» »

Črvi v moki

Črvi v moki

«
1
2

jrtjtejtt ::

Skor me je kap. V moki sm našel črve 8-O (take majhne, bele barve, tko da jih komi opaziš) in potem, ko sem že spekel 12 muffinnov in enega POJEDEL:( . Moka pa od Klasja, kupljena v intersparu v Cityparku. A mislite, da lahko kej dobim za to, recimo doživljensko zalogo moke, itd. Al pa vsaj stroške povrnjene, ker sem lahko pecivo sam še stran vrgu. Kaj pravite?

Sam nebi kake tožbe al pa kaj, tko, da greš v Špar pa se tam zmeniš neki, a mislite da so tolk prijazni. Oziroma a je to bolj krivda Klasja -proizvajalca moke.

P.S.: pol še pa včeri na tv reklamo vidim, tiso k kao kupci ocenjujejo špar kot najboljšo trgovino;(( , tralala...Najraj daljinca v tv vrgu

keber ::

Tudi jaz sem v Šparu kupil že marsikaj pokvarjenega. Enkrat sem trgovke opozoril na šparove kapelete, katerih pakunga je slabo dihtala in to v celi seriji, to je pa tudi vse, kar lahko narediš. Sploh pa je kila moke tako majhen denar, da se ti ne splača drugega kot novo kupit. Špar zaradi črvov v zapakirani moki ne more biti kriv, razen če je datum res hudimano preko roka.

Po drugi strani pa:
>>> ko sem že spekel 12 muffinnov in enega POJEDEL

:D :D :D bogi ... Jaz sem pojedel že črva (svežega) v jabolku (pa ne enkrat), pa še kar živim. Kako eni sploh lahko sploh še živite, ko pa se sekirate zaradi nekih črvov, ki se potem itak spečejo? :\

Bojte se vi česa takega, česar ne vidiš, tisto je nevarno. Recimo salmonele, ne vidiš, ne vohaš, ne okusiš, pa te vseeno lahko ubije. Črv pa ... beljakovine pač.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: keber ()

M@73Y ::

Vidim da nisi prav veliko izobražen glede moke. poglej ti črvički kot prvo niso nič nevarni. pojavijo se med skladiščenjem moke. verjetno si kupoval moko ki je bila v akciji ali pa je bila dolgo v skladišču.
res pa da ni prav estetsko videti ''osme potnike'' v moki. drugače pa kdor kupuje moko v mlinu ve da so ti črvički stalni spremljevalci v moki. celo kje dobi zraven tako mrežico, skozi katero potem pretrese moko pred uporabo.
Lp. matej
..jump into psytrance tunnel..

jrtjtejtt ::

Sej se ne sekiram, sm tud že marsikej pojedel, raznih črvičkov v jabolkih, češnjah, itd. Sej je bil tale dobr zapečen, na 180 stopinj 20 minut, tko hrustljav :D . Bolj me jezi to, da sm eno uro dela stran vrgu (direkt v koš). Pa še čokoladni so bli, z gorenjkino pravo čokolado.

Iz principa bom šel v ponedeljek v špar in zahteval 79 centov. Ne bom uzel moke al pa kar koli drugega v protivrednosti, hočem dnar.

Ja glede moke res nism kej izobražen. Kva čmo, vsega človk ne more vedet:D .

Lahko bi dal napis gor al pa opozorilo. SIcer bi se pol počutu kt američani, k majo neka butasta opozorila. Npr. ne ustavljaj motorne žage z genitalijami, al pa kej.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jrtjtejtt ()

keber ::

Drugič se pa za peciva in podobne stvari, kjer se rabi moke večjih količi, moko preseje čez sito, ki mora biti v vsaki kuhinji.

Aja, po 79 centov greš? Koliko boš pa dal za bencin do tja? Jao, narode ...:\

BigWhale ::

Jaz bi jih tozil! ;) Kako si drznejo skupaj z moko prodajati crve. Crvi bi se ja morali prodajati v mesnici! ;>

Muffine si stran vrgel!? O jezus, to prisparas za obiske.... :P

krneki0001 ::

BW, a zato imaš tok malo obiskov, ker te že vsi poznajo, da slabe stvari puščaš za goste?

jrtjtejtt ::

No moke sm porabu ravn 200 gramov, ne moremo govoriti o večjih količinah. Čeprav kar pogosto kuham, to je nekak moj hobi, pa pečem ne prav pogosto, muffinne sm tko delal prvič. Sita pa ravn nima, ker gre pač za študentsko kuhinjo, ki ima bolj malo opreme.

Do BTC-ja mam pa 3 minute peš, tko da bom s kratkim sprehodom naredu neki za zdravje. Drgač pa ne pričakujem, da bom kej dobu, sel bom pač tja in zahteval 79 centov, če pa bojo kej pametni, bom pa težil. Ampak ne da bi se pri tem sekiral, mislim da bo kr veselje zame.

Keyser Soze ::

Ja ne, najboljše da se kar pusti tako kot je in požre to. Ane. Same pussies.

Zakaj pa potem kar po ulici ne pobirate ostankov embalaže pa popucat ven kar je še ostalo not? Al vam pa lahko prinesem naše smeti, pa boste postrgali dol kar je še užitnega potem pa še posortirali preostanek odpadkov. Ane?:)

E, me čudi, da SPLOH imamo kakšne standarde. :\
OM, F, G!

Apple ::

Roky: povabi sosede na kavico in sladico :)
LP, Apple

PacificBlue ::

eh, črvički to še sploh ni problem..bolje to kot pa da greš v restavracijo in dobiš miško v juhi a ne?

jrtjtejtt ::

Keyse Soze: se strinjam. Zato pa je pri nas potrošnik zavarovan tko kt je. Večina folka vse mirno požre in si reče je*** tistih neki sit/centov. Američani, res da jim na nekaterih podorčjih manjka pameti, ampak tle na področju zaščite potrošnika so pa zmagovalci.

Dr. Palm: kje si bil prej z nasvetom. Zdej je že prepozn ker so že v kanti za smeti pred blokom. :D No, mogoče jih po nasvetu Sozeja kdo pobere ven in poje. Živim v jaršah, tko da NAVALI NARODE.:D

jype ::

Roky> Američani, res da jim na nekaterih podorčjih manjka pameti, ampak tle na področju zaščite potrošnika so pa zmagovalci.

Nisem prepričan. Vsekakor jim napis "fat-free" na izdelkih iz približno 100% maščob poljubnega izvora ne dela preglavic.

Keyser Soze> Ja ne, najboljše da se kar pusti tako kot je in požre to. Ane. Same pussies.

Nam vsaj imunski sistem ne zaspi!

Ampak... Dajte no... Črvički v moki so pa res nekaj najbolj logičnega in vsakdanjega. Nemogoče je preprečiti, da bi se pojavili, razen s sterilizacijo celotne proizvodno-transportno-prodajne poti, ki bi naredila bistveno več škode, kot bi bilo koristi od črvički-free moke. Roky, če rad kuhaš, si kupi sito.

Pri nas imamo domačo moko (hranimo jo v velikih žakljih) in jo pred vsako uporabo pač presejemo iz žaklja toliko, kot je potrebujemo. Če so not črvički pač so (je pa res, da jih v domači moki še nisem opazil, v "farini" pa že).

strictom ::

Js bi pobral te črvičke, jih spekel in posul po muffino pa rekel da so mrvice :D
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Keyser Soze ::

Imunski sistem ne zaspi? Ven pojdi, v naravo, pa ti ne bo zaspal. Đizs.:\

Sej pravim, si rajši ne mislim kakšno higieno imate če so vam črvički nekaj normalnega.
Sicer pa, pogledaš Strojanove pa ti je takoj jasno. Njim so tudi črvički nekaj normalnega.:)
OM, F, G!

dzinks63 ::

:)) Res , da jih nebi smelo bit, samo zbolel pa tud neboš zaradi en par pečenih. Največ se jih poje z češnjami, pa se jih veselo prodaja povsod , od tržnic, do supermarketov. Pri drugih narodih je to zelo dobra dopolnilna hrana od svežih do gurmanskih specialitet, pri nas pa so seveda drugačne navade.

Vikking ::

Roky: če imaš še račun od nakupa, pokliči ali trgovino še bolje da pokličeš proizvajalca te moke, in poveš kje si kupil in kaj si kupil. In želiš da se zadeva nekako reši, da ti povrnejo stroške poti in nakupa, ki si ga imel zaradi pokvarjene moke. Če bodo neprijzani jih opozori da si raje prvo poklical njih, ker jim lahko pošlješ tudi sanitarno inšpkecijo ki jim lahko zapre dol linijo, zarad ene slabe zaprte moke.

v glavnem s tožbo boš naredil najslabše oz. popolnoma nič, z dogovorom pa sebi največ v korist, z kakšno košaro njihovih izdelkov. Vsekako ne bit odpravljen z novo kilo moke, to ti bodo ponudili v trgovini. Zato sem ti dejal da se raje direktno obrni do proizvajalca. Upam le da si obdržal račun.

jype ::

Keyser Soze> Imunski sistem ne zaspi? Ven pojdi, v naravo, pa ti ne bo zaspal. Đizs.

No, klicaj je bil tam zato da se vidi, da se delam norca.

Ampak kljub temu - če hočeš preprečiti črvičke v moki moraš vložiti v proizvodnjo, transport in skladiščenje moke toliko ene svinjarije, da je moka s črvički zagotovo manj škodljiva od tiste druge, sterilizirane moke. Zato pa imaš sito v kuhinji, da ni treba mlinom in štacunam špricat po moki s strupi.

Keyser Soze ::

Ja, klicaj pa res ne pomeni heca ane. Đizs.:\

Ne vem, če je ravno špricano s strupi. Pri nas kupujemo moko v mlinu in do sedaj še ni bilo črvičkov v njej. Pa se vsa preseje in verjemi, da ni špricana. Standardi morajo biti in popuščat pri teh stvareh ne gre.
OM, F, G!

BigWhale ::

> Sej pravim, si rajši ne mislim kakšno higieno imate če so vam
> črvički nekaj normalnega.

Crvi v moki dejansko so nekaj normalnega, tako kot plesen na starem kruhu, ki je bil predolgo v vrecki.

O higieni pa v bistvu nimas pojma, ce jo povezujes s crvi v moki,... Zal.

Keyser Soze ::

:D Spet trola. Mislm, je že odtrolal.

Crvi v moki dejansko so nekaj normalnega, tako kot plesen na starem kruhu, ki je bil predolgo v vrecki.


In? Je bil dober? Al si ga kar otrokom sfutral?

Pa veš da jo povezujem s higieno. Če so tebi črvi v moki nekaj NORMALNEGA, kar verjetno pomeni, da vsak dan ješ moko s črvi, si pa res težko predstavljam kako je z nivojem čistoče na ostalih področjih. Glede na to, da pobašeš vse kar je črvivega IN PLESNIVEGA.

P.S.: Saj vem BW. Gate imaš itak na riti tako da je popolnoma normalno da so ves čas usrane. Te popolnoma razumem.:\
OM, F, G!

Mercier ::

Ti "črvi" so ličinke, če malo zadlakocepim. Mogoče bi jim nesel v Špar pokazat male hroščke.

U, lejte teta, a niso tooolk cartkani...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mercier ()

jype ::

Klobasaš, Keyser Soze.

Črvički v moki ne izvirajo iz nehigiene - higiensko pa je moko presejati, ker če je določena vrsta mušic v pšenico (pred žetvijo) odložila jajčeca, potem bodo v moki potencialno črvi oz. ličinke te mušice (razen, če jajčeca z ustrezno kemično obdelavo pobijemo).

Tako boš težko pripisal nehigieno človeku, ki se mu zdijo črvički v moki nekaj normalnega - še posebej če je ta človek vajen moko presejati pred uporabo.

Keyser Soze ::

Jype, tebi so tudi NORMALNE usrane gate na riti. Ja fino ane. Vsaj toplo ti je nekaj časa.:\

Črvi v moki NE spadajo pod NORMLANO. Vsaj zame ne.

In kje boš ti potem potegnil mejo? Mišja glava v hamburgerju? Konjska figa v "horsu"? Kje jype?
OM, F, G!

jype ::

Keyser Soze> In kje boš ti potem potegnil mejo? Mišja glava v hamburgerju? Konjska figa v "horsu"? Kje jype?

Pri usranih gatah, očitno. Če mišja glava nima usranih gat, potem jo z veseljem zaužijem.

Razložil sem ti, od kod pridejo ličinke v moko, ti pa nakladaš o usranih gatah. Edini način, da dobiš "črvičke" iz moke je ta, da pšenico gojiš v sterilnih prostorih, ali pa da po mletju kemično obdelaš moko.

Ti mi povej, kaj se ti zdi pametno počet - presejati moko pred uporabo, da notri ni črvov, ali morda vliti par litrov strupov v vsak žakeljček moke?

Ali pa morda uživaš surovo moko in je zato pomembno, da v njej ni ničesar razen škroba?

gzibret ::

Da se še jaz malo upletem v debato!

Ja, črvi v moki so nekaj povsem normalnega. Kot bakterije butulizma v konzervah, salmonela v sladoledu, trakulja v pljučni pečenki, BSE v hrenovki in posebni, kloramfenikol v mleku, črevesni zajedalci v ananasu, šigela in kolera v flaširani vodi, hemulitični streptokok v pašteti....

Kaj ti je, Keyser? Zakaj se zmrduješ? Saj to le povečuje odpornost populacije in izloča manj odporne osebke iz družbe ;(




Pa da ne bo kdo mislil, da tole zgoraj mislim zares....

Črvi v moki samo nakazujejo na pomanjkljive higienske pogoje ali pri proizvajalcu ali pri skladiščenju, ali pa v sami trgovini. Če vam je to normalno, da sejete moko, potem kar. Jaz bi v primeru črvov v moki šel z njo in računom v trgovino, zahteval vodjo prodaje in povedal, da ne bom (zaradi pomankljive higiene) nikoli več kupoval v tej trgovini, povedal vsem prijateljem in zagrozil s tržno in sanitarno inšpekcijo.

Toliko o mojem mnenju!
Vse je za neki dobr!

jype ::

Pa kaj vam je? Če pšenica raste na polju, potem je normalno, da imajo do zrnja dostop tudi žuželke, ki lahko na zrnu (ali v zrnu, v nekaterih primerih) kaj pustijo. Da je potem možnost, da se te reči razvijejo v ličinke, je tudi jasno.

Če nočete črvičkov v moki, potem morate moko pač skladiščit v suhem prostoru, pa jih ne bo - jajčeca (in vsi morebitni povzročitelji morebitnih bolezni z njimi) bodo pa še vedno tam.

jrtjtejtt ::

No mislim, da bo najbolje, da grem svojo babico, ki je svoja leta prepekla veliko kruha, peciva itd. povprašat kako je s črvi v moki. Oni so mel moko direkt iz mlina, tko da bo znala povedat, kako je s tem. Po njenem strokovnem mnenju se bom potem odločil, ali bom zahteval svoji 79 centov.

Vseen pa se mi zdi, da tile črvi niso kr neki normalnega. Če se pač zaredijo po določenem času, pa naj se rok trajanja omeji, ne pa da majo moko, nevem, leto dni v skladišču.

jype ::

Roky> Vseen pa se mi zdi, da tile črvi niso kr neki normalnega.

"Normalnega" pomeni, da se praviloma pojavijo. Včasih pač niso umetno vzdrževali idealnih pogojev za skladiščenje in se je reč pojavila pogosto, danes pa jih in se reč pojavi redkeje.

Ti črvi ne pomenijo, da je moka žlahtna ali boljša ali karkoli drugega - pomenijo, da je moko treba presejati in (ker je običajno vlažna) posušiti oziroma kar čimprej porabiti.

Ni pa normalno, da dobiš črve v škrniclju moke v štacuni - jaz nimam nič proti, če jim zadevo neseš nazaj oziroma jim poveš kaj se je zgodilo in zahtevaš vsaj denar... Jaz bi tudi.

Pravim samo, da se ni treba tega nič bat - črvički niso nič bolj strupeni, kot je bila moka že prej, prav tako pa lahko moko, po tem ko jo preseješ in črvičkov ni več, normalno uporabljaš.

Keyser Soze ::

Aja, pozabil sem povedat, da slabo pšenico v lokalnem mlinu zavrnejo. Ane? In se s tem v veliki večini izognejo takšnim nevšečnostim. Problem nastane pri velikih količinah, kjer nivo kontrole navadno pade in se potem lažje pojavijo razni nezaželeni organizmi.

Ne vem no. Kot sem rekel. Sam imam določen standard, katerega se tudi držim in katerega pričakujem tudi od ostalih. Če je vaš nižji to ni moj problem, dokler ne pridem posredno ali neposredno v stik z vami.:)

Jype, tale tvoja opredelitev, glede tega kje boš potegnil mejo je bolj švoh kot ne. Če pa ješ miške pri glavi potem pa tudi OK.;)
OM, F, G!

krneki0001 ::

Moko iz mlina je vedno treba presejati. Poleg tega tudi moko za peko kruha vedno preseješ, preden začneš mesiti testo. Prvič zato, da je bolj rahla in drugič zato, ker jo uporabljaš velike količine in nikoli ne veš, če so se v kakšni vrečki zaredile zadeve, kot so črvi ali molji. In tukaj ne gre za nehigieno, gre za pogoje skladiščenja. Jajčeca so skoraj v vsem žitu, ker jih žuželke tja odlagajo, torej jih vedno dobiš v moki. Če je preveč vlage med skladiščenjem se pa razvije kaka zalega. Lahko je tudi doma preveč vlage in se zato to razvije.

Pri nas doma vedno kupujemo v mlinu moko in vedno jo preseje že mlinar, potem pa še mi doma. Tudi če so kaki črvički notri, jih sito zaustavi in jih vržeš stran, moko pa porabiš.



keyser, preveč si občutljiv na take zadeve. Ampak lahko se tolažiš, da nisi edini, 60% ljudi bi ob primeru nove svetovne vojne pomrlo zaradi higiene, ker niso več navajeni v nesterilnem okolju živet in brez tuš kabine umrejo v 14ih dneh.

jype ::

Jaz bi zadevo primerjal z jabolki:

Če kupiš zabojček jabolk, pa notri najdeš pet črvivih, imaš par možnosti.

- Cel zabojček vržeš proč, ker so v jabolkih črvi.
- Proč vržeš jabolka, ki so črviva, ostala pa porabiš/poješ.
- Črviva jabolka obrežeš in poješ vse, kar ni gnilega/črvivega, sumljive in gnile koščke pa vržeš proč.

Sejanje moke je primerljivo z zadnjo možnostjo, ki jo prakticiram tudi sam.

rdecaluc ::

Lepo vas prosim , če mi poveste kako nej presejem svojo moko , če je polnozrnata , brez da bi izgubila vso hranilno vrednost? Hvala za nasvete
Est modus in rebus. ,typos

Keyser Soze ::

Nope, to ni občutljivost. Temu jaz rečem standard. Brez tega bi ti še vedno kupoval suh kruh od predvčerajšnje dostave in napol smrdeče meso v trgovini. :)
OM, F, G!

jype ::

rdecaluc> Lepo vas prosim , če mi poveste kako nej presejem svojo moko , če je polnozrnata , brez da bi izgubila vso hranilno vrednost? Hvala za nasvete

Skozi kuhinjsko sito.

Tilen ::

Sicer bo zdaj najvrjetneje priletel val kritik, ampak tudi jaz si ne morem predstavljati moke s črvi kot nekaj normalnega.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

Yohan del Sud ::

Bemtiš spet dialog slepih z gluhimi.

Če greš v sadovnjak nabirat jabolka in na polje žet pšenico in potem oboje pretežno neobdelano uporabiš v nutrientne namene, jasno da ne bo vsako vlakno neoporečno... Vprašaj vsakega ruralca, če ne verjameš, črvi v domačem kompotu ali površno hranjeni moki so možni, a vseeno nezaželeni in niso "normala" tudi v teh pogojih. Pa so včasih bolj spoštovali hrano in se manj sekirali zaradi dodatnih nenevarnih, četudi gnusnih beljakovin... Po drugi strani plačujemo štacunam, da nas ob pošteno plačanemu nakupu obvarujejo teh nenormalnosti in nutrientnih dodatkov v hrani, ki ni specificirana na embalažini nalepki.

Skratka, sam bi se šel pritožit direktno v fabriko, čez da vsebina ne usreza dejanskemu opisu na embalaži. >:D
www.strancar.com

krneki0001 ::

Keyeser zame je to občutljivost ali pa še slabše razvajenost. Vsak hoče pozimi v največjem naletavanju snega čisto črno cesto, vsak hoče vse imeti sterilizirano in čisto vsak hoče imet hrano vedno svežo, nepokvarjeno, vendar vedno tako ne gre. Občasno se zgodijo tudi take stvari, kot so črvi v moki in takrat pač tisto moko preseješ, ali pa stran vržeš. Tut v tok steriliziranem okolju se ne da živeti, kakršnega nekateri hočete. Vsak otrok mora it skozi nesterilne vrtce, da dobi bacile, na katere potem njegovo telo reagira in se brani. Če tega ne bo, nam bodo otroci pomrli zaradi navadnega prehlada, ker se telo ne bo znalo branit.

Jaz ne morem navadit na čisto sterilno okolje, že zato, ker mi je to odveč - občasno hočem bit tut še blaten in se v nesterilnem okolju obmetavat z blatom (pri svojih 33ih), za hrano pa pazim le da ni pokvarjena in da je sveže pripravljena, Če pa so kdaj notri kaki črvički pač to odstranim ač pa vržem v kanto in grem po novo v trgovino - sej zdej so odprte 24 ur. Včasih so bile samo ob sobotah do 12h in med tednom, pa je bilo to malo težje.

Ampak vse to nardim brez nekega pi*denja po forumih, ker vem da se tudi taka stvar lahko zgodi.

Slo-One ::

Ampak vseeno naj vrnejo oziroma bi nekdo moral vrniti denar. A če ti recimo tipka na tipkovnici ne bi dobro delala recimo pritisneš 10x 9x pa se izriše na ekranu. Se boš sprijaznil in rekel, da se pač napake DOGAJAJO in je to nekaj čisto normalnega >:D ? Ali pa boš šel v trgovino in zahteval garancijo?

To je stvar principa. Ampak vseeno se rajši za vsako malenkost pritožiš saj s tem vzdržuješ standard.:)

kekz ::

So črvički v moki običajna stvar?

Klikor je meni znano DA in NE.
Menda (skoraj) vsaka moka vsebuje jajčeca in v (skoraj) vsaki moki se razvijejo črvički.
Ampak do tega pride, če zadevo predolgo časa ali napačno skladiščimo.

Torej vsaka moka vsebuje predispozicije, da se v njej razvijejo črvički, ampak ko se enkrat razvijejo, pa to ni več za normalno uporabo po sodobnih higienskih standardih.
Podobno kot se vsako mleko skisa, če ga predolgo ali neustrezno hranimo, vsaka maščoba postane žarka ipd...

Slo-One ::

Pridemo do ugotovitve.
Da lahko dobiš salmonelo če imaš majonezo predolgo (potečen rok trajanja) ampak majoneza kot sama pa še nima salmonele.


Toraj moka je vredu dokler se črvi ne razvijejo.
Toraj če se že v trgovini razvijejo, to pomeni da je nekje med potjo pšenica ---> moka ---> trgovina nekaj narobe. >:D Aka slabo skladiščeno.

BigWhale ::

> Aka slabo skladiščeno.

Ne, lahko je samo tovornjak z moko peljal moko iz mlina v tovarno po dezju in je bila relativnost vlaznost v zraku vecja.

V tem primeru tozis meteorologe. ;>

darkolord ::

A mlina ni v tovarni? :)

opeter ::

keyser, preveč si občutljiv na take zadeve. Ampak lahko se tolažiš, da nisi edini, 60% ljudi bi ob primeru nove svetovne vojne pomrlo zaradi higiene, ker niso več navajeni v nesterilnem okolju živet in brez tuš kabine umrejo v 14ih dneh.


Ej, s tem pa se v celoti strinjam. Ljudlje smo postali tako zelo razvajeni, da je to že hudo.
Ravno v aktualnem Nedeljskem dnevniku je zanimiv članek na to temo in sicer koliko kruha/peciva povprečno odvržejo v smeti, ker jih ne morejo prodati.

Seveda niso trgovine v minusu, ampak proizvajalci in mlinarji.
Okoli 15.000 ton kruha se odvrže na leto (to je samo podatek za trgovine in niso všteta gospodinjstva), ker se ne more prodati, vrednost tega pa je cca. 25 mio €

Recimo jaz v zadnjem času kupujem potrebe za gospodinjstvo pri Hoferju in zelo pravilno delajo, da ne vržejo starejše mlinske izdelke v smeti ampak prodajajo s 50% ali več popustom.

zcetrt ::

Na izgubi je tudi potrošnik. Poglej cene kruha.
4.

opeter ::

Saj vem... od 1. septembra so se (se bodo) cene drastične zvišale. In ne le pri kruhu, ampak pri večini živil. Baje nekaj govorijo o kartelu treh velikih trgovcev (vir: Večer)...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: opeter ()

krneki0001 ::

Evo, večina živil je šla za 10% gor. Zanimivo, da plače pa že leta niso šle gor.

Še bodo ljudje lačni!

rdecaluc ::

LoL , mi doma pečemo kruh v kruhomatu in smo na pribljišno izračunali da porabimo 130 bivših sit za 1kg kruha
Est modus in rebus. ,typos

Keyser Soze ::

keyser, preveč si občutljiv na take zadeve. Ampak lahko se tolažiš, da nisi edini, 60% ljudi bi ob primeru nove svetovne vojne pomrlo zaradi higiene, ker niso več navajeni v nesterilnem okolju živet in brez tuš kabine umrejo v 14ih dneh.


Lahko si pa pujs. Se strinjam. Glede na to, da sem dal skozi vojsko in z njo povezane svinjarije bi rekel, da nimam problemov z "nehigieno" in verjamem, oz. sklepam po branju vaših prispevkov, da sta tako nebivedu kot opeter bolj "sterilna" tako da me bolj skrbi za vajino zdravje kot za moje.

In da ne omenjam, da zgleda da pojest čisto vse, kar vam prinesejo na krožniku. :\

Poanta je v tem, da če artikel ni tak kot mora biti to ni OK. Zaradi mene ima lahko nov avto samo en flek na sovoznikovem zicu, kar nikakor ne zmanjša njegove uporabnosti, pa to pomeni, da bom kupil avto in zamižal pri tej napaki? Da ne res.
OM, F, G!

krneki0001 ::

Glede sterilnosti se pri meni ni za bat. V avtu imam tok svinjarije, da bi rabil kake 4 do 5 ur, da bi samo notranjost spucal do te mere, da bi se vse svetilo, zunanjosti se pa ne da več, ker se je umazanija že zažrla v pleh. Ampak to ni bistvo, bistvo je to, da me ta avto še vedno pripelje od točke A do točke B brez problemov tudi po ravni liniji.

Kar se pa hrane tiče, sem pa izbirčen tako zelo, da me že doma grdo gledajo vsi in si sam kuham že nekaj časa, tko da verjemi, da ne jem nobene svinjarije, sploh pa ne vse kar mi postrežejo.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DIY PIzza... (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Loža
742138942 (59447) mailer
»

kateri mrčes je to?

Oddelek: Loža
113051 (2453) Unknown_001
»

Nagravzni crvi v kuhinji

Oddelek: Loža
359876 (7972) Spajky

Dobil črve v hrani, kupljeni v mesnici! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
808395 (7436) bluefish
»

Peka kruha... (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5610034 (8256) Nejc Pintar

Več podobnih tem