
⊘ | Pritožbe (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Slo-Tech | 45919 (25432) | kuglvinkl |
» | Spremembe designaOddelek: Slo-Tech | 2036 (1398) | darh |