» »

HP - nenormalno hitro prazne kartuše?

HP - nenormalno hitro prazne kartuše?

AlexUS ::

Živijo,

pred tremi dnevi sem kupil novo original Č/B kartušo za HP(kartuša 21) pa je danes že napol prazna??
Glede na to da bi naj original zdržale precej časa me je to zelo presenetilo ker grejo barve tako hitro kot pri prvi kartuši (baje so prve kartuše ki so priložene printerju samo za zagon).
Printu sem pa 10 listev fast norma(ena stran, večinoma text)l ter 35 Fast Draft(ena stran, večinoma text) in 3 majhne fotografije.

Zdaj pa me zanima kakšne izkušnje imate vi, a vam tudi tako hitro zmanjka barve?
Kaj na j naredim?

Ne vem enkrat bom prerezal čisto na vrhu kartušo da bom videl kolk barve je dejansko v originalu..

Pa še to, baje imajo z HP veliki težave, no mislim na splošno pri porabi kartuš; sem se ravno pred kratkim pogoarjal z kolegom ko je nabavil dražjega ker bi naj "šparal" z barvami pa je kljub temu poraba precej hitra.


LP
Modrost ni debelost, debela je norost.

AlexUS ::

Evo zdej sem pa še za barvno mal gledu, pri printanju 6 fotografij na best mi je polnost barvne kartuše vrglo za celo črtico dol (1/4)...
Ej sam res se mi zdi da so kar vse kartuše napol prazne tako barvne kot tudi č/b. :(
Modrost ni debelost, debela je norost.

MadMax ::

"printanje slik" je drugi naziv za "polivanje črnila".
Je pa res, da iz igrače za nekaj deset evrov in par ml črnila ne moreš ravno pričakovati 700 listov, kot jih naredi recimo kak stari DJ ranga 710 ali 920, s kartušami za vola ubit.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

opeter ::

Pri teh poceni tiskalnikih je res tisit stari pregovor: "kolikor denarja, toliko muzike". Seveda pa so barvne kartuše temu primerno ubijalsko drage.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

AlexUS ::

Se pravi čim dlje od HPje ;)
No bil sem njihov velik zagovornik in tudi veliko printarjev sem prodal/svetoval ampak očitno so začeli delati "proti" kupcu kar pomeni da gledajo le in zgolj na svoj dobiček.
Od zdaj naprej bom predlagal vsakemu ki bo kupoval prineter, naj NE kupije HP.

Baje Cannon printerji, tako poceni kot tudi dragi zdržijo precej dlje pa še kartuše so ceneje ..bom svoje tri HPje kar v kanto zadigal pa šel po Cannona :)


LP
Modrost ni debelost, debela je norost.

andromedar ::

Imet inkjet tiskalnikza fotografije tiskat je tudi ...;((

Definitivno boljše (in veliko cenejše) fotografije dobiš, če jih daš razvijat. Razen če si res tako zelo želiš fotografije prav tisti trenutek...

Kartuša 21 stane skoraj 15€, št.22 (črna) pa 17€ = 32€.

Če stiskaš 24 slik z enim kompletom kartuš (pa recimo da jih 30), te ena fotka stane skoraj 1 € ! Koliko so fotke če jih daš razvijat? Od 8 centov dalje. Torej jih s tiskanjem preplačaš cca. 10 krat.

Aja! Foto papirja sploh nisem štel...
Eh?

AlexUS ::

Evo ravnokar sem sprintal še 3 slikice na 100x150mm, ni na best in ni na foto papir ampak na navadnega pa mi je pobralo polovico četrtine barve.
Noro fajn, se rpavi da ti printerji sploh niso več namenjeni slikam ampak izključno za text ter mogoče malo barvnega texta.
kako je pol šele kaj hudič če si printaš seminarsko kjer maš vključene grafe, slike ipd., pa ne me basat, včasih si lahko delal cele kupe printov pa ti ni in ni hotelo zmanjkati barve v tiskalniku, zdaj pa ravno da ga ulavfaš pa že crkne vse skupaj..
Modrost ni debelost, debela je norost.

tommy boy ::

Fotografije so vedno pobrale veliko barve, za navadne liste pa ti ne bi smelo tako hitro požirat barvo. Jaz mam HP 5550 in je zdej star že ene 3-4 leta ampak deluje perfektno, tako da jaz bom še kar nekaj časa ostal pr HPju.:D

AlexUS ::

Ja saj sem mel prej tudi že starejše HPje pa je blo vse cool, ampak ti tazadnji PSC 1315, 1520, F380 so za en drek(to so drugače nizkocenovni tiskalniki -pravijo da so dodane kartuše le za zagon tiskalnika pa da so napol prazne), prav tako tudi C5180 (so rekli da višjecenovni) vendar kljub temu veliko prehitro pobira barvo..
Modrost ni debelost, debela je norost.

Izi ::

Tista polnost kartuš, ki ti jo kaže v driverjih niti približno ni natančna, vsaj pri meni je tako.

Jaz imam Canona, ki ima na srečo prozorne kartuše, in se točno vidi koliko barve je še na razpolago.
Printam večinoma samo slike formata A4 na 150 dpi v povprečju eno na dan. Po štirih mesecih so v printerju še vedno prve kartuše, ki so bile priložene printerju.
Natisnil sem okoli 120 slik in ena črna kartuša je še čisto polna, ostalih 5 pa je nekje na četrtini oz. še gredo že bolj proti koncu.
Ampak ko sem ga kupil, je bilo zraven vseh 6 kartuš do vrha polnih.

Je pa že po enem tednu uporabe začelo vedno utripati, da so vse kartuše razen ene črne že skoraj prazne.Po dveh tednih mi sploh ni hotelo več printati, ker je kazalo, da so barvne kartuše prazne, čeprav je bilo notri še tri četrtine barve.

Sedaj že tri mesece moram vedno ko prižgem printer, odpreti pokrov in pritisniti tipko, da vse kartuše izskočijo in jih moram nato poriniti nazaj, da printer misli, da sem jih zamenjal. Še vedno mi utripa, da je "ink level" na minimum, ampak nato pa printa normalno naprej, dokler ga ne ugasnem.

Driverji razen tega delujejo odlično, tako, da sumim, da je to namensko tako narejeno, da bi človek metal v smeti na tričetrt polne kartuše :O
Ali pa je napaka na kartušah, da dajejo printerju napačne podatke o količini, v podrobnosti se nisem spuščal.

Če zanemarim napačne informacije o količini barve, potem ima moj Canon (iP4300) zadovoljivo majhno porabo.

Vsekakor je treba ob nakupu printerja preveriti, da so kartuše narejene iz prozorne plastike in ne iz črne, kot jih ima navadno HP.
Bilo bi odlično, če bi obstajali driverji, ki ne znajo preverjati količine barvila, tako kot smo to imeli 10 let nazaj, ampak to pa so že pobožne želje :D


Kakorkoli že AlexUS, vsekakor ne smeš zanemariti možnost, da ti driverji kažejo popolnoma napačno količino barvila.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

AlexUS ::

Izi ne skrbi vedno sem printal "do konca", se pravi dokler mi ni začelo delati presledke ker enostavno ni bilo več brave.
Ja včas ti je res kazalo da maš prazno pa si lahko kljub temu printal, dans pa zgleda da pol kar crkne vse.. No men je pokazal da ni barve pol sem pa naredil še ene tri printe pa sem lahko kar zaključil; v spodnjem delu mi je kar črtice delal pa spremenil barvo (ponavadi ko je prazno sploh ne printa tako kot bi moralo).

Tako kot sem prej rekel vse tri tiskalnike bom zadigal brez premišljevanja v kanto pa nabavu Cannon; mogoče bi kdo rekel zakaj jih raje ne prodam ali zamenjam, sam ne bom ker ne prvošim nobenmu takih jajc ki samo ožemajo denar od uporabnikov:D

LP
Modrost ni debelost, debela je norost.

MadMax ::

Kaj pa refilli v lastni režiji?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

AlexUS ::

hmmm, sem že razmišljal samo glede na to da lahko zaj**al tiskalnik se nisem odločil (kolegu se je glava čist zapacala, zgleda da ni mel čiste inekcije).
Kupoval sem tudi rabljene kartuše pa so tako čudno tiskale da je blop kar joj, poleg tega da sem dvakrat moral nazaj nest oz. poslati kartušo - same pizdarije, tako da nič ni blo iz tega.
Modrost ni debelost, debela je norost.

trek@s ::

Tudi jaz sem za refil. Če nisi sposoben z injekcijo 5 ml črnila počasi vbrizgat, potem pač printaj drago. Polnim hp-jevo kartušo #21 odkar sem kupil tiskalnik. Res da jo hiter zmanjka, ampak jo tudi hitro nafilam.:D

trek@s ::

Ma ne boj se filat. Ne kupit glih enga črnila v šparu, ampak pač v specializiranih (spletnih) trgovinah, kjer ti dajo črnilo za točno tvoj tip kartuše. Če kaj zaserješ, samo kartušo vstran vržeš in kupiš novo, česer pri tiskalnikih, ki imajo v kartuši samo črnilo in ne tudi glave, ne moreš storiti.

Azrael ::

Niti pri Epsonu in Canonu (kjer menjaš samo rezervoarčke, tiskalne glave pa ne) ni tak hud problem, če se glava zasuši, le vode ali kaj agresivnega ne smeš tankati noter, klik.
Nekoč je bil Slo-tech.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri tiskalnik -> pogoj: najcenejše kartuše (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7429905 (19175) bobby
»

Nakup Multifunkcijskega printerja

Oddelek: Kaj kupiti
434223 (3294) Zheegec
»

HPjevi inkjeti so crap...

Oddelek: Strojna oprema
392682 (2065) Brane2
»

Nakup tiskalnika!?

Oddelek: Kaj kupiti
91482 (1332) Tradewind
»

Cheap-Ass tiskalnik

Oddelek: Kaj kupiti
433778 (3202) TheJack

Več podobnih tem