Forum » Omrežja in internet » Zone alarm in porti
Zone alarm in porti
Simko ::
Kje nastavim katere porte hocem odpreti?
Kaj se lahko zgodi, ce odprem porte, ki so namenjeni igranju directPlay iger preko interneta (Age2) ?
lp
Kaj se lahko zgodi, ce odprem porte, ki so namenjeni igranju directPlay iger preko interneta (Age2) ?
lp
Bagr ::
v zonealarmu ne določaš odprtje določenih portov ampak dovoljuješ programom da lahko dostopajo do neta.
Simko ::
Kako pa naj potem rešim tole:
en rač. je server, drugi klijent. Ko hoče drugi igrati AGE2 preko MS zone-a, ne gre. Grem pogledat v Zone Alarm in vidim, da je blokiral polno IPjev. Če dam, da je igri age of empires 2 dovoljeno vse...nič ne pomaga. Kar je logično, saj rač ne ve, da hočem jaz na drugem rač. igrati to igro. Sicer pa: zakaj se hočejo omenjeni porti sploh priklopiti na rač?
en rač. je server, drugi klijent. Ko hoče drugi igrati AGE2 preko MS zone-a, ne gre. Grem pogledat v Zone Alarm in vidim, da je blokiral polno IPjev. Če dam, da je igri age of empires 2 dovoljeno vse...nič ne pomaga. Kar je logično, saj rač ne ve, da hočem jaz na drugem rač. igrati to igro. Sicer pa: zakaj se hočejo omenjeni porti sploh priklopiti na rač?
gumby ::
Nekje med opcijami moraš nastaviti masko za LAN, da bo ZoneAlarm vedel, da prihajajo paketi iz LAN-a (ter jih pustil skozi).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gumby ()
Quickbeam ::
Ker imam podoben problem kot Simko (z Zone alarmom in mrežo) me zanima ali je komu uspelo spravit zadevo do delovanja.
Kaboom ::
v zone alarmu naštelaš katere IP je da v katero vrsto mreže tako da ročno vpišeš neke IPje (192.168.0.X na podmreži 255.255.255.0 - pa dobiš celo lokalno mrežo) in jo določiš pod Trusted Zone - potem imaš pa še drugi zone ki je mislim da internet zone ali nekaj podobnega. potem pa vsaki vrsti Zone določiš katere porte naj definitivno prepušča četudi jih klasično blokira, in potem pač vpišeš port za igro noter v trusted zone
ne vem na pamet več kje je kaj, ker zdaj uporabljam nortonov internet security, zaenkrat boljši (imam ga en dan, vendar mi je nek program čez noč napunil virtualne rame, pa so win2k povečali pagefile, vendar mislim da je bila mula, če je kdo imel podoben problem z nortonom... prosim)
ne vem na pamet več kje je kaj, ker zdaj uporabljam nortonov internet security, zaenkrat boljši (imam ga en dan, vendar mi je nek program čez noč napunil virtualne rame, pa so win2k povečali pagefile, vendar mislim da je bila mula, če je kdo imel podoben problem z nortonom... prosim)
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.
Fury ::
ce mate po lanu samo nastimas na lan zone, ce pa prek neta to delate pa 2x kliknes na tray ikono, gres na firewall knof, advanced in tam se da stimat specificne porte za specificne protokole a so odprti al ne
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri firewall? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Informacijska varnost | 131745 (21232) | Qushaak |
» | Blokada irca.Oddelek: Omrežja in internet | 2616 (1624) | ERGY |
» | kateri firewall v sožitju z P2P??Oddelek: Programska oprema | 2139 (1607) | Jst |
» | ZoneAlarm in ApacheOddelek: Omrežja in internet | 1290 (1195) | govno |
» | Windows XP mreza errorOddelek: Pomoč in nasveti | 1803 (1536) | aliado |