» »

5.1 zvok

5.1 zvok

hmmmm ::

Pozdravljeni!

Zanima me ali je možno, da ne dela predvajanje na 5.1 če je mp3 posnet v stereo načinu?

Dusan_HD ::

Kje igraš ? Na PCju in nanj priključenih 5.1 zvočnikih? Katero zvočno kartico imaš? Verjetno pa je kje v gonilnikih tvoje kartice kakšna opcija za obkljukati. Posreduj več informacij!!
Z določenimi 3rd party gonilniki je šlo poslušati v 5.1 načinu. Recimo Creative Live in še ene kartice so s pomočjo drugih driverjev pošiljale zvok na vse zvočnike.

Če pa pošiljaš zvok na HI-FI komponento pa mora 101% predvajati kako komponenti ti zapoveš.
raY_

hmmmm ::

Na prenosni računalnik je prek usb-ja priključena zunanje zvočna kartica iz katere pa je signal speljan na domači kino. Vse dela na 5.1 le en dvd ne gre tako (se mi zdi).

Dusan_HD ::

Kaj sedaj? DVD ali MP3ke ne gredo v 5.1 na komponenti?

Za DVD (VIDEO) pa velja sledeče: zvok je lahko posneman v večih formatih (2.0 stereo, 5.1 DD, 5.1 DTS, in še druge malenkosti).
Imam par DVDjev (VIDEO-KONCERTI), kjer je zvok le 2.0. Pač na komponenti preklopiš na DOLBY PLII Music recimo in bo igralo v 5.1 zvoku (kakršen pač bo). :P

Z filmi/koncerti je pravzaprav tako, da če si ga z kosmate živali vzel, je bil verjetno stisnjeni, da ustreza velikosti navadnega DVDja (4.3GB). Pri tem stiskanju pa ponavadi ven vržejo dodatne jezike, zvok takšen ali drugačen. Poslabša pa se seveda tudi slika. Koncert U2 je nekdo tako stisnil, da mu je odvzel 2.0 stereo medtem, ko pa je v DVD zapisu ostalo zapisano da je 2.0. Kaj je bila zgodba? Najprej sem mislil, da sploh ni zvoka. Saj sta komponenta/player "predvajala" prvo zvočno sled, katere sploj ni bilo.
raY_

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvoka ni

Oddelek: Pomoč in nasveti
412152 (1201) Han
»

Nakup zvočnikov (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
5717238 (13372) 2f4u