» »

Nakup Multifunkcijskega printerja

Nakup Multifunkcijskega printerja

asdfasdf ::

Razmišljam o nakupu tega Multifunkcijskega printerja:
http://www.supercena.com/I-Lexmark_X127...

Cena je kar ugodna. Rabim pa poleg printanja obvezno tudi skener (barvni in dobro kvalitetni) ter fotokopirc (vse naj bi blo v tem printerju). Kakršna koli info o tem printeju dobrodošla. Hvala
:)

Svizec69 ::

Priporočmam HP, recimo kaj takšnega KLIK KLIK, malo je dražja ampak verjami hp nima zastonj malo višje cene. Sicer sam vem bolj za tiskalnike, da je znalo priti do kakšnih problemov, zasušitve barve... nisem pa slišal še enega ki bi se to zgodilo pri hp-ju. Skener je pa tak nekje enak, ni baš nekaj je pa dovolj kvalitetn za normalno uporabo.

asdfasdf ::

Tudi sam sem slišal, da so HP-ji bolj kvalitetni. Do zasušitve barve pri printerjih pa ponavadi pride, če printer ne uporabljaš več kot 2 tedna. V takih primerim so najboljši laserski, ki lahko čakajo tudi več kot 2 tedna (so pa bistvno dražji, še posebej če hočeš barvnega). Sam pa nameravam uporabljat printer bolj pogosto, zato vzamem INK-JET. Če skener (optični čitalnik) zadošča za normalno uporabo bo kar v redu.:)

Svizec69 ::

ja 2 tedna, tudi dlje zdržijo, samo kot sem rekel čist odvisno kakor kateri. moj nič kaj ekstra hp deskjet recmo lani poleti ni bil uporabljen 2 meseca čisto nič in se ni nič poznalo, kolegici pa se je leksmarku barva posušila ko ga tudi nek tak čas ni uporabljala in bi mogla celotno glavo menjat če bi ga hotela usposobit, isto se je meni zgodilo pri prejšnjem epsonu, s tem da tam se je glava še dala očistit in nisem rabo kupit nove. To govorim sicer za tiskalnike, ampak saj te multifunkcijske niso nič drugega kot en takšen tisklanik + skener.

Mobidick ::

Sam imam HP F380, in edino nad čem sem razočaran, je poraba črnila in mogoče pladenj za natiskan papir, ker če tiskaš več strani, je boljše da si zraven in nadziraš proces. Prej sem imel 10 let HP 670C, ki je imel 40ml črno kartušo, tako da sem 1 kartušo imel relativno dolgo, vsaj proti tej, ki je le 5ml. Je pa HP zakon glede tiskalnikov. Stari se mi nikdar ni zasušil, in je po 10 letih še vedno lepo tiskal. Nekaj kolegov je imelo Epsona, ki ima več kot očitno težave z zasušitvijo. Bratranec si lasti Lexmarokovo multifunkcionalno napravo, pa prej je imel njihov tiskalnik, kateri se mu je zasušil. Ta zdaj pa tudi mislim, da se mu je že hotla zasušit.
The future is digital!

roli ::

Sam tudi priporočam HP!
Imam že kake tri ali štiri leta multifunkcijsko napravo HP PSC1315 in je super.Za zasušitev barve pa še nisem nikoli slišal pri HPju.Tudi po šestih mesecih neuporabe je tiskalnik papir brez problema natisnil iz prve.Sam imam sicer dva tiskalnika: tega HPja in Lexmarkovega laserja in sem z obema zelo zadovoljen vendar v primeru multifunkcijske naprave obvezno vzami HP.Pa še pod linuxom jih večina dela super.
http://www.r00li.com

pizdindim ::

Ne pretiravajte s tem sušenjem črnila. Na Brotherju DCP110 nisem printal od sredine maja do včeraj, pa je bilo vse OK. Kolikor vem, printer sam vsake toliko časa izpljune malo barve, ko čisti glave. Ne vem točno, na koliko časa, ampak občasno nekaj ropota. Zdi se mi, da vsaj na 2 tedna. A Lexmarki tega res ne znajo?8-O

kihc ::

Kaj pa pravte na canona pixma 510? V kratkem nameravam nabavit, pa me zanima če so kakšne hude pomankljivosti te naprave. Rabim za domačo uporabo, torej čimcenejše tiskanje (neoriginalne barve).
x

Svizec69 ::

nevem kako Brotherji delujejo, če se sami čistijo hvala bogu. Za hp ti lahko zatrdim da nič ne dela samodejno, to čiščenje glave lahko narediš sam če želiš, imam pa ga jaz sedaj že 3 ali 4 leta nevem točno in sem glavo ščistil 2 krat (vbistvu samo vklopil program samočiščenja).
Kot sem rekel za brotherje nevem kak so, lahko ti samo zagotovim da če daš kakšen evro več za hp nebo vstran vržen denar.

asdfasdf ::

Jaz sem mel prej Canon in se je glava zasušila, tako da moram zamenjat. Rabim pa za domačo rabo en Multifunkcijski printer. No saj najbrž bo tale HP kar OK. Sicer sem nekje prebral, da je pri HP-jih prva kartuša napol prazna in jih je treba hitr zamenjat. Nameravam pa uporabljat neorginalne. Je pa dobr da lahko kopiram (ne rabim več hodit v kopirnice in tam plačevati za kopije) s takim printerjem in niti ne rabim vklopit računalnika, če samo kopiram (npr kak list)-zato bi tud rad, da je printer tud kopirni stroj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: asdfasdf ()

Svizec69 ::

Ja prva kartuša se hitreje porabi kot ostale, sicer kaže normalno kot da je polno barve, ampak tudi pri meni je prva kartuša šla izredno hitro. Aja pri neorginalnih moreš pazit, ker določene barve "pacajo", če se s prsti dotakneš kje kjer je na sveže natisnjeno se rado razmaže. Ampak tudi ne pri vseh, sam sem naletel na določeno serijo, ki je bila slaba, tale zdaj ki jo imam pa je tudi neorginalna oz. ponovno napolnjena in je kot orginal in ne paca.
To pač sprobaš malo, če ti ena paca drugič vzameš drugo, teh ponudnikov obnovljenih kartuš je na internetu ogromno.

Lp

madebenc ::

A pri kopiranju se ti tudi kartuša hitro porablja?

Svizec69 ::

ja podobno kot pri printanju, skoraj ni razlik.

e-marko ::

Imam Canon Pixma iP4200 in sem rahlo razočaran. Najprej je tiskalnik glasen kot hudič in potrebuje celo večnost, da začne tiskati po daljšem mirovanju. Ampak to še nekako gre. Težava je v tem, da se je pri magenti očitno zadelala kakšna šoba na glavi, saj je nikakor ne uspem očistiti in usposobiti. Pač pušča belo črto... Super pa je to, da ima ločene kartuše za barve in menjaš resnično tisto, ki je prazna. Tudi polnjenje je netežavno. Ok, sedaj bo kdo rekel, da je to zaradi neoriginalnega črnila. Čisto možno, ne vem. Vem samo, da sem uporabil ok črnilo in polnil po postopku, ki je bil objavljen tudi tukaj na slo-techu. Težave ima tudi pri izpisu rdeče barve, saj je ta bolj podobna neki oranžni, kot pa rdeči (in ja, imam original magenta kartušo v tiskalniku). Menjava glave pa ne verjamem, da je kaj dosti cenejša od novega tiskalnika...

Dovolj jamranja... Zanima me samo ali obstaja HP tiskalnik, ki je sposoben tiskati na CD/DVD medije in ima ločene kartuše? Zaradi tega sem namreč v prvi vrsti tudi nabavil Canona. Prej sem imel vsa leta HP in se bom vrnil nazaj. Pri težavah s glavo pač menjaš samo kartušo, ki ima glavo vgrajeno in je težava rešena. Obstaja razen Photosmart D5160 še kakšen model? Hvala.

LP
...somebody, somewhere...

roli ::

Nekaj modelov z ločenimi kartušami obstaja tudi pri HPju vendar ne vem točnih modelov tako, da ne vem.Vem pa, da sem nekje v eni reviji bral o mislim, da treh tiskalnikih z ločenimi kartušami.
http://www.r00li.com

Zheegec ::

Imaš HP K550, to je bussines printer, ki ima 4 ločene kartuše. Za domačo uporabo so MFC modeli C5180 in C6180, imajo 6 ločenih kartuš.

Moje mnenje - čez Canon ga ni, če gledamo boljše modele (MP600 recimo), kvaliteta printa je enaka kot na C5180 od HP (isti papir, ista fotka), pa kartuše so res najcenejše. Pri C5180 sem pa že slišal ogromno pritožb glede majhnih kartuš in cene le-teh.

če gledaš za cenejšo MFC napravo poglej za Canon MP160, ima glavo na kartuši, črna je 16ml in pride 20, sam tiskalnik pa stane 65. Cenejši HP tiskalniki pa imajo možnost samo črnila št HP21 ali HP336, to je 5ml za 16, boljši (C3180 recimo) pa 11ml za 20, to je HP338. Manjša črnila gredo recimo v F380, tega se izogibaj.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

e-marko ::

Hvala za info. Kolikor sem gledal pa noben od teh HP-jev ne zna tiskati na DVD/CD medije. To mi je prioriteta. Bom poskušal še usposobiti tole mojo Pixmo iP4200. Drugače pač nova glava ali nov tiskalnik...

LP
...somebody, somewhere...

asdfasdf ::

Kako pa zgleda printanje na DVD/CD medije?

c5n9 ::

A mora biti pri kopiranju na tem HPmultifunkcijskem tiskalniku, le-ta priključen na računalnik, namreč imam prenosnik (vem to, da lahko kopiram brez, da je računalnik/prenosnik vklopljen), ali je dovolj samo da je priključen na električno omrežje, ali mora biti printer povezan z laptopom?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: c5n9 ()

e-marko ::

@asdfasdf

Zraven printerja dobiš poseben pladenj kamor vstaviš printable plošček in tega potem vstaviš v posebno režo v tiskalniku. To potem potegne v tiskalnik in natisne poljubno sliko/tekst/karkoli in izvrže pladenj. To je to...

LP
...somebody, somewhere...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: e-marko ()

madebenc ::

@c5n9
>A mora biti pri kopiranju na tem HPmultifunkcijskem tiskalniku, le-ta priključen na računalnik, namreč imam prenosnik (vem to, da lahko kopiram brez, da je računalnik/prenosnik vklopljen), ali je dovolj samo da je priključen na električno omrežje, ali mora biti printer povezan z laptopom?

Najbrž, da ni treba, da je printer priključen na komp, če samo kopiraš. Najbrž bo dovolj, da je samo priključen na elektriko:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: madebenc ()

mtlebar ::

Če kdo ve, če so za ta HPprinter na voljo (v trgovinah) tudi črnila za polnjenje (namreč pri nekaterih modelih se težko dobi črnilo, ki odgovarja določeni kartuši).

MEDENA ::

mtlebar ::

Hvala za info.:)

mte ::

HP... ne vem, ampak oba HP-jeva printerja, ki sem jih imel (sta pa oba starejša in rang 40 bivših jurjev), sta mi začela mečkat liste, pri enem je bilo celo treba menjati kolesca.. A so tudi printerji drugih znamk toliko dovzetni za slaba kolesca ali kako to, da sem imel slabe izkušnje z DVEMA hp-jevima printerjema, tukaj pa vsi tako hvalite hpje?
lp

Zheegec ::

Ta tiskalnik ima zelo drage (majhne) kartuše.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

mtlebar ::

Saj si lahko kartuše sam polniš, je tako ceneje.

Tale printer ima mogoče večje (in cenejše) kartuše, vendar nikjer ne najdem opisa za velikost kartuš.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtlebar ()

e-marko ::

HP 22 barvna C9352AE 5 ml
HP 21 črna C9351AE 5 ml

Tole sem našel na hitro. Če drži, potem je tole pravi rop... S toliko črnila imaš lahko kar vedno rezervno pri roki in tudi v primeru polnjenja to delaš precej pogosto.

LP
...somebody, somewhere...

Pouh ::

js tudi nimam dobrih izkušenj s hpjem. Doma smo mel že ena dokaj stara, sicer sta delala 4 leta, vedno z majhnimi problemi.
Zadnji ki sem ga imel je bil zanič.
Ene dve leti nazaj. Barve so se susile dokaj hitro (1 mesec), listov mi včasih sploh ni pobiralo, včasih mi jih je pobralo po več skupej. Na koncu mi ga računalnik ni hotel zaznati pod nobenim pogojem, tako da sem kupil multifunkcijsko pixma od canona in dela super.

asdfasdf ::

Ja ta printer ima pa res bol majhne kartuše (sem se pozanimal). Bom pogledal za kakšnim, ki ima večje...

Zheegec ::

C3180 ima večje, ali pa Canon Mp160/MP180.
Ali pa seveda Canon MP510 ki je res huda mašina.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

mtlebar ::

Če drži, potem je tole pravi rop... S toliko črnila imaš lahko kar vedno rezervno pri roki in tudi v primeru polnjenja to delaš precej pogosto.


Glede na to, da je tu en uporabnik tega printerja (HP F380) napisal, da je z njim zadovoljen, najbrž 5ml črnila ni "noben rop"

Drugače je ta printer kar OK, edino ne najdem, kaj je "odstanjevanje efekta rdečih oči"

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtlebar ()

Zheegec ::

To zna delno tiskalnik sam naredit, ko printaš fotografije direktno preko Pictbridge - torej odstrani ti rdeče oči iz fotk... čeprav to niti ni zelo uspešno ponavadi :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

1309976 ::

Torej, kaj je v rangu do cca 100 EUR best buy (upoštevajoč kakovost multifunkcijske naprave in seveda potrošnjo kartuš/ceno).
Glede na to, da so cene samih skenerjev nekje v rangu teh multfunk. tiskalnikov (ok resda boljše teh. lastnosti) se za domačo rabo ne splača več kupiti le skenerja in tudi sam pogledujem za eno izmed teh naprav.
Kako se kaj obnesejo Lexmarki (tehnične lastnosti/ potrošnja oz. cena kartuš)? HP naj bi bili kvalitetni vendar me je zmotila velikost kartuš - tisti ki je pisal, da je zadovoljen z HPjem - koliko kaj printaš in na koliko listov barvnega printa je potrbno menjati kartuše (REALNO!)?

Sem gledal tudi tele najcenejše modele v živo in mi deluje nekako res cenena izdelava, torej ne vem kako bi kaj prenesli npr. skeniranje npr.1000 strani literature. Torej zadeva naj bi bila vsaj toliko robustna, da mi ne bo po par 100 skeniranih straneh ostal v roki pokrov ali crknila žarnica ipd.

Torej kaj menite kaj je best-buy?
LP

p.s.
če ima kdo kak dober link do primerjalnih testov teh naprav pri roki, bi bil tudi hvaležen.

roli ::

Vsaj kar se printerjev pri lexmarku tiče so podobni HPjem. Vsaj tisti, ki sem ga sam imel je imel glavo na kartuši vendar je včasih prišlo do zasušitve. Pa malo glasni so lexmarki. Sam imam trenutno sicer HP PSC 1315 in Lexmark E120 (laser) in sem z obema zadovoljen. Tako, da lexmark ima kar kvalitetno robo.

Kar se pa kartuš na HPjih tiče pa nimam pojma. Sam ne štejem koliko tiskam vendar ni veliko. Meni drži barvna kartuša približno dve leti, morda eno. Brez problema pa sem na fotopapir natisnil 8 slik v normal načinu pa je še vedno barva bila not (koliko ne vem, ker pod linuxom ne deluje preverjanje količine barve).
http://www.r00li.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: roli ()

fctirol ::

Sem gledal tudi tele najcenejše modele v živo in mi deluje nekako res cenena izdelava, torej ne vem kako bi kaj prenesli npr. skeniranje npr.1000 strani literature. Torej zadeva naj bi bila vsaj toliko robustna, da mi ne bo po par 100 skeniranih straneh ostal v roki pokrov ali crknila žarnica ipd.


Ne vem, če se do 100€ da dobit taka mf naprava s takim skenerjem

klihk ::

Najbrž se dobi tudi za 100€ kar dober skener v mf napravi, vprašanje pa je, če lahko skeniraš toliko strani...

Zheegec ::

Za toliko strani rabiš laserca - kakšen SCX4521F, ki ima avtomatski podajalnik papirja.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

fctirol ::

Kaj pravite na tole (za domačo rabo)

mtlebar ::

Kaj pomeni, če piše: kartuša z vgrajeno glavo (Lexmark X1270)? A je pri tem printerju črna kartuša(17ml) in barvna (27ml)?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mtlebar ()

Zheegec ::

Pomeni, da je glava - glavna stvar ink-jet tiskalnika v sami kartuši, torej vsakič ko menjaš kartušo, hkrati menjaš tudi glavo. Če se barva zasuši moraš zamenjati kartuše, namesto, da bi tiskalnik vrgel stran.
Glavo na kartuši imajo vsi Lexmarki, več

notri gredo črni kartuši #16 (velika) in #17 (mala)
ter pa barvni kartuši #26 (velika) in #27 (mala)

koliko ml barve je notri ne boš našel, ker uradno Lexmark to ne napiše, pravijo samo, da #16 naredi 450 printov, #17 pa 200 printov pri 5% pokritosti, za barvne sem pa že pozabil.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

OldSkul ::

Jst mam SCX4521F in je odličen, res priporočam. Racn majhen predal za papir, ostalo je vse super.

klihk ::

Pomeni, da je glava - glavna stvar ink-jet tiskalnika v sami kartuši, torej vsakič ko menjaš kartušo, hkrati menjaš tudi glavo. Če se barva zasuši moraš zamenjati kartuše, namesto, da bi tiskalnik vrgel stran.


Potem je to ena izmed velikih prednosti Lexmarkov, saj pri Canonu moraš celo glavo zamenjat (beri tiskalnik vržt stran), če se zasuši!

Zheegec ::

Da, razen novih MP150/Mp160/MP170/MP180 in podobnih, ki imajo kartuše št 41, 41, 50, 51.
Pri teh je pa glava na kartuši.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

kateri tiskalnik (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Kaj kupiti
696140932 (354) Han
»

kateri printer kupiti (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6422111 (14385) Spock83
»

HP - nenormalno hitro prazne kartuše?

Oddelek: Pomoč in nasveti
152386 (2386) Azrael
»

Multifunkcijska za domačo rabo

Oddelek: Kaj kupiti
274112 (3355) debil
»

Kartuše...količina črnila...kje kupiti...

Oddelek: Kaj kupiti
394374 (3732) Brane2

Več podobnih tem