» »

začasna rešitev: kupiti velik CRT televizor za cca 400 eur ali LCD 32'' za cca 650 eur?

začasna rešitev: kupiti velik CRT televizor za cca 400 eur ali LCD 32'' za cca 650 eur?

jerriho ::

Pozdravljeni!

Izpadlo je tako, da nujno potrebujem nov televizor.

Z januarjem bom koristil zgolj Siol TV. Imel bi jo hkrati na računalniku ter televizorju. Ko bi bil v stanovanju in ko bi imel čas, bi Siol TV jasno spremljal prek STBja (tv komunikatorja) na novem televizorju. Ko me ne bo oz. bom kaj drugega počel, si bi vsebine Siol TV posnel na trdi disk računalnika ter kasneje pogledal na televizorju. Jasno, zgolj za osebno rabo. Ker nimam in še ne razmišljam o nakupu Dvd predvajalnika, bosta morala biti računalnik in televizor vedno povezana. Ta 'link' bi seveda koristil tudi za gledanje DVDjev, DivX in tistih formatov, ki še zmožni. Predvidoma televizorja ne bom uporabljal v druge računalniške namene. Morda le za fotografije ter za občasno daljše branje (www) tekstov. Tako neposredno na televizorju kot tudi posredno na njem prek računalnika (posnetki) bom kar dosti spremljal šport ter filme. TV bom gledal z razdalje cca 2-2,5 metra. Seveda želim imeti kar kvalitetno sliko.

če bi gledal samo na (pričetni) izdatek, bi se odločil za kar se da velik crt televizor 100hz za cca 400 eur. Res pa je, da bi raje LCD televizor (=LCD), a si trenutno zaradi drugih investicij boljšega ter večjega ne morem privoščiti. LCD Full HD tako z cenovnega vidika odpade pa itak se jih popolnoma še kar nekaj časa ne bo dalo izkoristiti. Tako bi vzel spodoben HD-ready LCD 82cm za max 700 eur npr.:
http://www.ceneje.si/lg-lcd-tv-32lc55?c...
http://www.ceneje.si/philips-lcd-tv-32-...
ali res izjemoma LCD 94cm za max 900 eur. LCD vzamem, če me kdo uspe prepričati, da za to še vedno kar veliko razliko v ceni do CRT dobim tudi boljši televizor glede na moje potrebe. Čez cca 2 leti ali še kasneje, bom skoraj gotovo oz. bolje rečeno glede na potrebe nabavil večji Full HD LCD, zato se mi zdaj res vidi nesmiselno preveč denarja dati za nakup.

A pride zame v upoštev sploh kak CRT televizor (npr. http://www.ceneje.si/gorenje-tv-sprejem... ali je rešitev zgolj LCD?

Kolikšna je, če je, izguba kvalitete Siol posnetkov, divX ter DVD predvajanih na CRT televizorju v primerjavi z predvajanimi na LCDjih 84 cm?

primerjava kakovosti slike med gledanjem Siol TV na CRT in LCD?


hvala za zdaj in lepe praznike…

dre1 ::

Kupi kako pocen plazmo bo za dvd in divx boljsa resitev,ce pa misles crt kupt pa kup raj neki pocen pa cez kako leto zamenjaj ,pa siol tv bo lepsi na plazmi kot na lcd to je to.

bluefish ::

za obdobje dveh let je brezpredmetno kupovati LCD, plazma in podobne televizorje, saj bo izguba v vrednosti prevelika. Tako raje kupi nek CRT TV (lahko tudi rabljenega). Tako boš že sedaj prihranil nekaj in boš ta denar lahko dodal v "sklad" za FullHD.
Sicer je glede na to, kaj želiš prikazovati, res boljša odločitev LCD, vendar pa boš tudi na CRT-ju te stvari lahko prikazoval.
Seveda pa je odločitev tvoja, in odvisna od plana kupovanja teh zadev.

Calligulla ::

Za cca 570 Eurov dobis preko prodajalcev na Bolhi (vse je novo in z dvoletno garancijo pri nas, da te ne bo kaj skrbelo) recimo 32 incnega Samsunga ipd..
V trgovinah te pri LCD TVjih se vedno precej oropajo. Skratka odgovor je LCD TV namesto navadnega a tam kjer se splaca.

KLIK To ceno se da se za kakih 20 ali 30 Eurov znizati.

150 Eurov med LCDjem in navadnim pa je ze smesno malo ne?

kmetek ::

"V trgovinah te pri LCD TVjih se vedno precej oropajo"

Daj ne bluzi. Take so cene in konec debate, ko te pa pri kruhu in vsej hrani oropajo pa tiho, a ne?

Ted ::

Seveda ne, tistim trgovinam se še kako ognemo, kupujemo pekače za kruh ipd.... Tehnika tu ni nobena izjema:D .
Mah...

Calligulla ::

Kmetek, ne bluzi. Delas v trgovini ali pri dobavitelju oz uvouzniku. To je naceloma potrosniski oz uporabsniski forum. Mi zastopamo svoje interese. Ce si ze na drugi strani spektra je lepo, da das jasno vedeti iz katere perspektive ti gledas.

Se vedno se da isti LCD TV dobiti z SLO garancijo za 10-15% ceneje kot pri najugodnejsem trgovcu preko takih oglasov.

kmetek ::

Poglej po ne vem kakšnih poteh se to da dobiti ampak ti povem, da ne legalno. Kupljeno v tujini in ponarejena garancija ali račun da, uradno pa ne. Prosim ne zavajati ljudi, kar ni res. Marže niso 10-15% pri LCD TVjih ljudje božji, zbudite se. Pa nehajte že s tem "zastopamo svoje interese", tudi jaz sem stranka v vseh primerih pa ne stokam okoli kok je kle drago pa v Nemčiji ceneje. Pejte pa gor živet, kaj vas brani tukaj? Gledam iz perspektive realnosti.

tonimona ::

Danes zgrožen ugotovil, da je pri večjem trgovcu v SLO marža 25%+ za LCD TV. Številke slučajno na hitro videne, zato vam točne marže ne morem podat.8-O

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tonimona ()

kmetek ::

ja seveda, dream on. Torej SONY 599€ v BB je realno 480€? Ob marži 25% pa 599....če verjameš...

Dr_M ::

15-25% marze so cisto normalne za slovenske trgovine. verjetno majo v tujini se vec, samo so njihove nabavne cene manjse.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

AlienGT ::

Lol, 15% je najbrž res kakšna minimalna marža. Sem imel priliko videti, da so marže od 60% pa tudi do 250% za bolj fancy izdelke.
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

tonimona ::

LCD TV X nabavna cena cca 880 €brez ddv, MPC cca. 1380€. Številke po spominu ampak približno točne.

JayKay ::

tipična marža za "standardne" računalniške komponente - se pravi, ki niso ne vem kak vroči in kjer podjetja ne tekmujejo med seboj v price dumpingu (primer 8800 GT) je okrog 20 %, najmanj pa 15%, pri potrošnem materialu, recimo nadomestnih kartušah najmanj 50%, ipd.

Robertos664 ::

AlienGT: en vlki LOL. Eni živijo v sanjskem svetu zgleda:D

Mr.B ::

Pojdite čez mejo, cene so nekaterih modelov krepko 20% ceneje.... Tako da ne me basat kao imate mizerne marže, kako ste bogi prodajalci in hkrati tudi posredniki, itd...
Pojdi do majdiča ali pa če imaš kartico poglej po metroju, kjer bo akcija od 2-9.1.2008…
Če ravno ne planiraš kaj preveč HD gledati, pa samo občasno gledati TV, dobiš kvaliteten klasični CRT pod 400€. To po 500€ je bolj katastrofa.. No razen če si do sedaj i mel slab LCD monitor , potem je slika Ok..
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Dr_M ::

ce trgovc v avstriji dobi nek izdelek za 100€ (ker jih je uzel 500), v sloveniji pa za 120€ (ker jih je uzel 50). oba imata 20% marzo. zdej pa racunite.
pa ne stalno ene in iste bedarije klatit...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Mr.B ::

Dol mi visi, za koliko je dobil pri nas...
Celovec je 75km od Lj, če prištejem čas ter bencin, mi še vedno pride ceneje, kot kupovati pri nas...
Da vas malo zrajcam, metro 500GB disk, zunanji USB, pride manj kot 70€.....Lego Gusarska ladja 69€ pri nas 116€, kaj mislite v celem letu, si lahko z razliko plačam tečaj Nemščine, dol mi visi, če mislite da se živi od posredništva...Ali pa komplet gorenje pralni stroj ter sušilni stroj za 450€. Gorenja iz principa ne kupujem, ko jih J…. da mi je kao slovenski izdelek ceneje kupovati čez mejo, razen če je to tako kot z Gorenje televizorji, ki jih delajo na Kitajskem, samo spakirajo jih z Gorenje nalepko…
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Dr_M ::

sam ti si res neumen. nihce te sili, da kupujes pri nas. zarad mene gres lohk usak nan tut po struco kruga v AT. al pa po hlebec.
tut ce dobim naziv, neumen si vedno bil, neumen si zdej in neumen bos ostal. kakorkoli obrnes.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

jerriho ::

pozdrav... ja, ste kar oreng debato glede cen opalil... in me skoraj zrajcali, da grem v tujino po LCD.. a dvomim? zakaj? ker bom tam ziher videl še en kup druge tehnike, ki bo tako cenejša, pa je morda sploh ne rabim in bi gotovo na koncu zagonil preveč dnarja... torej najbrž ostane Slovenija...a nikoli ne reci nikoli...

hvala za par odgovorov… imam že od prej pripravljenih - sedaj nekoliko sfriziranih - nekaj novih vprašanj..

1 - LG 32lc55 in PHILLIPS 32 pfl 5322:
omenjena dva LCDja iz uvodnega posta sta cca 600 eur. Ta denar sem pripravljen dati, še posebej zato, ker sta menda kar dobra. kolega kupil tega Phillipsa in pravi, da je res odlična slika. žal pa on nima Siol TV, da bi to preveril. pa tudi na forumih sem videl kar dosti pohval. LG pa so v reviji Monitor zelo pohvalili, da je menda povsod prikazal dobro sliko, tudi Siol TV. je celo zmagal ob izostanku Samsunga. A je kar malo nerazumljivo, da so bili v primerjavo vključeni LCDji Panasonic, Phillips, Sony, Toshiba, Jvc iz višjega cenovnega ranga. zato malo dvomim, da je dejanski zmagovalec… čeprav je tukaj spet dobra ocena: http://www.ciao.co.uk/LG_Electronics_32.... Sam bi se dosti lažje odločil za ustrezen nakup, a kaj ko ugotavljam, da je samo do 700 eur eno malo morje zelo podobnih LCDjev. ja, kar težka odločitev. moram spet skočit v Big bang, da vidim, kaj mi oči pokažejo. Samo kaj ko nimajo ponavadi vseh želenih na razpolago… a poskusiti ni greh, je kvečjemu zapoved..
Naj kar vzamem enega od teh dveh oz. predlagani Samsung? A se je sploh smiselno odločat glede na firmo? Me najbolj rajcajo v tem cenovnem razredu: LG, Phillips, Samsung, Toshiba.

2 - LCD in SIOL TV:
V taistem Monitorju (november '07) je navedeno najprej, da IP TV težko dohaja kakovost prikazovanja novodobnih televizorjev. da je prek Siol TV prikaz širokozaslonskih TV kanalov kar slab, da so kockaste motnje. ker da Siol za posamezen TV kanal varčuje pri bitni širini. Le-ta je konstantnih 4 mb/s. in to ne glede, če gre za 4:3 ali 16:9. ker je širokozaslonski iz več slikovnih info, prihaja pri njem do več motenj. T-2 je variable bit rate 5-8 mb/s in lahko prikazuje boljšo sliko tudi na večjih ekranih.
a ravno zaradi tega mi nekateri odsvetujete LCD? morda pa pri ta manjših ekranih 32 '' le ni opaznih motenj na razdalji cca 2,5 metra in bi bili OK? za DVD, divx, Siol tv…
kaj mora imeti LCD, da lahko prikaže kvalitetno Siol TV sliko? kak poseben DVB digitalni tuner?

3 - LCD in ŠPORT:
Kar dosti bom spremljal šport, zato je menda pomembno, da je frekvenca televizorja s hitrostjo osveževanja slike čim višja. 100 Hz omogočajo praktično vsi večji CRT. pri ta cenejših LCdjih je ni. Pri tistih LG in Phillips sem šele iz opisa tuje trgovine razbral, da imajo 50hz. So kljub temu ustrezni za šport? kaj pravite tisti, ki imate podobne LCDje 82cm do 700 eur? koliko je to slabše v primerjavi z CRT?

4 - LCD in FILMI:
in še komentar iz ZPS portala glede LCD 100Hz: Težava nastane pri filmih, saj mora 100-herčni televizor vsako originalno sliko nadomestiti s tremi do štirimi slikami (originalni vir ima ponavadi 24 do 29 slik na sekundo). Rezultat je sicer jasna slika, ki pa daje občutek, kot da malce "plava" in gledalec opazi, da je nenaravna. Za gledanje filmov torej tehnologija še ni zrela (lahko jo izklopimo).
A na že omenjenih cheap LG, Phillips, Samsung se potem spodobno obnesejo filmi tipa gladiator, saving private ryan ravno zaradi nižje frekvence? v primerjavi z večjimi CRT televizorji?

5 – ODZIVNI ČAS:
A je za kakovosten prikaz filmov ter športa bolj pomemben od frekvence odzivni čas, ki naj bi bil čim nižji? koliko naj bo ta response time v ms? Tisti LG ima 8ms, Phillips pa 6ms?
čisto btw.: Je kakšna večja razlika med svetilnostmi 450 ali 500 cd/m2?


že vnaprej se zahvaljujem za novo pomoč.

opeter ::

No, jaz sem ravnokar pri SOLO.si naročil en MIRAI 27" LCD-TV. Danes ga dobim, tako, da bom poročal, kako deluje. Cena je bila ugodna.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Mr.B ::

Malo Metro cen:
Plasma LG 42PT85 = 999€ / 1198€
LCD 19LS4D = 299€ / 358€
LCD Philips 37PFL3312 699€/ 838€
LCD JVC LT32A80 = 499€ /598€
LCD Funai 38cm 139€ / 166€
Plasma Dual 42" 106cm = 629€ / 754€


Acer P243Wdb(3000_1,2ms) = 315€/378€
500GB USB externi disk = 74€ / 89€
Gorenje Skrinja F 6243W = 219€ 269€
Gorenje WA50100 + D50210 = 379€ /454 €

Sedaj pa zraven dodate še cene od slovenskih tgovcev...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

opeter ::

Mr.B, kaj pomeni druga cena? DDV (Mehrwersteuer)?
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Mr.B ::

Cenaje za za zavezance za ddv druga pa ne, ozirom po domače za navadne smrtnike in ne SP.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

krho ::

Le-ta je konstantnih 4 mb/s. in to ne glede, če gre za 4:3 ali 16:9. ker je širokozaslonski iz več slikovnih info, prihaja pri njem do več motenj.
WTF?! Kateri idiot je pa tole sedaj natvezil? Obe 4:3 in 16:9 sliki imata v PAL načinu 576 vrstic.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Muks ::

Bluefish je napisal da je brezpredmetno kupovati LCD TV sedaj??? Zakaj že???

bluefish ::

govoril sem za konkreten primer, ko se ga kupuje le za obdobje največ dveh let. V tem primeru je bolj smotrno kupiti nek cenejši ali pa rabljen CRT TV. Ostanek denarja pa se da na stran za poznejši nakup Full HD TV-ja.
Je pa takšna odločitev odvisna od tega, koliko denarja je nekdo pripravljen dati.

Je pa jasno, da se nakup tovrstnih televizorjev sedaj, ob nizkih cenah, nedvomno splača.

Veron ::

Kar se tiče slike na siol tv, bo nekako takole držalo (glede kvaliteta slike, ki jo boš dobil na TVju) : plazma > CRT > LCD

jerriho ::

ok. recimo, da vzamem CRT televizor diagonale 82 cm formata 16:9. vsekakor bi moral omogočati pretvorbo pri kanalih, ki so v 4:3, v format 4:3, da se ne raztegne slika čez cel ekran. meni priljubljenih kanalov je namreč še vedno večina v 4:3. če tega ni zmožen, žal ni zame. v tem primeru raje vzamem maximalni 4:3 CRT diagonale 72 cm, pa bodo filmi in kar je v 16:9 pač malo manjši. imam prav? se moram pozanimat pri ponudnikih na Bolhi in drugod ter v trgovinah, kako je s tem…

Calligulla ::

Kmetek kaj ti bluzis pa glumis nekaj. Ce kupis pri takem tipu lepo v SLO uveljavljas garancijo ali pri njemu. Pogosto je garancija celo daljsa kot pri obicajnem trgovcu. Koga briga, ce ni supermarket. Ceneje je za kakih 100 Eurov.

jerriho ::

verjetno že na veliko praznujete, a vseeno…

Odločil sem se, da bo najboljša začasna rešitev zame nakup enega kvalitetnega 16:9 CRT televizorja diagonale 82 cm. kolikor sem zvedel, je možno pretvarjanje v 4:3 format kot tudi v mnoge druge. ker pa je takšen res kvaliteten nov produkt že kar težko dobiti, sem preletel ponudbo Bolhe.com:

http://www.bolha.com/oglas2807292
http://www.bolha.com/oglas2648871 (imam slike, kar všečen)
http://www.bolha.com/oglas1973224
http://www.bolha.com/oglas2908471
http://www.bolha.com/oglas2900414
http://www.bolha.com/oglas2890627

ponudniki le-teh so me ze kontaktirali nazaj..

nekak me bolj rajcajo Phillipsi.

katerega bi vi izbrali? zakaj? moje želje poznate. so v uvodu te teme…
na kaj naj bom pozoren, ko bom sel na ogled taksnih televizorjev? verjamem, da so odlicni, samo nisem se preprican, da so ta pravi zame…

ce le mozno, mi poskusite cimprej odgovoriti, saj utegnem ze danes kupiti.

hvala in vse naj v 2008.

evian ::

Že leto in pol gledam v Philips 32PW9551 (http://www.bolha.com/oglas1948105) in še vedno sem izjemno zadovoljen. Odlična slika, obilje priključkov in v redu cena. Že nekajkrat me je zamikalo, da bi ga zamenjal za kaj ploščatega, pa me trikratna cena za podobno kvaliteto odvrne. Torej priporočam Philipsa.

jerriho ::

evian,
torej, če vzamem rabljenega Phillipsa 32''

http://www.bolha.com/oglas1973224

ki ima pixel plus 2 in ki je na Bolhi med dražji izmed 32'' crt, bom naredil ta pravi nakup?

pa je pomembno oz. dosti bolje za povezavo z računalnikom, da ima HDMI, tako kot vaš?

hvala in lp

jerriho ::

A na televizorjih brez digitalnih vhodov (hdmi, dvi…), ko se na njih neposredno prek TV komunikatorja (Sagem, Amino) gleda vsebine Siol TV, pride do kaksne vecje izgube kakovosti slike, v primerjavi z televizorji z HDMI, DVI?

kot sem že navajal, bom televizijo spremljal le prek Siol TV, zato ne bi rad tvegal z kakšnim nakupom.

pri (starejših) klasičnih televizorjih namreč ni digitalnih vhodov... torej vzamem novejšega rabljenega klasičnega oz. real flat z HDMI ali zadostuje že klasičen npr. Phillips PW99XX z pixel plus2, odstranjevanjem šumov brez digitalnih vhodov?

stvar je takšna, da sem praktično že zmenjen za enega takšnega Philipsa, a sem zvedel kasneje, da nima HDMI. zato spet težim..

upam da se mi še danes, čimprej, kljub utrujenosti od praznovanj oglasi vsaj en poznavalec, da potem čimprej kontaktiram prodajalca.

hvala in še enkrat Srečno '08!

vasquez ::

Če misliš gledati predvsem SIOL TV, potem wide CRT nima pravega smisla. V 16:9 načinu deluje le nekaj nemških programov (pa še tisti ne ves čas).

Calligulla ::

Kaj pa ce v kakem Hura diskontu ali pa kaj takega vzames en 32 incen LCD (so meli pred kratkim solidnega Philipsa) za cca 600 Eurov na 24 obrokov brez obresti? CCa 50 Eurov na mesec je zelo malo pa se mi zdi bolj smiselno kot dajat pol toliko v susu na grdo ogromno skatlo, ki ti vzame ogromno prostora.

jerriho ::

ja, zavedam se, da bom verjetno več časa za televizorjem spremljal v 4:3 formatu. 16:9 pa dajem vseeno prednost zaradi divX, DVD vsebin, v glavnem filmov. imam namreč že poln kufer spremljanja filmov na zaslonih 4:3 (tako monitor 19'' 4:3 kot domači tv samsung 51cm). hočem pa gledat tako kot je v originalu, torej brez raztezanj. ne bom se težko navadil na 16:9 na tisto 'odrezano' levo in desno, ko bom gledal 4:3. če bi vzel 72 cm 4:3 televizor bi v primerjavi z 82 cm 16:9 izgubil dosti več površine za gledanje filmov kot bi pridobil za vsebine v 4:3. pa prostora v tej sobi, kjer bo televizor je zadosti za eno veliko 'škatlo'.

sicer pa ima tisti Phillips crt 32'' 16:9, za katerega se menim, te moznosti zaslona: AUTO FORMAT, SUPER POVEČAVA, 4:3, MOVIE EXPAND 14:9, MOVIE EXPAND 16:9, POVEČAVA PODNASLOVA, ŠIROK ZASLON...

kar dosti bo spremljanja športa - nogomet, ostale igre z žogo. tako pri športu in filmih so pa kolikor sem zvedel CRT v prednosti pred temi cheap LCDji. rad bi po novem prišel skozi kar se da poceni, a seveda ne na račun znižane kakovosti. verjetno bom imel ta CRT zgolj eno leto, potem pa bom poiskal druge rešitve.

a ni glede formatov tako (tako si sam mislim, nisem velik poznavalec):
določen kanal res oddaja v 4:3 formatu. ima na sporedu film, ki je Wide 16:9 al' 14:9. podnapisi so ponavadi pod filmov v črnem polju. pač 'izkoristim' svoj 16:9 televizor in gledam film praktično čez cel ekran, podnapise se pa premakne v film oz. delno na črno polje, če ga kaj je sploh. imam prav?

a bom deležen kakšnega odgovora na že navedeno vprašanje?:
'' A na televizorjih brez digitalnih vhodov (hdmi, dvi…), ko se na njih neposredno prek TV komunikatorja (Sagem, Amino) gleda vsebine Siol TV, pride do kaksne vecje izgube kakovosti slike, v primerjavi z televizorji z HDMI, DVI?''

hvala.

vasquez ::

Pri meni je slika prek HDMI slabša kot prek komponentnega scarta. Ne toliko v kvaliteti, kot v dimenzijah saj mi pri vseh tistih nastavitvah ni uspelo nastaviti pravega razmerja (govorim za DVD player, ker moj STB itak nima HDMI).

evian ::

Takole iz osebne izkušnje s stbji in sliko: na začetku sem imel hdmi povezavo stb-tv, potem sem dal to povezavo na komponentni kabel in sedaj je povezava na scart konektorju. Opaznega poslabšanja slike nisem opazil, občasne kocke so tako ali tako odvisne od prenosa podatkov do stbja, je pa res, da je bila slika s 5€ scart kablom katastrofa-> 20€ kabel in preklop na scart1 vhod, pa kot rečeno, nič slabše kot hdmi, na katerem je bil prej. Je pa priklop dvd/divx playerja na hdmi vsekakor pozitivna izkušnja. Na komponentnem vhodu pa je prave barve od sebe dala igralna konzola. Glede formata slike pa nastavitev na auto čisto normalno preklaplja med formati (mislim da sem na pop tv en večer doživel, da se je film predvajal v 16:9, poročila vmes je dal na wide in potem spet preklop na 16:9).

lp

jerriho ::

vasquez, evian

muchos gracias za odgovore!


btw. samo še tole, če ima kdo izkušnje s tem (to jasno ne vpliva na moj nakup tega TVja). sam jih nimam, kot tudi z novejšimi televizorji ne:

Sem že navedel, da bom imel Siol tv tudi na računalniku, monitor 4:3. Zgolj zaradi snemanja Siol TV.

Npr. da posnamem film formata 16:9 oz. 14:9, ki je na kanalu, ki predvaja v 4:3 (večina, ne?). zaženem ga na svojem 16:9 televizorju. če ga spremljam v formatu 4:3, ne bo težav. videl bom isto kot na monitorju. ne vem pa, kaj bo, ko bi ga želel razširiti čez cel ekran.

Tisti Philips ima kot sem že navedel možnosti AUTO FORMAT, SUPER POVEČAVA, 4:3, MOVIE EXPAND 14:9, MOVIE EXPAND 16:9, POVEČAVA PODNASLOVA, ŠIROK ZASLON...

Se da poljubno spreminjati nastavitve zaslona, tako da bom gledal prej omenjen film čez cel ekran ali na vsaj nekoliko večji površini, a da bom jasno vse videl? torej, da bi s tem v bistvu obrezal ta črni prostor nad in pod filmom...

ali je bolj smotrno (sploh možno?) to urediti že na računalniku s programom, ki bo snemal in bo potem lažje storiti morebitne dodatne popravke na televizorju? se da v njem zvišati podnapise, jim spreminjat velikost?

če sploh ne gre, zamenjam monitor 4:3 z enih širokozaslonskim? to bi itak sčasoma naredil.

thanks...

krho ::

@jerriho: mislim, da te bodo stranski črni robovi motili na 16:9 TVju.. Meni verjemi, se navadiš, da so ljudje bolj debeli, če gledaš 4:3 sliko raztegnjeno na 16:9 :)
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

jerriho ::

krho,

pa ni problem, saj 16:9 televizor omogoča, da gledaš sliko v originalu 4:3.. bo pač črno levo in desno, kaj č'mo.. mi ne smeta.. glavno, da bom DVD, divx filme 16:9, 14:9 gledal čez cel ekran. dveh televizorjev, enega bolj za 4:3, ta drugega pa za filme 16:9 pa res nima smisla imeti, ne? filmi so v prednosti..

krho ::

vem, samo ti pravim, da so mi bolj všeč debeli aka slika 4:3 raztegnjena na 16:9 format, kot dodatno šaltanje formata slike pri prestavljanju med ext in kanali na TV
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Shark-357 ::

V Anniju maš 32" LDC TV za 500€ klik......

bluefish ::

Haan :)) 8-). Sicer pa ima itak LG-Phillips panel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

Shark-357 ::

Haan = Grunding z Lg-Philips ali Samsung panelom...
Sam ga imam že kako leto in sem zaenkrat zelo zadovoljen z njem.

Mr.B ::

Bil v Metroju, HANN ali kakorkoli ima matriko notri, je poden, proti 100€ dražjim Philipsom ista diagonala...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Calligulla ::

Ma ja, tam ma za 500 Eurov najbolj osnoven LCD z povprecnim kontrastom, za 50 Eurov vec pa dobi hudega Samsunga z kontrastom 7000:1, veliko bolj dodelanim dizajnom in kvaliteto izdelavo, 2 HDMI priklopoma in polno enih dodatnih moznosti...

jerriho ::

Pozdravljeni,

no, kupil sem tistega rabljenega CRT Phillipsa 32'' Cineos.. Zvok in slika kot se šika! Res me je stal 380 eur, kar je že kar blizu najcenejšim LCDjem, ki ste mi jih eni predlagali in tudi cca 150 eur več od (na videz) podobnih 32'' CRTjev, ampak tako odlične slike nisem videl praktično na nobenem LCDju pod 800, morda celo pod 1000 eur. ko pa sem si zarolal en film, sem v nastavitvah uredil še zvok. ja, pravo doživetje, tako da mi kot kaže odpade mišljen nakup dodatnega ozvočenja. Ja, sedaj razumem tistega forumaša, pozabil napisat kdo, ki pravil, da še kar en cajt ne bo menjal CRTja za LCDja... verjetno mu bom tudi sam podaljšal rok. glede prostora za televizor, ki je moram priznati kar velik, se ne sekiram. imam ga dovolj. tudi če ga ne bi imel, bi ga najdel zanj. pri nakupu sem gledal, da za čim manj dnarja probam dobiti čim večjo kvaliteto. mislim, da sem zadel v polno. zato tistim, ki niste pri denarju, a vseeno daste nekaj na kvaliteto in ki nimate problemov s prostorom priporočam, da pogledajo za rabljenimi CRT televizorji. V trgovinah se jih namreč dobi vse težje. Na koncu se še zahvaljujem tistim, ki so me uspeli prepričati, da sem dal prednost CRTju pred LCDjem.

Uživajte, ob novi priložnosti se pa spet oglasim.

Lp,
jerriho

Mr.B ::

V Metroju je 82cm" LCD za 366€ Tatung, mislm da je...
Elektronika.si, je čisto ok,saj 50% marže si ne vzamejo, kot posrednik...
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

crt televizor, dvb-t in digi.tv: zaslon 4:3 vs. 16:9

Oddelek: Zvok in slika
302622 (2065) Nagi Bator
»

TV do 150.000 SIT

Oddelek: Kaj kupiti
171532 (1277) d.k.
»

Katodni televizorji v izumiranju

Oddelek: Novice / Ostale najave
476440 (4683) javaman
»

Nakup LCD televizorja ali projektor?

Oddelek: Kaj kupiti
132112 (1815) mitjaje
»

Kateri TV za 200k

Oddelek: Kaj kupiti
151643 (1390) planetparty

Več podobnih tem