» »

kateri firewall v sožitju z P2P??

kateri firewall v sožitju z P2P??

matrix2 ::

saj vem da na to temo so bile že diskusije, ampak pravega odgovora do sedaj še nisem dobil. Zato bi vprašal zopet in sicer, kateri firewall ni požrešen za sistemska sredctva in naspoh za P2P programe. Imam donkey in mi od winsew firewall sploh ne pride v poštev, ker ustavi ves promet, tako da pade lowd za 80%. Nagibam pa se med dvema in sicer Kerio in Sygate Pro.

Black Dragon ::

ZoneAlarm pro.

tsatthoggua ::

Kerio 2.1.5 mogoce? Nimam cist nobenih problemov z njim tudi po enem tednu brez reseta.

LP

matrix2 ::

poskusil sem Kerio 2.1.5 in me je že na začetku, ko sem odprl donkey zagnjavil za porte, potem pa sem pol ure potrjeval in na koncu unistal. Ali so tudi kakšne druge nastavitve ali je to pač nujen postopek?

Black Dragon ::

Meni pri ZoneAlarm pro. lepo laufa promet na eMuli sam mislm pa da lepo blokira promet pri DC++...škoda:'(

tsatthoggua ::

ja ko neka aplikacija hoce dostopat do neta te pac vprasa....samo ce das always yes(no) ti potem ne tezi vec. V najslabsem primeru bi ti zatezil 4x ( tcp (in,out) ter udp(in,out)).

Fukomuko ::

js uporabljam ZoneAlarm Pro 5.0 in dela vse brez problema

ginekolog ::

sygate dela BP z vsem, kar sem poskusil : bitorrent, kazaa, overnet, ..

Zgleda pa isto kot keiro, samo je malo bolj napreden.
Divers do it deeper.

MOJNET.net ::

Agnitum ;)
WEBhosting / WEBdesign / WEBdomain / Security Solutions /

alkoo ::

jz bi ti odsvetoval ZA in priporočam Sygate.

Tero ::

Zone Alarm dela zelo slabo z p2p programi ker zaseda izredno veliko procesorskega časa in rama še posebej če imaš emule dolgo vklopljen (par dni) Mi je že proces vsmon.exe zasedal več kot 200 MB rama;(
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tero ()

Proximus ::

Če vprašaš mene je PC Cilin oz. Trend Micro internet Security kr vredu, mel sem edino težave, z povezavo na serverje pri EMulu, stvar je kr trajala. Zdaj mam že 2 tedna Panda Platinum Internet Security dela vse tako kot more, edino, boot je približno 10 sekund daljši kot Trend Micro. Kar se tiče Nortona, ga ne priporočam, prav tako pa je tudi ZoneAlarm malo bolj požrešn od prvih dveh.

LP

MKrmec ::

ZA, PC cillin in vse ostalo ne prevec dobr za racunalnik sploh pa tele dva!!

Priporocam Sygate Personal Firewall PRO al pa Tiny Personal Firewall!!

Matrix2 to k te firewall sprasuje za porte oziroma ce spustis dolocen program na internet je cist normaln v vseh dobrih firewallih!!

ZA ima probleme z preveliko uporabo resoursov in mu majnka dosti pomembnih stvari ki pasejo k firewallu!!

PC cillin je pa tko tko sej veste kako so paketi vse v enem no tko je tut tuki dobis vse kar rabs sam vse slabo narjen!!

matrix2 ::

vse lepo in prav vendar vprašanje se postavlja, katere porte med premnogimi pustit odprte katere pa ne? Ker ko sem pognal donkey se mi je odprlo za pol ure potrjevanja portov, vmes pa še kakšnega sistemskega. A se z potrditvijo porti zaprejo oz. z zavrnitvijo zaprejo ali pa je to samo nadzor prometa?

matrix2 ::

vse programe sem poskusil sygate pro bi lahko bil ožji izbor, vendar mi zelo ustavi promet na donkey. Iz prejšnih 70kb/s mi pade na borih 10kb/s. Ali so še kakšne druge nastavitve pri sygate pro, da odprem porte, vendar katere je imeti dobro pod nadzorom??

frudi ::

Sygate ima več opcij za nadzor portov:
- pod Tools/Applications lahko za vsako aplikacijo ročno določiš katere porte lahko uporablja
- pod Tools/Advanced Rules lahko odpiraš/zapiraš posamezne porte (lahko jih odpreš tudi samo za določene aplikacije)
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

matrix2 ::

če vam iskreno povem kaj si mislim o teh silnih zidovih, bom rekel takole. Vse skupaj je bolj tako za silo, če slučajno pride kakšen naključni mimoidoči, drugače pa za kakšno resno zaščito tole na žalost ni preveč obetajoče. Če ima kdo neustavljiv namen vdreti, mu tega nobena zaščita pod vrednostjo 500.000.- ne bo preprečila. Takšno je pač moje laično mnenje.

Matri[X] ::

Ce hoces normalen firewall, uporabi tistega, ki je vgrajen v XPje. Po defaultu filtrira ves dohoden promet in spusti skozi le TCP povezave s established flagom, sepravi nic novih povezav od zunaj. That should do it, ce na racunalnik ne namescas bedarij, ki ne ves kaj naredijo. Seveda lahko nastavis tudi izjeme v firewallu, recimo za emule ...

urosh ::

Da nebom odpiral nove teme...

Mam sygate perosanl firewall, a mam problem, ker ko ga vklopim, mi komplet preneha delati internet. Ko me je spraševal, kaj pustim in to, sem mu lepo povedal in vse... Internet pa mi preneha delati tako na njem (ki je kao server in deli povezavo), kot tudi na vseh ostalih računalnikih. Če ga pa vklopim na svoji mašini mi pa nekje 3 min dela ok, nakar se internetna povezava prav tako prekine... zakaj?

Lp

matrix2 ::

eh fantje ni ga čez Sygate Pro 5.5, že teden dni ga testiram, nastavil sem ga v nulo in glej ga zlomka, dolpoteg na donkey se mi je celo povečal za 50%:D

Skratka pozabite na firewall od winsew, če bi radi imeli kolikor toliko pošteno zaščito in še zapovr dober dolpoteg. Poskusil sem že vse živo vendar mi Sygate ustavi na dan od 15-30 vdorov, pa še lowd je gut 8-O

hvala vsem za pomoč!

Nejc Pintar ::

tudi meni Sygate deluje lepo, je preprost za uporabo in ne porabi veliko sistemskih sredstev
Lahko je biti prvi, če si edini!

iration ::

Še z moje strani pohvale za Sygate, nikoli nobenih problemov z njim.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

urosh ::

Tudi jaz sem se vrnil nazaj na Seagate.

Če dam vse procese na allow, mi celo internet na ostalih mašinah dela. Sicer malo freta, ampak po večini dela. Sem preizkusil tudi Outpost 2.1 in zgleda zanimivo, le da mi ni uspelo spraviti ga tako daleč, da bi mi posredovan internet na ostalih mašinah delal. Ma pa lepo lastnost, da ti takoj pokaže kateri IP ti skenira katere porte. Sevedea ga takoj blokira, je pa pač ena dodatna stvar zraven. Ima pa tudi lepo lastnost pluginov kot recimo whois ipd... Na lokalni mašini lepo dela, na Serverju, ki pa posreduje internet tudi lepo dela, le da na ostalih mašinah internet ne dela... Škoda...


Lp

PS: tudi to je glas ZA sygate

Jst ::

Nekaj časa sem uporabljal V-COM SystemSuite 5, v katerem je Sygate firewall poimenovan Netdefense. In sem razočaran nad tem kompletom.
Firewall mi je otežil delo po lokalni mreži (server z bazo podatkov) - delovanje zelo počasno. Winamp.InternetRadio mi tudi ni delal. Sem moral prvo na Allow All nastavit, potem izbrat postajo, šele nato spet na Normal Level.
Računalnik mi je delal počasi.

Dobil sem tudi virus, katerega mi Trend Micro (vključen v ta paket) ni zaznal.

Sedaj pa uporabljam Avast! home antivirus. In pa spet sem na Kerio Personal Firewall. Resda teži za vsako stvar, ampak vsaj varnega se počutim. Sicer pa vdorov ni, ker smo tukaj na internetu prek routerja. Le-ta nas varuje pred vdori in se mi zdi, da svoje delo opravlja zelo dobro. Tako v Keriu kot v Sygate v parih mesecih ni bilo zapisal v logu, da bi se karkoli sumljivega dogajalo na mašini.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

matrix2 ::

res čudno:\

meni Sygate firewall javlja za vsako najmajnšo pizdarijo, dnevno tudi po 20 vdorov in skeniranj portov. V mreži pa ne vem kako se obnese, nisem poskušal, če pa si prebiral gornje poste je rahlo razvidno, da se v lan ne pučuti ravno najbolje.

urosh ::

Meni sygate trenutno zelo dobro deluje tako na "serverju" kot tudi na moji mašini. Na moji mašini seveda ni vdorov, medtem ko je na serverju v 10 minutah 15 vdorov... Niti ne štejem več... Edino kar je bilo treba narediti, je bila tazadnja verzija (5.5) in pa v Tools > Applications vse dati na allow. Tako server tudi brez problemov posreduje internet in nam ostalim dela čist ql. Edino kar opažam, da mi ne dela program ProChat, ki ga uporabljamo v LANu za podovor med sabo (tipkanje) in sicer se zalaufa, le da ne pride do ostalih uporabnikov, kakor oni do mene ne. To je edino, kar me moti, drugače pa je seveda super!

lp

Freelancer ::

Zadnje čase se je pri meni situacije ful umirila (konektan sem 24/7). In to ne samo na enem računalniku. Zdaj imam mogoče 3 port scane ali pa kaj podobnega na dan, prej jih je bilo pa preveč, da bi jih štel. Pa sploh nisem nič spreminjal... Čudno.
P4C@3GHz, P4P800, 1GB DDR400, ABIT Ti4200

ginekolog ::

Sygate je sicer res naj naj, samo meni po par dnevih in OVERNETU začne žret proc.... tja do 30%. Tudi če izklopim overnet in restartam sygate ne pomaga. Koristi samo reboot mašine... precej tečno.
Divers do it deeper.

Freelancer ::

Ja, pr Sygatu je tko, da več kot maš stvari vklopljenih pod security, bolj ti žre proc. Ful se pozna recimo pri Intrusion Detection, ker ti to skenira ves promet.
P4C@3GHz, P4P800, 1GB DDR400, ABIT Ti4200

Jst ::

A zato postane moj računalnik podoben štiri-osem-šestki proti koncu šihta. In pa z vsakim tednom je bilo slabše (več porabljenega cpu time). Dobro da sem se ga znebil. Res!
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri firewall? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Informacijska varnost
413130108 (19595) Qushaak
»

Symantec bo ukinil brezplačni Sygate požarni zid

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
333944 (2964) Urus
»

kateri firewall?

Oddelek: Programska oprema
231589 (1306) freserovski
»

Mreza in firewall?!?

Oddelek: Pomoč in nasveti
61049 (951) Roadkill
»

Firewall???

Oddelek: Omrežja in internet
201362 (1125) andrej

Več podobnih tem