» »

mreža treh računalnikov

mreža treh računalnikov

maqito ::

zanima me, kako bi najlazje povezal tri racunalnike doma (dva prenosnika ki sta na router povezano wireless, ter pc racunalnik ki je povezan na router preko utp kabla). Povezal na ta nacin, da bi lahko tiskal na tiskalnik, ki je povezan na PC racunalnik, ter da bi si lahko posiljal datoteke preko vseh racunalnikov?

Ice-Heki ::

Saj že imaš mrežo - če se ti laptopa preko wirelessa povežeta na splet, računalnik pa preko kabla je treba vzpostavit samo še "skupne dokumente" in tiskalnik dat v skupno rabo.
Predlagam, da greš v Control panel -> Network settings -> create new network -> greš po čarovniku in potem bi mreža morala delat

dva sem usposobil (tist k je printer prklopeln) pa en prenosnik, ta drug prenosnik pa ne morem oz. ga ne znam, ker se na tist prenosnik vedno prijavljam z geslom in uporabniskem od sihtnega networka. se da ko se 1x prijavim z userjem ter passworodm od sluzbe, se kako povezat na domaco mrezo oz. vsaj na printer?

lali12 ::

Jaz imam nastavljeno takole, pa dela OK.Tiskam lahko iz vsakega PC-ja,na oba tiskalnika ( seveda sta tiskalnika v skupni rabi ). link
INTEL C2DUO 6750 - ASUS P5K - 8600GTS
500GB - 4GB RAM - MAG 22"

zdj mi pa nč več ni jasno... danes sem se povezu na direktorij k mam šeranga, pa hocem posnet si od danes komad k se je snel z interneta, pa mi napise da nimam dostopa...

zdj pa ne vem ka naredt sm ze vse preprobu....

jan01 ::

Tudi meni se je pri downloadu kake stvari s firefoxom zgodilo, da za fajl ni bil navedendodeljena skupina user->z desnim klikni->Lastnosti->security in poglej kateri userji so napisani. Poglej, če je napino vsaj eno od tega Users(ime računalnika\Users) ali authenticated users...
Preberi si malo http://labmice.techtarget.com/articles/... ->replace the "Everyone" Group with "Authenticated Users" on file shares

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1794572912 (1202) blink
»

Win server 2003 in Win XP - file sharing oz. skupna raba

222340 (2211) Mitja.GTI
»

? printanje in wireless povezava

263360 (2985) Mati
»

Računalniki na wirelles se ne vidijo med sabo (pingaš jih lahko)

131362 (1119) amigo_no1
»

kako imeti na mrezi 3 racunalnike, da od tega 1 nima dostopa do drugih dveh

243347 (2769) Pyr0Beast

Več podobnih tem