» »

Povezava preko switcha ne dela

Povezava preko switcha ne dela

Makica1 ::

Živjo,

Imam en problem, ki ga ne znam rešiti. Na Routarju imamo možnosti povezati 4 računalnike, rada pa bi jih 5. 3 so direktno povezani, še eno prosto mesto pa bi preko switcha povezala še 2 računalnika. Pred časom smo imeli že tako povezavo vspostavljeno in je super delovalo. Zaradi selitve smo za nekaj časa pospravili en računalnik in sedaj mi ta povezava preko switcha ne dela. Če računalnik povežem direkt internet dela, če pa preko switcha pa ne najde IP-ja. Nastavljeno imam samodejno pridobivanje IP naslova. Sami kabli so vsi OK, ker sem vse pretestirala, vendar IP naslova noče pridobiti in napiše omejena ali prekinjena internetna povezava. Zanima me kje bi bilo potrebno spremeniti nastavitve, da bi povezava preko switca delovala. Sem tudi mislila, da se nam je switch pokvaril in sem kupila novega, vendar je stanje pri obeh enako.

Prosim za pomoč

Hvala in LP

AndrejS ::

Iz routerja napelji kabel v switch in iz switcha v ostale računalnike.

Makica1 ::

To vem, kako moram narediti, vendar je problem da mi preko switcha internet ne dela. Če pa je računalnik direkt na routar pa dela. Ker se to dogaja tudi pri novem switchu mislim da je mogoče kje problem v nastavitvi routerja ali računalnika. Tudi lučke pa switchu vse svetijo kot je treba, le na računalniku mi izpiše omejena ali prekinjena povezava.

amigo_no1 ::

Vzpostavljaš povezavo na routerju ali v windowsih preko pppoe klienta (iz vsakega pcja posebej) ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

Jakka ::

Si uporabila iste kable kot prvič? Za povezavo switch-router in switch-računalnik?

Lahko poskusiš switch in router povezat s crossover kablom. Marsikdaj to reši problem nepovezljivosti.

Makica1 ::

Živjo,

na routarju imam nastavljeno, da se vspostavlja povezava preko pppoe klienta.

Danes sem sprobala switch na drugem računalniku in deluje. Dejansko imamo pri nas povezavo tako. Pri rouratju so 3 računalniki in ti so v istem prostoru. Če sem swich priklopila na enega od računalnikov mi je internet normalno delal tudi preko switcha. Ostala dva računalnika ki pa jih želim povezati so v nadstropju nižje in na drugi strani hiše. Na 4. port na routarju je tako vezan cca 50 m kabla ki pride v spodnje nadtropje in tukaj imam stikalo na steni, kamor lahko povežem kabel za internet. Tukaj pa se zaplete. Če imam kabel povezan med računalnikom in tem stikalom normalno deluje, če imam vmes še switch pa ne dela. Pri tem tudi indikatorska lučka na switchu zgoraj drugače deluje kot spodaj. Zgoraj nekaj časa hitro utripa (LNK/ACT) potem pa skoz gori. Utripati začne, če mi prenaša podatke iz interneta. V spodnjem nadstropju pa pri priključitvi lučka zelo hitro utripa in ne spreminja frekvence. Če ta podatek komu kaj pomaga.

Hundey: Kako misliš naj jih povežem s crrosover kablom. ALi to pomeni da povežem router s switchom in nato spet switch z routarjem?

Hvala vsem za pomoč

logout ::

"Povezati s crossover kablom" ne pomeni tega, kar ti mislis. Gre za enako povezavo, kot ze imas narejeno, le kabel mora biti drugace spojen v konektorju na eni strani. Poljuden opis je npr. tule. Ni nujno, da bi to odpravilo tvoj problem, vsekakor je pa potrebno preizkusiti. Da ne bos zopet kupovala kaj za brezveze.

L.p., Kloko

Makica1 ::

Živjo,

Hvala vsem za možne rešitve, vendar je verjetno problem v povezavah. Smo kar oddaljeni od centrale in ko so nam prišli merit ali je možna ADSL povezava smo res na meji. Zadnjih nekaj dni je povezava v dopoldanskem času zelo počasna, tako da je delo na internetu nemogoče, ker stran odpira tudi po 1 uro (brez pretiravanja). Sem danes klicala na tehnično pomoč in nimajo nobenih vzdrževalnih del. Predlagal mi je, naj poskusim povezat samo en računalnik na internet. Ta povezava pa dela dobro (datoteko dawnloada s hitrostjo cca 120KB/s). Sedaj sem direkt vezala računalnik v spodnjem nadstropju in ga povezala preko switcha, ki normalno deluje. Torej če imam vmes router ne dela, če pa direkt pa dela.

Ali je možno da zaradi prepočasnega prenosa podatkov switch ne bi delal?
Poleg tega ali bi kdo vedel zakaj se hitrost povezave tako razlikuje ali imam direkt en računalnik ali preko routarja. Bi razumela da gre preko routarja malo počasneje, ne pa 1000x.

BlazP ::

Ugibam da nekdo za tem routerjem precej konkretno uporablja P2P programe, ki precej obremenjujejo router. Tako kot da bi na navaden avto obesil 14 tonsko prikolico. Sej avto gre po avtocesti 120 komot, sam ne ce mora nosit 14 ton :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 433 34 35 36 )

Oddelek: Omrežja in internet
1774548408 (599) Lonsarg
»

Noče se mi povezat na internet preko mrežne in kabla v xp

Oddelek: Omrežja in internet
111354 (1354) Lisiček
»

Ne dela internet na enem računalniku

Oddelek: Omrežja in internet
133870 (3666) imagodei
»

ADSL modem -> Switch -> Router, kako da so vsi v istem subnetu?

Oddelek: Omrežja in internet
384750 (4269) SasoS
»

ADSL+static ip + 2 racunalnika + switch

Oddelek: Omrežja in internet
322352 (1899) Poldi112

Več podobnih tem