» »

Pentax K110 za 333 EUR, se isplača

Pentax K110 za 333 EUR, se isplača

Nikonja ::

Pozdravljeni vsi

V soboto sam bil v Celovcu in sam v Saturnu videl zgoraj omenjeni aparat in me pro mika !
Mi se zdi pocen ampak spet dost kvaliteten, kaj pa vi mislite !

LP

http://www.saturn.at/start.html?klabSes...

Dead_Eye ::

Glede tega modela ne vem, vendar imam enega poceni Pentaxa(5mpix, 3x zoom,...) in ti povem da dela obupne slike(2 leti starejši olympus 3mpix ga poseka na celi črti).
The one and only

zlobcek ::

Dead-eye to je DSLR:D - nekaj drugega kot kompakt.

Na review piše da je isti kot K100D, vendar brez shake reductiona. K100D je reci in piši 500 do 600EUR.
Če bi sam kupoval DSLR bi segel po malo višjem razredu, tam K10D ali kakšen canon EOS.
Za tak finančni okvir pa bi kupil rajši nekega orenk kompakta - canon s5 is ali podobne stvari drugih znamk z 10x ali več zooma.

Če za DSLR nisi pripravljen dat nekaj več denarja, potem verjetno ne veš, zakaj bi ga imel in je brezveze. Kljub poceni ohišju fotkiča računaj, da boš moral dati kar nekaj denarja za to, da boš imel toliko zooma, kot recimo pri kompaktih tega oz. podobnega cenovnega razreda razreda, o kvaliteti slike pa se itak da razpravljati.

zos ::

Zlobcek a lahko malo utemeljis svoje izjave glede nakupa drazjih DSLR-ov?

aljazh ::

Cena bodyja je pri DSLR šele začetek. Kmalu ugotoviš, da bi imel še kakšen objektiv, bliskavico... Poleg tega, če se ne nameravaš resneje ukvarjati s fotorgafijo, bo marsikateri kompakt out-of-the-box napravil všečnejšo sliko kot DSLR. Tukaj je posneta slika komaj polizdelek, ki ga je potrebno spustiti še skozi kakšen photo editing program. Če pa bi se rad učil, imaš voljo in te fotorgafija zanima, pa je DSLR vsekakor prava izbira.

dela ::

Poglej še Samsungove D-SLR aparate, ki so v bistvu Pentaxovi z drugo značko in nižjo ceno. Je pa res, da ne vem, če sem že kje videl SLR za 333 evrov.

Nikonja ::

A to zdaj pomeni ce nimam par tisoc evrov nimam kaj iskat v DSLR svetu !
Ne vem ali vam Pentax ni vsec ali ka,j ker mi nobedan od vas ni povedal ali je ta aparat vredan tih 333 evrov skupaj z kit objektivom.
Se ne bom pac profi ukvarjal z fotografijo, to je vec kot hobi in si ze dolg casa gledam te dslr aparate ampak so vsi svinjski dragi in jaz zal nimam 1000 evrov zdaj.
Na par mestih sam pac prebral da je ta kit cist dovoljan za DSLR zacetnike, nekakor moram zacet a ne. !

dela ::

333 seveda je vreden, s kit objektivom pa sploh. Če že dalj časa iščeš kak poceni SLR, ga vzami.

zlobcek ::

Nikonja bi moral povedat, da že dalj časa iščeš DSLR:D - za 333EUR se sigurno splača. Če neboš slikal v slabi svetlobi stabilizacije itak ne rabiš.

zos problem pri DSLR je to, kar je povedal aljazh - slika, ki jo škljocneš, na prvi uč skoraj nikoli ni tako dobra, kot tista iz kompakta. Le-ti imajo pač u sebi določene algoritme, ki ti nabijejo barve in kontraste, sami ostrijo na glave ljudi na sliki itd itd. Takoj dobiš ven pač na pogled lepšo sliko. S slikami iz DSLR, ki imajo v sebi skoraj vedno več podatkov kot kompakti, se je pa potrebno malo ukvarjati še po slikanju.
EOS 400 in podobni so pomoje ravno začetek pravih DSLR. Cenejši DSLR so bolj kot ne kompakti z možnostjo menjave objektivov. Že teli EOSI so skoraj to.

Sam sem imel in še imam kompakta S2 IS in sem se ravno tako že skoraj odločil za nakup DSLR. Vendar sem videl - če ne kupim nekaj v rangu EOS 400D ali recimo K10D , ne pridobim nič, razen nekaj na optiki, če kupim dovolj drage objektive. Malo nima smisla, glede na to, da že poceni objektiv 70-300mm stane 300EUR, kar mi omogoča kompakt s svojim 12x zoomom, poleg tega rabim pa ziher potem še enga 15-85, ki ga recimo dobim v kitu. In še enega makro, če smo že na tem. Vse to dobim v kompaktu že zraven. Pa še optika na S2 IS ni slaba.

Vendar bom dokupil DSLR zato, ker me moti relativna počasnost S2 IS - dosti počasnejši od recimo 400d. Nujno potrebujem nekaj, na kar bom lahko obesil boljši fleš (S2 nima hot shoe), na živce mi gre, da v kukalu ne vidim dejanske slike, kot pri DSLR in že nekaj časa slikam skos na manual brez tiste osnovne avtomatike nastavljanja zaslonke in recimo tudi moči flesha. Ker imam le tako dovolj nadzora nad posnetki. Hočem pa tudi nekaj s stabilizacijo slike - kakršnikoli, ker velikokrat slikam prireditve znotraj objektov s slabo svetlobo.
Ampak skoraj vse to spet dobim z S5 IS za 450EUR. Pa še vsa moja dodatna oprema paše gor (konverter, filtri,...). Itak pa S2 verjetno nebom prodal, tako da je logična izbira nek DSLR.

Samo malo mi je škoda denarja....:( S2 in opremo sem nekako finančno prinedel notri v teh 3-h letih ustvarjanja. Kako bom pa DSLR mi pa ni jasno.

Čisto drag hobi je to...

MTm2H37rqt7B ::

Za 770 EUR dobis dSLR Nikon D40 z 18-55 in 55-200mm objektivom. Sam sem nabavil le-ta omenjeni model in sem izjemno zadovoljen (prej imel DMC-FZ7 Panasonic). Tudi slike, ki jih dobis iz prve na Nikonu, niso tako slabe, ce pa zelis se boljso... pa seveda kaksen editing program.

Nikonja ::

@zlobcek
Hvala na bolj konkretnem odgovorju, ma zdaj resnincno ne vem kaj bom naredil ker me ta moj canon A520 mal nervira in ko se poskusam mal igrat z njim izgledam kot kaksen neumni japonski turist.
Bom se mal premislil ampak me tolk mika vzet tega Pentaxa ! :D

zlobcek ::

pux saj slike iz DSLR niso slabše. Daleč od tega. Imajo precej več podatkov v sebi, ki pridejo zelo prav pri obdelavi.

Pač kompakti imajo sami že sprogramirane določene algoritme, ki ti sliko barvno dodela, še preden jo daš na računalnik in so tako relativno bolj všečne na pogled. Vsaj na začetku.

Nikonja dobra stvar DSLR je to, da recimo sedaj nabaviš tega Pentaxa, potem pooočasi nabavljaš objektive in dodatno opremo in si čez čas kupiš novega pentaxa, ko boš pač videl da rabiš nekaj več.
Glede na to da bi rad vstopil v DSLR se ti na ta način defenitivno splača. Če vidiš, da si zaj. vseeno ne boš vrgel 1000EUR+ in več stran. Jest sem imel že nekaj časa na reverzu enga EOSa in kar nekaj slik naredil. Če nebi vedel kako in kaj z DSLR, tudi nebi nabavlal opreme za 1000 EUR.

Pa še čisto prav imaš - z DSLR si videti bolj resen kot s kakšno bedno škatlico. Že jest sem čuden s tem S2, ki je srebrn, čeprav relativno velik. Moram ga poštrihat:D

Nikonja ::

Ves kaj, mislim da ga bom vzel in bom videl a je to zame ali pac ni. Imas prav, scasoma si bom mogoce vzel se kaksen objektiv in tko naprej....
Ma stvar je v tem da si ze dolg casa hocem vzet kaksnega DSLR-a ampak pomanjkljaj denarja me vsakic ustavi, in zdaj ko sam videl tega, gor v Avstriji, non stop o njem razmisljam in tehtam a bom ali ne bom ! :D

@zlobcek Res ti hvala na pomoci !!! :)

zos ::

Zlobcek razumem jaz vse to. Imam DSLR. Pac nimam rad tehnoloskih freakov v fotografiji, ki mislijo, da moras imet drago kamero. In komentarjev v smislu, da kdor ne kupi dragega aparata ne ve zakaj ga ima. Se da dobre posnetke z vsem delat.

zlobcek ::

zos se popolnoma strinjam.

Namreč precejšna razlika je, ali je nekdo v trgovini videl relativno poceni DSLR in ga kupil zato, ker je pač poceni, ali pa že nekaj časa razmišlja, da bi kupil DSLR, in ima probleme s cenami, tko kot recimo trenutno Nikonja in jest in še 99% folka, ki hoče prešaltat na DSLR:))

Za prvega je namreč resno vprašanje, če bo zadovoljen uporabnik. Poznam nemalo ljudi, ki so nabavili DSLR v smislu - toliko denarja pa taka oprema pa že da nekaj od sebe. Potem pa so začele leteti ven iz škatle bolj sprane in manj kontrastne, tudi zmazane slike, kot iz poceni malega P&Š fotkiča.

Kako takemu potem razložit, kaj je kupil, je ena velika umetnost... :D Posebej pa je to postal problem sedaj, ko dejansko dobiš DSLR s kit objektivom... no, za 333EUR:) .
Še par let nazaj si moral dati za to krepko nad 200 jurji.

Nikonja ti kar ubodi in pokaži kakšno fotko tle gor...

LP Zlobcek

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zlobcek ()

Nikonja ::

Za vikend grem gor in ga bom vzel in se takoj dam v delo ! :D
Prve fotke boste dobili isti dan sigurno !!!!! :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov D-SLR (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8826643 (14908) BigWhale
»

Fotoaparat dober nakup? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
6625325 (19377) schurda
»

zrcalno-refleksni fotoaparat (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
14025229 (20080) schurda

kateri 4\3 fotaparat do 500evrov (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Zvok in slika
20428071 (24913) bluefish
»

dilema z fotoaparati... (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15411637 (9682) jype

Več podobnih tem