» »

borilne veščine, trening duha in telesa :)

borilne veščine, trening duha in telesa :)

nodrim ::

Tukaj pravkar sprejema(mo) nove člane. Če koga zanima in išče kaj v tej smeri, lahko samo toplo priporočim :)

Več informacij na domači strani: TORA DOJO

, Nodrim

gkovac ::

Kar se pa tiče samega naslova je pa tako. Ogromno ljudi govori in piše o tem kako ti borilne veščine pomagajo krepiti um, koncentracijo in tako naprej. IMO je vse to res, če se zavestno odločiš, da boš živel po filozofiji, ki jo zagovarja sama borilna veščina. Vse preveč pa je takih, ki svoje znanje borilnih veščin uporabljajo v take namene, ki niso v ponos ne posamezniku, ne trenerju in ne sami borilni veščini. In vse preveč je takih trenerjev, ki si tega naziva ne zaslužijo.

Povejte mi prosim najbolj tipični stereotip borilnih veščin. Me prav zanima kaj boste povedali.
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gkovac ()

nodrim ::

jaz se tega zelo dobro zavedam, zato ta dojo še posebej priporočam, ker je cel način šolanja drugačen kot v kakšnih drugih "tekmovalnih" klubih ...

sensei ima drugačen pristop od "običajnega" mojstra učitelja ... primer: pred dobrim tednom sem pridobil rumen pas brez kakšnega posebnega izpita .. pas označuje neko višjo stopnjo, ki si jo dosegel .. to pa seveda oceni sam sensei, ki te ves čas opazuje .. tvoj napredek, tvojo predanost, tvoje razmišljanje ...

Je pa vsekakor res, da je to takšna stvar, za katero se moraš sam in zavestno odločit in biti zanjo dovolj zrel. Tukaj ni nobene tekmovalnosti, vsak trenira za svoj razvoj. Vsak vloži kolikor more oz. kolikor si želi.

Na začetku so učne ure tukaj zastonj, nato pa ti sensei ponudi možnost, da začneš resno obiskovat dojo.

Stereotipi bodo vedno obstajali, lahko pa z gotovostjo zatrdim, da tukaj ne gre za "stereotipen" način pristopa k učenju.

Raje ne bi preveč razglabljal, ker se bo vse skupaj sprevrglo v nekak čudno debato. Če imate možnost, pridite pogledat kakšen trening. Na strani pa je tudi povezava do internega foruma, kjer lahko o podrobnostih povprašate same člane.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nodrim ()

Doman ::

Samo še to. Na strani nič ne piše o ceni. Jaz bi mogoče resno treniral, vendar me je strah da je to dokaj drag šport?

nodrim ::

saj pravim ... na začetku so treningi brezplačni, potem ko se pa odločiš, da boš redno hodil je pa letna članarina 3.000 SIT in mesečna vadnina med 7-10 tisoč, nisem čisto prepričan, ker bo mogoče za začetnike nižja.

Treningi so trikrat na teden, to pomeni 12 treningov na mesec za 9 tisoč, kar je ekstremno poceni ... še posebej glede na to kaj tukaj dobiš ..

kimono in ostala oprema ni nujna, je pa dobrodošla .. kimona pridejo pa nekak od 10 - 30 tisoč .. odvisno od kakovosti in posamezne ponudbe ..

gkovac ::

Drag šport? niti ne :D

Pri nas znaša mesečna članarina 7000 SIT za starejše člane in 4000 za otroke. Vpisnine ni, treniraš pa lahko 5 krat na teden.

Kimono, ki ga kupiš stane okoli 12.000 SIT in to je vse kar rabiš. Šele čez čas (ko dosežeš določeno stopnjo znanja) ti trener svetuje za nakup svoje opreme še posebej, če se imaš namen udeleževati turnirjev.
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gkovac ()

Boky ::

SuLc kaj treniras?

Sunna ::

več denarja več muzke ?

Mene je tudi večina klubov borilnih veščin razočarala (izkušnje v 2 eh, poznam še 2 kluba preko kolegov in enega sem si šel pogledati treninge) in mislim, da 9 jurjev ni veliko če je dober. Še posebej če jih ni preveč v skupini. Sedaj cena logično ni vedno sorazmerna z kvaliteto ampak običajno pa vseeno je..
Ne vemm a vi pričakujete, da bo praktično zastonj ? :\

K0K0 ::

Zanimivo približno kolk časa pa potem rabiš da si sposoben kake spodobne samoobrambe v praksi?

nodrim ::

To je odvisno od tebe, bi pa reku, da se moraš vsaj eno leto redno učit, da lahko potem tud praktično kdaj uporabiš, če se res ne da izognit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nodrim ()

BigWhale ::

Sej, to vsak najprej vprasa.

'Ej stari, kuk cajta morm trenirat, dam lohk pol enga prefukov, k mi ze dva mesca tezi skoz!!!'

;)

Nejc Pintar ::

Eh, tak folk k ma "črn pas pr karateju" gre men precej na jetra:\
Lahko je biti prvi, če si edini!

Kami ::

Am, obstaja kaj takega v mariboru?

nodrim ::

Točno kaj takega po mojih informacijah najdeš samo še v Rimu in nekje v Franciji. To je kar se tiče Evrope.

Kami ::

Ah škoda, iskal sem glih nekaj takega, ko ni preveč povdarka ne tekmovanjih pa to :)

Kaj pa mogoče kaj "podobnega" ?

Myth ::

En takšen komentar samo. Zakaj pa bi se moral včlanjevati v neke klube, ki tako učijo nekar kar je zapisano v knjigah? Vidiš pa tudi v raznih filmih, dokumentarcih pa na internetu dosti zveš. Če si resen, lahko sam tudi kaj spogruntaš ne da bi za to moral plačevati. No, vsaj nasvet za tiste ko niste preveč resni pa bi poskusili raje doma. ;)

Pa da se ne bo zdaj kdo oglasil, da filmi tipa Karate Kid and stuff niso dobri. >:D

nasvidenje
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Alexius Heristalski ::

Ja, zraven dodaj še Trenja in si popolnoma izobražen in razgledan. Več ne rabiš, niti osnovne šole ne. A ne?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

nodrim ::

Ja, seveda lahko vsak sam doma nekaj poskuša, vendar se to niti slučajno ne more približati učenju z mojstrom, ki ima večdesetletne izkušnje in te ves čas opazuje in ti daje nasvete.

Sej je pri vsaki stvari tako. Če se učiš sam, se učiš na svojih napakah. Če se učiš z učiteljem, ti on odpravlja napake še preden se ti zaveš, da jih delaš. Tako napreduješ občutno hitreje. Plus, da je v sami borilni veščini veliko več, kot to kar vidiš na video posnetku. In ker smo ljudje taka lenobna bitja je tudi sama prisotnost v doju, kjer si samo zato, da se učiš, že velik plus glede discipline, vztrajnosti in truda pri treningu.

Sam sem doma poskusil vsaj z redno telovadbo vsak dan ali vsak drugi dan pa nikoli nisem zdržal več kot 2 meseca. Če pa greš na trening, je pa vse skupaj olajšano, ker si tam in tam treniraš. Je pa res, da je to samo znak, da še nisem dovolj zrel in odločen glede nekaterih stvari.

K0K0 ::

BigWhale jest sm po naravi zlo miroljuben človk in 100% nisem imel v mislih da bi koga za brez veze prefukov sam tko me je zanimal, ker gledam naše lokalne karateiste, ki trenirajo že kakih 5 let pa jim je sam gobc zrastu drugač pa nimajo pojma >:D.

Keyser Soze ::

Ja, zato ker jih trenirajo lokalni karate "mojstri".

Bedarija, če mene vprašaš. Večina teh klubov ni vredna počenega oreščka. Sicer pa... Karate je passe.

Tajski box je kar zanimiv in precej konkreten.:D Lahko bi treniral pa tudi burmanskega, če bi koga našel, ki ga uči.

gkovac ::

Boky... taekwondo in sicer Taekwondo klub Orient tukaj
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Daedalus ::

Ja, seveda lahko vsak sam doma nekaj poskuša, vendar se to niti slučajno ne more približati učenju z mojstrom, ki ima večdesetletne izkušnje in te ves čas opazuje in ti daje nasvete.

Največ, kaj se doseže s "poskušanjem doma" so na/pretrgane vezi kolenih in ostalih random okončinah. Sej se na treningih še zdaleč ne učiš nekega brezveznega mlatenja po zraku. Se je treba naučiti tudi pravilnega ogrevanja, vaj za raztezanje mišic, ipd... "Mlatenje po zraku" je nekako polovica povprečnega treninga, al pa še raje malo manj. Vsaj take treninge sem svoj čas obiskoval (taekwondo).
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

BigWhale ::

V ljubljani in kocevju je tudi ninjitsu klub, kjer se ucijo vse sorte. Tekmovanj pa nimajo. Samo en kup seminarjev kjer spoznavajo nove tehnike in uporabo razlicnega orozja (in orodja ;) ).

gkovac ::

Daedalus se popolnoma strinjam s tabo... doma se lahko samo poškoduješ

kar se pa tiče izjave "kolk časa morm trenirat da bom lahko nekoda pref$%#&" je pa tko... takega, ki to vpraša ga jaz sploh nebi vzel v klub. Pravilni trening pri pravem mojstru borilnih veščin je način, da agresijo spraviš iz sebe je pa res, da ni malo takih, ki "učijo" bit agresiven. Takih se je treba izogibat v velikem loku.

Vse "definicije" raznih borilnih veščin se usmerjajo na to, da je znanje namenjeno PREDVSEM samoobrambi in samo v SKRAJNEM primeru.
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

kivi113 ::

sem treniru 4 mesce pa pol taekwondo in mi je 2x že prov pršlo. fora je da sem obakrat nasprotnika nacentriral direkt u sredo glave in obakrad je nasprotnik sam padu dol :) sicer se je en kaj kmalu pobral nazaj (pol so že varnostniki vletel :) ), drugi je pa obležu (pol k je vstal je šu kuj enga klicat jes pa kolegi smo pa spizdili k že kuj jih je blo več k nas :) )

moja izkušnja je, da ti samo nekaj mesečni trening da:

- veliko kondicije
- dobro raztegnjene mišice/kite, torej večjo gibčnost
- boljšo koordinacijo udov, udariš tja kamor ciljaš in ne kr nekam
- nekaj malega samozavesti, kakšnega kolega ali kolegico več
- nekaj osnove samoobrambe

zdej če te bo en grunt v sredo čela (tak malo močnejši od mene ;) ) ti tut 10 let karateja nav kej pomagal, ker boš obležu na tleh. samo za lokalne frajerčke in razne grupne nasilneže pa kaj hitro prov pride, da enega udariš, ostali patečejo :) sam to je v kšnih mestih mal bl zajeban k so sami "bratje" tam k sam iščejo probleme. pa tut na splošn se je najbolš sam izognt se fajtu ker če enga poškoduješ boš sam najebal. če ne kuj pa pol k te bo tožu. največji problem je če mal preveč spiješ in potem si tahuj frajer ..

trening torej ma določene koristi, ampak 7-10 jurjov na mesec pa le ni tko mal.

nodrim ::

Kot sem že rekel, brez veze na dolgo in široko razglabljat.

Če imate željo in možnost, pridite pogledat. Stalo vas bo samo nekaj ur vašega časa, no strings attached.

TORA DOJO

gkovac ::

Uh... prej sem narobe napisal link do našega kluba Taekwondo Klub Orient in vas tudi vabim, da si pridete pogledat kako vse skupaj izgleda. Prvi mesec je treniranje brezplačno.
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

kivi113 ::

Če je brezveze razglablat pol tut reklame ni treba delat...

nodrim ::

Nisem mislil brezveze na tak način, ampak da se da v živo veliko več pomenit in povedat. Sploh, ker boste tam govorili z mojstrom in ne samo z menoj, ki sem šele na prvi stopnici Keopsove piramide.

Sej veste, teorija in praksa :) Mišljenje je treba povezat z dejanskim fizičnim treningom, učenjem. Eno brez drugega ni nikoli dovolj.

Tud sama tema ni namenjena toliko reklami. Postavil sem jo zato, ker mislim, da je učenje v tej šoli res nekaj posebnega. Zato je tema namenjena samo temu, da izveste, da to obstaja tudi tukaj blizu nas. Debata se lahko komot nadaljuje, vendar je živa praksa tega veliko veliko boljša izkušnja.
Sam dojo tudi ni profitne narave, ker je celoten vadbeni prostor in drugi prostori narejen lastnoročno in financiran iz lastnih žepov, kakor tudi plačilo najemnine stavbe itd.
________________________________________
P.S.: Kakšna pa se vam drugače zdi sama stran? :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nodrim ()

K0K0 ::

Sulc jest nism uprašu kolk časa bom rabu da bom lahko koga prefuku ampak kolk časa ponavad traja da se bom laho s pomočjo naučene tehnike branil oz pomagal drugim. Men se gre bolj zato da bi lahko bolj umirjeno hodil naokol, ker bi pač vedel da se lahko v skrajni sili tud sam branim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: K0K0 ()

Myth ::

Sam sem doma poskusil vsaj z redno telovadbo vsak dan ali vsak drugi dan pa nikoli nisem zdržal več kot 2 meseca. Če pa greš na trening, je pa vse skupaj olajšano, ker si tam in tam treniraš.


Temu se reče samokontrola. In če se ne znate sami kontrolirati in urejati stvari v življenju, se vam slabo piše. A torej imaš tudi človeka, ki ti urnike sestavlja? Ki ti vsak dan 'teži' z opravili, katera moraš narediti, etc, etc.

Pa sem mislil, da znate razmišlat. Aja, vi se samo v tisto piknete kaj vam ni všeč. Da bi pomislili, kaj sem v bistvu napisal, pa sploh ne. >:D
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

nodrim ::

Sej te razumem. Samo hočem povedat, da samokontrola ni nekaj najlažjega in jo je treba razvit. Glede enih stvari je lažja, glede drugih pa težja.

Meni ni problem ne kadit, ne igrat računalniških iger bi mi bilo pa težko. Velik vpliv na to ima tudi želja po tem, če že ne največjega. Po vsej verjetnosti mi je bilo samo dolgočasno kr neki doma telovadit ;).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: nodrim ()

Doman ::

Jaz osebno bi se takoj pridružil treningu. Ker me staršiše financirajo, pa bi bilo to preveč zanje. Škoda:'( .

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Doman ()

gkovac ::

@Modri zob moj zgornji odgovor ni bil namenjen direktno nate in oprosti če si tako razumel.
Hotel sem pač samo poudariti, da sem slišal velik takih izjav in da takim pač nebi dovolil na treninge.
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

_nomis_ ::

Kaj pa kej pravite na judo?
LP

Mr_Globus ::

Dve leti sem treniral kickbox, ker pa je lokacija postala "težko dostopna" (=ne da se mi več biciklirat pozimi iz viča v poljane :P) iščem alternative.

Načeloma ni važno kaj, samo da se uporablja noge in roke. Pa da je trening na Viču. Ima kdo kakšen predlog? :D

edit: govorim za LJ ako se ne razume ;)

Zgodovina sprememb…

nodrim ::

Točno tukaj ti je dobro it pogledat.

www.tora-dojo.com

Tac20 ::

Dve leti sem treniral kickbox, ker pa je lokacija postala "težko dostopna" (=ne da se mi več biciklirat pozimi iz viča v poljane :P) iščem alternative.

Načeloma ni važno kaj, samo da se uporablja noge in roke. Pa da je trening na Viču. Ima kdo kakšen predlog? :D

edit: govorim za LJ ako se ne razume ;)


Na viču imaš klub borilnih veščin Kobra, jaz sicer ne treniram tm, trenira pa en kolega pa prav da je uredu. Tukaj mas par linkov

KLUB BORILNIH VEŠČIN KOBRA
LJUBLJANA-VIČ


VEČ NA INTERNET STRANI: www.kickbox.si


PREDSTAVITEV:


E-mail, ki je objavljen na internet strani ni več veljaven, zato vas prosim, da nam pišete na: matejmasera@yahoo.com

imagodei ::

No, če že reklamirate...

Karate klub SLOVAN deluje v Ljubljani, v Radovljici in na Jesenicah. Smo eden redkih klubov, ki ni podlegel komercializmu, zato delamo zelo kvalitetno. V Ljubljani je udeležba precej velika, v Rad in na Jes pa nekoliko manjša, saj se v zadnjem času pojavlja ogromno klubov, kjer se do mojstrskega naziva da priti po raznih bližnjicah in se izpiti za polaganje pasov organizirajo tudi po 2x mesečno. Če vam je bližje kvalitetno ter kontinuirano delo, kjer je napredek sicer počasnejši a bolj realen, ste vabljeni.

Vpisujemo praktično celo leto, želeno je, da se nam pridružite čimprej (okt, nov). Trening si lahko ogleda vsak, brez obveznosti.

Spletna stran je precej preprosta, saj glavni trener močno nasprotuje kakršnemukoli komercializmu.

Trenutno nam v LJ prenavljajo telovadnico, zato za natančen urnik poglejte na spletni strani. Na Gorenjskem je urnik vadbe sledeč:

RAD:
ponedeljek, 18-19, gimnastična telovadnica OŠ A.T. Linhart
četrtek, 16-17:30, gimnastična telovadnica OŠ A.T. Linhart

JES:
torek, 18-20, mala telovadnica Gimnazije Jesenice
petek, 18-20, mala telovadnica Gimnazije Jesenice
- Hoc est qui sumus -

Mr_Globus ::

@Bayte

hvala Kobra je fajn blizu. Ne vem sicer kam me bojo dali glede na to da sem dozdej samo kickboxal, ampak probati ni greh :D
E-mail, ki je objavljen na internet strani ni več veljaven, zato vas prosim, da nam pišete na: matejmasera@yahoo.com

Ta mail je od kobre?

@imagodei
Slovan je žal predaleč. Po LJ se vozim z biciklom in vožnja na drug konec LJ v snegu je muka.

popravek: prej se mse zatipkal - ne da se mi biciklirat iz Viča na Šiško. Poljane so dosti bližje :P

Tac20 ::

ja mail je od trenerja, oz. od pomočnika trenerja, pa jst nisem reklamiral ampak mu nalepu zato k je reku da hoče met na viču, oni pa pa trenirajo na OŠ Vič


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero borilno veščino izbrati (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8021754 (17976) solatko
»

Borilne veščine

Oddelek: Loža
4810262 (9295) amigo_no1
»

Borilna veščina

Oddelek: Loža
304273 (3513) Gregor P
»

Tajski boks

Oddelek: Loža
377545 (4221) c0dehunter
»

Kali - filipinska borilna veščina (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11516483 (11426) imagodei

Več podobnih tem