Forum » Navijanje » Kolko stopinj ima lahko največ p4 3.0Mhz???
Kolko stopinj ima lahko največ p4 3.0Mhz???
Safin ::
Rad bi naviv procesor pa me zanima tista meja temparature procesorja katere ne smem preseči.
Zdaj ima okol 40 stopinj, celo noč na 3300mhz je prišel do 50-55 stopinj.
Zdaj ima okol 40 stopinj, celo noč na 3300mhz je prišel do 50-55 stopinj.
pizdarija1 ::
Temperaturo zmer po obremenitvi za par urc špili kakšno igrco pol pa povej tempereature za idile je 50 kr dost!
50-55 stopinj je mel s tem da je celo noč na 3300mhz navit bil, in obremenjen z OCCT. Tko da je skoraj celo noč lavfu na 100%. Tam okol 7 h.
Kolk je pa max. temp. Ker ga lahko navijem na 3600Mhz, sam ga še nism testiru z OCCT.
Kaj mi lahko svetuješ kater Hladilnik je dober za hlajenje procesorja. Je pa s478 podnožje. Matična plošča gigabyte ga-8vm800.
Imam pa tudi grafično kartico nvdia 7600gs ki je imela s stock hladilnikom temp. 80 stopinj, sem pa zamenjal za zalmanovega in ima okol 40-45 stopinj.
Kolk je pa max. temp. Ker ga lahko navijem na 3600Mhz, sam ga še nism testiru z OCCT.
Kaj mi lahko svetuješ kater Hladilnik je dober za hlajenje procesorja. Je pa s478 podnožje. Matična plošča gigabyte ga-8vm800.
Imam pa tudi grafično kartico nvdia 7600gs ki je imela s stock hladilnikom temp. 80 stopinj, sem pa zamenjal za zalmanovega in ima okol 40-45 stopinj.
no_fear ::
Snem stranico!
Jst mam tud P4 pa mam Zalmana 9700 gor. S stranico sm meu 42/58 brez pa 32/46
LP
Jst mam tud P4 pa mam Zalmana 9700 gor. S stranico sm meu 42/58 brez pa 32/46
LP
kixs ::
Ce je temp. 55stC pri polni obremenitvi, potem se sploh nic ne sekirat.
Brez stranice se sicer CPU dosti bolj hladi, se pa zato manj hladijo ostale komponente (maticna, HDD), ker posledicno ni pretoka zraka, ki ga vlece ali dodaten izpusni ventilator ali napajalnikov ventilator.
Zaenkrat se ti nic ne splaca dodatno ukvarjat s tem. Vse je cool
Brez stranice se sicer CPU dosti bolj hladi, se pa zato manj hladijo ostale komponente (maticna, HDD), ker posledicno ni pretoka zraka, ki ga vlece ali dodaten izpusni ventilator ali napajalnikov ventilator.
Zaenkrat se ti nic ne splaca dodatno ukvarjat s tem. Vse je cool
Me še nekaj zanima. Zdaj imam nameščen tale hladilnik na procesorju http://www.mimovrste.com/artikel/220001...
če bi ga zamenjal s telim http://www.mimovrste.com/artikel/114046...
bi pridobil kaj???
Imam socket 478 tko da bi moral pasat, sam sm pa zamenjal hlajenje na matični plošči s telim http://www.mimovrste.com/artikel/114044...
in ne vem če bi bilo dosti placa za zalmana na procesorju.
če bi ga zamenjal s telim http://www.mimovrste.com/artikel/114046...
bi pridobil kaj???
Imam socket 478 tko da bi moral pasat, sam sm pa zamenjal hlajenje na matični plošči s telim http://www.mimovrste.com/artikel/114044...
in ne vem če bi bilo dosti placa za zalmana na procesorju.
Lazso ::
Tudi sam imam P4 3.0GHz
Hladim ga s Thermaltake Silent Tower
Precej učinkovit je že brez delovanja ventilatorja, saj sem ga sam kupil predvsem zaradi utišanja računalnika.
Pri nominalni hitrosti CPUja imam nastavljeno da se mi ventilator vklaplja pri temperaturi nad 51 stopinj celzija in še takrat na 850 obr./min.
Ventilator deluje konstantno le ob polni obremenitvi procesorja, sicer pa je ob surfanju in ,manj zahtevnem delu prižgan cca 20% časa (na 850 obr kajpak).
Skratka - učinkovita zadeva.
Prav gotovo ne boš zgrešil, če kupiš kaj podobnega od drugih proizvajalcev.
Hladim ga s Thermaltake Silent Tower
Precej učinkovit je že brez delovanja ventilatorja, saj sem ga sam kupil predvsem zaradi utišanja računalnika.
Pri nominalni hitrosti CPUja imam nastavljeno da se mi ventilator vklaplja pri temperaturi nad 51 stopinj celzija in še takrat na 850 obr./min.
Ventilator deluje konstantno le ob polni obremenitvi procesorja, sicer pa je ob surfanju in ,manj zahtevnem delu prižgan cca 20% časa (na 850 obr kajpak).
Skratka - učinkovita zadeva.
Prav gotovo ne boš zgrešil, če kupiš kaj podobnega od drugih proizvajalcev.
ant ::
jaz imam na laptopu p4 2,8 ghz pa je šel tudi že preko 75 stopinj pa ni blo panike. mislim da ta temperatura ni problematična, vendar ob kratkotrajnih obremenitvah, za stalno obremenitev pa pomoje tam do 65 stopinj.
LP
LP
bate ::
Tukaj imaš dokumentacijo za tvoj procesor, notri je ponavadi tud max. temperatura za trajno delovanje. In vse sorti čudes še zravn.
Hvala bate sem pogledu in vidim da ni panike. Sem ga pustu lavfat 5 ur pod occt na 3600 mhz pa je bil stable.
*ziga* ::
Cca. 85 stopinj ne bi smelo bit problema pri overclocku. Ampak res samo pri overclocku. Ne za 24/7.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Menjava ventilatorjev na ohišjuOddelek: Hlajenje in modifikacije | 3854 (3458) | Architect |
» | Preglasen računalnikOddelek: Pomoč in nasveti | 4355 (3879) | mersault |
» | Core2 Duo CPU E4500 - 2.20GHz NavijanjeOddelek: Navijanje | 3068 (1951) | tomos |
» | [Zračno hlajenje] Hlajenje nVidia grafičnih kartic (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 9696 (7980) | jebesemeni |
» | Hladilnik za e6400?Oddelek: Kaj kupiti | 2704 (2075) | AapocalypseE |