Forum » Zvok in slika » Cubase Reason ReWire
Cubase Reason ReWire
zcetrt ::
Lp.
S skupino igramo na uglasitvi 442Hz. Ne sprašujte zakaj. Sam Igram klaviature preko Reason 2.5, uglasitev +5%. Če pa zaženem Cubase, nekaj VST instrumentov in Reasna preko ReWire, mi uglasitev v Reasnu ponastavi na 440Hz in je ne pusti spreminjati.
Kakšen nasvet, kako programje pripraviti do 442 Hz?
S skupino igramo na uglasitvi 442Hz. Ne sprašujte zakaj. Sam Igram klaviature preko Reason 2.5, uglasitev +5%. Če pa zaženem Cubase, nekaj VST instrumentov in Reasna preko ReWire, mi uglasitev v Reasnu ponastavi na 440Hz in je ne pusti spreminjati.
Kakšen nasvet, kako programje pripraviti do 442 Hz?
4.
Tr0n ::
Hmm, je ze nekaj casa od kar sem se igral z ReWire, ampak mislim, da moras nastavit masterja, ki je v tem primeru vedno Cubase in le-ta doloca tempo in ostale nastavitve. Poglej v Reason/ReWire dokumentaciji.
Res je. CuBase je master in ima načeloma vse pod sojo kontrolo (zvočno kartico in midi kanale), tempo pa se lahko nastavlja v enem ali drugem. Tuning pa se v Reasnu ne da, v CuBasu pa ne vem kje, če sploh, obstaja možnost tuninga.
Morda kdo ve?
Morda kdo ve?
4.
Tomson ::
Seveda se da. Vsak Plugin, predvidevam da uporabljaš VSTje, ima v svojem meniju, ponavadi v nastavitvah, nekateri pa kar v glavnem delu možnost nastavitve uglasitve. Če obstaja kakšna master nastavitev za vse skupaj kar odpreš bi pa moral pogledat ...
Asus Prime X470 Pro, AMD Ryzen 9 3900X, Gigabyte GTX 1660 Super
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Fractal Design R6, Corsair RM850X PSU, 32GB GSkillF4-3200 RAM
Noctua NHU12s, Corsair MP600 1TB SSD, 2x Dell U2410 monitor
Reason ima v nastavitvah drsnik za nastavitev uglasitve. Če je zagnan kot samostojen program (sam dostopa do ASIO gonilnikov), ima nastavitev uglasitve tudi vpliv. Če ga zaženem preko ReWire iz CuBase, pa se drsnik ne pusti premikati, uglasitev pa je nastavljena na vrednost, na kateri je bila pri stand alone zagonu Reasna. Igra pa na 440Hz neglede na nastavitev drsnika.
Nastavitve uglasitve so torej ignorirane.
Nastavitve uglasitve so torej ignorirane.
4.
Mi lahko prosim poveš, kje se nastavi uglasitev v CuBasu? Res bi ti bil hvaležen, saj sem se sam ka kar namučil...
4.
Sem že kar nekajkrat, in verjetno še bom. Prebral sem tudi dokumentacijo Reasna, kjer je poudarjeno, da vse nastavitve, ki se tičejo zvoka (sample rate, globina, midi enote...) zavisijo izključno od masterja, Reason pa je vedno slave. O uglasitvi pri Rewiru ni napisanega nič. Pri opisu Master Tune funkcije pa tudi nič o Rewiru.
V Cubasu sem prebiral html pomoč, a nisem zasledil nič uporabnega.
Če ima kdo torej voljo, da še sam preveri ta problem, saj sam nisem pretirano domač v Cubasu, in mi sporoči rešitev, bi mu bil zelo hvaležen.
Dvomim pa, da sem edini, ki ima s tem težave.
V Cubasu sem prebiral html pomoč, a nisem zasledil nič uporabnega.
Če ima kdo torej voljo, da še sam preveri ta problem, saj sam nisem pretirano domač v Cubasu, in mi sporoči rešitev, bi mu bil zelo hvaležen.
Dvomim pa, da sem edini, ki ima s tem težave.
4.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Iščem program za izdelovanje glasbeOddelek: Programska oprema | 6067 (3953) | Wolfox |
» | Kopica zanimivih težav na "Audio Production" prenosnikuOddelek: Pomoč in nasveti | 1954 (1639) | zcetrt |
» | Program za izdelavo glasbe?Oddelek: Zvok in slika | 3952 (3751) | Fatboyslim |
» | Progrma za izdelavo muskOddelek: Programska oprema | 1132 (1021) | Lex |
» | Glasba - UstvarjanjeOddelek: Sedem umetnosti | 3243 (2805) | tha_man |