» »

Zvoka ni

Zvoka ni

TOP ::

Pozdravljeni.Imam plato Asrock z77 pro3,proc I3 3220,8 gb rama in problem je da ni zvoka iz matične.Sem dal najnovejše gonilnike od matične in kaže,tudi da je vse uredu sam,ko priklopim zvočnike ni zvoka.Kaj mislite je kar na lepem crknila.Windowse sem na novo naložu in je isto,prej na istih Windowsih delalo BP.Hvala

ST-777 ::

Imaš pravilno nastavljeno?: Nadzorna plošča/ zvok/ predvajanje

TOP ::

ja sem celo,dal windowse na novo brez inštalirane AMD grafične kartice in sam tako brobal in ni zvoka in kaže vse prav,kar se tiče gonilnikov.Res čuden primer.Ima še kdo kako idejo.
V biosu sem tud pogledal je uklopljeno use kot mora biti,tud različne slušalke in zvočnike probal.

Han ::

Kateri gonilnik si naložil?

TOP ::

Iz spletne strani od plate.

Han ::

Če je naprava vidna v Upravitelju opravil (Device manager), poskusi še z novejšim, ki ga dobiš tu in tu.

TOP ::

Ja je vidna normalno.Bom probal.Hvala

nebivedu ::

Si preveril kaj ti "daje zvok"? Kaj imaš nastavljeno pod default. Recimo meni nvidia vedno da svoje driverje za zvok in jih nastavi kot default. Potem moraš pa to prestavit nazaj na zvočno.

Han ::

Jep, tole najprej preveri! Nadzorna plošča - Strojna oprema in zvok - Upravljanje zvočnih naprav...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Han ()

TOP ::

To sem preveru ja in notri je samo ena realtek,tako da tole je prav nastavljeno.

nebivedu ::

Če imaš grafiko potem moraš imeti vsaj še eno ikono za zvok od grafike.

TOP ::

Ja je od AMD sam imam prav za zvok je nastavljeno Realtek.

nebivedu ::

Potem bi moralo delat. Kaj pa je nastavljeno za izhod? Zraven driverjev imaš še program, kjer nastavljaš kaj bo vhod in kaj izhod.

TOP ::

Ja tud meni je čudno tam je tud nastavljen Realtek.

nebivedu ::

Si probal recimo s slušalkami ali drugimi zvočniki?

Han ::

Realtek nadzorno ploščo si tudi že pregledal?

TOP ::

sem ja in tam tud ni zvoka ko nastavljaš zvočnike.

ST-777 ::

TOP je izjavil:

... problem je da ni zvoka iz matične.
Na svojem namiznem r. sem imel tudi problem z integrirano zvočno kartico, pa sem kupil ločeno TERRATEC zvočno kartico AUREON 5.1 PCI in ni več problemov. Če ne boš rešil problema z zvokom, poskusi z ločeno zvočno kartico, so poceni, pri nas stanejo od 10 € naprej.

TOP ::

Ja sej tudi jaz bom očitno moral kupiti ločeno.

kozmy ::

Če ti je prej delalo, preden si na sveže inštaliral Windowse, bi ti tudi zdaj moralo. Če še nisi probal, izbriši gonilnike vse za Realtek zvočno, in na novo inštaliraj.

TOP ::

Sem ja probal pa je isto.Res nimi provnič jasno,celo Winse sem ponovno naložu.

solatko ::

So na FAQ-u matične, omenjeni podobni problemi?
Si pogledal kam moraš vtaknit izhod, ni vedno zelena, če imaš stereo zvočnike, moraš na nekaterih dat v črno. Poglej user manual od matične, del za zvočno kartico in nastavi tako, kot piše tam.
Poizkusi na črno rear speker.
Delo krepa človeka

TOP ::

Tudi to sem probal brez uspeha.

solatko ::

Potem je zanič avdio izhod. Poizkusi še izklopit notranji priklop za sprednji izhod slušalke in mikrofona.
Delo krepa človeka

nebivedu ::

Si priklopil druge zvočnike ali pa slušalke? Mogoče so ti pa zvočniki crknili.

TOP ::

Ja tud nato sem prvo mislu in sem probal slušalke v drugem PC,kjer delajo.Ej res vam HVALA za vso pomoč res ste prijazni.

Han ::

Si naložil tudi novejši gonilnik? V biosu je vse prav nastavljeno?

TOP ::

Sem ja in v biosu je vse kot je bilo sem preveril.

solatko ::

Si izklopil zvok za sprednji del ohišja, lahko je ta kje v stiku?
Delo krepa človeka

Riff ::

probaj še ker drug izhod na zvočni na matični

TOP ::

Hvala vsem za pomoč sem kupil drugo zvočno in dela.

Margecan ::

Mam nov pc..2 tedna je delalo vse normalno,nakar se je pojavila težava.Pri predvajanju filma v bs playeryu,KM playeryu mi na čase zgine zvok za 5-10 sec,vmes zašteka tudi slika.Na youtube pa dela vse normalno

ursaroz ::

Pozdravljeni. Zanima me, v cem bi lahko bil problem, ce zvoka ni, zvocniki pa delajo. Poskusila sem jih prikljuciti na telefon, tako da delajo sigurno. Do sedaj so mi rekli da je mozno, da je sla zvocna kartica, pa sem kupila novo (taksno ki se vstavi kot USB) in se vedno ni zvoka.

solatko ::

Je potrebno naštimat, na kaj ti bo dajalo zvok. Verjetno ti je prevzelo na HDMI.
Z desno miško klikni na zvočnik - desno spodaj v opravilni vrsti - predvajalne naprave - speakers označi kot privzeto napravo.
Stvar bi morala funkcionirat, pa lahko poizkusiš kar na original izhod za zvok, tisto kartico pa spraviš.

Če ne bo šlo, me kontaktiraj na ZS
Delo krepa človeka

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: solatko ()

val46 ::

Pozdravljeni.

Da ne odpiram nove teme, sem si "sposodil" kar to obstoječo. Mam namreč sledeči problem. Ko priključim računalniške zvočnike na izhod zvočne na matični, so ful močni nizki toni(basi),govora,recimo v filmu, pa skoraj ni slišat. Momentalno sem težavo rešil tako, da imam banano-priključek od zvočnikov porinjneno le do polovice v vtičnico(tam do tiste prve črte na konektorju),ampak mi sedaj zvočniki nekam čudno šumijo. V nastavitvah sem že poskusil marsikej,sem mislu,da je morda zvočna naštimana na 5.1 ali 7.1,ker sam imam normalna 2.0 stereo zvočnika,pa je v nastavitvah vse ok nastavljeno.Mogoče kdo ve kaj bi lahko bilo narobe in kaj lahko še naredim?

Enron x86 ::

Poskusi izklopit/vklopit možnost LFE redirect/bass redirect (nekak podobno bi se moralo imenovat) oz. nastavi frekvenco, pri kateri se nizki toni posredujejo bas zvočniku.
Sem imel podoben problem (sicer s slušalkami) in je bilo to treba prestavit z 80 na 120 Hz, drugače je nenormalno bobnelo.

Lp
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4

val46 ::

in kje oz.kako lahko to nastavim? Nikjer ne v nastavitvah zvočne (realtek high definition avdio) kot v samem programu zvočne kartice nimam te možnosti.

Enron x86 ::

Tudi možnosti "Bass Management" nimaš?
Pa "Swap Center/Subwoofer Output"?
Core i5-4690K@4.7| ASUS MAXIMUS VII HERO| 16 GB Corsair LP DDR3 1866 MHz|
ASUS 970 STRIX| SB Z OEM| Samsung 840 EVO 250 GB|
Seagate 2 TB| EVGA SuperNOVA G2 750 W| Fractal Define R4

val46 ::

Ma kje naj bi to mel?Če mam navadne stereo zvočnike...nobenga centra,nobenga subwoferja.Problem je sam v priklopu...da če porinem cel kontakt od zvočnikov v izhod za zvočnike,ne deluje prav(kot da bi mi poslalo na ta izhod(zelen vtikač,kot piše na moji matični plošči) signal za sub.V obeh ostalih(rdeč in moder) mi sploh nič zvoka ne predvaja.Če pa potem iztaknem ta vtič nekje do polovice,mi deluje ok,sam v zvočnikih se sliši šumenje. V glavnem imam občutek,kot da mi matična oz.zvočna sama pošilja signal,kot da imam 5.1 zvočnike,kar mi je čudno ker imam v vseh nastavitvah naštimano na navadne stereo zvočnike

aja,če kaj pomaga matična je MSI H170M PRO-VDH,zvočna pa realtek,kot sem že prej napisal

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: val46 ()

MacGyver141 ::

Poišč equalizer v nastavitvah od realteka pa zmanjšaj 30Hz in 60Hz.


Nekako tako izgleda:

Zgodovina sprememb…

WindowsCpu ::

Jaz imam isti problem na namiznem računalniku, vse dela razen zvok. Kdo ve zakaj ne dela?

Han ::

Izklopljen Audio v biosu, narobe priklopljen zvočnik, napačen ali neobstoječ šofer (driver), fuč avdio komponenta...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Moj zvočnik je lahko tudi mikrofon

Oddelek: Novice / Varnost
386290 (3752) Ahim
»

Težave z zvočno kartico

Oddelek: Zvok in slika
191196 (947) MaticKregar
»

Slušalke in zvočniki

Oddelek: Zvok in slika
7264 (217) s51as
»

Zvočniki in slušalke istočasno?

Oddelek: Zvok in slika
492688 (2281) eric_cartman
»

PC povezava z glasbenim stolpom

Oddelek: Zvok in slika
9663 (586) Naabo

Več podobnih tem