» »

Problemi z ISP-jem

Problemi z ISP-jem

Simptom ::

Lep pozdrav,

Od prejšnjega najemnika sem podedoval enoletno vezan adsl paket (30€/mesec za 1GB prenosa/mesec = oderuštvo in kamena doba). Dovoljen naj bi bil priklop striktno samo enega računalnika, ISP pa grozi z omejitvijo hitrosti na 64Kb/s, če jih priklopiš več. Ve kdo, če ISP sploh lahko zazna, kolko računalnikov je priklopljenih na internet, če so za routerjem (Zyxel Prestige 660HW-61)?

Simptom,
Bruxelles.

Klenobo ::

Lahko pa zazna, kaj imaš ti gor priključeno. Samo hitrosti, se mi pa zdijo res smešne. Potem je bolj, da imaš ISDN, kot kaj drugega ali pa UMTS.
Pajek.Net, (http://www.pajek.net)
Brezplačna MojaPosta.Com (http://www.MojaPosta.Com)

Goldee ::

ISP ne more videti preko tvojega routerja.
And Now for Something Completely Different...

-two things I like about UK -Monty Python & Pink Floyd-

roscha ::

Me pa resno zanima kater ISP je tole...

Ice-Heki ::

mogoče tisti ki ima sedež na Cigaletovi?

balocom ::

Kakšna Volja oz. zdj TušTelekom?
V svetu brez googla bi bil najbolj uporabljen ukaz v bash-u ukaz man

robbe ::

Če na modem priključiš ruter lahko vidijo mac naslov od ruterja, to je pa tudi vse. Kaj je za ruterjem se ne vidi. Sicer pa, kateri ISP bi šel pa to sploh preverjati? Kaj drugače maš večjo hitrost, če pa več naprav direktno na modem priklučiš se pa omeji na 64kBps na vse naprave? Malo neumno se mi to zdi, zakaj bi ti šli še hitrost omejevat, če maš že prenos podatkov omejen.

Pa še tole... kako lahko od prejšnjega najemnika karkoli podeduješ? Pogodbo za internet lahko ti prevzameš, ko podpišeš podbo z ISPjem.Kar podedovati pa ne moreš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: robbe ()

Liker ::

Za povrsne bralce, en namig glede ISP-ja:
Simptom, Bruxelles.


Drugace pa naceloma ISP ne more vedeti ali uporabljas eno ali N masin, razen ce hodijo okoli preverjati, ali pa uporabljajo kaksne hude analize prometa in iz tega razberjejo da je dejansko vec racunalnikov :)

Sem pa tudi jaz slisal o raznih oderuskih cenah po Evropi, predvsem BeNeLuks nima ravno veliko srece na tem podrocju. Francija ima pa po drugi strani cca 2x cenejse pakete kot recimo T-2. Bi mogla EU komisija mal v roke vzet tele stvari.

Simptom ::

Hvala vsem za odgovore. Ponudnik je Belgacom. Ker tudi sam nisem pričakoval, da adsl paketi z omejeno količino prenesenih podatkov na mesec sploh še obstajajo, sem prvi in drugi dan veselo pustil tečt radio študent, pa mal youtube-ta, tretji dan pa potem preživel v ponastavjlanju modema in vsega kar bi lahko blo krivo, da internet samo še leze. Seveda nič ni pomagalo... šele spletna stran ponudnika je razsvetlila težavico. (do 1GB-1Mb/s up 384Kb/s down, potem gre dol na 64Kb/s -> za 3€ lahko dokupiš 500MB) No, v resnici je padlo na okoli 100Kb/s = verjetno je bilo preveč strank preveč razsrjenih z 64Kb/s pa so mal omilili represalije.
V Belgiji si "konkurira" kakih 10 ISP-jev brez omembe vrednih razlik v ceni in ponudbi paketov Obstaja en "unlimited" kabelski paket za 35evrčkov/mesec, samo se morš zvezat za 2leti... ŠELE zadnji mesec so začeli ponujat pakete brez vezave, 15GB za 30€, žal mam pogodbo do februarja. mi je pa gledanje na količino prenosa še bolj tečno kot gledanje na uro pri Dial-Up-u. Problem je tut zamenjat ISP-ja, tu pač vlada francoski tip "customer services" - če rečejo 3 do pet dni, pomeni to 2 mesca.

Sem pa tu prvič slišal za časovno omejen adsl dostop,in baje sploh ni nepopularen.
Adsl Time


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rezultat uzakonjenega oglaševanja garantirane hitrosti interneta na Madžarskem medel

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
298286 (7109) ss1234
»

Dražji ADSL pri SiOLu (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
17617347 (11030) Keyser Soze
»

SiOL mrk (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
17210201 (10201) hruske
»

ADSL ali kabel (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
614483 (3662) marjanX
»

SiOL ADSL test (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
548049 (6373) DC-

Več podobnih tem