Forum » Strojna oprema » raptor disk, izkusnje
raptor disk, izkusnje
trnvpeti ::
koliko je glasen raptor disk
koliko bolj glasen kot nekaksen sata disk
se ga da kako utisat
kolk se bolj greje
koliko bolj glasen kot nekaksen sata disk
se ga da kako utisat
kolk se bolj greje
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
himera ::
mene tudi zanima kolk je glasen?
AMD64 @ FX-57
ASUS A8N-E, 2x 512 DDR500
WD Raptor 36GB + 250GB Hitachi
ASUS A8N-E, 2x 512 DDR500
WD Raptor 36GB + 250GB Hitachi
opeter ::
Ja, ga izklopiš iz elektrike, ne?
Oprosti, vem, da je bil malce čuden odgovor. Hja, ne moreš ga utišat, razen, če imaš neko super računalniško ali zunanje ohišje z debelo steno v katerega montiraš Raptorja. Recimo v PowerMac G5 aluminijasto-kovinskem ohišju je tišji proti ohišju, ki je namenjeno za navadne PC-je.
Lahko pa seveda poskusiš ohišje z notranje strani zvočno ublažiti/izolirati, npr. karton za kokšja jajca, kak stiropor, morda kakšna spužva ipd.
Oprosti, vem, da je bil malce čuden odgovor. Hja, ne moreš ga utišat, razen, če imaš neko super računalniško ali zunanje ohišje z debelo steno v katerega montiraš Raptorja. Recimo v PowerMac G5 aluminijasto-kovinskem ohišju je tišji proti ohišju, ki je namenjeno za navadne PC-je.
Lahko pa seveda poskusiš ohišje z notranje strani zvočno ublažiti/izolirati, npr. karton za kokšja jajca, kak stiropor, morda kakšna spužva ipd.
Še to, glede gretja: nič hujše se ne greje (imam 150 GB-ni model) kot bilokateri drugi SATA disk.
Antares88 ::
Tole je po moje dosti učinkovito pri utišanju in hlajenju diska. Ni pa poceni.
https://www.cool-pc.org/cgi-bin/b2cshop...
https://www.cool-pc.org/cgi-bin/b2cshop...
Raw ::
Sam sm ga montiral na gumice (se dobijo pri coolpc) in je tišji kot novejši maxtor, ki ni na gumicah.
I am what I am and I do what I can
bluefish ::
spet lahko pametujemo o tem. RAID 0 se najbolje obnese pri delu z velikimi datotekami, saj se TEORETIČNO hitrost zapisovanja še enkrat poveča. Prednost Raptorjev pa je v nizkem dostopnem času in iz tega vidika ga nobena kombinacija diskov v RAIDu ne prekosi.
glede tistega ohišja na cool-pc pa, če imaš dovolj denarja za nakup takega diska, se ti tistih 40€ ne bo preveč poznalo.
rintintinc ::
Zanimivo škatlica za utišanje diska. Ampak kako je pa s segrevanjem diska v takem ohišju? Zna biti to problem, ali ta sistem z odvajalnimi 'puščicami' dejansko deluje?
In še ... Koliko disku škoduje manko SATA-II kompatibilnosti?
In še ... Koliko disku škoduje manko SATA-II kompatibilnosti?
Mi zna kdo priporočati kakšno priznano spletno štacuno, kjer imajo na zalogi 74GB različico in so hitri pri pošiljanju? Hvala.
preko ceneje.si ga začuda nisem našel, tako se mi zdi, da je preko nakupi.net najcenejši (154€). Dobava je 1-5 dni, s trgovino pa imam sedaj ob štirih nakupih odlične izkušnje.
morda še mimovrste in podobni. V enem dnevu pa ne verjamem, da ga boš dobil kjerkoli. Menda se ti ne mudi tako zelo?
Eh, se mi, ampak bom kar pri ceneje.si vzel. Tam imajo sicer napisano, da ima disk 8mb predpomnilnika. Kolikor je meni znano jih ima 16. Gre za napako, sklepam, ali obstaja kakšna slabša / starejša verzija 74GB Raptorja?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Hitrost diskov in matična plošča ?Oddelek: Strojna oprema | 4343 (3974) | thebaloh |
» | Raid 0 ali ne raid 0..Oddelek: Strojna oprema | 1911 (1364) | Pyr0Beast |
» | WD VelociraptorOddelek: Kaj kupiti | 1370 (1175) | mat3 |
» | Disk IBM 7k250 moj najboljsi nakup letos. Priporocam bolj kot karkoli drugega. (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Kaj kupiti | 14045 (7942) | e-marko |
» | Kateri trdi disk? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 10548 (7733) | Keyser Soze |