» »

si.Mail 1.0.

1
2
»

mp218 ::

@Ziga Dolhar

Se zelo strinjam.

zato Krho par kozmetičnih pripomb:
- ob odpiranju bi bilo fajn, da se odpre v maksimiziranem oknu (zdaj program moteče zgreši za cca pol cm);
- pri RSS virih bi bilo fajn, da bi imel opcijo, da označiš kot prebrano celoten folder.

mspiller ::

|| Kako je zadeva portable, če je narejena z Delphi-jem?
Lazarus (software) @ Wikipedia ?
Ta freepascal/lazarus je se bolj tako. Sama sintaxa je sicer 97% kompatibilna z delphijem, vendar pa manjka vcl podpora. Posledicno je tudi podpora thirdparty delphi komponentam bolj tako. Glavne zadeve, ki manjkajo so webservices, pomankljiva com podpora, db komponente, ...

Glavni minus pri siMail je, da ni celotnega okolja za buildanje (z vsemi uporabljenimi komponentami). Nasel sem forum, vendar pa link na kompletne source ne deluje vec.

Drugi minus je, da CVS ni updatan in se posledicno ne vidi na cem se trenutno dela.

Miha, ce objavis kje kompleten source z vsemi komponentami, lahko probam skompajlat zadevo z fpc, sicer trenutno bolj za lastno zabavo in posledicno filanje freepascal bug trackinga. Sluzbene projekte sem ze probaval zbuildati in sem prisel ze zelo dalec (glavni razlog pa je bil, ker delphi se vedno ne podpira x64 builda !!!).

krho ::

@mp218: na TO DO.
@mspiller: Lahko nekam dostavim ves set komponent, čeprav so linki za download v about boxu :)vendar, ti že takoj povem, da se zadeva ne bo prevedla v Lazarusu zaradi naslednjih komponent: TntUnicodeControls, SpTBX s katerima je narejen ves GUI, ter EmbeddedWB, ostale komponente, pa mislim, da bi šle.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

mspiller ::

ahko nekam dostavim ves set komponent, čeprav so linki za download v about boxu :)
Ja, samo zraven ne pise tocno katere verzije so bile uporabljene. Dvomim, da delujejo prav vse verzije. Tnt obstaja tudi par forkov, odkar ga je kupil tntware. Poleg tega sem videl, da si naredil tudi par svojih popravkov v dolocenih komponentah. Ce ne drugega, mi lahko posljes link na "Zasebna sporocila".

zadeva ne bo prevedla v Lazarusu zaradi naslednjih komponent: TntUnicodeControls, SpTBX
Lazarus/FPC dela tudi na unicode verziji svojih komponent, ki je nekako podobna Tnt. Startal bi pa itak brez Tntja. Vsega pa jasno ne bo slo prevesti. Bo pa kar dober usecase za freepascal. Pri meni se je npr. ustavilo, ker lazarus ne podpira TFrame-a.

Container ::

Pisat program za pošto je približno tako, kot če bi šel doma sestavljat avto. Res je kul in huda referenca, ampak roko na srce, BMW-ja (Gmaila) ne moreš narest.

Tko, da res kul, da si se to spravu delat, ampak ob tej priložnosti naj samo dodam olja na ogenj in se začnem glasno čudit, kako da v Sloveniji tako sposobni programerji še vedno pisarijo doma, namesto v Hermesu, SRC-ju, CSL-ju. :\


Kar se pa tiče UI-ja:
Dober primer Google Talk (tudi Gmail)
Slab primer MS outlook 2007.

Ziga Dolhar ::

Container: boš utemeljil slabosti Outlooka, prosim?
https://dolhar.si/

Container ::

govorim o UI:
poskusi poiskat en mail od naslovnika 'y' z besedo v mailu 'x' in priponko 'z' stvari v outlooku in potem v gmailu in povej kje je lažje (recimo, kje rabiš manj klikov).

res je, da sem outlook 2002 uporabljal bolj aktivno in 2007 ne poznam še v drobovje in hkrati lahko rečem, da se je od takrat marsikaj izboljšalo. Celoten office 07 je precej predelan in ker bi mi zaenkrat zmanjkalo objektivnih argumentov, vzamem nazaj.


če pa ne bi govorili o UI:
Nova parsing mašina 2007 je nesposobna prikazat normalnega html dokumenta, outlookov spam filter je za par razredov slabši od googlovega (ki je server-side), Outlook ima porazen web-mail ...

Ziga Dolhar ::

Container: kontriram ti lahko le zato, ker se smatram za "težkega" Outlook userja - in sem o njem tudi kaj prebral, z njim se ukvarjam od verzije 2000 (XP, 2003, 2007). Zato je zame v njem marsikaj "na izi" postorit. Se pa vsekakor strinjam, da je verjetno manj intuitiven in začetniku prijazen kot Gmail.

(Je pa treba upoštevat, da "Outlook" ni zgolj email klient, ampak precej obsežno orodje za kolaboracijo, ki zaživi šele v navezi z Exchangeom.)

poskusi poiskat en mail od naslovnika 'y' z besedo v mailu 'x' in priponko 'z' stvari v outlooku in potem v gmailu in povej kje je lažje (recimo, kje rabiš manj klikov).


vir: Jaz


Potreben je klik na rumeno označeno puščico za expandanje polj, ter po potrebi "Add criteria". Za hec sem v spodnje polje ("Attachment contains") vpisal "pošlji", in mi je našel 3 mejle s pripetimi powerpointi ("konekogaizgubis.ppt", "prijatelji.ppt") - ki očitno vsebujejo tekst "Pošlji to desetim prijateljem" ... >:D.


Nova parsing mašina 2007 je nesposobna prikazat normalnega html dokumenta, outlookov spam filter je za par razredov slabši od googlovega (ki je server-side), Outlook ima porazen web-mail ...


Glede neprikaza HTMLja se strinjam. Katastrofa.
Glede (client-side) spam filtra - meni polovi 95 % spama. Žal imam Exchange 2003 in ne 2007, ki ima že strežniško vgrajen spam filter, tako da tega še ne morem primerjat. Sem se pa ravno odpravil na Gmail pogledat svoj inbox. Računa sicer ne uporabljam, vendar me je danes pričakalo tole:

vir: Jaz


Glede webmaila: se mi zdi odličen. (Se pa zopet strinjam, da je daleč od Guglove prijaznosti in intuitivnosti.) Gre sicer za feature Exchangea (strežnika), ne samega "Outlooka". Uporabljam ga od verzije 2000, trenutno sem še na 2003. (2007 zahteva x64 kišto, jao.) Mi je super zaradi kompletne integriranosti - z njim lahko postorim domala (ne pa čisto) vse, kar lahko postorim z Outlookom. Glede na to, da uporabljam "komplet" Outlook, torej ne samo za pošto, ampak tudi kontakte, koledar, taske, in jih syncam s telefonom (ActiveSync direktno s strežnikom, ne preko osebnega računalnika), se mi to zdi super :).
https://dolhar.si/

Ziga Dolhar ::

Dodatek: šele zdaj opazil, da je zgornji "spam" v gmailu sicer resda spam, vendar (lažni) Delivery reporti.
https://dolhar.si/

PARTyZAN ::

"Rahlo" sta zasla z teme. :P

Container ::

no, jest dobim v svoj gmail inbox 4 spame na mesec. če ne manj.
mam pa račun na yahoo-ju, ki ga ne uproabljam in je poln spama. predvidevam, da se tele spam mašine učijo iz našega obnašanja.

jest pa mam nokio e61, kjer symbian težko dohaja, nimam dostopa do exchanga, ne maram windows desktop searcha in v službi dostop do starega web interfejsa.
ampak pustmo ta outlook.

darkolord ::

Po mojih izkušnjah je Outlookov spam filter boljši od Googlovega (vsaj če je redno updejtan) - Gmailov filter je recimo pozabil ene par ZELO očitnih spamov ("Buy Viagra Now! Online Pharmacy!", na primer)

Zgodovina sprememb…

Hardstyle ::

Danes sem se igral z programom in si nastavil barvno preobleko na NewOfficeAdaptive in se tema super sklada z XPji.

Screenshot:

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: gzibret ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Poštni odjemalci (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Programska oprema
375266639 (11570) Matko
»

Izšel Thunderbird 3.0 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
699819 (7244) [BISI]
»

si.Mail 1.0. (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
626790 (6265) Hardstyle
»

si.Mail 0.7.6 - RC1 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
568415 (5359) krho
»

si.Mail 1.0 RC1 - revolucija na področju urejanja elektronskih sporočil

Oddelek: Programska oprema
111894 (1600) krho

Več podobnih tem