» »

Duke Nukem Forever

Duke Nukem Forever

««
14 / 15
»»

Sandi1987 ::

vorantz je izjavil:

No ja sej lahko primerja nekdo pc demo z leakano xbox verzijo.


To sem mislil.

ZaphodBB ::

Močno upam, da so napake prisotne v demu (ki je roko na srce star že 3/4 leta) v finalni verziji popravljene.

Riff ::

dosn sm obrnu demo :D, men se dopade

subby ::

sem si hotel za jutri frej vzet pa ne bo šlo :\ bom probal koga doma nasrat, da vsaj dvd not vrže, da bo igra nameščena, ko pridem domov

ZaphodBB ::

Duke is Preinstalled... Še 1h:45min

subby ::

a se komu morda sanja, kako bi igro namestil iz dvdja, da nebi steam avtomasko downloadal 6GB vsebine?

def0r ::

subby je izjavil:

a se komu morda sanja, kako bi igro namestil iz dvdja, da nebi steam avtomasko downloadal 6GB vsebine?


Heh imajo spet probleme kakor vidim. Pocakaj 3 dni pa bodo najbrz fixali, sem imel podoben problem s Shogun 2 mi tudi ni pustilo in sem mogel downloadati vse.

subby ::

nah, našel rešitev tukaj

filip007 ::

Kaj za DVD Install je treba še nekaj packat, no za travniško verzijo ni kaj dosti bolje, dela pa, če že demo ni. Lastniki raket pod kozolcem boste razočarani, sem dal vse do konca pa še na X1950XT Radeonu je skoraj vse tekoče, tip igre Time Shift mislim grafika pa to, otročje vse skupaj, to sploh ne moreš primerjat s Half Life 2, beda. Ne splača se jo kupit, žal.
Palačinka z Ajvarjem in stopljenim sirom v mikrovalovki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: filip007 ()

69charger ::

Meni je kar vredu,dobri minigami,akcija,humor....Nisem opazil nobenih bugov.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

g. Oden ::

Ne vem no, meni izgleda kar v redu, tudi grafika. Vsaj iz gameplay videov, probal še nisem.

vorantz ::

filip007 je izjavil:

Kaj za DVD Install je treba še nekaj packat, no za travniško verzijo ni kaj dosti bolje, dela pa, če že demo ni. Lastniki raket pod kozolcem boste razočarani, sem dal vse do konca pa še na X1950XT Radeonu je skoraj vse tekoče, tip igre Time Shift mislim grafika pa to, otročje vse skupaj, to sploh ne moreš primerjat s Half Life 2, beda. Ne splača se jo kupit, žal.


Jao...
Kdor je hotel to kupit zaradi grafike je itak totalno zgrešil :P

particle ::

Meni je všeč. Duke filing je dober :) Grafika je pa tudi čist ok... glede na vse.

Izi ::

Na travniku sem opazil britvico in jo pobral. Moram reči, da zadeva še zdaleč ni tako slaba kot bi človek sodil po nekaterih postih tu.
Vse je močno konzolastično, kar pomeni, da vse grafične nastavitve brez problema nastavimo na maximum, pa bo tudi povprečen PC to z lahkoto prebavil, kontrole so malo čudne, ker je zadeva narejena za igralni plošček, ampak vzdušje je pa še vedno pravo Duke Nukemsko s tipičnim obešenjaškim humorjem s seksualno vsebino.
Po mojem mnenju nihče ne more biti preveč razočaran, če seveda ni pričakoval preveč. Buga nisem opazil nobenega, vse deluje tekoče, vsebina pa zna celo zagrenjenim Slovencem izvabiti občasno kakšen nasmešek ;)

]Fusion[ ::

Prvi vtis je tak: boljše kot sem pričakoval :)
Vzdušje je zaenkrat ta pravo, polno pobijanja in vmesnih komentarjev, ki te nasmejijo :) Edino kaj me moti je občasno štekanje grafike. Ne najdem razloga zakaj se mi to dogaja. Gledam izkoriščenost GPU in se giblje med 50-80% tak da grafično ni zahtevna :P Edino kaj je, da en core procesorja non stop šopa na 100% :s (ati 5770, i5)
In seveda za igro, ki se je "razvijala" 12 let je vse skupaj zelo nedodelano. Se vidi, da so zadevo malo prisilno ven vrgli :)
"I am not an animal! I am a human being! I... am... a man!" - John Merrick

ZaphodBB ::

Je taprav Duke. Sama igra je vzdušna in tudi precej zahtevna. Grafika je zelo podobna Bioshocku. Glede kontrol sem opazil, da pomaga če se malo poigraš z nastavitvami miške.

Sandi1987 ::

Ali je kdo primerjal grafiko med Xbox 360 in PC verzijo?

subby ::

"Power armor is for pussies!"
kera huda scena!

opeter ::

Sandi1987 je izjavil:

Ali je kdo primerjal grafiko med Xbox 360 in PC verzijo?


Zakaj bi primerjal? Na PC-ju lahko nastaviš npr. 1920 x 1080 slikovnih točk (ali celo 4:3 verzijo 1920 x 1200) pikslov brez problema, medtem, ko imaš na Xboxu zgolj vse skupaj raztegnjeno na ločljivost LCD-ja.
Seveda pa to ni omejitev, nekje sem včeraj bral, da so na 27" iMacu z resolucijo 2560 x 1440 pikslov in Radeonom 6970M igrali DNF na točno tej ločljivosti. Zdaj linka ne najdem.

Glede tekstur ipd. pa verjetno kakšnih večjih razlik ni. Navsezadnje so ta zadnjo verzijo Duke-a zadnji dve leti, odkar je pri Gearboxu, delali skoraj in izključno za konzole* in vzporedno "portali" na PC (vsaj to so ves čas izpostavljali). Čeprav se je prvotno razvoj delal samo za PC-ja (govorimo o letih 1997-2001).

* morda je zaradi tega tako slaba uporabniška izkušnja z miško, ne vem (kar nekaj uporabnikov se pritožuje).

Če res gledaš na grafiko, potem moraš počakati naslednji rod konzol. Zdajšnja generacija je namreč stara že 5-6 let (Xbox -> 2005, Wii -> 2006, PS3 -> 2006).
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

macgajver ::

grafika na konzolah je dosegla svoj maximum s crysis 2 mw2 bc2 fc2 dirt2 več žal negre tako da tu bomo stagnirali nekaj časa od špilov kako bodo delovali na pcju je pa tudi odvisno engini so lepo prilagodljivi recimo unreal dunia cryengin frosbite ego vsi lahko delujejo na pcju odlično tako da če bo igra delala pofl vemo zakaj zato ker niso niti 2minuti truda vložili v verzijo za pc.

Sem sprobal duka in niti ni tako švoh tudi grafika je zelo vredu in dobro optimiziran če primerjam da laufa na unrealu 2.5 kakor recimo splinter cell conviction ki pa na pcju deluje naravnost obupno tako da nekaj malega truda so vložili v pc verzijo. Fun game spomin na dobre stare čase.
tenstan krompir je pa zakon

Sandi1987 ::

Kje je shranjen SaveGame? V Moji Dokumenti je mapa Save prazna.

Ali je to SaveGame (last.sav) v mapi, kjer je igra?

EDIT:

Last.sav datoteka v mapi System je SaveGame. Sam sem testiral. Izbrisal sem omenjeno datoteko in sem imel na izbiro samo New Campaign.

Zgodovina sprememb…

Dua'L ::

Mogoče ve kdo, kje bi lahko dobil save game do Ghost Town?
GTX680
Intel i7 2600
8gb DDR3

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dua'L ()

Mipe ::

Tako zanič igre pa še ne...

MajstrZvasi ::

O kako je pa ta špil dolgočasen. Koj od začetka duk ene par dobrih pove potem je pa totaln dolgčas.
Pjača je kurba kurbe mamo pa rad.

Jst ::

Če bi takšen špil, kot je DNF, prišel ven pred HL2, bi bil vsaj nadaljevanje. Tako so pa čisto zafurali. Z designom, gameplayom, grafiko, čudnimi kontrolami... Škoda.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

RejZoR ::

Točno tako je kot je rekel en tip. Založnik jih je nagnal da naj nekaj naredijo, zadevo so porinili dost neizkušenemu Gearboxu in rezultat je tukaj. Jezst ga bom kupil ko bo cena padla na ene 9,99 EUR. Vmes pa bom raje igral druge stvari.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

ahac ::

Založnik jih je nagnal da naj nekaj naredijo, zadevo so porinili dost neizkušenemu Gearboxu in rezultat je tukaj.

Gearbox je sposoben naredit dost boljšo igro od DNF (glej: Borderlands). Problem je, ker igre ni dokončal Gearbox, ampak firme ex-zaposljenih pri 3Drealms in pri tem niso imel časa velik spreminjat.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

PARTyZAN ::

zaposlenih zaposljenih

subby ::

Igra bi bila definitivno GOTY, če bi jo v celoti izdelal Gearbox in bi bila vsaj 10% tako dobra kot Borderlands.
Sicer pa ne vem, kaj vam ni všeč pri DNF; res da bi na najtežje bi lahko bila malo bolj zaj*****(respawn mobi in omejena municija, kot v DN3D) in imela malo manj "console style" faktorjev. Prav čudim se, zakaj se nihče ne pritožuje nad novejšimi Dungeon Siege ter Red Faction deli, ki so totalno uničili svoji franšizi...
Treba se je pač sprijaznit, da nam konzole uničujejo FPSje s svojimi neumnimi kontrolami. Če bi blo po moje, bi se FPSji delal ekskluzivno za PC - problem rešen.

Ahiles ::

Dungeon Siege je bil tudi zarad konzol uničen takoj vidiš da so kontrole za plošček narejene in na pcju niti pod razno kontrole ne sedejo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Ahiles ()

St235 ::

to da so bili avtorji preleni, da bi kontrole prilagodili PCju je seveda nepomembno.

Matev ::

sedaj sem prišel do polovice igre
do 12 stopnje od 23

in moram reči da je igra ena navadna pustolovščina oziroma platformska skakačina (skačeš po raznih hamburgerjih in premičnih ploščadah)

streljanja sovragov je zgolj za vzorec (glih tok da te mal motjo pri reševanju logičnih puzel)

žalostno

MatH ::

Včeraj sem preizkusil travniško PC verzijo in glede na očitke o "konzolastičnosti", me je najprej presenetila štorasto ciljanje s 360 kontrolerjem. Kmalu zatem sem ugotovil, da je trzanje miške res obupno. Ne enega ne drugega mi ni uspelo odpraviti z nastavitvami. Poleg tega mi je zbrisalo ves napredek in resetiralo nastavitve v Duku, ko sem v Steamu pognal legalno Dark Atheno. Zategadelj sem izbrisal Duka. Gotovo ga bom nekoč preigral, mogoče tudi kupil. Ima en svoj šarm.
Grem zdaj nazaj s kontrolerjem igrat Dark Atheno (razen če ne pride še kak zaj* šef in se primem za miško)

Goldee ::

Meni pa hitro load-a, cca 5 sekund. Pa mam povprečno kišto, i5 pa 4GB rama.
Igra je kar ok, ima nek šarm (mogoče nostalgija?), pa tudi igralnost ni ravno slaba. Moti me edino to, da lahko naenkrat nosiš samo 2 orožji - so not Duke. Aja pa brce ni?? Lame.
Moja ocena bi bla nekje 6,5/10
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Goldee ()

logit ::

Gamespot je Duku namenil 3.5/10 za Pc verzijo in 3.0 za Xbox.
Sam sem nekje na pol igre in se mi zdi vse skupaj v redu (6/10). Je pa res da sem vse od izida trailerja in dogajanja v zadnjem mesecu, tudi pričakoval tak špil (povprečen).
Veliko lažje mi je vzljubiti nekaj kar vsi prezirajo, kot to kar v nedogled hvalijo.

legice ::

ok jest bom tako rekel. igra ima dobre fore, reference na druge igre in zadevce,velik skritih interaktivnih predmetvo, vendar je hudičevo lesena,doom 3 igled in občutek okolja(vendar napomembno). ocena kot samo svoja igra,5-6/10, kot nadaljevanje, pa 3-4/10. ko bo cena padla pod 20 eur, bo pa igra vredna denarja, prej pa ne, kar je neverjotno škoda:'(
Prekopu vrt in našu Bin Ladna

revvs ::

Dandanes ubije igre to nenehno napovedovanje oz. trailerji, potem ko pa izide po dolgem času reklame kot tudi Windows Vista oz. "dosti boljši" Windows 7 potem ljudje vse to popljuvajo.

McGregorSL ::

revvs je izjavil:

Dandanes ubije igre to nenehno napovedovanje oz. trailerji, potem ko pa izide po dolgem času reklame kot tudi Windows Vista oz. "dosti boljši" Windows 7 potem ljudje vse to popljuvajo.


Se kar strinjam... Skoraj nič ne bi smel pokazat edin na koncu razvoja stari dobri DEMO. Vse ostalo pa pustiti, da vsak sam razišče.

Zato sem tudi proti BETA igram... enostavno, če sem igral kakšen špil BETA verzijo sem se naveličal že takrat... tako da original "polna" verzija me niti ni zanimala

opeter ::

Se strinjam. Namesto beta verzij naj sped normalno uvedejo demo verzije.

Saj to je bil čar nekdaj, ko so bile bolj aktualne shareware zadeve. V shareware verziji si lahko igral recimo nekaj stopenj, ostalo pa je bilo na voljo v polni (registrirani) različici.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

McGregorSL ::

Če še malo pomislim verjetno se razvijalci zavedajo, da delajo tok "krš" konzolske igre kjer po igranem "demu" noben ne bi kupil (na PCju).

Tako da jim ne preostane druzga, kot da te premamijo z obljubami (praznimi), "hudo" (kao) grafiko... pokasirajo... in pozabijo, da so sploh naredili ta špil... sad

:)

MatH ::

Jaz igre preizkušam na travniku. Če mi je v redu tudi kupim. Zadnja igra, ki sem jo kupil na podlagi shareware je bil Duke Nuem 3D. Takrat sem za škatelno verzijo odštel okoli 5000sit.

BigWhale ::

Problem demotov je v tem, da so sami po sebi produkt in da jih je treba tudi tako tretirat in zato firma v bistvu dela na dveh, sicer precej podobnih, produktih hkrati.

T-Majo ::

tab SPC repetatly to rip out

Kaj je s tem mišljeno? Ta pritiskam SPACE, dokler Duke nekaj ne utrga? To sem probal, pa ni šlo ...


Mi je ratalo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: T-Majo ()

logit ::

Pravkar končal.
Moja ocena 7.5/10.

ivanuscha ::

A si ti v Jokerju zaposlen? Tudi Joker mu je dal oceno 75 :) Meni sploh ni slab špil, prav zabaven je. Veliko več vzdušja ima kot npr. Crysis 2.

Tr0n ::

Malce smeha, malce zares oz. zakaj Duke Nukem Forever sucks.

http://www.giantbomb.com/quick-look-duk...

gendale ::

duke je še en dokaz, zakaj so konzole rak fps iger

macgajver ::

Sem videl 75 v jokerju pa me je kar zvilo sicer ni bilo časa da bi prebral cel opis ampak res me zanima na čem temelji ta ocena kajti špil je en sam dolgčas.

Meni se zdi že to največji fail da so špili iz leta 90 poznali ornk mape po kateri si raziskoval in malo možgančkal v letu 2011 pa mapa izgleda nekako takole ---------------- chekpoint------------------chekpoint-------------exit. Bolj linearno ne more bit. In naloge so streljaj dokler se ti naslednja vrata ne odpro saj ne rečem shooterji tipa serious sam kjer je špil narejen samo z namenom na razčefuku in da se sovragi usuvajo v frontah ok ampak pri duku izpade švoh ni ne pravih front sovragov ne totalnega kaosa in ni raziskovanja ali kakršnegakoli pointa da bi igro sploh igral ubistvu totaln dolgčas od igre vse kar je v špilu ok je par stavkov ki jih duk pove. To je moje mnenje kot sem rekel ko pridem domov si bom počasi prebral opis v jokerju.
tenstan krompir je pa zakon

Matev ::

pri duku izpade švoh ni ne pravih front sovragov ne totalnega kaosa in ni raziskovanja ali kakršnegakoli pointa da bi igro sploh igral ubistvu totaln dolgčas od igre


točno tako
igra je ena navadna demonstracija grafičnega pogona

deluje mi kot nekaj kar so spravilu skopaj za kak ameriški trg - ki je ful navdušen če kdo reče: i am boss
ali kaj že duke govori

Bolf3nk ::

logit je izjavil:

Pravkar končal.
Moja ocena 7.5/10.


lol kera ocena. in kaj mu manjka da nima ocene 8?:))
oz kaj ma tako dobrega da nima ocene 7? ......7.5:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Bolf3nk ()
««
14 / 15
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Bombshell (Duke Nukem: Mass Destruction ?)

Oddelek: Igre
122188 (1399) Zmajc
»

Duke Nukem Forever bojda prihodnje leto (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Igre
6615292 (12068) ahac
»

3D Realms šli rakom žvižgat, Duke Nukem Forever tudi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
9212089 (6425) T-Majo
»

Take-Two Interactive toži 3D Realms

Oddelek: Novice / Tožbe
184335 (3150) Tr0n
»

Revija Wired objavila najodličnejše predstavnike kategorije "Vaporware"

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
213515 (2249) kuglvinkl

Več podobnih tem