» »

LC Power napajalniki

LC Power napajalniki

«
1
2

ql1max ::

Odločil sem se nardit novo temo sam zarad teh napajalnikov.
Tuki kokr berem in to mate +/- vsi kar dobre izkušnje z LC napajalniki, medtem ko sem pa vprašal na ameriških forumih so pa usi rekli da ne to kupovat k ni fajn, etc, etc...
Torej kaj je zdej s tem? Jim je za zaupat al ne?

dzinks63 ::

Tisti najbolj osnovni so slabi. Primerni so le za najmanj požrešne mašine, torej za neke osnovne sestave z integrirano ali low end grafično. Boljši so od 50EUR naprej in tudi pri teh glej, da jih ne boš obremenjeval na polno, ampak do nekje 80% moči katero zmorejo in ne bo nobenega problema. Tako, da za kakšne močnejše CF ali SLI sestave niso primerni. Za najzmogljivejše sisteme pa poglej za boljšimi napajalniki tipa Enermax, Corsair, Tagan, ali pa eventuelno za najkvalitetnejšimi LC-ji od 100EUR dalje.

ql1max ::

Sepravi a za spodnji sistem naj raj enga bolšega uzamem? planiru sm LC650GP3. Za rezervo pa gledam nek u smeri Corsair TX650 ATX 650W (85EUR.. precej dražji od unga LC-ja) al pa enga bolšga LC-ja - METATRON LC8650 650W. Dejte raj vi povedat kerga nej uzamem ker kar se pa napajalnikov tiče sm pa TOTALNO black-out :S
Procesor: AMD procesor Phenom II X4 955
Grafična: Radeon HD 5850
RAM: 2x2GB Kingston
Matična: Gigabyte GA-890GPA-UD3H

axee ::

Lej če boš vzel za to konfiguracijo LC potem vzami 650W, če nek brand name bo 500W daleč dovolj.

ql1max ::

Aha, hvala. Mislim da bom kar unga Corsaira za 85 EUR uzeu (ofkors bom še prej mal pogooglu in to). corsair zgleda da je kar zaupljiva znamka.

dzinks63 ::

Za tvojo sestavo bi bil LC Power LC6650GP3 "Silent Giant" v2.3 dober, ima dovolj rezerve, da se mu ne bo treba mučiti na polno in bi prenesel vse bp. Če pa računaš v prihodnje na CF, pa izberi nekaj boljšega in močnejšega. Če pa dobiš Corsair TX650 ATX 650W za 85EUR, je pa vsekakor vreden razmisleka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dzinks63 ()

mticev ::

Kot zanimivost...

zadnjič mi je izdahnil ~5let star LC 420w (24/7 uporaba), pa sem ga nadomestil z novim LC 550w. Moči (sploh cenejših) napajalcev ponavadi krepko napihnene, a so me podatki o tokovnih zmogljivostih vseeno presenetili, saj gre za isto znamko.

Zgoraj 5let star 420w, spodaj nov 550w



No, če koga slučajno zanima, gor je obešen c2d e6300, radeon 4850, 4xHDD, 3 ploščice rama in en kup periferije.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: bluefish ()

blackbfm ::

Jah sam prav dosti fore ti pa tudi ne ostane na takem sistemu.

Pyr0Beast ::

Samo prste stran od Tagana. ČIMDLJE stran !

Postali so preprosti nateguni s podpovprečno robo. Tukaj jih LC poseka v vseh pogledih.
Edini razlog zakaj se je ime Tagan prijelo je zaradi zelo dobrih prvih serij. Sedaj tega ni več.

No, če koga slučajno zanima, gor je obešen c2d e6300, radeon 4850, 4xHDD, 3 ploščice rama in en kup periferije.

Tole papca tam 250W ali še malenkost preko.
Pri polni obremenitvi bi takle napajalnik moral iz omrežja jemati približno 500W.
Tega nikoli ne bo zmogel, saj nima rezerve.

Napajalniku ki dela na meji svojih zmogljivosti se bodo začele sesedati linije in posledica je reset sistema. Poraba v PC-ju niti približno ni konstantna.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

st0jko ::

@mticev

To je dosti slab napajalnik. Vzel bi vsaj 6550...
keks?

gruntfürmich ::

za takšen sistem si boš pa ja ubodel corsairja hx 650:))

lc power bi naj bili (ta novi) kvalitetno izdelani. jst imam že 3 leta 550W osnovnega, pa še vedno BP dela.
ampak za dražji sistem pa sem seveda vzel tudi dražji napajalnik.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Pyr0Beast ::

LC od osnovnih modelov za drobiž več močno dvigne kvaliteto.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

D3m ::

Moje mnenje. Imel LC 420W , sistem je bil Athlon 64 3000+, 2 GB rama Corsair DDR I, nVidia 6600 GT, 250 GB SATA I. Zdržal slab mesec, nato je pa predvidevam zaradi moje napake, imel sem MSI K8Neo4 matično. In je imela opcijo, da sama automatično navije sistem za par %.
Nato je pa sam zamrznil računalnik med igranjem FarCry 1. In je bila diagnoza, mrtva matična.
|HP EliteBook|R5 6650U|

mr1two ::

sam sem imel enga 550, takrat še zlato ohišje. Mislim, da je po štirih letih neki zaštrajkal. Ko sem menjal kondenzatorje je bil še en let mir, potem sem ga pa zamenjal za enga novejšega(kake tri leta starega) lc550(črn), ki je bil potreben menjave enga kondiča, mislm da 1000uF 10V- ni hotel štartat sploh. Po menjavi deluje še sedaj bp.
So se pa časi spremenili in mislim, da dobiš tudi kakšno drugo znamko po nekolko nižji ceni/primerljivi kvaliteti kot LC ali boljši. Trenutno imam v kišti(phenom x4 9850,ATI 4850,4x1gb ram, 2xHDD) Antec neopower 500- mislim da je dober, ker zaenkrat ni problemov(leto pa pol). Use je navito zmerno(10% recimo) in dela ok. Na tej isti kišti je prej sopihal LC, sam sem ga kasneje prestavil.

Bottom line- zadeve špilajo, če nisi nek frik, ki rabiš vsaj 100eur + napajalc, da se ti dvigne. LC je imel in ima dobre moči glede na ceno, kvaliteta je zadovoljiva(kvečjemu crkne napajalc, ne vzame s sabo še česa drugega), obstajajo pa tudi drugi, mogoče boljši.
Če nisi prepričan, če je napajalc dober, poglej kakšen test- ponavadi so dobro zastavljeni in izveš marsikaj koristnega. Če kupuješ robo,ki jo ne poznaš, je bila že najverjetneje kje stestirana, tako da se na podlagi tega odločiš za nakup. keywords for uncle goog'l: PRODUKT + test review - na prvi strani ti vrže vsaj 3 koristne strani s testi

axee ::

Se večinoma strinjam z zgornjimi trditvami, me pa predvsem razjezi kako LC imenuje moč napajalnika. Če tako pogledamo: vsi brand name napajalci v bistvu predstavljajo samo moč 12V linij, ostale večinoma niti niso vštete v nazivno moč napajalnika, prav tako pa tudi niso tako pomembne in močne. LC jasno da pretirava v moči 5V in 3.3V linije, nato pa še vse skupaj sešteje za skupno moč napajalnika, kar je razvidno popolni nateg. Zaradi takih firm potem folk daje 1000W brand name napajalnike v sisteme ki pokurijo komaj 300W.

Tako da moje mnenje: LC ko hočeš da enostavno dela (recimo) in nisi zahteven pri ničemer, boš že pri nadgradnjah mislil na le te. Brand name napajalnik ko hočeš veliko učinkovitost, dolgo garancijo (npr corsair 7 let!!!!), DEJANSKO obljubljeno moč (in s tem tudi dejansko možnost da boš v VELIKI večini primerov napajalnik lahko uporabljal naslednih 7 let), preverjeno stabilnost pri VSEH obremenitvah, tišino oz dobro regulacijo hlajenja, veliko review-ov, razni bonbončki in še bi lahko našteval.

mr1two ::

to je res axee, če daš več, dobiš več, tudi bombončki znajo bit lepa gesta. ko sm recimo plato vzel od asusa, najdražjo in najbolj opremljeno, se mi je prav smejalo kolko dobrot se je vsipalo s škatle ^_^

blackbfm ::

LC jasno da pretirava v moči 5V in 3.3V linije, nato pa še vse skupaj sešteje za skupno moč napajalnika, kar je razvidno popolni nateg.


Pa kakšen nateg? Saj vse firme tako označujejo. Mal preveč se pljuva po LC napajalnikih. Za svojo ceno so super za low end računalnike. Verjetno še nisi videl kakšnih kitajskih "noname" jajc. Lc ima vsaj spletno stran, nekateri še tega nimajo :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

axee ::

Nekaj primerov seštevanja "LC-like":
moj napajalnik Corsair HX 450W bi bil močan 526W, HX 650W bi bil močan 794W, HD 850W že 990W, pa poglejmo Enermax: recimo tisti "cheap" ECO80+ II 400W bi bil 514W, recimo modu82+ 525W bi bil 665, recimo še antec: recimo novi TruePower 550 bi bil močan 680W itd itd.

LC ima nepotrebno premočne 5V ter 3.3V linije, toliko da lahko vse seštejejo in nato zavkrožijo navzgor. Npr. LC 6650 (650W!!) ima na 12V linijah 348W, torej če ga imenujemo "brand name like" je tole maksimum 350W napajalnik. Ker ima seveda 3.3V in 5V linije primerjlive 1200W brand name napajalniki (facepalm) to doda še 239W (facepalm), kar skupaj nanese na 587, no, pa zavkrožimo na 650W ????

Kdo tukaj še ne vidi nateg?? Pravite da je LC P/P?? Za 53EUR dobiš kvazi 650W napajalnik, kar se vsem zdi bav bav, kako poceni za 650W, hkrati pa je ta napajalnik po moči popolnoma primerjljiv (oz šibkejši) z npr Corsair CX 400W, ki pa tudi stane 50EUR. Zdaj pa povej, Corsair ali LC? Corsair CX 400W ponuja za isti denar VEČ moči (+učinkovitost +kvaliteta + garancija) kot za ta denar LC.

LC je drag!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: axee ()

kos1 ::

zanimivo, da nihce ne omenja napajalnike Gigabyte

blackbfm ::

@axeee ti mešaš zdaj stvari.

Recimo za nek low end komp, s povprečnim procesorjem in grafo (mogoče celo integrirano)..a boš corsaira not daju? Mislim ti kar, ampak jaz raje vzamem pol cenejšega lcja za tak sistem. Če pa so mal bolj požrešne komponente v igri se pa lahko začnemo drugače pogovarjat ja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

axee ::

V low end pc-je seveda pašejo LC-ji, too se strinjam, brand name napajalniki se niti nebi prodajali ker bi konkretno pisalo 300W, kar pa za ljudi, navajene LC like številk nebi bilo dovolj. Ampak takoj ko daš za LC več kot 45EUR si že nategnjen. Poglej si številke in ti bo jasno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: axee ()

energetik ::

Imam 3LC napajalce, 1 laufa že 3 leta. 2x550W in 1x 450W. Moram reči, da sem zadovoljen, nikoli ni bilo problemov s stabilnostjo katerega koli od teh sistemov, prav tako ne okvar napajlcev.
Je pa res, da oglašujejo majhne moči na 12 V linijah in ogromne na 3,3 in 5V. Možno je, da je bolje nabaviti kakšnega šibkejšega Corsaira, pa si glede 12V na istem za podobno ceno...

mticev ::

Pyr0Beast je izjavil:



No, če koga slučajno zanima, gor je obešen c2d e6300, radeon 4850, 4xHDD, 3 ploščice rama in en kup periferije.

Tole papca tam 250W ali še malenkost preko.
Pri polni obremenitvi bi takle napajalnik moral iz omrežja jemati približno 500W.
Tega nikoli ne bo zmogel, saj nima rezerve.

Napajalniku ki dela na meji svojih zmogljivosti se bodo začele sesedati linije in posledica je reset sistema. Poraba v PC-ju niti približno ni konstantna.



Prva stvar ki sem jo naredu je stress test. Ce samo cpu obremenim, se mu sploh ne pozna. V full 3d mode + cpu full load pa se zadeva malo bolj segreje a se ne sesuje. (pozresna graficna) 500w ki jih navajaš ne more bit res. Prej kšnih 350-400. IMHO. Največja poraba afaik je ob bootu. Prejšni 420w je zaradi starosti spuščal sumljive zvoke ob bootu ze dlje časa, preden je izdihnil. Tale tanov, pa zgleda da hendla brez ksnih tezav.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mticev ()

Garibaldi ::

LC power so solidni le za nezahtevne sisteme. Če pa rabite napajalnik zaprav in je pravih 400W dovolj se že dobi zelo spodoben corsair 400w za 57EUR kar je malo več kot prvi "spodoben" lc power ki ima podobno moč (beri 550w+). Brez težav za kak i5 sistem pa osnovno quadro grafiko.

oracle ::

D3m je izjavil:

Moje mnenje. Imel LC 420W , sistem je bil Athlon 64 3000+, 2 GB rama Corsair DDR I, nVidia 6600 GT, 250 GB SATA I. Zdržal slab mesec, nato je pa predvidevam zaradi moje napake, imel sem MSI K8Neo4 matično. In je imela opcijo, da sama automatično navije sistem za par %.
Nato je pa sam zamrznil računalnik med igranjem FarCry 1. In je bila diagnoza, mrtva matična.


Imel sem skoraj identično konfiguracijo! S tem da najprej sem imel matično ploščo od EPOXa, ki se je scvrla po nekaj letih in sem jo menjal za zgoraj omenjeno MSI. Sedaj dela lepo naprej že 5. leto.

Sicer pa imam pri novem računalniku prav tako LC napajalnik: LC Power Hyperion 8700. Ne pričakujem nobenih problemov, je pa nekoliko premočan za mojo konfiguracijo (i5 750, HD4870, 2×2GB ddr3, 1× HDD), ampak takrat se je ravno splačalo...

Pyr0Beast ::

Kdo tukaj še ne vidi nateg??

Heh. Pa to so samo številke.

Kje imaš podano moč pri dolgotrajni obremnitvi na kateremkoli PSUju ?

To je kot moč zvočnikov kateri lahko v eni femtosekundi izbruhajo nekaj MW moči. Prvovrstni BS.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

BALAST ::

Imam težavo z dve leti starim LC5550, ki jo že dva dni poizkušam urediti, pa mi ne gre v glavo, kaj točno je narobe.
Napajalnik mi verjetni izdihuje. Na 12V liniji mi skače od 11.60V do 11.85V merjeno na EVEREST.
Imam pa Phenom 2 3Ghz, Asus, ATI HD 5750, 1,5Tb SAMSUNG, DVD-RW, EHEIM vodna črpalka, 2x 12cm ventilatorja. Tudi če dam vodno črpalko in ventilatorja na zunanji napajalnik ne dobim nikakor stabilnega delovanja na "standardnih nastavitvah" v BIOS. Kaj šele 3,8Ghz kot sem uporabljal za igranje.

Sistem je čudno nestabilen, samo enkrat sem dobil BLUESCREEN memory managment failed, ostalo samo zmrzne slika in se včasih po dveh minutah vrne potem lahko samo krožim z miško in na koncu vedno zmrzne, brez samodejnega resetiranja ali blue screena.

Nevem kaj mu je, ampak mislim da bom moral po novega, malce bolj zmogljivega, še posebaj ker imam vodno hlajen računalnik in črpalka porabi 15w in ventilatorja 10w.

Kaj bi bil najbolši nakup v rangu do 50EUR. LC6550GP3 ali raje LC6650GP3 ?

AngelOfDeath ::

Pyr0Beast je izjavil:

Kdo tukaj še ne vidi nateg??

Heh. Pa to so samo številke.

Kje imaš podano moč pri dolgotrajni obremnitvi na kateremkoli PSUju ?

To je kot moč zvočnikov kateri lahko v eni femtosekundi izbruhajo nekaj MW moči. Prvovrstni BS.



Misliš kaj takšnega:

24/7 @ 40°C ready!
Non-Stop industrial class performance at 40°C/104°F ambient.
edit: Slovnica

axee ::

AngelOfDeath je izjavil:

Pyr0Beast je izjavil:

Kdo tukaj še ne vidi nateg??

Heh. Pa to so samo številke.

Kje imaš podano moč pri dolgotrajni obremnitvi na kateremkoli PSUju ?

To je kot moč zvočnikov kateri lahko v eni femtosekundi izbruhajo nekaj MW moči. Prvovrstni BS.



Misliš kaj takšnega:

24/7 @ 40°C ready!
Non-Stop industrial class performance at 40°C/104°F ambient.


In za primer: Corsair nebi bil to kar je če nebi to držalo.

Pyr0Beast ::

24/7 @ 40°C ready!
Non-Stop industrial class performance at 40°C/104°F ambient.

40°C ni nič. 60 je bolj realno v kištah.
In zahteval bi POLNO obremenitev s delno oviranim pretokom zraka. -> čimbolj realni pogoji, pri nižji in višji omrežni napetosti +-10%.

Kaj ti pomeni sploh ta ready ? To da je pripravljen na te temprature ali da bo pri takih temperaturah tudi zanesljivo deloval naslednjih 5 let ter dosegal nazivno moč?
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

dzinks63 ::

@BALAST

LC5550 je bolj švoh napajalnik, le papirnatih 550W in zelo slabe 12V linije. Sploh pa v tvojem primeru, ko nateravaš precej navit procesor in morajo biti napetosti čimbolj stabilne. Za stock bi bil še nekako dober. Dodaj še 5€ in nabavi LC6650 GP3, pa bo tvoj sistem sigurno delal bp, saj drugače niti ni preveč požrešen.

AngelOfDeath ::

Pyr0Beast je izjavil:

24/7 @ 40°C ready!
Non-Stop industrial class performance at 40°C/104°F ambient.

40°C ni nič. 60 je bolj realno v kištah.
In zahteval bi POLNO obremenitev s delno oviranim pretokom zraka. -> čimbolj realni pogoji, pri nižji in višji omrežni napetosti +-10%.

Kaj ti pomeni sploh ta ready ? To da je pripravljen na te temprature ali da bo pri takih temperaturah tudi zanesljivo deloval naslednjih 5 let ter dosegal nazivno moč?



Mislim da imajo to skoraj vsi Enermaxovi napajalniki poleg napisano. Naj bi pomenilo ravno to da je sposoben delat z nazivno močjo 24/7
edit: Slovnica

Pšenični ::

Problem pri LC napajalnikih je pregrevanje v primeru, da redno ne odstranjuješ prah iz njega. Meni je tako en crknil, pa kolegu tud. drgač so v redu. Seveda so občutljivi na pregrevanje.

kuglvinkl ::

A Caligula se še ni prfočkal v to temo? :)

Vsa ta leta, ko se preganjate, al ušparat tistih 30 evrov, men še vedno služi 4 leta (IIRC) star Enermax.
Your focus determines your reallity

Wox ::

Ja. Vsi elektronski elementi so.

Pyr0Beast ::

Mislim da imajo to skoraj vsi Enermaxovi napajalniki poleg napisano. Naj bi pomenilo ravno to da je sposoben delat z nazivno močjo 24/7

Potem pa super, lepo da se vsaj eden drži poštene igre.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

jablana ::

LC napajalci so kar spodobni, sem mel enga 550W mi je delal dobre 4 leta na kar zmogljivem compu za tisti čas.
Je pa res kar pravijo glede čiščenja, (zaradi novega računalnika) nisem ga spihal več kot 2 mesca in sem opazil da je začel spuščat glasove sm vedo da mu bijejo zadnje ure. Vem pa česa so sposobni nanj sem obesu veliko stvari kot tudi 10 vent.,več parov luči po 4 diske ni da ni blo pa je delovalo čist vredu.

Ne morem trdit kako se držijo z novejšimi mašinami ker sem tudi sam zamenjal in vzel XFX XPS 750W Black Edition

blackbfm ::

Vem pa česa so sposobni nanj

Pogledaš specifikacije pa ti je jasno. Več kot to sigurno niso sposobni. Tistih 10 ventilatorjev in par diskov lahko vsak napajalnik poganja.

frudi ::

Prosim, ne omenjati 'Enermax' in 'kvaliteta' v istem stavku. Razen, če je vmes še kakšna negacija. Ravno pred par dnevi mi je odpovedal že tretji Liberty, drugič eksplozivno. Na srečo, kljub smradu po zažganem, noben ni vzel s seboj še drugih komponent. Malo googlanja najde kup ljudi, ki niso imeli te sreče. Verjetno bi mi tudi tretjega razneslo, če ga ne bi imel le par dni, ker je bil že od začetka zanič.
Tako da, poščijem se na Enermax in njihovo krš robo. Vsakemu priporočam, da se jih izogne na daleč...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

Tarzan ::

Enermaxi so mi crknili 3 od 4, od tega sem kakopak nabavil enega samega, ki sem ga pridno menjaval, dokler komp ni bil za v staro šaro - potem sem se znebil tudi poslednjega napajalca. Z LC power imam mešane izkušnje, malo boljši modeli so v redu, tisti za ščepec EUR pa niso vredni piškavega oreščka.
Daleč najboljše izkušnje imam pa z Antec ohišjem. Iz Amerike pred približno 6 leti dobil 500W izvedenko, ki brez vsake težave dela še danes. Vmes je napajal že kakih 5 različnih računalnikov, pa z njim ni bilo niti najmanjših težav. V svojih navijalskih časih sem ga s pridom izkoriščal, ker ni imel konkurence, kar se tiče stabilnosti napetosti. Sicer je pa že v letih, žal, zato bo počasi zapustil floto, nima več vseh potrebnih konektorjev, revež. :8)

kos1 ::

potem pa naj nekdo napise kateri so ultimativno dobri napajalniki, npr na listi od Agt ali FunTech
konkretno

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kos1 ()

blackbfm ::

Corsair napajalnike glej. Kok močnega konkretno rabiš je pa odvisno od komponent. So pa že najcenejši (kar ne pomeni da so na poceni:)) dovolj zmogljivi za nek soliden računalnik.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: blackbfm ()

ST-777 ::

jablana je izjavil:

Je pa res kar pravijo glede čiščenja, (zaradi novega računalnika) nisem ga spihal več kot 2 mesca in sem opazil da je začel spuščat glasove

Dobro, da si to omenil. Imam Zalman napajalnik že več kot 2 leti, dela odlično, čeprav ga niti enkrat še nisem spihal, se pa strinjam, da je to dobro občasno narediti.

Zalman napajalnik sem kupil zato, ker sem prej pogledal test in je imel tudi pri polni obremenitvi zelo stabilne napetosti, pohvalili so ga tudi, da je zelo tih in se ne greje preveč.

Verjetno so tudi modeli, ki jih prodaja Zalman sedaj, dobre kvalitete. So pa kar dragi, 600 W Zalman ima ceno 93€, kar ni malo.

Pyr0Beast ::

Stabilne linije. Haha. To je šele nateg.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

BALAST ::

Ima kdo LC power LC6650 GP2 ali GP3 in bi bil pripravljen prilepit kakšen screenshot iz Everesta ali katerega drugega programa, ki odčita napetost na 12V ,5V ,3.3V. V iddle in pod obremenitvijo naprimer Furmark.

Res ni skorajda nič testov teh LC napajalnikov na internetu. Razen ta report, nisem najdu nič drugega.

Pyr0Beast ::

Plate niso merilni inštrument, zapomnite si to.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

dzinks63 ::

LC6600GP2 v2.3 / E8400@3.6/8800gts512
+3.3 V 3.30 V
+5 V 4.99 V
+12 V 11.87 V
+5 V Standby 4.99 V
GPU Vcc 3.31 V

Pyr0Beast ::

Še malo ozadja če je zadeva grajena kot vsi ostali switcher napajalniki.

3.3V napetost ima lastno stabilizacijo in je zato vedno tistih 3.3V
Pravtako 5VSB, lasten switcher ima celo. (Regulacija ponavadi preko opto-couplerja in TL431)
GPU Vcc je napajan iz 5V in služi lastni logiki PWM-ja ki se nahaja na grafični kartici.

5V in 12V pa si delita skupno regulacijo, kar pomeni, če bo eden šel dol bo drugi šel gor v kolikor ni enakomerno obremenjen.
In z večanjem obremenitve na 5V bi v tem primeru dvignil 12V linijo nazaj na 12.00V in ohranil 5.00V če le je napajanje kolikor tolikor 'simetrično'.
S switcherjem z 2mi odcepi odklanjanje od linij nikakor ne moreš odpraviti.

Tolerance komponent so pa take da delajo lepo vse do tistih 11V ali pa 13V enako za 5V, tam 4.2 in 6V nekje, tako da je lufta ogromno.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Zgodovina sprememb…

AngelOfDeath ::

http://www.jonnyguru.com


Tale tip je ponavadi razstavljal napajalnike do zadnjega kondenzatorja in opisoval vse po vrsti :)
edit: Slovnica

Zgodovina sprememb…

zupanman ::

Danes sem naročil LC Power LC6650GP3 "Silent Giant" v2.3 napajalnik.
Ali mislite da je bila dobra izbira za sledeč računalnik?

ATI HD 5750 512mb
2x 2GB DDR2
Matična plošča Gigabyte GA-MA785GM-US2H, AM2/AM2+/AM3
AMD Phenom™ II X4 965 "Black Edition"

Mislite da sem se kaj zafrkniv?
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Glasen napajalnik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
10425572 (24561) Nagi Bator
»

Moja konfiguracija računalnika kaj bi spremenili cena do 800€

Oddelek: Kaj kupiti
323699 (3443) D3m
»

Napajalnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5310201 (8687) Pyr0Beast
»

Super Napajalniki za PC-je

Oddelek: Strojna oprema
143264 (2679) klinker
»

+12V zelo visoko po menjavi PSU (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
509860 (9127) Pyr0Beast

Več podobnih tem