» »

Siol TV- HDMI

Siol TV- HDMI

M-XXXX ::

Dobili smo Siol TV in me zanima: Trenutna povezava je preko SCART-a, ima pa tako kuminikator kot TV možnost prikopa preko HDMI-ja. Kašna je praktična razlika v kvaliteti slike?

Modri dirkač ::

Razlika je digitalna.
Everybody lies!

M-XXXX ::

Zanimajo me praktične razlike v kvaliteti...

flier ::

Razlike prakticno ni, kar sem jaz opazil je da so pri podnapisih na HDMI malo lepsi fonti, niso tako robati kot na SCART-u. Pri priklopu preko HDMI lahko izbiras velikost slike ki jo posilja Sagem na TV (original in 2 zoom-a), zato pa ne dela teletekst.

CitroX ::

Bom kar tukaj povprašal:

Kako naj iz tv boxa spravim HDMI signal v računalnik.
Ali obstaja kakšna HDMI TV kartica?

samo1508 ::

:))

Matheeew ::

Pri meni je bila razlika med SCART in HDMI priklopom precej očitna. Lepši tekst na vmesniku in mislim, da tudi na kanalih. Priporočam.

Je pa verjetno vsaj nekaj odvisno tudi od kvalitete TVja. I guess.

IVo ::

HDMI bo prišel do izraza samo pri programih snemanih v HD kvaliteti (takrat je razlika kot noč in dan:)... Drugače razlike ne boš opazil...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: IVo ()

@IVo

Zakaj sem pa jst opazil?

Razliko namreč...

Ted ::

Pomembna razlika za nekatere - preko HDMI-ja ne deluje teletekst. Je pa malenkostno morda res boljša slika, ampak to opazijo dlakocepci. Slika je v obeh primerih približno enako slaba>:D .
Mah...

Ehhhh...

Spet bs. Sam res nisem dlakocepec. Sem pač priklopil in bil kar malo začuden, da je bila vidna razlika. Sem pa tudi že opazil, da ljudje preklapljajo in ne opazijo razlike. Kot sem že napisal...mislim, da je odvisno tudi od TVja.

@Ted, IVo: Sem pa tudi napisal kje točno je bolj vidna razlika. Sta bila na to prozorna in preverila ali pišeta, tako malo...čez palec?

IVo ::

Hmmm skor da ne morem verjet...

Okapi ::

Ko je že ravno nekdo obudil temo, in ker utegne biti za koga zanimivo.

Ali obstaja kakšna HDMI TV kartica?

Sedaj obstaja.
http://www.blackmagic-design.com/produc...

O.

Hmmm skor da ne morem verjet...

Pa si preveril? Imaš sploh siol tv doma?

gadk ::

Jst imam tudi en majčken problem na sioltv-sagem-samsung
Sedaj sem kupil hdmi kabel, in mi vse lepo štima slika je, zvok je tudi. Vendar mi sliko ne raztegne čez celoten zaslon, na vsakem robu ene 10?!?
Neki sem tut že nastavitve gledal samo brez uspeha, mogoče tukaj gor kdo ve v čem je težava oz trik ???

lp

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gadk ()

Veron ::

držiš tipko TV pa potem preklaplaš, sam je tuki spet problem, ker si te nastavitve sagem ne zapomni in zopet ko boš prižgal bo navadna 4:3

gadk ::

hvala za odgovor, tudi ko ugasnem sagewm pa spet pržgem se shrani nastavitev.

Veron ::

zanimivo, meni sagem preko hdmi noče shranit format 16:9 ampak vsakič ko prižgem mi vrne nazaj na 4:3 in je potrebno tipko TV zopet držat

Samson ::

se bolj zanimivo da jaz ne vidim razlike v sliki ce dam 4:3, 16:9, ali kaj je ze bigone al kaj pise. Je pa panasonicova plazma 42". Se sanja komu kaj bi to bilo, hehe. Res pa da imam na tv nastavljeno na 16:9.
condom.com not found - load pregnant.bat - done :O)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sagem STB - siol tv

Oddelek: Omrežja in internet
66202 (1838) GaMa87
»

Siol tv-hdmi/scart

Oddelek: Zvok in slika
82567 (1746) techfreak :)
»

SiolTV - kvaliteta Amino/Sagem (HDMI - Scart) ?

Oddelek: Pomoč in nasveti
174198 (3844) Tomson
»

začasna rešitev: kupiti velik CRT televizor za cca 400 eur ali LCD 32'' za cca 650 eu

Oddelek: Kaj kupiti
492883 (2125) Mr.B
»

[TV] CRT oz. katodni televizorji (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
22638082 (20525) mrheker

Več podobnih tem