Forum » Elektrotehnika in elektronika » Digitalni sprejemnik
Digitalni sprejemnik
whatever ::
Hmmm a se da kako digitalni sprejemnik od digitalne satelitske "predelat" da bi lovil digitalne programe na kabelski - vsaj tiste, ki so zastonj, če že kartice nimam?? Ker sem probal vštekat kabl od kabelske (namesto direkt v TV) v sprejemnik in potem iz sprejemnika posredno na TV, pa dobim samo programe, ki jih dobim tudi sicer, torej analogne programe... kako priti do digitalnih?
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
Daliborg ::
FTW : zjasnta se obadva. Ker kar sta obadva izrazila želje, so le te nerealne.
Princip prejemanja satelitskih programov (analog/digital) : Sprejemnik (analog/digital) , kabel krožnik, NLB (glave). če enega od teh nimaš ne moreš sprejemati analognih/digitalnih programov.
Ali se jaz pac motim in lahko kabelskemu ponudniku krades programe prek svojega prejemnika???
lp.
Princip prejemanja satelitskih programov (analog/digital) : Sprejemnik (analog/digital) , kabel krožnik, NLB (glave). če enega od teh nimaš ne moreš sprejemati analognih/digitalnih programov.
Ali se jaz pac motim in lahko kabelskemu ponudniku krades programe prek svojega prejemnika???
lp.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_
whatever ::
Ja ne vem... moj kabelski ponudnik ponuja digitalne programe, za katere moraš nabaviti njegov digitalni sprejemnik in kartico, za slednjo plačaš naročnino. Zdej pa me zanima, ker imam en digitalni sprejemnik od stare digitalne satelitske, če si lahko s tem kaj pomagam da bi lovil digitalni signal s kabelske, pa magari samo zastonjske digitalne kanale...
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Azrael ::
Digitalna kabelska in digitalna satelitska TV uporabljata povsem različne frekvence. SAT 1-2GHz, CTV 100 - 700MHz. Že iz tega razloga sprejemnika teh dveh sistemov nista niti približno primerljiva in zato kakšni enostavni hacki niso možni.
> NLB (glave).
Verjewtno zatipk in je mišljen LNB.
> NLB (glave).
Verjewtno zatipk in je mišljen LNB.
Nekoč je bil Slo-tech.
madviper ::
Najlažji način je da kupiš njegov sprejemnik in njegovo kartico. To velja za obadva.
Blo je nekje davno tega, debata, da bi se dalo z digitalno TV kartico (za navadno anteno oz. kabelsko).
Blo je nekje davno tega, debata, da bi se dalo z digitalno TV kartico (za navadno anteno oz. kabelsko).
I'd like to do something crazy!
AlesC ::
očitno nisem podrobno razložil, za to se opravičujem. Jaz rabim dejanski digitalni sprejemnik, v katerega lahko vtakneš kartico za HBO itd... Ne rabim za računalnik. Fora je v tem, da imamo levega kablskega operaterja in moraš čakati, ker nimajo na zalogi digitalnih sprejemnikov. Tajnica mi je rekla, da če imam možnost naj si sprejemnik nabavim sam in naj jih pokličem, bo dosti hitreje. Zdej večina digitalnih sprejemnikov so za okoli cca. 80eu. Mene pa zanima, kje se ga da dobiti najceneje. Sicer 80eu ni velik in bom po vsej verjetnosti vzel pri kakem kablskem ponudniku, ampak me vseeno zanima.
HVALA...
HVALA...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AlesC ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Telemach digitalna tv, Pomoč!! (strani: 1 2 3 4 … 34 35 36 37 )Oddelek: Omrežja in internet | 444631 (84159) | zavajon |
» | Slaba slika na vseh digitalnih TV, dobra na analognih CRT TVOddelek: Zvok in slika | 7936 (5863) | Senitel |
» | Analogni signal in digitalni sprejemnikOddelek: Zvok in slika | 2028 (1802) | Belcebub |
» | digitalni sprejemnik (DVB-C) za TVOddelek: Zvok in slika | 18499 (9973) | mysterio |
» | satelitska antena analognaOddelek: Loža | 4371 (4008) | Tody |