» »

zimski vrt kako?

zimski vrt kako?

dolenska ::

lp
jaz bi rad balkon uredil v bivalni prostor. težava je v tem, ker bi to rad naredil dobro in za čimmanj denarja.
imam več zamisli.

1. vseskupaj dam selat firmi, katera bo iz aluminija naredila konstrukcijo. rešitev jabolj elegantna vendar najdražja.

2. odstranim ograjo zazidam do okoli 60cm s siporeksom in na to postavim okna. težava se pojavi z okni ker moram potlej narediti stranice in streho.

3. pustim ograjo katero še malce ojačam, iz zunanje strani dam aluminij ali pocinkan pleh, notranjost pa zafilam s stekleno volno (okoli 25cm) ter knauf. zunanjost bi oblekel v les oz bi gor pritrdil ograjo, da bi bilo čimbolj pristno. nad ograjo bi dodal neke vrste kletko iz železa in jo pritrdil na steno. tako bi držalo strop, in okna.
še slike.
prosim za odgovore.



  • zavarovalo slike: WarpedGone ()

nastyboy ::

Po mojem si malo zgrešil forum.. bi bilo boljše kakšne gradbenike najdit. http://www.podsvojostreho.net/

Nisem gradbenik pa vendar sem postoril kar nekaj dela pri hiši.. Svetoval bi ti siporeks s tem da bi moral malo ob strani zazidati navznoter in potem nad oknom lepo z jeklom ojačano narediš preklado. za strop pa kako jekleno konstrukcijo ker je bolj majhen del strehe.

Pa v bloku maš lahko težave zaradi zunanjega izgleda (če bi sosedi kaj zatežili) vendar se mi zdi da je to osebna hiša...

Verjetno te pa čaka še kakšna priglasitev del, če ne boš delal na črno


PS1: Oziroma se mi zdi da je ta del pod streho, tako da tudi streha ni treba da je ne vem kako nosilna (ker ne bo ravno snega, dežja na njej)


LP

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nastyboy ()

dolenska ::

balkon je nekje 52cm stran od zunanjega zidu.

Mam prijavljeno.

Kaj veliko ne morem ojačevat z betonom in z jeklom, ker je potlej vseskupaj hitro pretežko in lahko balkon zašibi, tako da moram potlej še balkon ojačat.
Na balkonu bo jedilnica.

to je osebna hiša

KandazaR ::

Kot vidim imaš balkon ki pa je deloma zamaknjen v hišo samo. Tu bi bila najboljša rešitev kombinacija prve in druge točke. kar pomeni da bi odstranil obstoječo ograjo zazidal z 10cm siporeksom in na to ograjo bi potem prišla aluminjasta konstrukcija. Kar ne bo predrago glede na to da samo 53 cm balkona gleda iz hiše. Je pa še ena možnost, ki jo boš verejetno zavrgel. In to je da se odpoveš delu balkona, ki gleda iz hiše (ga odrežeš) in zazidaš del balkona ki se zažira v hišo. Spet nevem koliko ti prinese tistih 53 cm (po sliki sodeč manj kot dva kvadratna metra oz še manj če boš na njega postavil zid). Tako da bi bilo dobro če bi lahko posredoval kaj več podatkov.

dolenska ::

balkon je širok 4metre. zdj razmišljam v smeri da nebi odrezal dela balkona, saj mi je pomembna kvadratura. ne vem koliko in kakšna okna naj bi dal. Mogoče bi bilo dobro, da bi levo in desno stran tudi zazidal s siporeksom do vrha. tako da bi imel steklo in konstrukcijo samo s prednje strani. kako bi pa naredil streho? iz aluminija??

KandazaR ::

Če ti je pomemben del balkona ki gleda iz hiše je najboljša rečitev da ga zazidaš z siporeksm do 80 cm višine (pač da imaš neko zasebnost) na ta zid pa se naredi aluminjasta konstrukcija. Verejtno tudi ne potrebuješ, da se it vse steklene površine odpirajo (fiksno steklo), kar tudi zniža ceno seveda mora biti v tej konstrukciji tudi kako okno. To pa iz čisto praktičnega razlog, da lahko umiješ steklo. Pa treba je računati tudi, da bo treba ta zid tudi toplotno izolirati (10 cm siporeksa je premajhna toplotna izolacija). 8 cm stiropora bo zadostovalo.

dolenska ::

aha
potlej praviš da bi bilo najbolje uporabiti siporeks, potlej pa narediti konstrukcijo. itak bi dal 4 okna, dva izmed njih bi se odpirala, dva pa bi bila fiksna. kako bi pa to konstrukcijo fiksiral na siporeks. a misliš da bi držal siporeks tako težo?
kako je pa s siporeksom, ker neb dal takoj fasade na ta balkon. ali dež naredi kakšne probleme na siporeksu?

KandazaR ::

Konstrukcija bi se fiskirala z vijaki (lahko tudi z purpenom) na siporeks in na drugi strani z vijaki v steno. Siporeks bo zdržal tako težo (oz lahko daš namesto 10cm malo debelejšega npr. 15 cm) Dež ne bo delal nikakršne probleme (ampak vseeno priporočam čimprejšno toplotno izolacijo).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

Ejsi_Disi ::

Kaj pa statika? Ker tale balkon verjetno ni bil dimenzioniran za kake težke obremenitve.
Rock n' roll ain't noise pollution!

dolenska ::

ma balkon bi zdržal obremenitev siporeksa, vendar vrjetn neb zdržal preklade. v tem balkonu je dosti jekla in železa.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fasada (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13130155 (1716) zpza
»

Nov gradbeni zakon (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9210742 (7903) Pika na i
»

Montažna vs. klasično grajena hiša (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13245183 (27329) Aston_11
»

kaj uporabiti pri zidavi stanovanja?? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5018182 (17250) madmitch

Več podobnih tem