Forum » Loža » Pozna kdo kakšno Japonko, Japonca v SLO?
Pozna kdo kakšno Japonko, Japonca v SLO?
Simko ::
Hej!
Naslov v bistvu pove vse. Punca, Japonka razmišlja, da bi se preselila sem za nekaj časa, zato me zanima, če pozna kdo kakšnega državljana Japonske, ki je/bo ostal dlje časa v Sloveniji.
Hvala in lp.
Naslov v bistvu pove vse. Punca, Japonka razmišlja, da bi se preselila sem za nekaj časa, zato me zanima, če pozna kdo kakšnega državljana Japonske, ki je/bo ostal dlje časa v Sloveniji.
Hvala in lp.
IceIceBaby ::
V Japonski restavraciji (Sushimama, Volfova ulica v LJ) sta 2 kuharja, ki sta očitno japonca. Nevem, če ti kaj pomaga, ampak mogoče greš lahko na suši pa ju malo povprašaš :)
jperc21 ::
Ne ne poznam, samo idi samo malo mimo kake univerzitete pa boš srečal kakega .
LP
LP
Keep your head up, even when the world is hard, never give up!
Opkow ::
In kaj ima to veze s prihodom tvoje japonske punce?
Firbec ali ze sedaj isces zanjo "domaco" druzbo? :>
Firbec ali ze sedaj isces zanjo "domaco" druzbo? :>
Keyser Soze ::
Tudi zanima jo, kako se Japonci počutijo pri nas.
Ogroženo? A si ji zamolčal, da jih pri nas jemo za zajtrk? Zato pa nobenega ne najdeš nikjer.
Jao, sej jih ne štancajo kar po predlogah tam dol, da so si vsi popolnoma isti. Naj pride probat, pa bo videla, kako se folk počuti tule. Ker dvomim, da lahko projicira osebne izkušnje enega arbaiterja nase in se potem "odloči kako se bo počutila tule". Mislim, da ima punca pomisleke.
Nisi ti to glih prepričljiv poba bi rekel.
OM, F, G!
Da se razumemo - bila je že tukaj seveda. Na obisku. Tudi drugi prijatelji iz Japonske so bili že na obisku pri meni.
Ampak sedaj je pripravljena pustiti (verjetno dost bolje plačano kot tukaj :S) službo in priti sem živet. Ker je to velik korak v življenju, si hoče prej predstavljati življenje tukaj. In jasno, da ima pomisleke. Ti jih ne bi imel? Ne boji se, da se ne bi razumela z mano, ampak kako bo okolica reagirala na njo in obratno.
Verjetno se bo lažje odločila, če bo videla, kako se nekdo, ki je prišel iz njene kulture in okolja, počuti tukaj.
Ampak sedaj je pripravljena pustiti (verjetno dost bolje plačano kot tukaj :S) službo in priti sem živet. Ker je to velik korak v življenju, si hoče prej predstavljati življenje tukaj. In jasno, da ima pomisleke. Ti jih ne bi imel? Ne boji se, da se ne bi razumela z mano, ampak kako bo okolica reagirala na njo in obratno.
Verjetno se bo lažje odločila, če bo videla, kako se nekdo, ki je prišel iz njene kulture in okolja, počuti tukaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Simko ()
#000000 ::
Ja sej če njej tle ne bo cool greš še vedno lahko ti tja, baje je super, vsaj kokr prav znanka ki preživi tam cca 3-4 mesece letno.
#000000, res je. Sem bil tam že trikrat letos in je res fajn. Seveda bo še bolje, ko bom obvladal Japonsko. Problem je pa ta, da bom za dlje časa lahko šel čez 3-4 leta. Do takrat pa morava najt nekakšno (začasno ali ne) rešitev. Če imaš na Japonskem v življenjepisu napisano, da menjaš službo vsako leto, pa ni preveč dobrodošlo pri delodajalcih.
imagodei ::
Na FF obstaja študij Japonologije. Nekaj let nazaj so bile tam prijazne profesorice Moritoki Sensei, Takeda Sensei in Kobayashi Sensei. Vse tri so nekaj let živele v Slo, ne vem, kako je z njimi danes... Mogoče so nekatere že odšle, pa so kakšne druge prišle... Moritoki Sensei je poročena s Slovencem, tako da mislim, da je še vedno tukaj. So pa vse zelo prijazne, Moritoki Sensei govori zelo dobro slovensko, tako da bi ti verjetno rade volje razložile svojo izkušnjo.
Predlagam, da se oglasiš tam, poveš za kaj gre. Mislim, da ti bodo z veseljem pomagali.
Predlagam, da se oglasiš tam, poveš za kaj gre. Mislim, da ti bodo z veseljem pomagali.
- Hoc est qui sumus -
Keyser Soze ::
Dvomim, da se bo boljše počutila, če ji nekdo reče, da je tule ful fajn super duper. Razen če jih štancajo, kot sem že rekel.
Life is full of surprises in nikoli ne veš kaj jo čaka pri nas za prvim vogalom. Nekdo je zadel na lotu, drugi je dobil pa samo eno flašo v glavo. Sedaj pa primerjaj "uporabniško" izkušnjo. To je približno tako kot turistične destinacije. Folk vpije kako super-duper je nekje, ko greš pa tja pa skoraj da ne umreš od dolgčasa.
Ljudje smo si različni. Ista kultura gor ali dol. In vsakdo reagira na okolico vsaj malček drugače kot ostali.
P.S.: Samo kot prior warning, da ne bo potem dolgih nosov ali razočaranj, češ so mi zagotovili kako fino je tu a zadeva popolnoma in do konca smrdi. Ker sem že doživel podobno - ne osebno.
Life is full of surprises in nikoli ne veš kaj jo čaka pri nas za prvim vogalom. Nekdo je zadel na lotu, drugi je dobil pa samo eno flašo v glavo. Sedaj pa primerjaj "uporabniško" izkušnjo. To je približno tako kot turistične destinacije. Folk vpije kako super-duper je nekje, ko greš pa tja pa skoraj da ne umreš od dolgčasa.
Ljudje smo si različni. Ista kultura gor ali dol. In vsakdo reagira na okolico vsaj malček drugače kot ostali.
P.S.: Samo kot prior warning, da ne bo potem dolgih nosov ali razočaranj, češ so mi zagotovili kako fino je tu a zadeva popolnoma in do konca smrdi. Ker sem že doživel podobno - ne osebno.
OM, F, G!
IgorGrozni ::
Na tejle kiropraktična šola na Japonskem uči Dr. Yasuhiro Todo, ki je bil 6 let v Lj..
Lp. Igor
Če se ne motim je Sensei = učitelj.....
Lp. Igor
Če se ne motim je Sensei = učitelj.....
imagodei ::
No, ja,
Sensei >= Učitelj. To je spoštljiv naziv za nekoga, ki je mojster v svojem poklicu in ki ga visoko ceniš. Tako da, ja, je lahko tudi tvoj učitelj, ni pa nič čudnega, če z besedico Sensei nazivaš tudi kakega zdravnika, sploh pa je to običajno za mojstre borilnih veščin in nekaterih poklicev.
Sensei >= Učitelj. To je spoštljiv naziv za nekoga, ki je mojster v svojem poklicu in ki ga visoko ceniš. Tako da, ja, je lahko tudi tvoj učitelj, ni pa nič čudnega, če z besedico Sensei nazivaš tudi kakega zdravnika, sploh pa je to običajno za mojstre borilnih veščin in nekaterih poklicev.
- Hoc est qui sumus -
imagodei: Ne poizkušam se ti posmehovat, saj si le želel pomagati, vendar mi je bilo hecno, ker si kot prepoznavne persone navedel e.g. : Marta Učitelj, Tončka Učitelj in Franja Učitelj...
Uh pa še to: V uredništvu tednika, mesečnika? Obrazi kot grafična oblikovalka dela Slovenka, ki je doštudirala na Japonskem. Kontaktiraj uredništvo. Imena se ne spomnim več, žal.
Lp. Igor
Lp. Igor
mtosev ::
Jaz sn mel ja. 33let je bil star. Pocutil se je kot doma. Resno je pa bil samo en dan pri nas. Smo malo po Mariboru sli okoli.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kvalitetni noži (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 25832 (19033) | krneki0001 |
» | Učenje japonščine (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12745 (11302) | dacker |
» | borilne veščine, trening duha in telesa :)Oddelek: Loža | 4278 (3503) | Tac20 |
» | Demokratizacija Arabskega sveta v akciji... (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 9665 (7295) | Double_J |