Forum » Pomoč in nasveti » Računalnik ne prepozna neoriginalni DVD
Računalnik ne prepozna neoriginalni DVD
pix51 ::
Računalnik mi ne prepozna doma posneti DVD, originalnega pa. Zamenjal sem DVD pekač,
nastavil na regijo 2, pa nič. CD normalno bere. Pred časom mi je vse delalo normalno, sedaj pa nevem, če sem z kakšnim programom spremenil nastavitve. Na novo sem naložil tudi Windows XP. Za peko DVD sem uporabljal ConvertXtoDVD.
Prosim za pomoč
nastavil na regijo 2, pa nič. CD normalno bere. Pred časom mi je vse delalo normalno, sedaj pa nevem, če sem z kakšnim programom spremenil nastavitve. Na novo sem naložil tudi Windows XP. Za peko DVD sem uporabljal ConvertXtoDVD.
Prosim za pomoč
Človek se uči celo življenje
dzinks63 ::
Za rezervno kopijo originalnega dvd moraš najprej razkodirat z kakim programom (npr: dvdshrink, 1click , anydvd) da odstaniš zaščito , šele potem ga zapečeš. Če boš direkt kopiral ne delalo nič. Convertxtodvd ni pravi program za taka opravila, to je program za konvertiranje iz drugih formatov v dvd.
Tudi če mi DVD zapeče kolega, pri njemu ga bere, pri meni pa ne
Probaj na kakšno drugo firmo dvd-ja, npr: verbatim, drugače pa menjaj dvdrw enoto , ali pa si vsaj za probo sposodi drugo.
Glede na to, da sem poizkušal že z vsemi mogočimi DVD-ji ki niso original pa ni šlo, sem zamenjal DVDRW enoto, pa ni bilo bolje. Z originali ni problema. Ali je mogoče kaj v Biosu ali v Windowsih? Iskal sem že na ostalih forumih, pa nič.
A nero pravilno pokaže dvd enoto? A lahko slpoh kaj posnameš na dvd, podatke npr in jih pozneje lahko prebere?.
Ne. Mesec dni nazaj je Nero prepoznal DVD in tudi v raziskovalcu se je vse videlo, kaj sem zapekel, dokler nisem odprl vratic pekača. Če sem izvrgel disk, pa potem ni bilo videti več nič in tudi DVD nisem mogel zagnati.Hvala za trud!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Philips 1640P in BenQ 1620 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Strojna oprema | 28126 (13077) | e-marko |
» | dvdje zapeče z napakamiOddelek: Pomoč in nasveti | 733 (733) | lepi joker |
» | Snemanje avi filmovOddelek: Pomoč in nasveti | 3277 (2673) | gruntfürmich |
» | LiteOn LH-20A1H tezave z branjem..Oddelek: Strojna oprema | 938 (863) | MViper |
» | Težave z snemanjem dvdjevOddelek: Pomoč in nasveti | 1698 (1531) | dzinks63 |