Forum » Pomoč in nasveti » Na kaj vse vpliva moc NAPAJALNIKA ce zelim nadgradit racunalnik
Na kaj vse vpliva moc NAPAJALNIKA ce zelim nadgradit racunalnik
arag0n ::
Pred par meseci sem kupil racunalnik z naslednjimi lastnostmi:
Procesor: AMD ATHLON 64 3000+ BOX AM2
Ram: APACER DDR2 /533 Mhz
HDD: Excelstore 160 GB 7200 SATA 2
Grafična: ATI Radeon X300SE 256 MB
MOC NAPAJALNIKA PA JE 350 W ...
Zdej sem pa mislil kupit graficno s podporo direct x10, procesor Athlon dual core, ter boljse in hitrejse rame.
Zanima me na kaj vpliva MOC napajalnika in ce moram menjat tudi napajalnik za nadgradit nastete stvari.
Procesor: AMD ATHLON 64 3000+ BOX AM2
Ram: APACER DDR2 /533 Mhz
HDD: Excelstore 160 GB 7200 SATA 2
Grafična: ATI Radeon X300SE 256 MB
MOC NAPAJALNIKA PA JE 350 W ...
Zdej sem pa mislil kupit graficno s podporo direct x10, procesor Athlon dual core, ter boljse in hitrejse rame.
Zanima me na kaj vpliva MOC napajalnika in ce moram menjat tudi napajalnik za nadgradit nastete stvari.
SynTax64 ::
Kak to mislis kaj vse vpliva na moč napajalnika. Prav vsaka komponenta porabi določeno eneregijo/moč.
Od procesorja do procesorja oziroma grafične do grafične ali bilo katere komponente se v PC-ju močno razlikuje v porabi moči veš.
Je pa dejstvo, da ti za boljše komponente močno priporočam močnejši napajalnik.
Za natančnejšo porabo moči določenih komponent, pa bo naboljše da uporabiš KLIK
Od procesorja do procesorja oziroma grafične do grafične ali bilo katere komponente se v PC-ju močno razlikuje v porabi moči veš.
Je pa dejstvo, da ti za boljše komponente močno priporočam močnejši napajalnik.
Za natančnejšo porabo moči določenih komponent, pa bo naboljše da uporabiš KLIK
oolh ::
Naredi preračun - link.
Jaz sem izbral Thermaltake Toughpower CableManagement 1200W Power Supply.
Je napajalnik z izjemno tihim in zmogljivim 14 cm ventilatorjem, ki omogoča izvedbo pasivnega hlajenje v za to prirejenem ohišju ob pravilni izbiri ostalih komponent. Drugega ventilatorja potem ne potrebuješ.
Test je nižje spodaj na strani, ki sem ti jo linkal.
Jaz sem izbral Thermaltake Toughpower CableManagement 1200W Power Supply.
Je napajalnik z izjemno tihim in zmogljivim 14 cm ventilatorjem, ki omogoča izvedbo pasivnega hlajenje v za to prirejenem ohišju ob pravilni izbiri ostalih komponent. Drugega ventilatorja potem ne potrebuješ.
Test je nižje spodaj na strani, ki sem ti jo linkal.
hvala vama za oba nasveta..Smrkec007 mislil sem ce se mi bo z 350w napajalnikom in nadgradnjo racunalnika pregreval racunalnik in ce je moznost da kaka komponenta crkne ?
kixs ::
Verjetno bos ugotovil, da je ta 350W napajalnik cisto dovolj.
Kot primer:
AMD X2 @ 2550MHz @ 1.55V, 2GB DDR
7900GS @ 620/800
2xHDD
Je poganjal stari 250W napajalnik, ko mi je crknil 550W.
Kasneje sem zamenjal graficno na 8800GTS in mi je spet novi 550W napajalnik crknil, potem stari 250W res ni bil vec dovolj (napajalnik iz moje druge mashine). Je bil pa vec kot dovolj 420W (zdaj backup napajalnik), s tem, da je bilo priklopljenih 6x HDD (7200 obratov). Zaenkrat dobro deluje LC 550W GP V2. Dokler naslednjic ne crkne!
Precej je odvisno tudi katero graficno mislis nabavit - ene so bolj pozresne od drugih.
lp
Kot primer:
AMD X2 @ 2550MHz @ 1.55V, 2GB DDR
7900GS @ 620/800
2xHDD
Je poganjal stari 250W napajalnik, ko mi je crknil 550W.
Kasneje sem zamenjal graficno na 8800GTS in mi je spet novi 550W napajalnik crknil, potem stari 250W res ni bil vec dovolj (napajalnik iz moje druge mashine). Je bil pa vec kot dovolj 420W (zdaj backup napajalnik), s tem, da je bilo priklopljenih 6x HDD (7200 obratov). Zaenkrat dobro deluje LC 550W GP V2. Dokler naslednjic ne crkne!
Precej je odvisno tudi katero graficno mislis nabavit - ene so bolj pozresne od drugih.
lp
hvala lepa za vse odgovore ...me pa zanima se 1 stvar:
torej mi npr graficna, procesor , ne bodo crknili s slabsim napajalnikom ampak bo crknil napajalnik ???
hvala za odgovore!
torej mi npr graficna, procesor , ne bodo crknili s slabsim napajalnikom ampak bo crknil napajalnik ???
hvala za odgovore!
aja BTW za graficno sem mislu dat tole Grafična kartica Gainward GeForce 8600GT SilentFX, 256MB, PCI-e
kixs ::
S to graficno sploh ne sme bit problema.
Zakaj hoces ravno 8600GT verjetno noben ne ve
V najslabsem primeru bo ob vklopu zacel napajalnik zvizgat... torej Underpowered. V tudi slabem primeru, bo sistem nestabilen. Recimo, bos zagnal kaksno igro - takrat je celoten sistem najbolj obremenjen in se ti bo racunalnik resetiral.
V glavnem, najprej zamenjanj komponente, ce bo vse OK, potem si nekaj € prisparal, ce ne bo delalo kot treba, pa zamenjas. Simple as that.
lp
Zakaj hoces ravno 8600GT verjetno noben ne ve
V najslabsem primeru bo ob vklopu zacel napajalnik zvizgat... torej Underpowered. V tudi slabem primeru, bo sistem nestabilen. Recimo, bos zagnal kaksno igro - takrat je celoten sistem najbolj obremenjen in se ti bo racunalnik resetiral.
V glavnem, najprej zamenjanj komponente, ce bo vse OK, potem si nekaj € prisparal, ce ne bo delalo kot treba, pa zamenjas. Simple as that.
lp
BluPhenix ::
Predvsem elektronske komponente, s katerih je narejen, nekaj pa je odvisno tudi od topologije izgradnje samega napajalnika.
Verjetno si mislil, kaj vpliva na porabo. No, to so pa ti napisali. 350 noname je premalo. Meni enermax 450W normalno poganja X2, 8800GT itd.
Predvsem elektronske komponente, s katerih je narejen, nekaj pa je odvisno tudi od topologije izgradnje samega napajalnika.
Verjetno si mislil, kaj vpliva na porabo. No, to so pa ti napisali. 350 noname je premalo. Meni enermax 450W normalno poganja X2, 8800GT itd.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.
ST-777 ::
Dober napajalnik pripomore k stabilnemu delovanju računalnika. Priporočam nakup tihega in kvalitetnega napajalnika ZALMAN ZM600-HP ATX12V 600W, ki pri nas stane 114 EUR.
Test ZALMAN ZM600
Test ZALMAN ZM600
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri napajalnik? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Kaj kupiti | 87003 (6956) | OK.d |
» | Napajalnik (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 13195 (8829) | Napajalc |
» | LC Power napajalniki (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 11781 (9619) | WyattEarp |
» | Recenzija poceni napajalnika kaže vse pomanjkljivosti (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Matične plošče | 40258 (35366) | amigo_no1 |
» | kateri stabilen in tih napajalnik (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 10830 (7383) | kuglvinkl |