» »

Silverlight bo na voljo tudi za Linux

1
2
»

borchi ::

> toletukaj pa je samohvala linuxu.

v tejle novici hvalimo microsoft. če še nisi opazil.

in da bo forum tako kvaliteten, da se tebi ne bo obračal želodec, lahko pomagaš tudi sam. najprej tako, da premakneš svoje off-topic pripombe v za to namenjene teme. naslednji korak je, da prebereš o čem gre novica in če se ti zahoče jo komentiraš. če ti komentarji novice niso všeč pa to ni več stvar novice in avtorja novice.
l'jga

'FireSTORM' ::

kjer avtor dopiše propagando za linux in naj začnemo vsi uporabljati Linux.


Prosim če napišeš točno kje dotično je naletel na to naj zdaj vsi začnemo uporabljati Linux. Ker kaj takega ne najdem v novici.

Da je pa napisal ena ovira manj je pa napisal čisto resnico in če je do zdaj bil morda kakšen takšen ki še ni migriral na Linux samo zaradi Silverlighta po zdaj migriral in v tem ni nič slabega.

LjubimPeezde: Seveda, druga možnost pa je da vsak pristavi svoj piskerček na kakem forumu in pokaže ljudim da je še kaj drugega kot monopolni M$.
Those penguins.... They sure aint normal....

Luka Percic ::

Meni se zdi impresivno, kako Microsoft kljub temu da je "mrtev"(en zanimiv, ampak pomoje predvsem ideološko napačen prispevek), po levi prehiteva tekmece pri "programih/storitvah iz browserja".
Medtem ko se drugi matrajao in najemajo trume genialnih programerjev, da jim programirajo aplikacije za na net, se je Microsoft lotil problema tam kjer je najbolj pereč- počasnost sedanjih tehnologij/nenaprednost/težavnost/nezdružljivost(JS).

Microsoftu je že precej časa jasno, da bodo Windowsi čez nekaj let imeli povsem enakovredne nasprotnike (ki bojo cenejši-ali pa ne, bo že prilagodil ceno, da bo konkurenčen).

Microsoft se seli na internet- le če hoče to naredit boljše/hitreje kot konkurenca, rabi novo tehnologijo. Dobrodošel silverlight!

S to razliko, da tega nemore narediti sam (v bistu tudi noče, kajti odprtost bo tudi njemu prinesla določene bonuse), zato bomo vsi dobili fajn tehnologijo, če hočemo storitev/program prenesti/narediti za na net.

Fajn je, da z silverlightom in .net lahko praktično skrati pišeš aplikacijo za v browser, ter za na omizje (predvsem windows, ampak hej, MONO tudi tukaj napreduje), kljub temu pa je relativno hitro, plus se z novim OS-om/menjavo okolja ni problemov z združljivostjo(windows mobile).

Sami plusi, ki vam in Microsoftu omogočajo da se dela buisness, ne pa komplicira z združljivostjo/znanjem 10-ih tehnologij naenkrat.

Windows malce peša, ampak Microsoft ni še nikoli zgledal bolje!

jimmi ::

To, kar je napisal Luka Veliki čisto drži. Zaslužek se seli na internet. Microsoftu močno diši denar od reklam, ki ga sedaj v glavnem pobere Google. Zato se Microsoft neznansko trudi z internetnimi storitvami, recimo MSN search in MSN mail. Štos je v temu, da ti lahko spremljaš, kaj delajo uporabniki, ko brskajo po tvojih serverjih in jim v skladu s tem ponudiš oglase, ki bi jih mogoče zanimali. Ne smeš pa spremljati, za kaj uporabljajo uporabniki OS, ki si jim ga prodal, ker to pa bilo že vohunjenje. Za to, da bo lahko Microsoft ponudil še boljše storitve na internetu pa so razvili Silverlight.

To je tudi zgodovinsko sodelovanje med nekim odprtokodnim projektom in Microsoftom. Od tega bo imel projekt Mono velike koristi in .net aplikacije bodo prosto prenosljive med različnimi OS, kar sploh ni slabo. Sčasoma, bo postalo irelevantno kateri OS uporabljaš, vsaj kot domači uporabnik.

borchi ::

> Windows malce peša, ampak Microsoft ni še nikoli zgledal bolje!

tole je totalni nesmisel. where it's at? so se vprašali pri microsoftu. pa so videli, da je google ali kdo drug že na precej bodočih "hot spots". microsoft je malo zaspal (search/advertisment business mu še nikoli (v primerjavi z google-om) ni šel slabše), ni pa rečeno, da ne bo prešprintal ostalih. medtem ko lovi ostale bo moral malo spremeniti politiko. in od tega bomo vsi uporabniki imeli koristi.

zato se moram popravit, tisto zgoraj ni totalni nesmisel. res je, da microsoft še nikoli ni zgledal bolje (V OČEH UPORABNIKOV). še več "silverlightov" se bo zgodilo, ko se bo trudil ostat (poslovno) nad gladino.
l'jga

Pithlit ::

Nekaj me zanima. Kaj hudiča večino tako moti Silverlight da ga je treba zatret v kali? Sploh glede na to da bo stvar očitno cross-platform.

Jaz sem vedno mislil da je konkurenca dobrodošla... ampak očitno je to zelo subjektivno. Torej na področju OS in nekaterega drugega programja je to dobro. Ko pa pridemo do raznih Silverlight potez je pa to kar naenkrat brezveze. A mogoče ni dobro da Adobe dobi konkurenco _svojemu_ monopolu (flash)?

borchi: saj v teoriji - čimveč "silverlight-ov" tem boljši bo končni rezultat. (no, v praksi je precej bolj verjetno da bomo dobili še več kvazi standardov... ampak rad se slepim z najboljšo možnostjo)
Life is as complicated as we make it...

Mavrik ::

Pithlit: Nisi zaštekal. Brezveze je če Microsoft naredi nekaj. Če bi to naredili Linuxaši ali pa Apple, bi bili vsi navdušeni. Microsoft je hudoben razumeš?
The truth is rarely pure and never simple.

borchi ::

> saj v teoriji - čimveč "silverlight-ov" tem boljši bo končni rezultat.

itak. in se že dogaja. npr. microsoft mora podkupovat banana države, da bi mu spravile njegov odprti format skozi ISO. sj vem, težko je zadrževat smeh, ampak microsoft se hoče držat standardov!!!

> Če bi to naredili Linuxaši ali pa Apple, bi bili vsi navdušeni.

razen, da je temle primeru tako, da so vglavnem navdušeni linuxači in applovci, pizdijo pa microsoft loverji. mogoče je zato mal težko razumet...
l'jga

'FireSTORM' ::

borchi, bravo...

Konkurenca je dobrodošla na vseh področjih in nevem kaj bi imeli tu linuxaši sploh kaj za pizdit. Saj adobe ni nekak Linux pa to da bi zdaj mi se morali pizdit da je "naš"(naš bi ga lahko sklepal če bi adobe bil kaki bolj tako Linux style) dovolj dober da se M$ nekam rine.
Sploh ne, prav tako da se, bodo pa M$ malo pritisnili na razvoju ampak ker nebo Adobe v ozadju bo še pa Adobe malo pritisnil. In kaj to prinese nam uporabnikom? Prvič, dvojno izbiro in drugič precej bolj verjetno boljše rezultate.

Če bi na svetu obstajala samo ena firma avtov bi še se zdaj verjetno vozili 30-40km/h max.
Those penguins.... They sure aint normal....

LjubimPeezde ::

hehe kar smeje se mi...MS je kao pozabljen -- a ima ene 90% tržnega deleža na OS in verjetno tudi na Office prizorišču in zaenkrat še nič ne kaže da bi se stanje kaj spremenilo kljub raznim Ubuntujem, Kurbuntujem, Suse... Ah obupanci vi:)

naj zmaga kvalitetnejši produkt torej (silverlight,flash)...:)

MasterBlaster ::

No direktna konkurenca silverlightu ni flash (ala produkt Flash CS3) , ampak Adobe Flex. Res pa da slednji tudi producira swf datoteke, ki jih potem predvaja flash plugin. Uporablja pa flex tudi xml markup za design UI, ki je zelo podoben XAML-u. Je pa že nekaj časa open source. Adobe prodaja le Flex Builder, ki je v obliki plugina za Eclipse.

Zanimivo bo videti, katera tehnologija bo predvladala. Tu ima Flex precejšnjo prednost, ker ima že po moje vsaj 95% uporabnikov instaliran flash plugin. Silverlight pa je trenutno zelo slabo razširjen.
Tk je pa pika .

'FireSTORM' ::

Silverlight je šele prdec naslednjega leta ki še niti ne smrdi po njem.

> MS je kao pozabljen -- a ima ene 90% tržnega deleža na OS in verjetno tudi na Office prizorišču in zaenkrat še nič ne kaže da bi se stanje kaj spremenilo kljub raznim Ubuntujem, Kurbuntujem, Suse..

V eni temi sem pripopal link kjer kaže tržne deleže M$ in Linux in Linux se kar fajn približuje M$ kateri niti približno ni pri 90%.
Those penguins.... They sure aint normal....

MrStein ::

V eni temi sem pripopal link kjer kaže tržne deleže M$ in Linux in Linux se kar fajn približuje M$ kateri niti približno ni pri 90%.

A lahko pripopaš še tu, prosim ?
Ali pa link/ime one teme.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

LjubimPeezde ::

Silverlight je šele prdec naslednjega leta ki še niti ne smrdi po njem.

Lej spet: zadeve NITI NE POZNAŠ a je takoj drek ker je od MSja. Zarad takih gorečih privržencev kot si ti ste na par % tržnega deleža in nič ne kaže da se bo v srednjeročnem obdobju kaj spremenilo. Pa dej mal se umiri človek. Kar vse je avtomatsko drek...:\

V eni temi sem pripopal link kjer kaže tržne deleže M$ in Linux in Linux se kar fajn približuje M$ kateri niti približno ni pri 90%.

Ej to pa tut mene zanima. Dej postreži z linkom:) samo takim da ne bo iz kakšnega ILoveLinux.com linka. Kar je pod 90% bi me zlo presenetlo.

Zgodovina sprememb…

jype ::

LP> Kar je pod 90% bi me zlo presenetlo.

Reč je močno odvisna od tega, kako meriš. Windows navsezadnje le teče zgolj na PCjih in nekaj mobilnih platformah. NT tudi na alphah, ampak to je bolj ali manj vse.

Linux teče tudi na toasterjih.

'FireSTORM' ::

Lej spet: zadeve NITI NE POZNAŠ a je takoj drek ker je od MSja. Zarad takih gorečih privržencev kot si ti ste na par % tržnega deleža in nič ne kaže da se bo v srednjeročnem obdobju kaj spremenilo. Pa dej mal se umiri človek. Kar vse je avtomatsko drek...:\

Ok, eni ne razumete kaj je beseda v prenesenem pomeni.
Bom probal povedat z drugimi besedami. SL je še komaj napovedan in še niti približno ni ugledal svita. Better?
Pravtako je tudi Linux 2.6.24 "prdec naslednjega leta ki še niti ne smrdi po njem".

To je pa ta link:
http://blogs.zdnet.com/ITFacts/?p=6932
Nahaja se pa v M$ Black Screen of Death novici na šesti strani.
Those penguins.... They sure aint normal....

BigWhale ::

> dam pa roko v ogenj, da ko se tak kurziven stavek napiše ob win novici da ga vrli
> pisuni izbrišejo.

Jaz ravnokar ogenj kurim... Prides? ;>

CaqKa ::

ko boš imel pravice do oddelka za novice...
do takrat pa prinesem s sabo eno škatlo kostanjev.

LjubimPeezde ::

do takrat pa prinesem s sabo eno škatlo kostanjev.

off-topic: kostanji SO ŽE??:D

Rumenko ::

so že, videl v gozdu pred nekaj dnevi :D

BigWhale ::

Caqka, sem jih imel. Sem videl. Pa verjamem, da se do sedaj ni nic spremenilo.

CaqKa ::

no fajn, še dobro da dežuje.

sicer imam po spominu da se je novica meni tako spremenila... ampak nebom trdil da je tako, pač imam en tak bežen spomin o tej zadevi.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Privzeta namestitev Ubuntuja brez Flasha (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
9219344 (17197) Icematxyz
»

Izšel Moonlight 2

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
324147 (2756) hruske
»

Na Portugalskem za javne razpise potrebujete Silverlight (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
11811170 (8162) Utk
»

Silverlight bo na voljo tudi za Linux (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
717960 (5953) CaqKa
»

Microsoft predstavil animiran spletni iskalnik Tafiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
809846 (6890) Matek

Več podobnih tem