Forum » Strojna oprema » pokvarjen senzor na plati?
pokvarjen senzor na plati?
shark_nm ::
Lp
Zopet jaz in nov problem :).Imam matično ASUS 5KC in do danes mi je normalno odčitavalo temparatur plošče. Everst in speedfan in pc probe 2.Danes pa kar naenkrat mi kaže v pc probe 157 C v everestu sploh ni več motherboarda, v biosu pa 100 C.
1.Ali je možno da je odpovedal senzor na matičn?
2.Ali sploh ima senzor ali izračunava samo po porabi voltaže in ostalega?
3.Ali naj paničarim in opurabim garancijo, ali naj samo vse skupaj spregledam
4.Morda kaka rešitev?
Za odgovore se vam vnaprej lepo zahvaljujem.
LP
Zopet jaz in nov problem :).Imam matično ASUS 5KC in do danes mi je normalno odčitavalo temparatur plošče. Everst in speedfan in pc probe 2.Danes pa kar naenkrat mi kaže v pc probe 157 C v everestu sploh ni več motherboarda, v biosu pa 100 C.
1.Ali je možno da je odpovedal senzor na matičn?
2.Ali sploh ima senzor ali izračunava samo po porabi voltaže in ostalega?
3.Ali naj paničarim in opurabim garancijo, ali naj samo vse skupaj spregledam
4.Morda kaka rešitev?
Za odgovore se vam vnaprej lepo zahvaljujem.
LP
He he po kaki uri in pol pa se stvar kar sama od sebe popravi :) Zopet vse kaže tako kot mora. Je že kdo imel isti probel? si ga kdo razlaga?
Ok vseeno hvala za vse odgovore.
Ostante cari
LP
Ok vseeno hvala za vse odgovore.
Ostante cari
LP
opeter ::
Format C:
Ne, no šalo na stran. Kaj pa v BIOS-u? Ti isto kaže oz. enako visoke temperature kot zgoraj omenjeni programi?
Ne, no šalo na stran. Kaj pa v BIOS-u? Ti isto kaže oz. enako visoke temperature kot zgoraj omenjeni programi?
Am ja v biosu isto kaže. Evo zaj sem šel pogledat v pc probe in viola....dela spet vse normalno.Bom vidu kolk cajta bo še deloval.
Wierd he
Wierd he
Spajky ::
lahko, da se HWmon čipu blede občasno (lahko kaki slab spoj kje ali pa bo čipek riknil en dan ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Spajky ::
lahko so nedolžne, lahko se ti pa tudi plata ne postavi, odvisno kako bi crknil ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
ian wolf ::
Pozdrav.
Imel sem podoben problem in sicer P4 Prescott se je že ob zagonu zagrel na 90 stopinj in se je računalnik kar avtomatsko izklopil (do windowsa sploh zadeva ni prišla). Kakorkoli, preizkusil sem procesor na drugi plati in drugi procesor na isti plati. Na koncu so pomagale default nastavitve v biosu in rezultat je bila normalna temperatura okrog 40 stopinj in nič več izklapljanja. Aja pa celo ohišje sem spihal s kompresorjem zaradi prahu.
Imel sem podoben problem in sicer P4 Prescott se je že ob zagonu zagrel na 90 stopinj in se je računalnik kar avtomatsko izklopil (do windowsa sploh zadeva ni prišla). Kakorkoli, preizkusil sem procesor na drugi plati in drugi procesor na isti plati. Na koncu so pomagale default nastavitve v biosu in rezultat je bila normalna temperatura okrog 40 stopinj in nič več izklapljanja. Aja pa celo ohišje sem spihal s kompresorjem zaradi prahu.
Errare humanum est...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kako gledate temperature CPU in GPUOddelek: Strojna oprema | 3687 (3011) | Pro_moted |
» | Koliksna je lahko max temperatura plosce in cpuja? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 9124 (6523) | Vuli |
» | Motherboard temperatura - 45c preveč?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1356 (1044) | Volta |
» | am2 3600+ vs 3800+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Navijanje | 22373 (13523) | DJ MartiNi |
» | pomagajte mi naviti athlon 64 3500+ am2 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 6991 (5565) | asus |