Forum » Hlajenje in modifikacije » Blok za vodno hlajenje
Blok za vodno hlajenje
amper ::
Pozdravljeni
Ostaja mi nekaj časa in delavska žilica mi ne da miru da bi si sam izdelal vodni blok. Namreč dobil sem nekaj bakra debelega 10mm in sedaj me zanima kako naj ga zvrtam in speljem kanale da mi bo to kar najbolje hladilo. To stvar bi vrtal z namizno vrtako nato pa bi iz strani povezal izvrtine. Samo ne vem ali naj jih povežem zaporedno ali vzporedno ali po kakšni drugi metodi. Če je kdo že delal kaj takega bi ga prosil če mi pomaga pri problemu.
Se vam že v naprej zahvaljujem.:\\
Ostaja mi nekaj časa in delavska žilica mi ne da miru da bi si sam izdelal vodni blok. Namreč dobil sem nekaj bakra debelega 10mm in sedaj me zanima kako naj ga zvrtam in speljem kanale da mi bo to kar najbolje hladilo. To stvar bi vrtal z namizno vrtako nato pa bi iz strani povezal izvrtine. Samo ne vem ali naj jih povežem zaporedno ali vzporedno ali po kakšni drugi metodi. Če je kdo že delal kaj takega bi ga prosil če mi pomaga pri problemu.
Se vam že v naprej zahvaljujem.:\\
msmiha ::
Mislim, da je 10mm malo premalo debelo, da bi ven naredil blok. Počakaj, da ti Boeing odgovori. Najboljše je da kanale delaš v obliki zavite gosenice. Poglej si sliko v enem testu bloka, ki ga je naredil Boeing. Tam lahko vidiš kako mora stvar izgledat.
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.
Vesoljc ::
z vrtalko izdolbi polza (spiralo) in potem rabs sam se pokrovcek (pleksi + "dihtunga") z dvema prikljuckoma...
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
Boeing ::
amper: 10mm je skoraj malo premalo... ampak se pa da !
najbolje je, da narediš tako kot si je že msmiha napisal, v obliki zvite gosenice... seveda voda vstopa na sredini.
dno pa su pusti ene 3mm po moje...
poročaj in poslikaj !
lp Boeing
najbolje je, da narediš tako kot si je že msmiha napisal, v obliki zvite gosenice... seveda voda vstopa na sredini.
dno pa su pusti ene 3mm po moje...
poročaj in poslikaj !
lp Boeing
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX
amper ::
Najprej hvala za vaše odgovore. Zanima pa me še nekaj stvari.
1. Nekaj me zanima kje je tisti članek o vodnem bloku. Namreč enkrat sem ga že gledal pa ga ne najdem več.
2. Me zanima koliko široko polšasto strugo pa naj izvrtam.
3. Kakšno dihtungo naj uporabim.
1. Nekaj me zanima kje je tisti članek o vodnem bloku. Namreč enkrat sem ga že gledal pa ga ne najdem več.
2. Me zanima koliko široko polšasto strugo pa naj izvrtam.
3. Kakšno dihtungo naj uporabim.
Boeing ::
za članek, poglej po teste... maš 2 testa men se zdi in en članek... pobrskaj malo...
za kanal: kanal naredi tak, da bo imel vsaj tak presek kot notranji premer cevi... potem bo kul, lahko pa je presek kanala za cca 20% večji od cevinega, pa bo še bolj kul.
dihtunge: baker, teflon, guma, silikon, tekoča guma... karkoli ti srce poželi...
lp Boeing
za kanal: kanal naredi tak, da bo imel vsaj tak presek kot notranji premer cevi... potem bo kul, lahko pa je presek kanala za cca 20% večji od cevinega, pa bo še bolj kul.
dihtunge: baker, teflon, guma, silikon, tekoča guma... karkoli ti srce poželi...
lp Boeing
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Da ne boste mislili da spim... moj novi blok (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 10106 (7857) | Vesoljc |
» | Vodni blokOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1609 (1173) | Yacksy |
» | nov dosežek - bakreni blok (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 15309 (5853) | Boeing |
» | Uuuuuuuaaaaaaaaaaaa!Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 2704 (1895) | Boeing |
⊘ | Se en vodni blok (ideja) (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 5640 (4334) | morphling1 |