Forum » Kaj kupiti » DVB-T tuner in antena
DVB-T tuner in antena
eVro ::
Slovenija gre (končno!) na digitalno oddajanje TV kanalov (in upam da si bodo prihranili sramoto in res začeli oddajati tudi POP TV, Kanal A in TV3 do konca leta ter pokritost razširili na 50% prebivalstva). Zato si mislim omisliti en dober DVB-T tuner za računalnik, ki bo služil kar nekaj časa. Ne razmišljam o zunanjih izvedbah, raje imam stvar na PCI vodilu. Obvezen pa je dual tuner (PIP, snemanje 2 programov naenkrat, gledanje 1 in snemanje drugega...). Nekako se odločam med:
Pinnacle PCTV Dual DVB-T Pro (80 €)
ali
Hauppauge WinTV Nova-T 500 (70 €)
Nekako se bolj nagibam k Pinnaclu, čeprav sta oba proizvajalca priznana. Seveda bi pa rad slišal tudi vaše predloge, kakšno kritiko, mnenje ali izkušnjo.
Zanima pa me tudi, kakšno anteno mi priporočate. Rad bi, da je izkoristek signala čimvečji (seveda za razumno ceno). Trenutno imam za analogen signal na podstrešju (pod streho, ja) sobno anteno z ojačevalnikom, nekje pa se mi valja tudi še ena navadna antena. (Če se dobi kakšna estetska izvedba antene, jo lahko tudi postavim v sobo.) Med oddajnikom in anteno je trenutno samo moja streha (in res ne bi postavljal anten zunaj, če ni potrebe). Kako je kaj s signalom pri DVB-Tju? Ne bi se branil streama brez errorjev. :) Malo se razpišite.
Pinnacle PCTV Dual DVB-T Pro (80 €)
ali
Hauppauge WinTV Nova-T 500 (70 €)
Nekako se bolj nagibam k Pinnaclu, čeprav sta oba proizvajalca priznana. Seveda bi pa rad slišal tudi vaše predloge, kakšno kritiko, mnenje ali izkušnjo.
Zanima pa me tudi, kakšno anteno mi priporočate. Rad bi, da je izkoristek signala čimvečji (seveda za razumno ceno). Trenutno imam za analogen signal na podstrešju (pod streho, ja) sobno anteno z ojačevalnikom, nekje pa se mi valja tudi še ena navadna antena. (Če se dobi kakšna estetska izvedba antene, jo lahko tudi postavim v sobo.) Med oddajnikom in anteno je trenutno samo moja streha (in res ne bi postavljal anten zunaj, če ni potrebe). Kako je kaj s signalom pri DVB-Tju? Ne bi se branil streama brez errorjev. :) Malo se razpišite.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Katera programska oprema za DVB-T mpeg4 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Zvok in slika | 65804 (23512) | k4vz0024 |
» | DVB-T (mpeg4) pri nas (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Zvok in slika | 58306 (35018) | Alexius Heristalski |
» | Tv tunerOddelek: Kaj kupiti | 2756 (2133) | neki4 |
» | TV tuner - sočasno gledanje enega in snemanje drugega kanalaOddelek: Kaj kupiti | 4655 (3576) | sokel |
» | Stare televizije bodo zastarele (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 11954 (8414) | AngelOfDeath |