» »

Amis katastrofalna povezava - prekinitev pogodbe

Amis katastrofalna povezava - prekinitev pogodbe

MarkoMan ::

Pisem v imenu prijateljice, ker ji kljub temu da ima internet pri Amisu ze vec kot en mesec, le ta dobesedno ne dela večino časa. Napake je prijavila že večkrat, vsakič je bila rešena, tudi s Telekoma so bili na domu, zamenjali modem in vedno znova se pojavi ena in ista tezava - internet enostavno neha delat - se ne poveze. V redkih primerih ko dela, ji pa dela obupno. Primer pinga: 2timeouta in dva po cca. 300ms. :( . Ker je ze cisto na koncu z zivci, je dala tokrat zadnjo priloznost Amisu, da internet popravijo, oz. pripravijo do tega da dela.

Ker je najbolj vrjetno je, da bo prekinila pogodbo, saj je malo vrjetnosti da bi jim pa tokrat, po 40dneh cudezno uspelo vzpostaviti povezavo.

Zanimam me, kako je s prekinitvijo pogodbe, sklenjeno za 18 mesecev, 3 mesece brezplačno? Na kaj pazi, da ti ne zaracunajo, kar si niti slucajno ne zasluzijo? Ima kdo kake izkusnje s tem?

Hvala za vasa mnenja, nasvete.
vsak zacetek in zacetnik je tezek

Tr0n ::

Jaz sem imel podobne tezave in sem enostavno presel na T2, ki je tudi porihtal prekinitev razmerja z Amis. Imel sem se vec kot pol leta sklenjeno pogodbo, vendar dosedaj nisem rabil placat nobenih penalov. Ponavadi tega ne vzamejo tako resno, je pa odvisno od primera do primera.

OmegaBlue ::

Pogodbo prekineš ker ti ne morejo zagotavljati naročene storitve. Preberi pogodbo z amisom je sigurno nekje omenjen ta člen.

Seveda prekineš brez penalov/pogodbenih kazni.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Tr0n ::

To sicer drzi, ampak je tezko dokazljivo. Ponavadi se ne spuscajo v te podrobnosti, vsaj ne pri iz mojih osebnih izkusenj pri AMISu.

OmegaBlue ::

Če ji 40 dni komaj dela in ima v tem času cel kup prijav napak, zamenjavo opreme in obisk tehnika, se to dokaj hitro vidi da nekaj ni vredu ne?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

ne_kdo ::

obstaja pa tudi druga resitev ce amis noce prekinit in trdi da je internet delal in ce je to res da je zmeraj prijavla napako, lahko posljes dopis na amis in zahtev pisno da ti dajo kdaj se je modem vzpostavo in kdaj je "pado" iz linije, te loge majo oni vse shranjeno tako da se bo pol tocno vidlo kdo ma tukaj prav. sam to moras direkt dopis poslat s povratnico ker ce bos klical na HD tak ves kako bo stvar potekala.

zelim ti cimvec uspeha pri resevanju problemov

K0K0 ::

Ko bo prišel telekomov tehnik naj zmeri linijo direkt pred modemom, torej za spliterjem in vsemi kabli in ne v steni kot to počnejo ponavadi.
Pri nas se je dogajal da smo mel čez dan super net medtem ko je med 8 in 11 zvečer modem enostavno zgubu signal in to skor vsak dan. Po treh obiskih tehnika, menjavi modema in prehodu na adsl2 smo ugotovili da je bil kriv pokvarjen spliter :\.

MarkoMan ::

Danes je Amisu "zagrozila", da se ne gre vec. Na Amis helpdesku niso kompliciral, ce ta obdobje ne bo uspel (trenutno ji dela ze 1dan nepretrgoma :\ ) ji bodo sami poslali odpoved pogodbe.

Se pa njej isto dogaja: najslabs je med 20-23...povezavo pa ima adsl vezan na mx(neki tacga)....zgleda je centrala preobremenjena...

edit: v pogodbi zelo ohlapno pise: Amis se obvezuje da bo storil vse v njegovi moci, da bo storitev delovala (in tuki je kriv Telekom)....tipicna pogodba. Sam imam obcutek, da ne bodo kompliciral. Kar se pa tice "skonta" pri slabi storitvi pa v pogodbi pise, da je treba pisno poslati na amis kdaj, kaj, kako ni delalo in se zaa to obdobje odbije narocnina.
vsak zacetek in zacetnik je tezek

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MarkoMan ()

detroit ::

mx je neki kar ma tud moj stric v "rovtah"...ker mu kao navadnga paketa niso mogl dt jih je napizdu da bo odjavu vse kar je telekomov pa so mu dal mx in dela tud v "rovtah":D
Skero

Alexius Heristalski ::

Emx, ne mx.

DeletedUser ::

MarkoMan: In kaj ma amis veze s tem, da so z emx-om problemi?
Normalnega adsl ne bo mogla dobit, edino emx pr siolu (kar bo pa isto kar se problemov
tiče). Če je možnost neta prek kabelska al pa optike pol nej odjav, drugač je pa
odjavlat brezveze, lahko še ponovnega priklopa emx-a telekom ne bo odobru več.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 xDSL (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Omrežja in internet
1293161931 (13798) kixs
»

Amis težave (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
8213572 (7960) Cowboy6
»