» »

Kaj pojesti,da alkohol ne prime?

Kaj pojesti,da alkohol ne prime?

«
1
2

eminemXX ::

Torej,bliža se čas zabav,kjer se tudi popije veliko alkohola.Mene se še kar hitro prime,pa me zanima,kaj bi moral pojesti,da bi lahko pil in ostal razmeroma trezen.Pijem pa vino.
LP-Martin

Tr0n ::

Ne pij oz. pij bolj malo.

kixs ::

Pac ne pijes alkohola.

Ce te je sram, lahko tudi simuliras, tako da pijes kaksen jabolcnik ali borovnicev sok :D

eminemXX ::

Še kakšen nasvet?

Matek ::

Nam lahko zaupas kaksne namene imas? Ne vem, ce obstaja taka cudezna hrana, od katere bi bil manj pijan. Predvidevam, da je efekt pitja na poln zelodec taksen le zato, ker se zadeve pac pocasneje prebavljajo in ne dobis vsega alkohola v kri kar takoj.

Sicer pa, kot so povedali ostalo, v cem je smisel uzivanja droge, ce noces njenih efektov?
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

gzibret ::

Jej čimbolj mastno hrano.
Vse je za neki dobr!

Ted ::

Več boš mel maščob v želodcu težje bo alkohol šel skozi:) . Sir je glede tega zelo učinkovit, sploh v kombinaciji s panceto, slanino in/ali pršutom :) .
Mah...

SodVina ::

En stamperle olivnega(lahko tudi jedilnega) olja pred pitjem. Neses ga vec, je pa tudi macek potem vecji.

Sicer pa nasplosno velja, da ce imas poln zelodec hrane, da se pijaca ne prime tako hitro(ker ti alko ne gre naprej v prebavni trakt). Ce potegnemo paralelo z zgornjim stavkom, bi rekel da je mastna hrana boljsa, ce ga hoces "vec nest".

Pa pazi, katere zenske vodis v posteljo! :( Pred spanjem pa veliko vode.

edit: vidim da me je ze nekaj ljudi prehitelo. Na poln zelodec manj pribije, ker alkota ne spusti naprej po prebavnem traktu, zato je povrsina absorbcije manjsa.

lp,
SodVina

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SodVina ()

Primoz78 ::

Pa eno multivitaminsko-mineralno tableto pred spanjem....in ko se zbudis se enkrat...seveda ce ti uspe brez da bi jo "ven vrgu" ;)

Lp Primoz
GAMING HTPC I5 2500k/ASUS P8P67/4GB CORSAIR XMS3/
VERTEX 3/ASUS 670 GTX OC/Antec TP-650 NEW/

whatever ::

Tablete, ki vsebujejo aktivno oglje.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Bellzmet ::

Pleskavica + kajmak + pomfri + lepinja. Garantirano se moraš s pirom ali z vinom dobeseno nalivat, da fajn prime.

Drugače si pa kar srečko, da te malo hitreje prime. Zapraviš manj denarja, ko se gre ven. Jaz zadnje čase raje bolj malo jem preden gremo pit, ker potem prej prime pa pride vse skup ceneje:)

lp

#000000 ::

Preden ga greš žlampat pojej pest ali dve zelenih oliv v slanici, še bolje bo če to počneš neposredno med pitjem, pač lepo ocediš in skipaš olive v eno skledico in jo maš poleg sebe, vsake kvatre mazneš eno dve.

Ko bodo ostali že dobro nažgani boš ti šele pit začel :D

Tole foro sem vidu kr nekajkrat v živo in ti povem da dela 1000% človek je spil garant 10 laških, vstal in šel v službo (vodit TV-dnevnik) :D in še ga vodi. LP

Calligulla ::

Najmanj pol ure pred pitjem spij pol deci olivnega olja ali vec, jej predvsem sir in meso in cimmanj ogljikovh hidratov pa tudi malo izmenjavaj alko z vodo, da ne bos dehidriran do konca, ker predvsem to vodi v macka.

Mascobe se prebavljajo najdlje in zelodec se zapre dokler ne opravi z njimi. Sicer alkohol vseeno preide skozi prej ampak pocasneje kot bi drugace. Ampak bodi pazljiv, ker bos mel varljiv obcutek, da nisi tako pijan a bo vseeno na neki tocki zagrabilo tako, da ne mislit, da ti nic ni. Le pocasneje in z manjsimi sunki te bo obracalo.

Skrivoma lahko alko tudi zlivas (usmili se roz) ceprav je alkohol stran zlivat greh :D

whatever ::

1000% človek je spil garant 10 laških, vstal in šel v službo (vodit TV-dnevnik)

Matjaž Tanko?:D
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

imagodei ::

Zanimivi nasveti. Za nekatere sem slišal, za druge ne...

Se pa tud jaz sprašujem, zakaj ga sploh hočeš pit, če nočeš čutit efektov? Te je sram pred prijatli? Kakšni prijatli pa so, če te na vsak način hočejo pripravit do nezavesti in kozlanja... Občasno teasanje zastopim, pa da te družba pripravi do tega, da popiješ npr. še en pir; ne pa, da jih popiješ 3 čez svojo mero...

Če ti je že tolk nerodno in si tak konformist, se pač zlaži, da te boli grlo in da si na antibiotikih. Potem kljub vsemu popij npr. 3 kozarce vina in boš izpadel car.

Sploh pa - med pitjem jej in na mizo naroči še liter vode. Iz kozarca za vino pij zelo redko, popij pa precej vode. Drugi itak ne bodo pogruntali, da imaš ves čas poln kozarec in bodo popili vsak že 3-4 kozarce, ko boš ti šele prvega končal.
- Hoc est qui sumus -

poweroff ::

Jej karkoli - a v taki količini, da ne boš mogel popiti niti kozarčka. :D
sudo poweroff

#000000 ::

@whatever ti ti ti :D

Gr0unD Zer0 ::

vaja dela mojstra, če mojster dela vajo...

torej za te praznike si zamudil...
za naslednje pa pridno vadi(če boš mel od tega kaj drugega kot pa zjebana jetra, mačkasta jutra, film poln lukenj ter občasno tresenje rok, mi povej)

V-i-p ::

Če se te hitro prime, delaj tako, kot so ti nekateri že zgoraj povedali. Pač dobro se najej prej, najboljša je mastna hrana, se pravi sesekaj burek ali dva prej, ali kaj podobnega pa bo bolje...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

HunterMan ::

Najučinkovitejše so tablete ki vsebujejo aktivno oglje.

Zeberdee ::

Pit z namenom, da čimveč spiješ brez zapletanja jezika, krivečih se prstov, nenormalnega dretja, gledanja v joške, plesanja in skakanja na atomik harmonik, petja zadnjega singla damijana murka, šlatanje vsega (ženskega) - je brezveze. Šlus.

Daliborg ::

s ta velko zlico zajemaj prepovedano substanco "kokain" med pitjem ! :D

Lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Hardstyle ::

kok pa si ti star? Tlinajst? (zanalašč sm dal tli - tri)

Dr_M ::

jest nebi priporocal olivnega olja, ker ga nekateri ne prenasajo najbolje. posledice so lahko zelo bolece za ksno uro ali 2.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

DOOM_er ::

Sicer pa @whatever :d ta je dobra :d
emninemxx potrebna je galonaža. Ziher piješ dorbrovoljčka al pa kkšne bambuske :d. To z oljem je precej retarded fora, ker ti naenkat prebavi pol use skp in te vs tist pir in jagermeister u želodcu prbije ko merjasca pol maš pa pizdarijo(lastne izkušnje), pejt preh na burek pa še doma se nažri ko merjasec pol pa pejt pit, pa probej ne exat in! Ne pij vodke oz. Stocka oz. Viskija oz. Kakršnegakoli absinta oz. Jagermeistra (sicer je v navezi unionom :ava: :masturbate: :narokomet: :bow: :vorship: to ful fajna zadeva :d ) oz. Šnopca ter rakije (smrt rakiji svoboda kozlanu)!. Če se le da pij iz kozarca po možnosti iz svojga (zaradi encimov drugih pjanih osebkov - več ali mn se te še hitrej prime). Pa počas pij ne eksej. Ter ne mešej pjač, če piješ samo vino ga spij največ 2 litra, kej več zna bit že zajeban. :d

Union and jagermeister ftw!
Robots will steal your job. But that's OK

Zgodovina sprememb…

hamax ::

Moja kombinacija je skoraj vedno taka: Najprej pivo, potem pa zgane.
Sem tako najbolj veselo pijan. Ce pijem samo zgane jih morm tok spit, da denarnica joka, ce pa samo pivo, pa zaspan ratam.

ps. Je pa nasledn dan katastrofa. Ampak to si vzames v zakup :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hamax ()

whatever ::

Do tega eksperimenta s tabletami z ogljem je prišlo po naključju. Na maturantskem sem fasal drisko in zato požrl enih par teh tablet, vendar se nisem hotel odreči žuranju in sklenil da bom vseeno se ga nažrl. Mislim, da nisem še nikoli toliko spil kot takrat in ostal dokaj pri sebi. :D Požrl sem pa takrat slab liter nekega breskovega koktejla z 20% alkohola + enih 8 piv še čez, pa nisem niti kozlal, vsega sem se spomnil naslednji dan in celo nisem mel hudega mačka.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

DimmniBurek ::

Matr ste butasti. Sori, sam to je popolna bedarija. Razen če bi rad izpadel frajer-kar je IMO kar neki. Če ga mal neseš, se ga vsaj poceni nabiješ. Kam boljše. Pa ponavadi še mačka nimaš ker nisi pretankal 600L alkohola.
There Is No Stronger Drug Than Reality

;-) ::

Kake tablete z aktivnim ogljem to mislite? wtf?

Jaz prej ko gremo ven se ga dobro najem (lih da ne kozlam) potem pač pol urce težko piješ ker si sit pol pa stvar steče :D Pa še vmes kak hamburger al pa pico pa je toto.

ripmork ::

iz mojih izkušenj zna bit mal crap če se ga pred pitjem preveč naješ - v bistvu grem še rajši na bolj pol- prazen želodec, da se ga ceneje pa hitreje nabutam
če bi pa rad kul izpadel kao da dosti nosiš, pa pojdi za kak mesec med "profesionalce" in pij na polno vsak dan - garant si boš nabil toleranco>:D

je pa to IMO totalna bedarija, saj greš ven pit da se imaš dobro, ne pa zato da drugi vidijo koliko spiješ.

imagodei ::

@EWEER

V lekarnah prodajajo tablete z aktivnim ogljem. Včasih se jim reče "živalsko oglje". Je pa to zdravilo proti driski tudi in se dobi brez recepta. Pa če se zastrupiš, ti v prebavila nafilajo oglje - aktivno oglje ima pač veliko adsorbcijsko površino in dobro adsorbira (menda z Wan der Waalsovimi vezmi, če me spomin ne vara) in na ta način tvori z njimi kemijsko neaktivno strukturo. Skratka, precej dobro se obnese tudi na raznih izpiranjih želodca ipd, če imaš probleme s flatulenco in pri že omenjeni driski. Če pa jih goltaš brez potrebe, se ti pa zna pripetit, da par dni ne boš šel srat. Pa ne se ustrašt, drek je ponavati že po nekaj tabletah popolnoma črn.
- Hoc est qui sumus -

whatever ::

Matr ste butasti. Sori, sam to je popolna bedarija. Razen če bi rad izpadel frajer-kar je IMO kar neki. Če ga mal neseš, se ga vsaj poceni nabiješ. Kam boljše. Pa ponavadi še mačka nimaš ker nisi pretankal 600L alkohola.

Smo bili butasti ja.:)) Zdaj se ga v povprečju 1x na let usujem al pa še to ne.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

drVrh ::

lp

komu načas da se ga uliješ beeedarija


(Nikola Tesla)

gruntfürmich ::

kaki komentarji.... mudel upraša za nasvet, pol pa mu začnete nabijat z nekimi idiotskimi moralnimi forami v stilu: a morš pit, hočš bit frajer... popoln primitivizem.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Pšenični ::

Evo stari moj nasvet.

Če greš kam kjer se veliko pije potem glej da boš že dan prej dobro spal, da ne boš pil itd.
Torej zadeva je taka. l
Če hočeš zadevo spelat brez problemov gre to tko.

1.) aperitiv pij na prazen želodec, lahko spiješ tud dva (bš vidu kuga bo bejba gledala)zakaj.?...Zato ker bodo jetra spočita in boš 2dcl vodke prebavu da bo adijo.
2..)pol pa počas šponaš.....počakaš da gre aperitiv skoz...potem nekaj malega poješ, kaj mastnega.(upam da nisi vegan)
3.)Zapomn si da to ne gre tko k ti sexaš (mislim na brzino)joke!! Potem ko si nekej malega pojedu (najmanj dva pohana kremenatla) začneš zlivat .
4.)Zdaj se lahko začne.Pri pitju je važno da si v dobri psihični kondciji.Pa da si zapomniš kje je sekret če boš šou slučajn kozlat.
5.)Če greš slučaj na sekret kozlat pazi da te ne bodo pogruntal (mene niso nikol) Pazi da se dobro obrišeš in da začneš takoj spet pit ko se vsedeš k mizi.To je najboljš fora.Da prec nekej spiješ.Da ne posumjo.
6)Pazi na noge, če postanejo pretežke mal počakej potem pa spet naprej.
7)Za konec pa samo še to.Tud če si na smrt pijan se ne smeš nikol pelat domu z nekom k bi bil samo pol pijan k ti.To si tudi zapomn.To si najbolj zapomn.

Horsechoker ::

telebanc: Bi nam slučajno rad kaj zaupal?
But I don't want to be dead. I want to be alive. Or a cowboy.

SodVina ::

Aktivno oglje pri meni ne deluje :8) :D

Pšenični ::

"telebanc: Bi nam slučajno rad kaj zaupal"

Da je važna tehnika pitja in ne kaj poješ.....

Ejsi_Disi ::

@telbanc: Da je važna tehnika pitja in ne kaj poješ.....

Buče!
Rock n' roll ain't noise pollution!

thomasg ::

Ce mislis, da se Matjazu Tanku ne vidi, da je pijan med porocili se krepko motis. Meni gre na bruhanje, da ga sploh prenasajo. Pijanca starega.

gruntfürmich ::

telbanc, kapo dol. to je pravi vedež. take rabmo.:) itq da pa je povedal da je važno tudi da kaj poješ, sj je omenik pohanje. ampak verjetno večji povdarek da tehniki. ne zdaj njegovih besed po svoje obračat.

a Tanko je res pijan pri dnevniku na pop al kaj????
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

gzibret ::

> 5.)Če greš slučaj na sekret kozlat pazi

Tega nebi priporočal. Če to počneš pogosto, lahko pride do refleksa, ko želodec sam vrže ven vse, pa če ti hočeš ali pa nočeš. Hujšanja na takšen način se velikokrat končajo s smrtjo.
Vse je za neki dobr!

BigWhale ::

Verjetno je mislil, ce ga prime, da bi bruhal ne, da bi se sam silil... Ker v tem primeru mu je pozabil povedati, da je fajn, ce ima zobno krtacko vedno pri sebi. ;>

gruntfürmich ::

odvisno za kaj krtačko. za umit zobe in usta po tem je ok, za tiščat v usta pa je čisto uredu tudi prst.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

SmeskoSnezak ::

Joj, no... sta že mythbusterja tale mit ovrgla. Nič ti ne pomaga zreducirati alkohola v telesu na ~0.0. Pa se lahk nažereš nevem česa. Dajte si pogledat tisti del , ko to experimentirata.
@ Pusti soncu v srce... @

Ejsi_Disi ::

Joj no. Ti pa prvo dobro preberi. Saj ni hotel zreducirat alkohol na nulo, ampak samo da se ga ne bi tako hitro prijelo. In tu pomaga dobra hrana.
Rock n' roll ain't noise pollution!

Izi ::

gzibret ima kar prav. Najbolj se je treba izogibati bruhanja. S tem si narediš največ škode za svoje telo.
Telo se bruhanja zelo zelo hitro navadi in kmalu boš bruhal po vsakem malo večjem obroku povsem nekontrolirano.
Poleg tega ti želodčna kislina, ki je hudo močna, ko se vrača iz želodca mimogrede naredi rano na požiralniku in tudi na zobno sklenino nič kaj dobro ne deluje. Kmalu boš imel vse gnile zobe.
Da o tem, da si po bruhanju še nekaj minut povsem bled v obraz in da ti močno smrdi iz ust sploh ne govorim. Tega ne moreš prikriti. Verjetno samo iz vljudnosti nihče od prisotnih nič ne omeni, čeprav vsi vedo, da si bruhal :D

SmeskoSnezak ::

Hitro prijelo? To pa je odvisno od same pijače oz. na kakšen način piješ.

Če piješ pivo, pij počasi in lahko skozi celo noč spiješ 12 pirov, to je 6l. Nekako enga na pol ure do ene ure.

Če piješ vino, je bolje, da piješ z malim 2dcl kozarcem in tud počas. Nekako da spiješ v eni uri tričetrt litra. Lahk tud spiješ enih dobrih 5litrov.

Če piješ žgano, pa ti ni pomoči. To te namreč rukne odzadaj, ni važno kak piješ. :D

Kot pa so že povedli, če bi rad dosti spil, pojej prej mastno hrano = hamburgere, pomfri, pico, itd.

Je pa itak vse odvisno od človeškega metabolizma.
@ Pusti soncu v srce... @

gruntfürmich ::

--------Hitro prijelo? To pa je odvisno od same pijače oz. na kakšen način piješ.
no, sj ravno o tem debatiramo oz. smo že podebatirali...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

DimmniBurek ::

Dejansko je maščoba OK za popivanje, ker podaljšujejo prebavljanje in sintezo živil v kri. Torej naj bi te po teoriji počasneje in bolj enakomerno prijelo, ampak boš dlje pijan...
There Is No Stronger Drug Than Reality
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako preganjate alkoholnega mačka? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14121669 (2787) Matev
»

Koliko pirov lahko spijete? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7711500 (8394) Alien123

Ali lahko spiješ 8 piv (4 litre) ?

Oddelek: Loža
363789 (2796) T-h-o-r
»

Žuranje (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5013636 (12178) šernk
»

Maček ?!?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
607300 (5591) Neon87

Več podobnih tem