» »

kaj uporabiti pri zidavi stanovanja??

kaj uporabiti pri zidavi stanovanja??

«
1
2

dolenska ::

LP
Jaz si bom počasi začel urejati stanovanje na podstrešju.Problem je v tem, ker na postrešju ni nič drugega kot plata= tla in streha, ki pa je zaščitena samo s strešniki. Hiša je sicer nova. Ne vem pa s čim naj pozidam prostore. Nekateri mi svetujejo uporabo kvadrov, nekateri pa mi svetujejo uporabo plošč. Zdj če delam prostore s kvadrom, moram na podstrešje nekako dobit kup malte, kvadrov in betona. Če pa bi delal prostore s ploščami pa mislim da bi vse skupaj šlo lažje. Razmišljam, da bi čez čas dodal še stopnice in bi imel nad tem stanovanjem mogoče kakšno delovno sobo.No tam bi tla ojačal ampak ne vem kako? Je mogoče zaradi tega problem pri uporabi plošč in bi mogu pozidat ter naredit še eno plato? Zanima me tudi kako je s zvočno in toplotno izolacijo. Ali plošče v katerih je stiropor ali volna bolje izolirajo tako toplotno kot zvočno kot pa kvadri?
Vrjetno je imel že kdo te izkušnje in me zanima kako se obnese.
Kakšna je pa razlika v ceni???
Upam, da se bo kdo razpisal in mi svetoval. Vprašal sem že pol žlahte pa vsak drugače pove.
hvala

#000000 ::

Knauf je zakon, če bi jest delal še enkrat bi celo bajto naredu na ta način. LP

Boeing ::

Siporex.

Je vsaj zid.
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

hooger ::

iz knaufa bi si zlo težko naredu celo bajto. Za kakšno predelno steno al pa spuščen strop je dobr za ostalo pa že težko. Siporex je veliko bolj uporaben.

#000000 ::

Itak ne morš delat bajte s knafom, lahko pa notri narediš vse komplet, seveda bi mogu tudi bajto sezidat na način da lahko to izvedeš, zunanje stene nardiš, notri pa samo nosilne ali stebre. Sicer še nisem vidu kako zgleda taka zadeva ampak sem 100% da se da in da je ceneje/hitreje kot klasika. Res pa je za podstreho skor najbolj primeren knauf, vsaj men je najbolj všeč. LP

KandazaR ::

Tam kjer rabiš da bo stena kaj nosila (kakašne viseče omarice,...) in pa za kopalnico bi ti jaz priporočal siporex. Drugje pa lahko narediš prezide z mavčnimi ploščami (knauf). Med ploščami se namesti steklena volna.
Kje bi ti rad imel delovno sobo? A še eno nadstropje?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

kekz ::

Jaz imam CELO hišo narejeno iz knaufa. Če je ne bi delal iz knaufa, bi jo iz siporeksa.

dolenska ::

aha potlej je najbolje, da kuhno naredim iz siporeksa, zaradi visečih omaric. ja pa je siporeks tako stabilen, da zdrži kuhinjske omarice?
Jaz bi naredu neke vrste delovno sobo direkt pod streho. Namreć med streho in plato je kar nekaj metrov in se bi dalo ornk izkoristit še prostore nad stanovanjem katerega mislim naredit. No sj ta soba nebi bila čez celo nadstropje, ampak samo nekaj kvadratnih metrov.Pa vendar je potrebno narediti stabilno, da ne bom padu dol. Sicer bi lahko ta strop, po katerem želim hoditi, tako postavil, da bi bil na notranjih delih strehe oz. na tramih ampak ne vem če bo to dobro.

KandazaR ::

Nad tramovi (po domače cangami) je samo 1-1,5m višine (če je hiša z standardnim naklonom, da ni kaka gorenjska). Tak da bi moral dati te tramove stran pa narediti malo nižje plato iz kovinske konstrukicije spodaj oblečeno v knauf, zgoraj pa npr. laminat,... Siporex je kar močna stvar. Sicer imaš pa različne debeline. 10cm, 15cm, 20cm,...Sicer se baje, lahko namesti nosilce za knaufom na katere prišraufaš kuhinjske omarice. Sam men to ne zgleda kaj preveč dobro.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

manweed ::

Knauf v tem primeru pride najbolj prav, seveda pa ne pozabi na izolacijo, priporočam 20cm kamene volne(novoterm). Dobra izolacija=nižji stroški ogravanje.Siporeks je sranje, pa še škodljiv je za zdravje, no vsaj mislim da je:D

KandazaR ::

Od kje pa tebi ideja da je siporex škodljiv. Mogoče si mislil azbest?
Med predelnimi stenami je 5-10 cm kamene volne več kot dovolj. Saj je tam kamena volna bolj zaradi zvočne izolacije. Na stropove pa najmanj 20cm. Za kopalnico bi ti tudi priporočal siporex. Zdi se mi bolj stabilen za ploščice pa še pri menjavi ploščic (ko ti pač ne bodo več ustrezale) bo manj problemov.

perci ::

Za ploščice je morda res primernejši siporex, ker se ne razteza toliko.

BluPhenix ::

Kot povedano za velike obremenitve je siporeks zakon. Lahko se ga vrta in drži "ko svinja". Knauf je v tem bolj tako-tako, čeprav smo mi recimo tudi že montirali plazmo 42" na knauf pa ni bilo problemov. Če se ne motim je šla tudi ena 50" gor na tak način, seveda s posebnimi vijaki in vložki, pa še dvojna knauf plošča je bila. Seveda se pa te izkušnje ne da direkt prenesti na omarice v katere daješ noter, torej se nekoliko premikajo.

Siporex je precej vzdržljiv, brez problemov recimo zdrži 50 kg platno s 4 vijaki z navadnimi plastičnimi vložki. In platno se precej premika.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

#000000 ::

Če knauf nardiš kot po PS-u (kot je treba) lahko komot celo omarce gor šravfaš, treba je dajat (je mal dražje) dvojne plate, in uporabit posebne (prav za knauf) nosilce pa je vse OK. Recimo tkole zgleda tak način, je pa res da rabiš več plat, ampak sej ne nardiš po celi opodstrehi dvojne, dvojne daš samo tam kjer rabiš ostalo pa enojno.



Notr nabutaš tervol, oz. karo drugo izolacijo (med notranjikm stenam je brez veze dajat ne vem kolk izolacije, bolj se gre za zvočno kot toplotno, za zunanje pa (če jih sploh oblačiš v kauf) pa nabiješ tervol, itak imaš verjetno fasado izolirano in streho) če pa ne pa, ti druge ni kot še tam nardiš enojni knauf in nafilaš kokr gre s tervolom.

Siporex je tud OK. samo knauf je men bolj všeč, ker lahko brez nekih silnih kolobocij (če nimaš dve levi roki) celo sam narediš vse komplet, in € ki jih pršparaš porabiš za kaj druzga, drugač pa tud če plačaš profi majstre ni tolk silno drago. LP

KandazaR ::

Knauf naj ti namesti mojster. On ima vso opremo in pa še lepše in boljše ti bo namestil te plošče. Ker kar boš prihranil pri ploščah boš (sploh če to delaš prvič bo bolj težko) 2x več dal pleskarju ki ti bo te plošče pokital...

Vikking ::

Mislim da je tudi siporex cenovno ugodnejši od knauf plošč (material in vgradnja)

hooger ::

Knauf zna bit drag. ... sam sem v novembru spustil strop. Odločil sem se za knauf. samo material za 40m2 stropa je prišel 80k sit.

Mr_Globus ::

@KandazaR
Če jih položiš sam je najmanjši problem še zakitat. Kit in brus papir pa je.

madmitch ::

Če boš delal še en prostor zgoraj, tam uporabi siporex, recimo 15 cm in nad zadnjo vrsto 10 cm betona. Siporex je mehak in karkoli boš dal gor se bo premikalo drugače kot siporex, čez čas bo to nastal problem, tako da, 10 cm betona in bo mir.
Sploh bi pa jaz raje delal iz sioprexa, imaš veliko več možnosti igranja, tudi zavita stena ni problem, če si malo kreativen, enostavno se ga oblikuje, če zajebeš en kos, je veliko ceneje kot gips... režeš ga z žago... mah ne vem, jaz bi siporex.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

koyotee ::

še en glas za siporex
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

kekz ::

Nosilnost kaufa?
Jaz imam, kot sem omenil, celo hišo iz knaufa. Na stene imam privite radiatorje s čisto navadnimi plastičnimi vložki.
Noben še ni stran padel.
V kuhinji imam viseče omarice privite s posebnimi vložki. Tudi ni težav.
V prospektih sem gledal, da imaš lahko celo stenski WC (jaz imam sicer talne).

Ko sem v kopalnici delal še eno malo predelno stenco, sem jo tudi naredil iz knaufa. Vključno s ploščicami je debela malo več kot 5 cm.
Zunanje stene so brez fasade debele samo 10 cm (in potem še 10 cm fasade). V bistvu je cel presek stene skoraj sama izolacija.

Razmišljal sem tudi o knauf suhih estrihih, vendar so bili predragi.
Siporeks uporabljam v glavnem v kopalnicah za razne stopničke, poličke in podobne neumnosti.

V eni od zadnjih prilog Delo in dom je bilo razloženo, kako se iz knaufa delajo krivine. Če so bolj ostre, ga navlažijo po modelu.

Pri siporeksu me moti v glavnem debelina. Če vzameš najtanjšega, je pa tako krhek, da jaz ne bi delal stene iz njega.
In pa sil pri premikanju najbrž ne prenaša najbolje (npr. potres). Pri knaufu teh težav ni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kekz ()

miko 55 ::

za vse zidane elemente uporabi siporex. transport je preprost, debelin malo morje, se ga LEPI, ta da pri zidanju rabiš le lepilo+vodo, ter kanglo v katerem ju zmešaš. lepilo je v različnih vrečah pakirano. siporex ima za kuhinjske omarice dovolj veliko nosilnost, kar pa za knauf pri debelini 1 plošče težko rečemo. če podstrešja nimaš izoliranega ti svetujem, da daš pod cigle paropropustno folijo, izolacijo, folijo, slepi strop in nato strop kakršnega želiš ( možno da sem zaporedje zgrešu, a sestavine so prave; med paropropustno folijo, ter cigli mora bit luft da kroži zrak, da ni kondenza, ker mokra izolacija dobra prevaja toploto ).

za predelne stene so kanuf plošče ok, sam zvok jih prehaja kot za šalo. če boš malo glasnejši se bo vse čez slišalo. vmes daj kakšeno kameno volno ali pa kaj podobnega.

edit: ko se navaden knauf napije je konec, za občutljive prostore obvezno vodoodpornega. pa če misliš v knauf montirat luči je pregrevanje
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: miko 55 ()

kekz ::

Prednost siporeksa je, da lahko zadevo delaš sam in postopoma po malem.
Za knauf obvezno rabiš pomočnika (še bolje 2). En sam ne more montirati plošč, ki so velike 1,2 x 2,6 m in tudi lahke niso.

kupola ::

Koliko pa lahko obremeniš siporeks? Mislim, če je ta stena lahko tudi nosilna?
Na tako steno bi rad naslonil gredo. Greda je že na koncih na zidakih, na 1/3 je ravno tako na zidakih, sedaj pa bi rad dal še na 2/3 na steno iz siporeksa (seveda na vrhu siporeksa bi bilo 10-20cm armiranega-betona). Bi to šlo?

OCCULT ::

Jast sem to že vse naredil:).

Za kuhinjo ,če jo misliš zidat je absolutno siporex za normalne zide isto samo pri zidah moraš nanest po siporeksu še plastično gradbeno mrežo,ker čez čas začne siporeks pokati.
To mrežo naneseš na siporeks kar z lepilom za ploščice najprej lepilo potam pa mrežo gor in lepo sfiniširat.

Kar se tiče pa podstrešja mansarde je najboljše kamena volna edino je malce dražja kot drugi materijali.
Tako da ti priporočam STIRODUR je toplotna in zvočna izolacija stane pa meter cca 5-6 evrov 3 cm stirodurja je kot 7cm stiroporja.
Tako,da pod streho daš 2x od 5 cm stirodurja ,da ti pride vse minimum 10 cm izolacije.
Za prekrivanje je pa potem tvoja odločitev ali boš dal les ali gips plošče lahko pa to tudi kar pobarvaš je zelo trd material.
Za zide pa isto 5 cm stirodur in navrh les ali po želji jast sem stavil les no seveda za pod streho take barve zidi pa take ,da ne zgleda kot v kakšni škatli.

Lp
Occult

Vajenc ::

Še en glas za siporex. Je lahek, dobro nosilen in izolativen, lahek za obdelavo in kar je meni najvažnejše, deluje kot "ta velika stena" = trdno. Je pa res kar je rekel kekz, da prišparaš na prostoru s knaufom. Pa prav poceni tudi ni.

kekz ::

ako da ti priporočam STIRODUR je toplotna in zvočna izolacija stane pa meter cca 5-6 evrov 3 cm stirodurja je kot 7cm stiroporja.

Kakšno referenco za ta podatek o izolativnosti bi pa jaz rad na svoje oči videl. Ker se mi na prvi uč zdi traparija.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kekz ()

KandazaR ::

Če nisi nikol prej delal z knaufom ali pa z siporexom priporočam da raje dobite mojstra. Ničkolikokrat sem že videl kak se je folk odloču kar sam neki delat. Seveda so kmalu spoznal da ne bo šlo. Potem pa so morali mojstru dost več plačati kot bi mu sprva saj je ta moral popravljati še tisto kar so oni zaj....
ako da ti priporočam STIRODUR je toplotna in zvočna izolacija stane pa meter cca 5-6 evrov 3 cm stirodurja je kot 7cm stiroporja.

To preprosto ni res. Razlika med njima je le ta da je stirodur vodo odporen, medtem ko pa se stiropor "napije" vode. Stirodur je namenjen za estrihe v kleteh. Na podstrehi stirodur nima kaj iskati. Za podstreho je itaq najboljša kamena volna.

kekz ::

Saj, po mojem je obratno. Izolacija namreč temelji na ujetem mirujočem suhem zraku in ne na polistirenu. Stirodur je dosti bolj gost in procentualno vsebuje več polistirena in manj zraka, zato bi sklepal, da ima večjo toplotno PREVODNOST. Ima pa veliko boljše mehanske lastnosti od stiropora.

KandazaR ::

Koliko pa lahko obremeniš siporeks? Mislim, če je ta stena lahko tudi nosilna?

Je lahko tudi nosilna. Samo da moraš če želiš nad njo narediti plato iz armiranega betona uporabiti 20 cm debel siporex.
Ali pa narediš plato na betonskih stebrih pa vmes z tanjšim siporeksom zazidaš.

miko 55 ::

imamobajto iz siporeksa in na siporeks armirano betonska plošča got ulita.
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

dolenska ::

hmm zanimivo branje. marsikaj sem zvedel.Kakšna je pa razlika med knaufom, siporeksom in rdečimi cegli. Zdj nekateri pravite, da je knauf prešibak za nošenje bremenov, siporeks nekateri tudi ne pohvalite. Kaj pa bi rekli okoli rdečih ceglov s katerimi bi naredil prezide? Nekje sem slišal da so cenejši, da več nosijo pa že sedaj vem.
A obstaja kakšen program, s katerim enostavno rišem prostore, ker še sedaj ne vem kje bi imel kakšen prostor in kako velik. Ko je enkrat vseskup zgrajeno se ne da več popravljati, zato želim oblike in velikosti prostorov orenk pretehtati.
hvala vsem

Vajenc ::

Opečni modularec (rdeči zidak) je IMO najboljša izbira. Dobra nosilnost (max od teh treh, čeprav ne vem kaj ti to koristi na podstrehi), ni občutljiv na vlago, predelne stene so komot debele "samo" 10cm, opeka tudi dobro akumulira toploto, bo pa več "packanja", veliko malte, steno je potrebno grobo + fino obdelat (poravnati), pa meni zelo bistveno, opeka je na dotik prijetna, gibs in siporeks pa me na dotik kar malo "duši". Na podstrehi zna biti problem tudi voda, če npr. kakšen strešnik poči ne pomeni to za knauf in siporex, nič dobrega. Pride pa fajn siporex (pa knauf tudi), za vdelovanje inštalacij, ali pa če bi želel kakšno "frčado" naknadno delat, siporex samo obrežeš. Torej moj nasvet je če je le možno zidaki, nato siporex in na koncu knauf. Sicer pa ti na podstrešnih stropih knauf tako ali tako ne uide ;)

Za risat pa Archi-cad, avto-cad ..., popolnoma učinkovit pa je že tudi svinčnik in papir (preverjeno) ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

KandazaR ::

vajenc a si mogoče že slišal za sekundarno kritino? Voda ti ne bo nikol prišla v stanovanje (razen če bo kaka napaka pri izvedbi).
Ne bi priporočil opečnatih zidakov. Ker je veliko dela z njimi. Pa še ogromno umazanije. Siporex nima nobenih pomanjkljivosti. Steno ki je zgrajena iz siporeksa ali pa knaufa samo pokitaš, daš mrežco (pri knaufu samo med spoji), potegneš ravnalno maso in pa pobeliš. Nasprotno pa moraš steno iz opečnatih zidakov najprej grobo in pa fino ometati, potem pa še ravnaln maso potegniti in pa pobeliti.
Opeka se pri prezidih skoraj ne uporablja več. Pa tudi pri gradnji hiš čedalje manj (uporablja se samo še zaradi stereotipov do hiš iz siporexa in ostalih veliko boljših materialov).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

miko 55 ::

ureditev mansarde

vsebuje ključne podatke kako urediti, da bo zadeva dolgotrajna:D

knauf je gips kateri je oblepljen z obeh strani s papirjem.
LP
2 GOOD 2 B 4GOT10
NAJPREPROSTEJŠA RAZLAGA JE NAJVERJETNEJŠA

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: miko 55 ()

kekz ::

knauf je gips kateri je oblepljen z obeh strani s papirjem.

Gips je pa vulkanska kamnina ali celo odpaden material pri čiščenju dimnih plinov z veliko vsebnostjo žvepla. >:D

SkIDiver ::

Sosedje so celo bajto sezidal z Ytong siporeksom. Celo obe plošči sta iz siporeksa in za enkrat ni še nihče prebil tal/stropa.

kekz ::

Jaz, ki imam celo hišo iz knaufa, imam pa "plošče" lesene. Tramčke od stene do stene, na spodnji strani spet knauf, vmes tervol, na zgornji pa deske, betonski estrihi in talne obloge po želji.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kekz ()

KandazaR ::

A stebri v zidovih so samo leseni? Betonski estrih je kar težak.

Vajenc ::

Estrih ima verjetno le v kletnih prostorih (pritličje, če ni kleti), za izravnavo pred polaganjem poda, v nadstropjih je verjetno že vse izravnano z lesenimi (ivernimi) ploščami (predvidevam). Montažne hiše so ponavadi betonski temelji in betonska plošča na njih, ostalo pa "zraste" z lesenim ogrodjem (malokrat železno ogrodje) in mavčnimi (knauf) stenami.
KandazaR, les pa drugače lahko nosi čuda stvari.

KandazaR ::

Vem kako je zgrajena montažna hiša. Čudno se mi zdi edino, da lahko uporabiš tudi betonski estrih. Jaz sem mislil, da pri montažnih hišah dajejo samo suhe estrihe. Vem da ima les kar veliko nosilnos a vseeno.
Kot lahko prebereš ima betonski estrih v prvem nadstropju.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

kekz ::

Moja hiša je Jelovica montažna. In konstrukcija je zelo v redu. Običajno se daje tudi v nadstropju na leseno ploščo betonske estrihe.

Zanimivo, da sem zadovoljen z vsem razen s tistim, kar je osnovna dejavnost Jelovice. Okna in vrata bi raje druga. Pa ostrešje je grozno. Menda so za izvoz imeli drugo firmo, ki je bila specializirana za ostrešja, za doma pa ... Nič ni pasalo skupaj in potem so štukali, upasavali, ...
Najprej sem še mislil imeti v kakšnem prostoru strop, da bi se ostrešje videlo, pa je bilo tako grdo zmetano skupaj.

Stene so narejene iz lesenih okvirjev, vmes je poliuretan in na vsaki strani knauf.

Danes sicer delajo drugače. Stene so iz večjih elementov in ti pripeljejo in postavijo kar celo steno naenkrat. Pa notri ni več poliuretana ampak tervol. Jaz imam veliko raje tako kot je. Tervol sovražim. Niti zdrav ni prav preveč.

madmitch ::

Tervol sovražim. Niti zdrav ni prav preveč.

Zakaj misliš, da ni zdrav? Ne kamene volne mešati s stekleno! Termo - Tervol - kamena volna, Krka - ? - steklena volna.

Kamena volna za zdravje ni škodljiva, ker so delci preveliki, da bi lahko ostali v pljučih, medtem ko je ravno to problem pri stekleni volni, da se vlakna drobijo na tako majhne in lahke delce, da jih kar nekaj ostane v pljučih.
Sploh pa je to problem pri ljudeh v proizvodnji in ne pri uporabnikih.

Ali si ti mislil kakšno drugačno škodljivost?
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

balocom ::

Krka... ...steklena volna lol:D
Novoterm, URSA, tole bul diši po stekleni volni>:D
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

madmitch ::

balocom, ti si res zakladnica znanja, ni kaj. Me veseli, da sem te s svojim ignorantskim neznanjem tako nasmejal. Morda sem res malo za časom, a zgolj v vednost, stekleno volno je, še ne tako dolgo nazaj, proizvajala Krka. Ne bi me presenetilo, če ni to sedanji Novoterm. Sicer to sploh ni važno, jaz sem, če nisi opazil, pisal o razliki med kameno in stekleno volno. Verjetno ne, si se preveč smejal, kajne genij.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madmitch ()

gzibret ::

Mislita tole podjetje: URSA SLOVENIJA, proizvodnja steklene volne, d.o.o., Novo mesto.

So pa še vedno na domeni www.novoterm.si :D
Vse je za neki dobr!

Storm ::

JSt mam pa za zazidat vrata sredi hiše, kaj predlagate?
Markec The Great

kekz ::

Možno sicer res, da so steklena vlakna tanjša od kamenih, ampak steklena vlakna so ponavadi dolga, kompaktna, čista. Zadeva se ne praši in ima zato po mojem mnenju manj možnosti, da pride v pljuča.

Vlakna kamene volne (tervola) so veliko bolj neenakomerna od kratkih (tudi zelo kratkih, ki se prašijo) do dolgih. Kamena volna je bolj umazana, krhka, se lomi, trga, praši, vlakna letijo povsod naokoli. Mene, če moram delati s kameno volno po nekem času srbi po celem telesu, tudi po hrbtu in pod obleko.
Brrr, kar srh me spreleti, če pomislim.

Že kot otrok sem dejal, da tega vraga ne mislim imeti v hiši, vendar ko so mi pripeljali hišo, je bil prvi kamion poln ravno tervola.

Saj obstajajo tudi druge izolacije. Stiropor se mi ne zdi toliko primeren pri ostrešju, ker težko zafilaš vse špranje. Pred leti so veliko oglaševali trendisol. To naj bi bil zmlet papir, ki ga kar s kompresorjem našibajo (najbrž zelo dobro zapolni špranje) v prostore, ki jih je treba zapolniti z izolacijo. Najbrž je hudič, če zadevo zmoči. Pa kakšna plesen bi tudi znala biti problematična.

Jaz imam stene iz poliuretanske pene (purpen). To je po eni strani fino, ker pena zapolni res vse, se ne poseda, nima ostrih vlaken, ne vpija vode itd. Vprašljivo je le, kakšen potisni plin uporabljajo, ker to ostane za vedno v peni in se počasi sprošča iz nje. Upam, da ni kaj pretirano giftnega. Pa če bi zagorelo, se zadeva zelo nagaužno smodi in plini pri tem najbrž niso nedolžni. Je pa zadeva samougasljiva, ne gori.

celada ::

Mah neglede kaj uporabljas ali stekleno volno ali kameno po vsem te srbi in ce ne delas s masko ti pride v pljuca ter kasljas kot nor zaradi tega.

KandazaR ::

JSt mam pa za zazidat vrata sredi hiše, kaj predlagate?

Siporex ustrezne debeline (verjetno 30cm).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fasada (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13129978 (1539) zpza
»

Zvočna izolacija za začetnike

Oddelek: Zvok in slika
112321 (1482) energetik
»

Izolacija stene z notranje strani

Oddelek: Loža
3812855 (11389) kljuc
»

Zapolnitev nadsvetlob in škatel rolet

Oddelek: Loža
113181 (2872) Invictus
»

Zvočna izolacija

Oddelek: Zvok in slika
103029 (2778) damjan1980

Več podobnih tem