» »

Amis vs T-2

Amis vs T-2

madebenc ::

Izbiram ponudnika interneta v (novem) stanovanju. Ni aktivnega telefonskega priključka (ne plačujem tel. naročnine) in ga tudi ne mislim narediti. Torej bom moral vzeti "polno razvezani" dostop. Imam 2 možnosti: AmisDSL ali VDSL (T-2). Vzeti hočem (naj)nižjo hitrost (1 Mbps / 256 Kbps, nezahteven uporabnik) in pri obeh je 20€/mesec (s tem da je pri Amisu 2 meseca brezplačno). Kaj mi priporočate, koga naj izberem (Amis je torej malenkostno cenejši)? Pa glede na to, da je Amis iz Maribora, kakšna je odzivnost njihovega servisa (če bi bile težave pri delovanju) po Ljubljani in okolici?

Matheeew ::

Moje mnenje: Amis....brez dvoma. Cena niti nit tok pomembna. Imajo pa bolj profesionalno urejeno pomoč, zaračunavananje, boljši odnos do strank, hitrejše odpravljanje napak.

Kje imajo sedež firme je še najmanj pomembno.

V vsakem primeru pa najprej preveri, če sploh imaš možnost interneta in razvezanega dostopa.

/alien\ ::

Amis

PaJo ::

Z obema imam dobre izkušnje, s tem da ima T2 malo novejšo tehnologijo in ti omogoča višji upload, drugače pa oboje deluje god, vsaj po mojih izkušnjah.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

zavajon ::

amis

madebenc ::

Sem poslal podatke, da preverim možnost interneta in razvezanega dostopa (za Amis prejšnji teden, za T-2 so mi povedali, da sem 600 m od centrale in ne bi bilo problema). Kake vrhunske tehnologije ne rabim, raje bi videl, da imajo hitrejši servis in pomoč naročnikom (glede tega dvojega so imeli nekateri pri T-2 probleme).

Glede tega, da so iz Maribora sem pač mislil, da okoli LJ nimajo tako odzivnega servisa in da bolj "skrbijo" za Štajersko. Pač ne poznam nobenega, ki bi imel Amis v LJ (in okolici).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madebenc ()

Senitel ::

Ja če je pri njih kaj narobe, potem tako T-2 kot Amis po mojem dost hitro odpravita. Samo če se pa kaj na liniji zalomi je pa še vedno Telekom tisti, ki mora dvigniti svojo rit.
"American components, Russian components... All made in Taiwan!" >:D

asdfasdf ::

Je pri amisDSL kaj slabši signal/povezava, če je razdalja od modema do računalnika (oz od modema do električne vtičnice)večja? Namreč modem naj bi bil v predsobi, računalnik pa v sobi? Približno 4-5m kabla.

Matheeew ::

Od modema do računalnika je praktično vseeno. 4-5 m pa sploh ni problem.

Od vtičnice do modema je malo manj vseeno.

asdfasdf ::

Sosed (ki namerava v kratkem delati isto povezavo) pa v predsobi (kjer je tel.vtičnica) sploh nima električne vtičnice in bi moral od modema do tel.vtičnice naresti okoli 6m kabla:\ Tko pač namerava, kak signal bo mel je pa vprašanje?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: asdfasdf ()

Matheeew ::

IMHO naj se ne sekira zaradi tega.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 xDSL (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Omrežja in internet
1293159469 (11336) kixs
»

SIOL ali AMIS? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11721850 (15621) Tydek
»

AMIS telefonija

Oddelek: Omrežja in internet
92870 (2672) Bakunin
»

amis (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Omrežja in internet
11212191 (8376) EvilDare
»

Najcenejši ADSL (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
849778 (6451) pupsi1984

Več podobnih tem