» »

Pioneer ali Alpine

Pioneer ali Alpine

gt55gre ::

Lep pozdrav odločam se med Pioneer DEH-P4900IB, in Alpine Alpine CDE-9881RB. Pioneer mi je oblikovno lepši,Alpine mi je pa oblikovno grd, danes sem že hotel kupiti Pioneer DEH-P4900IB ,pa mi je prodajalec povedal, da ima Alpine CDE-9881RB ,bolj čist zvok ,kar za 20%. In to me je odvrnilo od nakupa.

Zanima me ,če je to res ,da naj bi imel Alpine za 20% bolj čist zvok, ker če to ne drži grem takoj na Pioneer,ker se bi njegova oblika bol podala k avtu.


hvala

coffeetime12 ::

Te razumem glede oblike, ampak le-to pusti, saj kupuješ radio, ki ta daje dober zvok. Osebno pa bi se odločil za Pioneer. Če ga kupiš, ne boš nič zgrešil. Ima ga prijatelj in deluje več kot odlično. Odločitev pa je seveda na tebi.

gt55gre ::

Pa se zvokovno lahko primerja z Alpine?

Ziga Dolhar ::

Imaš iPoda? :)
https://dolhar.si/

SaXsIm ::

In kako je izmerjenih tistih 20%? Najbolje bo, da poslušaš oba radia in se odločiš za tistega, ki tebi zveni bolje.
SaXsIm

KandazaR ::

Jaz bi na tvojem mestu pogledal še za kakim blaupunktom. Sam imam model kingston (ki pa je sedaj pri radio vili celo v akciji za 170€) in moram reči, da je za ta denar zelo dober nakup pa še usb priklop ima. Dobiš pa za ceno do 200€ tudi novega pioneer 6900 ib (poglej na bolho) samo garancija utegne biti problem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

coffeetime12 ::

Pioneer se lahko povsem primerja s Alpine. Lahko, da ti bo nekdo, ki poseduje Alpine začel natolcevati, da je boljši, vendar se sam osebno s tem ne bi strinjal. Če boš namestil poleg še kvalitetne zvočnike (npr. Magnat-pač samo ideja), boš zelo zadovoljen. Amapak to je moje mnenje. Odločiti se boš moral sam.

Fizikalko ::

Hja, ko sem kupil nov avto, sem si zanj kupil enega kao ful hudega Blaupunkta za 300 EUR (predvaja tudi DVDje itd.), pa me je ZELO razočaral. Obupen ekran, izjemno počasno odzivanje (sploh pretikanje med albumi) ter obupen vmesnik, prava katastrofa. Sem ga takoj zamenjal za Pioneerja, ki pa je prva liga, pa še bluetooth ima (prostoročno telefoniranje). Zvok je malenkost boljši, ekran precej boljši, odzivnost pa neprimerljivo boljša. In še cenejši je bil. Skratka - Blaupunkt, ne, hvala.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Fizikalko ()

gt55gre ::

Ziga Dolhar ,ne ipoda nimam , coffeetime12, tudi v to smer razmišljam .Drugače pa vsem hvala za odgovore ste mi zelo olajšali odločitev, Mislim ,da bom kar Pioneerja kupu.:D

koyotee ::

Fizikalko si si kupil p65bt?
Jaz menjam mojega p6900IB za p65/75 z mojim doplačilom
ponudbe na zs
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Fizikalko ::

Ne vem, sem že pozabil, to je blo dobro leto nazaj.

TOP ::

Kot prvo koliko stane tisti Pioneer in koliko stane Alpine,mi prvo povej,pol tibom lažje svetoval.Če sta oba radia v istem cenovnem razredu,neke razlike ni razen to za dobrega Apine je treba odštet 300e in gor.Vse kar je manj je pa Pioneer bolši,ker Alpine recimo za 200e ima sam osnovne funkcije in nima še kakšnih funkcij za rihtat kvaliteto zvoka,kot pa pri Pioneerju.

TRIROG ::

se povsem strinjam s TOP ovim postom ... v high end - razredu ... 450€ in gor ... Alpine povsem povozi pioneerja ... sicer je moje mnenje da tudi v razredih okoli 300€ naredi točno to ...
osnovni modeli pač ne ...

John Abruzzi ::

Če si pametn kupi Alpine.

Scorpia ::

John Abruzzi če si pameten razloži zakaj? Glede na kako si napisal v to nekak dvomim. Pol vsi ostali smo pa neumni ker smo pioneerja kuipili?

Kar se tiče kvalitete in zvoka, mene tudi alpine po gumbih ni prepričal o kvaliteti. Zvok pa itak ni pomemben ker špila boljše ker dvomim da tukaj kdo opazi če imaš poceni zvočnike pa še to na avtoradio. Če hočeš opaziti razliko med firmami moreš veliko uložiti denarja če misliš kej imet od tega. Pa še takrat razlika v zvoku med firmami pride sam v visokih pa nizkih tonih. Drgač si preberite na avtoakustika.com pa si velik tega preberite. Pa še ena stvar, če se voziš ti ves zunanji hrup uniči zvočno sliko v avtu(tudi če daš izolirat). Na koncu spoznaš da preveč denarja da premal učinka.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup Avtoradia

Oddelek: Zvok in slika
483392 (1054) Twixz
»

avtoradio pioneer ali alpine (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
506017 (3771) ProGo
»

Kateri avtoradio (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6712691 (7889) undertacker
»

nakup SONY avtoradia

Oddelek: Kaj kupiti
152781 (2530) wolk111
»

Kateri avtoradio?

Oddelek: Na cesti
476220 (4400) Vikking

Več podobnih tem