» »

SiOL ADSL Braslovce DL nikamor :)

SiOL ADSL Braslovce DL nikamor :)

gigi33 ::

zdravo! pisem, ker sem mal tecn zarad siol, in sicer... mam paket 10 mbits, tu nek, zarad razdalje, in zadn mesec, ali dva imam probleme z prenosom zvecer, oz. ob po moji logiki veliki obremenjenosti omrezja oz. vecja frekvenca aktivnih uporanikov, predvsem TV preko siola. zdej prosim, ce je kdo iz braslovc, oz. iz okolice in ima braslovsko centralo. in kak ima paket, in kolk ma downlowda dopoldan, in zvecer, oz. ce to sploh kdo opazi, in ce uporablja vedno 100% DLja :) jaz ga, in recimo, ob normalnem gre okol 950KB/s, kadaj je pa panika, pa ta DL pade na 150-200 KB/s in to se pojav oz. zacne med 18-19h in konca med 20:30 in tut do 1h zjutri. zdej ce imam sreco in ce se modem med tem casom cudezno ne zrusi, pac internet dela s to hitrostjo, ce se slucajn zrusi, da zgubi sinhronizacijo, se tud ne pobere, konkretno vsecar, sem klical na siol, in fraj prav, bova resetirala mode.. in ura je bla neki cez 6 zvecer, no in se modem ni pobral do menda neki okol 1h zjutri, beda. no, zdej kar me zanima je samo siol users, ki ima oz. ki so opazili omenjeno tezavo, da skupinsko zatezimo siolu, da nam to spedena, ce je primer specificen... si lahka.... pustmo to :) vem, zdej pametni bote prasal, ja kolk si pa od centrale, ne sprasvat to, ker dopoldan je moja razdalja ista, kot popoldan :) in dopoldan pa tud cez dan dela 100% kapacitete DLja, med vikendom je pa najveci problem med zgoraj omenjenim casom, danes je tud sicer, zgleda da k je praznik je folk na netu oz. TV gledajo. se pravi, pustite pri meru razdaljo, ker ocitno ona ni blem, ce bi bla, bi tut zjutri bil problem, tako je pa samo ob vecjem prometu :) testiranje samo in zgolj na file.siol.net ki je isto, tud ce iz torenta kej vlecem, ne gre... pa konc. zdej rabm kakiga res strokovnjaka, ker na siolu jih ni, oz. se ne da rpdet do nih... telekom, ah, 50 let stari ljudje, ok, zna prsnest modem, pa rect, da je linija dobra, ok pol je ze dobra, ce on tak rpav... najbol pa se mi gre, da najdem kerga soseda :) in da mi on stestirajo doma pr njih kk je s tem, in d apol napisemo protestno noto na siol. da se neb najdu ker, k bo reku, bot srecn da dela pac kolkr sploh dela, al pa... ja kako vezo ma, ce ne dela... mora delat, me ne zanima, neb nc reku, ce pade za 20%, ampak pade za ne vem, vec kot 50% to je pa ze neki :) no, hvala vsem... pa brez zamere za nakladanje. vesele praznike vsem

mihec87 ::

Uff tegale kupa se nobenmu ne da brat to ze kr na začetku povem..

Ja teli konci majo zvecer probleme tut men včasih ping nabija itd..mam šoštanjsko centralo jst pa iz lokovice (1mbit linija)..Sam ponavad ni takiga problema..

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 xDSL (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Omrežja in internet
1293162430 (14297) kixs
»

ADSL ne dela!!!

282413 (1662) Pyr0Beast
»

Telemach pritozba (strani: 1 2 )

748913 (6039) VASkO
»

ADSL iz 512/128 na 1024/128 (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

60736028 (19110) RedOS
»

Telemach kabel ali Siol ADSL?

Oddelek: Kaj kupiti
292404 (1930) Fury

Več podobnih tem