» »

Navijanje Geforce 7600gt , 256 mb

Navijanje Geforce 7600gt , 256 mb

arag0n ::

odgovori zazeljeni plz:O

;-) ::

odgovori na kaj

arag0n ::

pa za graficno Nvidia geforce 7600GT za navit ce se da?

;-) ::

Se da kot vsako =)

arag0n ::

ja pa me zanima kako ce mi kdo lahko razlozi.

AngelOfDeath ::

Za varnost tvoje opreme in zate je boljše da ti tega ne počneš.
edit: Slovnica

red_baron ::

Zdravo

Stric Google dela čudeže.

http://www.overclock.net/nvidia-drivers...

Predvsem delaj počasi in večkrat preverjaj pregrevanje kartice.

LP

Zgodovina sprememb…

jimbo123 ::

No moja se ne da oz. jo lahko malenkost navijem samo da ne deluje pravilno. Mam pa gigabyte geforce 7600gt 256mb silent pipe.
Če jo navijem (uspel pa sem jo navit samo iz core 560 na 600 Mhz in memory iz 700 na 800 Mhz) pa testiram z 3DMark03 je barva v testih 4 barvna in nekatere objekte in subjekte v testih sploh ne pokaže, če ta test primerjam z testom ko sem ga naredil brez da bi navijal. Pa še večkrat se mi je računalnik sesul (plavi ekran) ko sem navijal čeprav sem dvigoval Mhz samo za 5.
Tule sicer piše da bi se mojo dalo navit samo ni šans da bi lahko memory navil na 1.61 GHz ker teoretično gre pri meni samo do 840 Mhz potem pa se že vidi tisti rumeni klicaj.
http://www.sharkyextreme.com/hardware/v...

Navijat sem jo probal s programom RivaTuner pa tudi z nTune.
Rad bi si vsaj malo navil to kartico ker igram igro Witcher katera mi včasih malo zašteka čeprav imam grafične nasavitve v igri nastavljene na minimum. Mam pa 2 gb rama in prosesor AMD Athlon 64 3500+.
Če je kakšen maher ki bi mi lahko povedal zakaj navijanje pri meni ne gre oz. kaj bi lahko bilo narobe bi mu bil zelo hvaležen.

Lp

Cross ::

Jah pač si tako najdu k glih ne gre, al pa ti jo cel sistem nekak ne prebavla dobr glede na to da ti že tok hitr začne delat zdrahe. Jz sm svojo kr lepo gnal, core sm furu na 620, čeprov je šlo več, pa rame na neki čez 800. Ne vem več točnih nastavitev ker odkar sm si dal notr HD 3870 sm hitr pozabu na une cajte. Dam ti pa jz svojo za 50€ pa daš lahk v SLI :P sam nekak dvomim da maš plato primerno.

Gre kokr gre ane, lahk vmodaš sam to ti nekak ne priporočam, razn če je ful kriza, sam morš dat dol vso tisto železje.
entering the subspace

jimbo123 ::

Ja, prav imaš. Moja plata nima SLI. Je Asusova M2N-E brez SLI.
Sem pa že prebral tukaj na tem forumu, da je nekdo spravil bios na mojo plato in sicer od tiste plate ki ima SLI. Torej bios od M2N-E SLI. Škoda da še ni razložil kak mu je ratalo, ker ma moja plata probleme z nizko voltažo. Ne morem vgrajevat not visoko zmogljivih ramov oz. ne morem navijat ramov ker ma plata omejitev 1,95v za rame. Če pa bi si spravil gor bios od SLI različice potem pa bi si lahko dal gor tudi rame ki delujejo na večji voltaži, ker ma SLI verzija voltažo postavljeno na 2,5, če se ne motim. Pravzaprav sem si že kupil Ultra Geil rame 800 Mhz in zdaj čakam na njih. Ti naj bi delovali na 1,9v. Samo navit jih ne morem nič. Sem pa našel še bolj zmogljive rame za podobno ceno pa si jih enostavno ne morem kupit ker imajo taki voltažo 2,1v. Ko pa jih navijaš pa se seveda voltaža še poveča.

Je pa smešno to da si voltažo za rame lahko nastavim na 2,5 če uporabljam software katerega sem dobil skupaj s plato (AI BOOSTER). Vendar mi to ne pomaga nič ker ma bios maximum na 1,95v. Mogoče bi delovalo če bi mi ratalo da mi računalnik za silo prepozna rame ki dejansko delujejo na voltaži višji od 1,95v potem pa si bi ko bi prišel v Windowse v AI BOOSTERJU povečal voltažo in jih tudi tam navil. Samo potem bi moral rame v AI BOOSterju odvit in spustit voltažo preden vgasnem računalnik, ker mi drugače računalnik ne bi deloval naslednjič ko bi ga zagnal.
Ne vem na kaj so študirali ko so delali to mojo plato. Mislim da bi bilo potrebno samo malo spremenit bios pa bi blo vse ok. Do zdaj asovci še tega niso naredli pa so ga že večkrat spreminjali.

*ziga* ::

Kaj ko bi si kupil novo plato? sej dobis pocen. Pa se ne bo problemov z voltazami :)

jimbo123 ::

Ja, to je najlaže rečt. Malo sem se zajebal ko sem kupoval prejšnjo. Samo takrat še nisem vedel da bo nizka voltaža za rame problem. Danes pa vsi hitri rami delujejo na 2,1v in več. Sem pogledal na mimovrste.com in videl da SLI različica moje plate stane 75 EUR. Upam da bodo Geil Ultra rami na katere čakam delovali v moji plati. Fajn je če maš dost dnarja da ne delaš preveč kompromisov ko kupuješ ker se lahko zafrkneš tak kot sem se jaz z mojo plato. Jaz ga ravno nimam tak da upam da bodo geilovi rami delali in da mi ne bo potrebno nič kupovat.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Navijanje amd athlona(tm) 64 ×2 dual core processor 4400 (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
936837 (5163) Goldee
»

ASUS M2N-E (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
877318 (4242) planetparty
»

Nov računalnik zmrzuje

Oddelek: Pomoč in nasveti
191816 (1398) croatia21
»

pomagajte mi naviti athlon 64 3500+ am2 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
1066501 (5075) asus
»

O navijanju z viševanjem FSB

Oddelek: Navijanje
171448 (1244) Veron

Več podobnih tem